karoka65 06.07.2013 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Ja mam jeśli dobrze pamiętam palnik APM-1 czyli małą "ekoenergię" czyli palnik bruceropodobny , czy jakoś tak Masz zapewne APPM-1 Ewmara, jest z brucerowatych ale to nie mała Ekoenergia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.07.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Miałem oczywiście można w nim palić bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 07.07.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Workowany czy luzem? To była cena luzu do tego workowanie w worki 30 kg 50 groszy worek i 50 groszy workowanie . Ładnie się to paliło mało popiołu, sporo grubszego sortu 5-20, mało "mąki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek65 07.07.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 U mnie znowu idzie woda z bojlera w kanalizację żeby wygenerować stały odbiór ciepła ok. 3,5 kW jak przedwczoraj dla Wesołej ( która w podtrzymaniu mi wygasła ) ale ja jeszcze za cienki jestem w te klocki. Dzisiaj leci jakiś eko po 660 zł 24-25 MJ , który ładnie idzie latem, a ja stworzyłem mu warunki jesienne. Wcześniej był miał Piekary którego zakupiłem 600 kg bo ciepła dawał w porównaniu do Wesołej przyzwoicie tylko więcej popiołu. Pewnie nie byłoby tych wszystkich testów, gdyby jak wiosną brałem na próbę po worku Bobrka i Wesołej to były pomylone worki. U mnie niby Wesoła paliła się niewesoło tzn. kopciła i spiekała jak u kolegi Bobrek. Ta nowa pali się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 07.07.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Ktoś tu wspominał o czasochłonnym workowaniu http://www.youtube.com/watch?v=jDxTB00ioII Gdzieś Ty to wynalazł...przecież to u mnie w mieście jest. Brałem parę razy węgiel na tym składzie i faktycznie stało tam coś takiego, ale nie zastanawiałem się do czego to jest. To teraz już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.07.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Masz zapewne APPM-1 Ewmara, jest z brucerowatych ale to nie mała Ekoenergia. Poszedłem sprawdzić co tam mam i jest napisane APM-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.07.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Coś takiego:http://www.ewmar.com.pl/asortyment/podajniki-limakowe/item/59-automatyczny-podajnik-paliwa-miaowego-appm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 07.07.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Gdzieś Ty to wynalazł...przecież to u mnie w mieście jest. Brałem parę razy węgiel na tym składzie i faktycznie stało tam coś takiego, ale nie zastanawiałem się do czego to jest. To teraz już wiem Szperało się po necie i znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logan_x 07.07.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Czy ktoś palił węglem ekobran ?Czy 850 złotych za tonę z dostawą to dobra cena za węgiel o wartości opałowej (w stanie roboczym) ~24 000 kJ/kg ? Może SUSPENSER mógł by go przebadać w swojej kotłowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mauer111 07.07.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Czy ktoś palił węglem ekobran ? Czy 850 złotych za tonę z dostawą to dobra cena za węgiel o wartości opałowej (w stanie roboczym) ~24 000 kJ/kg ? Może SUSPENSER mógł by go przebadać w swojej kotłowni ? palę ekobranem. Nie jest źle ale szału też nie ma. Węgiel nie spieka ale popiół już tak więc trzeba się chwilę pobawić. Mam porównanie do zeszłorocznego ekoreta i na cwu starcza podobnie długo - 100 kg na trzy tygodnie zbiornik 300l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logan_x 10.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Znalazłem na lokalnym składzie węgla Pieklorza z Piekar za 969 złotych/tona, podobno oryginalne worki. Trzeba się będzie wybrać przed zakupem i samemu obejrzeć. Transport do mojego miasta 50 złotych, niezależnie od ilości zakupionego węgla. Cena chyba przyzwoita jak na kujawsko-pomorskie . Poprzednio miałem z tego samego składu Pieklorza z Bobrek w oryginalnych workach, fajnie się palił, ale trochę się spiekał gdy było większe zapotrzebowanie na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal1978 10.07.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam,ta zima będzie moja pierwszą w nowym domu i samodzielnie ogrzewana. Stoję przed wyborem ekogroszku. Który byście mi polecili do kotła RBR Ekouniwersal 11kW? Zastanawiam się między ekogroszkiem z Wesołej, Pieklorzem lub Juliusz. Któy byście polecili jako dośwadczenie "palacze"? Kupował ktoś w firmie Bartex?Dziękuję za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.07.