SUSPENSER 11.07.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Hej ,rozumiem że piszesz ciągle o wesołej z Bykowa?Kiedy ostatni ktoś kupował ten opał?To wciąż "ten sam" opał?Chcę zamówić z 5 ton ale nie wiem czy nie zaszła zmiana w jakości -jak to zwykle u nas bywa Sąsiad wziął 3 tony tydzień czy dwa temu i węgiel jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Novy! 12.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Ale miałeś inny kocioł No tak,ciągle o tym zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 12.07.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Czesław, w poniedziałek dostanę cały skład bobrka, zasypię z worek jak skończy się to co mam wsypane. Wesołej zostało chyba z 8 worków Hej - jak tam palisz już tym bobrkiem - no i jakie pierwsze wrażenia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.07.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Palę Czesław dwa dni chyba, wybrałem to co było starego żeby zobaczyć co jest al e jak dotąd czasu nie było żeby zobaczyć co się dzieje w kociołku Jutro sobota to luknę jak to wygląda. Widać że chyba się pali bo ciepła woda dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 13.07.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Palę Czesław dwa dni chyba, wybrałem to co było starego żeby zobaczyć co jest al e jak dotąd czasu nie było żeby zobaczyć co się dzieje w kociołku Jutro sobota to luknę jak to wygląda. Widać że chyba się pali bo ciepła woda dalej No no - skoro jest ciepła woda to się pali. W najbliższych dniach muszę już zamówić ekogroszek to tylko pozostała kwestia wyboru kopalni KWK Julian czy KWK Borek. Dwa i trzy lata temu Julian palił się też elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 15.07.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Kupował ktoś opał w firmie THMH z Pyskowic? Mają retopal w dość przyzwoitej cenie, tylko nie jestem pewien jak z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mark3k 15.07.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Palę Czesław dwa dni chyba, wybrałem to co było starego żeby zobaczyć co jest al e jak dotąd czasu nie było żeby zobaczyć co się dzieje w kociołku Jutro sobota to luknę jak to wygląda. Widać że chyba się pali bo ciepła woda dalej I jak wygląda palenie eko Pielorz Bobrek? Są już jakieś spostrzeżenia. I jeszcze pytanko: Czy ten Bobrek to z nowej dostawy? Mam zamiar kupić 4-ry tony sobie i 20 koledze. Oby tylko nie wtopić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 16.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Powoli trzeba już zacząć szukać opału na nowy sezon i w związku z tym mam pytanie jaki workowany węgiel moglibyście polecić. Wcześniej kilka osób pytało o firmę Bartex, ale w sumie nie było jakiś konkretnych odpowiedzi i opinii na ich temat. Zastanawiam się nad Wesołą od nich, może mógłby się ktoś wypowiedziećhttp://allegro.pl/wesola-ekogroszek-eko-groszek-workowany-wysokokal-i3337405131.html Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy wziąć tonę na próbęhttp://allegro.pl/promocja-ekogroszek-26mj-polski-od-815zl-z-dostawa-i3385554495.html U mnie w okolicy na składach ekogroszek luzem kosztuje 800-850 zł i ciężko jest dowiedzieć się dokładnie co to za węgiel i skąd, dlatego chyba już lepiej kupić workowany przez internet, problem tylko w tym, żeby dobrze trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 16.07.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Czy ktoś ostatnio kupował opał w Leroyu ? Chodzi o tego "ekogrosza" z brązowych workach. Pytam bo na stronie internetowej został "zdjęty" z opisem że wycofany ze sprzedaży Czyli wygląda na to że więcej go już nie będzie Czy ktoś palił lub miał do czynienia z opałem "Silesia" z Kareny (cena 685zł za tonę). Mam zamiar kupić 3 tony miału sianego z Kareny , ale niestety zacząłem się bać syfu w kotłowni. Przy ekogroszku udawalo mi się zachować czystość , ale przy miale boję się syfu Czy ktoś kto stosował miał (siany) może coś opisać swoje boje i porównać do palenia ekogrochem ? Czy zasyfienie się zwiększyło po przejściu z ekogrochu na miał ? Zależy mi na zachowaniu czystości w kotłowni i nie wiem czy miał i do tego siany to dobry pomysł , czy jednak dać sobie spokój z miałem i kupić jednak ekogroszek ... Tyle że ekogroch to chyba wtedy albo z Leroya albo ta Silesia , tyle że silesia jest mniej kaloryczna od tego miału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.07.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Powoli trzeba już zacząć szukać opału na nowy sezon i w związku z tym mam pytanie jaki workowany węgiel moglibyście polecić. Wcześniej kilka osób pytało o firmę Bartex, ale w sumie nie było jakiś konkretnych odpowiedzi i opinii na ich temat. Zastanawiam się nad Wesołą od nich, może mógłby się ktoś wypowiedzieć http://allegro.pl/wesola-ekogroszek-eko-groszek-workowany-wysokokal-i3337405131.html Zastanawiam się jeszcze nad tym, czy wziąć tonę na próbę http://allegro.pl/promocja-ekogroszek-26mj-polski-od-815zl-z-dostawa-i3385554495.html U mnie w okolicy na składach ekogroszek luzem kosztuje 800-850 zł i ciężko jest dowiedzieć się dokładnie co to za węgiel i skąd, dlatego chyba już lepiej kupić workowany przez internet, problem tylko w tym, żeby dobrze trafić. Ten spod drugiego linka z Bierutowa - to chyba bliżej masz Byków i Wesołą w nim dostępną, a tam masz pewny węgiel. Zadzwoń, dogadaj się to może zawiozą Ci do Ścinawy jakąś większą ilość. Z Bierutowa [różnie już tamtejsza firma się nazywała] zawsze dostawałem mokry i worki miały mniej niż po 25 kg, które miały ważyć, dlatego więcej tam nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.07.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Czy ktoś z was stosujje ekogroszek wysokoenergetyczny z firmy Tani Opał ?Mają niezłą cenę no i dostawę gratis a u mnie lokalnie nikomu ze znajomych nie udało się znaleźć nic godnego polecenia. Na razie błądzimy w temacie ekogroszku bo do tej pory paliliśmy pelletem (z którego notabene jesteśmy zadowoleni) ale że z kasą krucho a wszyscy twierdzą, ze ekogroszek wychodzi jednak taniej to chcemy spróbować (w sensie tona cenowo podobnie ale wydajność lepsza i na dłużej starczy).Będę wdzięczna za opinię i ewentualnie spostrzeżenia czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 16.07.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tak, będzie to dla was dobra "odskocznia" od peletu.Poszukaj bardziej aktywnie zadowolonych użytkowników, na tym i innych forach, sprawdź też YT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.07.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Vld, ciężki dzień za mną i przyznaję, że nie załapałam o co chodzi, rozwiniesz myśl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 16.07.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tak na szybko, bo mi też się nie chcehttp://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/13617-mokry-ekogroszek-z-firmy-tani-opal/?do=findComment&comment=126619 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.07.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Dziękuję za ostrzeżenie, czyli jednak miałam rację, że coś musi być nie teges. Mąż wynalazł tylko pozytywy, mi udało się znaleźć w między czasie też 2 strony negatywów tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 16.07.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ten spod drugiego linka z Bierutowa - to chyba bliżej masz Byków i Wesołą w nim dostępną, a tam masz pewny węgiel. Zadzwoń, dogadaj się to może zawiozą Ci do Ścinawy jakąś większą ilość. Z Bierutowa [różnie już tamtejsza firma się nazywała] zawsze dostawałem mokry i worki miały mniej niż po 25 kg, które miały ważyć, dlatego więcej tam nie kupię. Dzięki Suspenser, zadzwonię do Bykowa i zapytam. A ten drugi z Bierutowa, skoro tak piszesz, to raczej sobie daruję. A na temat Bartexu i Wesołej od nich masz może jakąś wiedzę i mógłbyś coś powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.07.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tak na szybko, bo mi też się nie chce http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/13617-mokry-ekogroszek-z-firmy-tani-opal/#entry126619 Jak pisałem zeszłego roku że to gówno zawinięte w ładny papierek to zaraz kliku mądralińskich zarzuciło mi że obsrywam konkurencję i chwalę swoje. Widać że już niektórzy najedli się taniochą Jak widać bardzo rzadko tu pisuję bo nie potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 16.07.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ja!?ja grzeczny jestemA węgiel najchętniej w tv bym oglądałPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.07.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Dziękuję za ostrzeżenie, czyli jednak miałam rację, że coś musi być nie teges. Mąż wynalazł tylko pozytywy, mi udało się znaleźć w między czasie też 2 strony negatywów tutaj Kup Wesołą np. w kupopal.pl to zobaczysz jaka jest różnica między nim a peletem - naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.07.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Dzięki Suspenser, zadzwonię do Bykowa i zapytam. A ten drugi z Bierutowa, skoro tak piszesz, to raczej sobie daruję. A na temat Bartexu i Wesołej od nich masz może jakąś wiedzę i mógłbyś coś powiedzieć? Bartexu nie testowałem, ale chyba ktoś z kolegów go sprawdzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts