Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Palę Czesław dwa dni chyba, wybrałem to co było starego żeby zobaczyć co jest al e jak dotąd czasu nie było żeby zobaczyć co się dzieje w kociołku :(

Jutro sobota to luknę jak to wygląda.

Widać że chyba się pali bo ciepła woda dalej :)

No no - skoro jest ciepła woda to się pali.

W najbliższych dniach muszę już zamówić ekogroszek to tylko pozostała kwestia wyboru kopalni KWK Julian czy KWK Borek. Dwa i trzy lata temu Julian palił się też elegancko. :)

Gość mark3k
Palę Czesław dwa dni chyba, wybrałem to co było starego żeby zobaczyć co jest al e jak dotąd czasu nie było żeby zobaczyć co się dzieje w kociołku :(

Jutro sobota to luknę jak to wygląda.

Widać że chyba się pali bo ciepła woda dalej :)

I jak wygląda palenie eko Pielorz Bobrek?

Są już jakieś spostrzeżenia.

I jeszcze pytanko: Czy ten Bobrek to z nowej dostawy?

Mam zamiar kupić 4-ry tony sobie i 20 koledze. Oby tylko nie wtopić.....:rolleyes:

Powoli trzeba już zacząć szukać opału na nowy sezon i w związku z tym mam pytanie jaki workowany węgiel moglibyście polecić. Wcześniej kilka osób pytało o firmę Bartex, ale w sumie nie było jakiś konkretnych odpowiedzi i opinii na ich temat. Zastanawiam się nad Wesołą od nich, może mógłby się ktoś wypowiedzieć

http://allegro.pl/wesola-ekogroszek-eko-groszek-workowany-wysokokal-i3337405131.html

Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy wziąć tonę na próbę

http://allegro.pl/promocja-ekogroszek-26mj-polski-od-815zl-z-dostawa-i3385554495.html

U mnie w okolicy na składach ekogroszek luzem kosztuje 800-850 zł i ciężko jest dowiedzieć się dokładnie co to za węgiel i skąd, dlatego chyba już lepiej kupić workowany przez internet, problem tylko w tym, żeby dobrze trafić.

Czy ktoś ostatnio kupował opał w Leroyu ? Chodzi o tego "ekogrosza" z brązowych workach.

Pytam bo na stronie internetowej został "zdjęty" z opisem że wycofany ze sprzedaży :(

Czyli wygląda na to że więcej go już nie będzie :(

Czy ktoś palił lub miał do czynienia z opałem "Silesia" z Kareny (cena 685zł za tonę).

Mam zamiar kupić 3 tony miału sianego z Kareny , ale niestety zacząłem się bać syfu w kotłowni. Przy ekogroszku udawalo mi się zachować czystość , ale przy miale boję się syfu :(

Czy ktoś kto stosował miał (siany) może coś opisać swoje boje i porównać do palenia ekogrochem ?

Czy zasyfienie się zwiększyło po przejściu z ekogrochu na miał ?

Zależy mi na zachowaniu czystości w kotłowni i nie wiem czy miał i do tego siany to dobry pomysł , czy jednak dać sobie spokój z miałem i kupić jednak ekogroszek ...

Tyle że ekogroch to chyba wtedy albo z Leroya albo ta Silesia , tyle że silesia jest mniej kaloryczna od tego miału :(

Powoli trzeba już zacząć szukać opału na nowy sezon i w związku z tym mam pytanie jaki workowany węgiel moglibyście polecić. Wcześniej kilka osób pytało o firmę Bartex, ale w sumie nie było jakiś konkretnych odpowiedzi i opinii na ich temat. Zastanawiam się nad Wesołą od nich, może mógłby się ktoś wypowiedzieć

http://allegro.pl/wesola-ekogroszek-eko-groszek-workowany-wysokokal-i3337405131.html

Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy wziąć tonę na próbę

http://allegro.pl/promocja-ekogroszek-26mj-polski-od-815zl-z-dostawa-i3385554495.html

U mnie w okolicy na składach ekogroszek luzem kosztuje 800-850 zł i ciężko jest dowiedzieć się dokładnie co to za węgiel i skąd, dlatego chyba już lepiej kupić workowany przez internet, problem tylko w tym, żeby dobrze trafić.

Ten spod drugiego linka z Bierutowa - to chyba bliżej masz Byków i Wesołą w nim dostępną, a tam masz pewny węgiel.

Zadzwoń, dogadaj się to może zawiozą Ci do Ścinawy jakąś większą ilość.

Z Bierutowa [różnie już tamtejsza firma się nazywała] zawsze dostawałem mokry i worki miały mniej niż po 25 kg, które miały ważyć, dlatego więcej tam nie kupię.

Czy ktoś z was stosujje ekogroszek wysokoenergetyczny z firmy Tani Opał ?

Mają niezłą cenę no i dostawę gratis a u mnie lokalnie nikomu ze znajomych nie udało się znaleźć nic godnego polecenia.

Na razie błądzimy w temacie ekogroszku bo do tej pory paliliśmy pelletem (z którego notabene jesteśmy zadowoleni) ale że z kasą krucho a wszyscy twierdzą, ze ekogroszek wychodzi jednak taniej to chcemy spróbować (w sensie tona cenowo podobnie ale wydajność lepsza i na dłużej starczy).

Będę wdzięczna za opinię i ewentualnie spostrzeżenia czy warto.

Ten spod drugiego linka z Bierutowa - to chyba bliżej masz Byków i Wesołą w nim dostępną, a tam masz pewny węgiel.

Zadzwoń, dogadaj się to może zawiozą Ci do Ścinawy jakąś większą ilość.

Z Bierutowa [różnie już tamtejsza firma się nazywała] zawsze dostawałem mokry i worki miały mniej niż po 25 kg, które miały ważyć, dlatego więcej tam nie kupię.

Dzięki Suspenser, zadzwonię do Bykowa i zapytam. A ten drugi z Bierutowa, skoro tak piszesz, to raczej sobie daruję.

A na temat Bartexu i Wesołej od nich masz może jakąś wiedzę i mógłbyś coś powiedzieć?

Jak pisałem zeszłego roku że to gówno zawinięte w ładny papierek to zaraz kliku mądralińskich zarzuciło mi że obsrywam konkurencję i chwalę swoje.

Widać że już niektórzy najedli się taniochą :)

Jak widać bardzo rzadko tu pisuję bo nie potrzebuję :)