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam, ta zima będzie moja pierwszą w nowym domu i samodzielnie ogrzewana. Stoję przed wyborem ekogroszku. Który byście mi polecili do kotła RBR Ekouniwersal 11kW? Zastanawiam się między ekogroszkiem z Wesołej, Pieklorzem lub Juliusz. Któy byście polecili jako dośwadczenie "palacze"? Kupował ktoś w firmie Bartex? Dziękuję za wszelkie sugestie. Ja bym brał Wesołą - będziesz wtedy zadowolony i nie będziesz wiedział o co chodzi tym, którzy narzekają na problemy z kotłami, nadmiar popiołu, duże zużycie opału itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 10.07.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam, ta zima będzie moja pierwszą w nowym domu i samodzielnie ogrzewana. Stoję przed wyborem ekogroszku. Który byście mi polecili do kotła RBR Ekouniwersal 11kW? Zastanawiam się między ekogroszkiem z Wesołej, Pieklorzem lub Juliusz. Któy byście polecili jako dośwadczenie "palacze"? Kupował ktoś w firmie Bartex? Dziękuję za wszelkie sugestie. Tylko zastanów się czy jest w Twoim przypadku sens brania z bartexu, jak swój skład masz pod nosem. Bo ja resztę domówię z Twojego chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Novy! 11.07.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja bym brał Wesołą - będziesz wtedy zadowolony i nie będziesz wiedział o co chodzi tym, którzy narzekają na problemy z kotłami, nadmiar popiołu, duże zużycie opału itp. itd. Hej ,rozumiem że piszesz ciągle o wesołej z Bykowa?Kiedy ostatni ktoś kupował ten opał?To wciąż "ten sam" opał?Chcę zamówić z 5 ton ale nie wiem czy nie zaszła zmiana w jakości -jak to zwykle u nas bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Novy! 11.07.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Znalazłem na lokalnym składzie węgla Pieklorza z Piekar za 969 złotych/tona, podobno oryginalne worki. Trzeba się będzie wybrać przed zakupem i samemu obejrzeć. Transport do mojego miasta 50 złotych, niezależnie od ilości zakupionego węgla. Cena chyba przyzwoita jak na kujawsko-pomorskie . Poprzednio miałem z tego samego składu Pieklorza z Bobrek w oryginalnych workach, fajnie się palił, ale trochę się spiekał gdy było większe zapotrzebowanie na ciepło. Z Pieklorzem uważaj,w ubiegłym roku zamówiłem 2 tony.Po 1 tonie się poddałem,dobrze że mam takiego dostawcę że chciał go zabrać. Nie było sposobu by utrzymać go na retorcie,sam spiek i żar.Nadmuch w dół to dym,do góry to spieki itd.Zrób próbę przed zakupem choć to i tak może niczego nie zmienić.Dostaniesz na próbę zupełnie inny opał,chyba że nic nie powiesz na składzie i weźmiesz wprost z palety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logan_x 11.07.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Z Pieklorzem uważaj,w ubiegłym roku zamówiłem 2 tony.Po 1 tonie się poddałem,dobrze że mam takiego dostawcę że chciał go zabrać. Nie było sposobu by utrzymać go na retorcie,sam spiek i żar.Nadmuch w dół to dym,do góry to spieki itd.Zrób próbę przed zakupem choć to i tak może niczego nie zmienić.Dostaniesz na próbę zupełnie inny opał,chyba że nic nie powiesz na składzie i weźmiesz wprost z palety Podobno to ma być Pieklorz z Piekar, czyli ten niespiekający. http://paliwa_kwalifikowane.kwsa.pl/certyfikaty/swiadectwoNR8.pdf stan z 2007 roku, ciekawe jak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 11.07.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Z Pieklorzem uważaj,w ubiegłym roku zamówiłem 2 tony.Po 1 tonie się poddałem,dobrze że mam takiego dostawcę że chciał go zabrać. Nie było sposobu by utrzymać go na retorcie,sam spiek i żar.Nadmuch w dół to dym,do góry to spieki itd.Zrób próbę przed zakupem choć to i tak może niczego nie zmienić.Dostaniesz na próbę zupełnie inny opał,chyba że nic nie powiesz na składzie i weźmiesz wprost z palety Ale miałeś inny kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 11.07.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja zastanawiam sie nad zamówieniem Eko. Albo byków albo bartex. Gdzie bardziej polecacie. Jak akualnie przedstawiają sie ceny wesolej w bykowie. W bartexie wesola 900 w każde miejsce w kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal1978 11.07.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Tylko zastanów się czy jest w Twoim przypadku sens brania z bartexu, jak swój skład masz pod nosem. Bo ja resztę domówię z Twojego chyba Popytałem trochę i skład ma różne opinie dlatego mam pewne wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts