logan_x 17.07.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Ta "duża" cena Golda na stronie Bartexu jest ceną netto. Cena brutto w opisie towaru pod spodem, malutkimi cyferkami.. Cena pod spodem to chyba cena z transportem i akcyzą. W zakładce Polski węgiel bez akcyzy "Gold" kosztuje 760 złotych bez transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.07.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 (edytowane) Cena pod spodem to chyba cena z transportem i akcyzą. W zakładce Polski węgiel bez akcyzy "Gold" kosztuje 760 złotych bez transportu. Być może, jednak 797,60 ( cena z zakładki " z akcyzą ") + 23% ( stawka VAT ) daje dokładnie cenę wypisaną malutkimi cyferkami w zakładce Polski węgiel z akcyzą. Natomiast 37.60 PLN ( różnica między cenami w zakładkach " z akcyzą " i " bez akcyzy " to wartość podatku akcyzowego brutto ( dokładnie 37,47) za tonę węgla. Balzak, nie mam na razie czasu na kombinowanie nowego towaru. Sprzedaję Wesołą dla bezpieczeństwa pomieszaną 2 do 1 z Piastem i Jaret, oczywiście lepiej się sprzedaje ta mieszanka. Kiedy rozwiążę problemy z budową, znajdę coś fajnego. Mam pewien projekt ( 3 składniki, naprawdę duża moc, tylko popiół mnie jeszcze nie zadowala - jest go 6 do 8% i nie jest zbyt piękny, trzeba pokombinować z proporcją), jednak wymaga dopracowania i chwilowo nie mam na to czasu. Pewnie końcem sierpnia lub we wrześniu się tym zajmę, o ile popieprzone zakłady energetyczne , wodociągi i nadzory budowlane nie wpędzą mnie do tego czasu w depresję. Edytowane 18 Lipca 2013 przez kobra64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 18.07.2013 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ja wysłałem zapytanie ofertowe i czekam na odpowiedź, zobaczymy po ile sobie policzą Może dostanę dzisiaj odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 18.07.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ja wysłałem zapytanie ofertowe i czekam na odpowiedź, zobaczymy po ile sobie policzą Może dostanę dzisiaj odpowiedź I jak masz odpowiedz??? Jestem ciekaw cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 18.07.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 I jak masz odpowiedz??? Jestem ciekaw cen.Mam i wychodzi że do ceny też idzie się dogadać jak i w sprawie worków. Teraz jestem ciekawy co zasypią do tych worków Trzeba będzie testy przeprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 18.07.2013 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 i jakie ceny zaproponowali??? Chce zamówic od nich troche ale jeszcze jakos sie wacham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 18.07.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 i jakie ceny zaproponowali??? Chce zamówic od nich troche ale jeszcze jakos sie wacham Poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 18.07.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Poszło na PW Daj na ogólnym, też jestem ciekawy i pewnie nie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 18.07.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Kobra warto brać Retopal na okres przejsciowy, czy może coś innego weż doradz coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 18.07.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Daj na ogólnym, też jestem ciekawy i pewnie nie tylko jaZe względu że cena wesołej którą otrzymałem dużo się różni od podanej ceny, wstrzymam się z podaniem dopóki nie dostanę faktury pro forma. Jak się potwierdzi z tym co dostałem w ofercie to zapodam całą korespondencję. Wstrzymajcie się z pytaniami, jak dostanę to zapodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 18.07.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Kobra, a ja ma takie pytanie...masz może w planach sprzedaż ekogroszku z wysyłką kurierem?Bo tak sobie myślę, że pewnie sporo osób byłoby zainteresowanych dobrym, sprawdzonym węglem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 18.07.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ze względu że cena wesołej którą otrzymałem dużo się różni od podanej ceny, wstrzymam się z podaniem dopóki nie dostanę faktury pro forma. Jak się potwierdzi z tym co dostałem w ofercie to zapodam całą korespondencję. Wstrzymajcie się z pytaniami, jak dostanę to zapodam. I tak jak myślałem popełnili błąd przy odpowiedzi na moje zapytanie. Nie chciałem prowadzić korespondencji w nieskończoność a jak wyszło to zobaczcie Ostatecznie to Wesoła 755 Pieklorz 703 transport 135,5 Mogłem się nadymać ale jakoś dzisiaj jestem nastrojony ugodowo i myślę że to jest dobra cena. Jeszcze tylko czy się potwierdzi się to co będzie w workach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 18.07.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Czyli ceny wesołej na stronach wyglądają następująco:Bartex - 900 zł transport cały kraj,Byków - 950 zł transport cały kraj (min. 3 tony, przy mniejszej ilości 880 zł + przesyłka),Karena - 970 zł transport cały kraj. Ciekawe jak z jakością towaru ? Karenę testowałem przed przezbrajaniem ścian i była ok. SUSPENSER pisał, że Byków też jest ok.Tylko jak z tym Bartexem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 18.07.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Kobra warto brać Retopal na okres przejsciowy, czy może coś innego weż doradz coś Wszystko zależy od ceny towaru i preferencji użytkownika. Znam takich, co w ostre mrozy też Retopalem grzeją. W 1szym sezonie użytkowania kotła sam zresztą nim paliłem cały rok. Tak ze 25 - 30% poniżej ceny Wesołej warto ( jak chodzi o względy finansowe, no bo roboty i popiołu będzie dużo, dużo więcej ). Jak alternatywą miałby być Ekoret ze swoją absolutnie moim zdaniem chorą ceną, warto na 100%. A co do sprzedaży z kurierem, to problem w tym, ze nie mogę znaleźć firmy do wożenia towaru za takie pieniądze, jak wożą inni. Tzn. owszem, byliby chętni, ale trzeba podpisać umowę i zagwarantować minimalny miesięczny fracht na dość niebotycznym poziomie. Może coś doradzicie, to chętnie skorzystam i zacznę handlować z wysyłką. Co do cen podanych przez Zbigmaza, to absolutna rewelacja. 890 PLN za workowaną Wesołą z transportem w dowolne miejsce w Polsce - jak towar uczciwy, brać bo lepiej już nie będzie. Zresztą 840 za Pieklorza z transportem też wręcz niewiarygodna cena. Muszę się wybrać i kupić co nieco na próbę, jak będzie OK i jeszcze jakąś zniżkę w hurcie dostanę to sobie odpuszczę w tym roku workowanie a i kruszarka odpocznie co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 18.07.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Wszystko zależy od ceny towaru i preferencji użytkownika. Znam takich, co w ostre mrozy też Retopalem grzeją. W 1szym sezonie użytkowania kotła sam zresztą nim paliłem cały rok. Tak ze 25 - 30% poniżej ceny Wesołej warto ( jak chodzi o względy finansowe, no bo roboty i popiołu będzie dużo, dużo więcej ). Jak alternatywą miałby być Ekoret ze swoją absolutnie moim zdaniem chorą ceną, warto na 100%. A co do sprzedaży z kurierem, to problem w tym, ze nie mogę znaleźć firmy do wożenia towaru za takie pieniądze, jak wożą inni. Tzn. owszem, byliby chętni, ale trzeba podpisać umowę i zagwarantować minimalny miesięczny fracht na dość niebotycznym poziomie. Może coś doradzicie, to chętnie skorzystam i zacznę handlować z wysyłką. Co do cen podanych przez Zbigmaza, to absolutna rewelacja. 890 PLN za workowaną Wesołą z transportem w dowolne miejsce w Polsce - jak towar uczciwy, brać bo lepiej już nie będzie. Zresztą 840 za Pieklorza z transportem też wręcz niewiarygodna cena. Muszę się wybrać i kupić co nieco na próbę, jak będzie OK i jeszcze jakąś zniżkę w hurcie dostanę to sobie odpuszczę w tym roku workowanie a i kruszarka odpocznie co nieco.U mnie Pieklorz (autoryzowany dystrybutor kwsa 10km) stoi po 920 z tym że dowiozą za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.07.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 To tak jak u mnie Z wysyłką jest dokładnie tak jak pisze kobra. Podpisanie takiej umowy to taka mała szubienica Mnie łoją 160/paletę, przy 4 czy 5 to już tam coś około 145 także tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.07.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Aaa mam 15% upustu i taka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 18.07.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Czyli ceny wesołej na stronach wyglądają następująco: Bartex - 900 zł transport cały kraj, Byków - 950 zł transport cały kraj (min. 3 tony, przy mniejszej ilości 880 zł + przesyłka), Karena - 970 zł transport cały kraj. Ciekawe jak z jakością towaru ? Karenę testowałem przed przezbrajaniem ścian i była ok. SUSPENSER pisał, że Byków też jest ok. Tylko jak z tym Bartexem ? Miałem próbkę z kareny wesołej i potem testowałem wesołą z bartexu, to wszystko jeszcze przed zmianą ścian. Popiół, spalanie bardzo podobne więc wnioskuję, że Wesoła Bartex=Wesoła Iskra z Kareny. Kupiłem 2 tony wesołej i tone czeskiego. Kaszpir a widziałeś to http://sklep.rastar.pl/11-ekomial-produkowany-i-workowany-przez-rastar-sp-z-oo.html paliłem tym w zeszłym roku i naprawdę uczciwy to był towar, odsiewka z ekogroszku + ok 30 % groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 18.07.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Ja jutro zaryzykuje i zamówie co nieco z Bartexu, ale tez mam w planie zamówić Wesołą z Bykowa, Jeszcze mam U siebie nie daleko skład który też proponuje Wesołą, wydaje sie ze ma wesołą bo nawet kwit wagowy mi pokazywał ze to wesoła, cena jak w bykowie, podjade wezmę coś na próbę, Ale jutro zamawiam coś z bartexu napewno, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 18.07.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 I tak jak myślałem popełnili błąd przy odpowiedzi na moje zapytanie. Nie chciałem prowadzić korespondencji w nieskończoność a jak wyszło to zobaczcie Ostatecznie to Wesoła 755 Pieklorz 703 transport 135,5 Mogłem się nadymać ale jakoś dzisiaj jestem nastrojony ugodowo i myślę że to jest dobra cena. Jeszcze tylko czy się potwierdzi się to co będzie w workach. Takie pytanko. Ten Pieklorz to Bobrek czy Piekary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts