pumpaluna 25.07.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Zamawiałam w bartexie w poniedziałek wieczorem - dzisiaj dostawa już u mnie w garażu. Tak jak prosiłam zapakowany w worki jutowe. Co do suchości to ja się zbytnio nie znam ale jak otworzyłam worek to nie był w środku wilgotny. Worek zważony na wadze domowej 24,9 czyli ok. O jakości na razie nie napiszę bo palić ekogroszkiem zaczniemy dopiero za kilka tygodni jak nam się te zapas pelletu skończy wrzucam foty jak to wygląda, m.in wielkość groszków w porównaniu z typowym wkładem tea-light: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 25.07.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Wygląda przyzwoicie chociaż specjalistą w tym temacie nie jestem.Może kolega Zbigmaz się jeszcze wypowie po swojej dostawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 25.07.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam ja wczoraj dostałem zamówienie z Bartexu. Worki jutowe tak jak były zamawiane. Co do suchości myślałem ze będzie ideał aż się będzie z niego kurzyć, ale jest taki ze można go śmiało sypać do podajnika, zanim będę go palił to doschnie ładnie. Kolejna sprawa w losowo otwartym worku wydaje mi się ze jest trochę drobnej frakcji czyt. miału. Może tak się trafiło, Co do jakości ciężko powiedzieć bo nie paliłem tym jeszcze. Generalnie jestem zadowolony i polecam firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.07.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Balzak planujesz przecinać worki, żeby lepiej schły czy zostawiasz je w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 25.07.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Balzak planujesz przecinać worki, żeby lepiej schły czy zostawiasz je w całości? Po co przecinać worki polipropylenowe ? One są przewiewne i opał świetnie w nich schnie ... Niestety jak będzie w nich miał (pył) to się z nich sypie niesamowicie ... Ja przez 2 lata miałem tak pakowany ekogroszek i nie chcę . Za dużo syfu. Jak opał całkowicie wysechł to zaczął się rozpadać i zaczął się tworzyć pył i niesamowity syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.07.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Do mnie też dojechało. Oględziny wieczorem, jedno co to worki w dotyku suche a kierowca stwierdził że musi być suche bo inaczej pod paletą by była kałuża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 25.07.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Balzak planujesz przecinać worki, żeby lepiej schły czy zostawiasz je w całości? Po to zamówiłem w jutowych żeby tego nie rozcinać ni nic. doschnie sam tylko boje się tego syfu o jakim pisze kaszpir007. Ale jakoś damy rade. może nie będzie tak zle byle było suche Inaczej chcąc żeby było suche by trzeba było zamówić luzem albo w big bagu a potem jak wyschnie zaworkować w szczelne worki foliowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 25.07.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Do mnie też dojechało. Oględziny wieczorem, jedno co to worki w dotyku suche a kierowca stwierdził że musi być suche bo inaczej pod paletą by była kałuża. [ATTACH=CONFIG]202591[/ATTACH] W takim razie czekam na recenzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.07.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 No dobra, mea culpa, durne pytanie było. Chyba 3godz snu to jednak za mało żeby logicznie myśleć Fakt, tak jak Zbigmaz napisał worki suche w dotyku i po kilku godzinach zero znaku wody pod paletami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jawrob 25.07.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Tez zamowilem w Bartex- z tego co Pani powiedziala przez telefon czecha nie laduja w jutowe worki... Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.07.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Fakt, tak jak Zbigmaz napisał worki suche w dotyku i po kilku godzinach zero znaku wody pod paletami No to na początek o dostawie. Paleta ładnie zapakowana, woreczki czyste, te z góry suche a w środku czuć lekką wilgoć. Wszystko owinięte stretch folią. Kartka z nazwą grochu pomiędzy folią a workiem. Na stretch folii od środka widać skropliny wody co tylko świadczy o tym że węgiel był workowany jak był wilgotny. Jak zdejmowałem folię to można powiedzieć że ręce miałem no prawie mokre lub bardzo wilgotne. Skoro na foli była woda to i na workach w dolnej warstwie też powinna być i była. Cały czas opisuję "Wesołą" Czas na to jak wygląda wewnątrz worka. Widać wilgoć. Jest to worek wyjęty z trzeciej warstwy od góry. Dotykając rękami czuć wilgoć, nie wodę a wilgoć. Nie cieknie, nie kapie, jest po prostu wilgotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 25.07.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Wilgoć w folii to normalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 25.07.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Ja mysle ze w workach jutowych ekogroszek sobie poradzi aby tą wilgoć wypuścić i bedzie opał ok. u mnie za folia strech też było tak jak u ciebie Zbigmaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.07.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Tamto było o "Wesołej" Teraz o "Pieklorzu" Stretch foli nie będę pokazywał bo była podobna. Worków też nie będę pokazywał bo były podobne Ale szybko to idzie W środku widać mniejszą wilgoć i jakby sort minimalnie mniejszy. w dotyku też jest wyraźniejsze odczucie że jest bardziej suchy. Porównując dotykiem to : "Wesoła" "Pieklorz" Jeżeli chodzi o wagę to ważyłem na tej samej wadze co cały poprzedni zakup, zwykła waga łazienkowa. " Wesoła" "Pieklorz" Teraz czekam na to aż zasypię i co tam spadnie do popielnika i jak będzie na palniku. Ale na to muszę jeszcze poczekać bo mam za mało czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.07.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Na stretch folii od środka widać skropliny wody co tylko świadczy o tym że węgiel był workowany jak był wilgotny. Jak zdejmowałem folię to można powiedzieć że ręce miałem no prawie mokre lub bardzo wilgotne. Skoro na foli była woda to i na workach w dolnej warstwie też powinna być i była. Po całym dniu stania palety w garażu (zamknięte okna i brama) u nas też wystąpiły skropliny na folii strechowej, nie było tego jak przyjmowałam dostawę ok 8rano. Na chłopski rozum wygląda na to że groszek odparowuje. Na workach (jutowe) stoją krople wody. Mąż właśnie skończył przerzucanie zamówienia na właściwe miejsce i niestety worki pomoczyły mu ubranie. Aha u nas nawet górne worki miały na sobie skropliny czego nie było rano ani wcześniej w dzień. Aha po 2 worki na każdej palecie były uszkodzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 25.07.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Tamto było o "Wesołej" Teraz o "Pieklorzu" Stretch foli nie będę pokazywał bo była podobna. Worków też nie będę pokazywał bo były podobne Ale szybko to idzie W środku widać mniejszą wilgoć i jakby sort minimalnie mniejszy. [ATTACH=CONFIG]202715[/ATTACH] w dotyku też jest wyraźniejsze odczucie że jest bardziej suchy. Porównując dotykiem to : "Wesoła" "Pieklorz" [ATTACH=CONFIG]202716[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]202717[/ATTACH] Jeżeli chodzi o wagę to ważyłem na tej samej wadze co cały poprzedni zakup, zwykła waga łazienkowa. " Wesoła" "Pieklorz" [ATTACH=CONFIG]202718[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]202719[/ATTACH] Teraz czekam na to aż zasypię i co tam spadnie do popielnika i jak będzie na palniku. Ale na to muszę jeszcze poczekać bo mam za mało czasu To się nazywa recenzja:) Czyli rozumiem że nie jest ogólnie zły. Ja jak kupiłem na samym początku marketowy to w porównaniu do tego to było błoto. Instalator powiedział że on pali lepszym miałem niż ten groch. Pieklorz jest droższy od Wesołej? Bo z tego co kolega opisuje to Pieklorz chyba trochę lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.07.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 To się nazywa recenzja:) Czyli rozumiem że nie jest ogólnie zły. Ja jak kupiłem na samym początku marketowy to w porównaniu do tego to było błoto. Instalator powiedział że on pali lepszym miałem niż ten groch. Pieklorz jest droższy od Wesołej? Bo z tego co kolega opisuje to Pieklorz chyba trochę lepszy.Pieklorz tańszy o około 5 dych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 25.07.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Pieklorz trochę mniej mocy ale podobno bardzo dobry.Ale może tona Pieklorz + tona Wesołej bło by dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.07.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Wesoła na mrozy do 30 a Pieklorz na 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 25.07.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Wesoła na mrozy do 30 a Pieklorz na 0 Wstepnie zadowolony jesteś z towaru z Bartexu??? Co do pieklorza miałem w zeszłym roku orginalnie pakowanego z bobrka i jakoś nie przypadł mi do gustu mimo to mysle ze jeszcze zakupie może troche na tę zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts