lestek27 17.09.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 A jak będzie z paleniem tego cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Młody kamienny z kamiennym + łupek? a to nie czesiek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 17.09.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 A jak będzie z paleniem tego cuda? Fajnie ci się to będzie palić spieków nie będzie....ale spalisz wiecej... też mi się to widzi na czecha...ile dałeś za tonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 17.09.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 a to nie czesiek ? Przecież napisałem "młody kamienny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 17.09.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kupiłem tylko 80 kg ale za tonę wychodzi 750zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 17.09.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kupiłem tylko 80 kg ale za tonę wychodzi 750zł Jaka cena taki groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 17.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Wart tej ceny czy przepłaciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 17.09.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Młody kamienny to ten jaśniejszy, kamienny to ten ciemny a łupek? Jak go rozpoznać?Ze zdjęcia trudno, trzeba by to chwycić w rękę ale pokusić się pokazać? W swoim troszkę grzebię i to co widzę to podnoszę a tu bym dotykał tych PS Jakieś małe te zdjęcia mi wyszły Poprawiłem Edytowane 17 Września 2013 przez zbigmaz01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Wart tej ceny czy przepłaciłem? Za taki węgiel to chyba max cena . Edytowane 17 Września 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 17.09.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Wart tej ceny czy przepłaciłem?Wydaje mi się że na lato i wczesną jesień i późną wiosnę może być dobry ale będzie chyba go dużo schodziło. Co do ceny to musisz spróbować co to warte i jaka moc w tym drzemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 17.09.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kupiłem tylko taką niewielką ilość bo cena też nie szałowa. Myślę że CWU dogrzeję A jak przyjdzie dogrzać trochę domek to też pewnie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Kupiłem tylko taką niewielką ilość bo cena też nie szałowa. Myślę że CWU dogrzeję A jak przyjdzie dogrzać trochę domek to też pewnie da radę. z dostawą 630,00 zł ekogroszek,eko-groszek CZESKI KOMORANY workowany na alledrogo . Edytowane 17 Września 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Wart tej ceny czy przepłaciłem? Za mniejszą kasę można uczciwy Retopal zanabyć albo Jaret Plus. Ze stówkę taniej Jaret. Za to nie dałbym więcej jak 5 stów/tona i to tylko w workach. I zapewniam Cię - więcej nie jest warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 17.09.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Chyba nawet taniej wychodzi Drogi Opał - jakies promocje ostatnio widziałem a jakość pewnie taka sama... za 700-750PLN masz o wiele lepszy i pewny np RETOPAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.09.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kobra, lestek za Rzeszowem mieszka nawet tyle km, cześka zawieźć to już do ceny dobija mocno transport, workowanie a i coś czarnego trochę domieszane żeby brunatny troszkę chociaż wzmocnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 17.09.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kobra, lestek za Rzeszowem mieszka nawet tyle km, cześka zawieźć to już do ceny dobija mocno transport, workowanie a i coś czarnego trochę domieszane żeby brunatny troszkę chociaż wzmocnić Dokładnie. W tej okolicy kupić dobry groszek za przyzwoite pieniądze graniczy z cudem. Na zimę kupiłem coś innego chociaż też nie wiadomo jak z tym będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 17.09.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Hehe na workach napisali że wartość opałowa 24kJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.09.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kobra zadzwoniłem do gościa ,twierdzi ze to węgiel z Austrii powiedział "średniej jakości jak chcę wysokoenergetyczny to pieklorz w papierowych worach" i sprzedaje go od 5 lat ,a z akcyzą bo on inaczej nie sprzedaje cyt. "nie bawię się w odpisy ,ze względu na Rząd bo to Polska , wystarczy ze ktoś ulepi figurkę z tego węgla wtedy ja odpowiadam ".Węgiel suchy ,przywozi do 5 ton rozładunek HDS-m , facet mocno kumaty co i jak z czym się je . Animuss, pierwsze słyszę, żeby w PL ktoś węglem z Austrii handlował. Co prawda w ubiegłym sezonie pojawiło się coś o nazwie Donau i sam się zastanawiałem, ale w końcu jakoś zeszło i nie wiem, co by to mogło być. Może akurat to samo?Jakieś tam kopalnie jeszcze w Austrii pracują, ale nie mam pojęcia, jaki węgiel kopią. A z tą akcyzą to on coś kombinuje albo nie wie, o co chodzi. Jak prawidłowo wystawi Dokument Dostawy Wyrobów Węglowych z danymi klienta ( ja spisuję nr. dowodu albo prawa jazdy, pesel i dane adresowe ) a na dokumencie klient podpisze, że deklaruje zużycie na potrzeby gospodarstwa domowego, to potem tylko cmoknąć go mogą wszelkie służby, odpowiedzialność przejmuje klient. Zresztą - który przedsiębiorca kupi węgiel do firmy bez faktury? Żeby oszczędzić 37,50 PLN akcyzy odpuści odpis VAT ( czyli 18,7% ceny brutto węgla ) i odpis w podatku dochodowym w wysokości ceny netto zakupionego węgla? To chyba jakiś debil bez 3 klas by musiał być. U mnie nie występują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) Dokładnie. W tej okolicy kupić dobry groszek za przyzwoite pieniądze graniczy z cudem. Na zimę kupiłem coś innego chociaż też nie wiadomo jak z tym będzie. Ale domieszka jest 1:5 więc nikła a cena 750zł na workach napisali że wartość opałowa 24kJ tu masz w proporcji 1:1 POLSKO - CZESKI wartość opałowa 25/26kJ za 700zł transport pod chałupę http://bartexwegiel.pl/sklep/index.php?id_product=25&controller=product Edytowane 17 Września 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Animuss, pierwsze słyszę, żeby w PL ktoś węglem z Austrii handlował. Co prawda w ubiegłym sezonie pojawiło się coś o nazwie Donau i sam się zastanawiałem, ale w końcu jakoś zeszło i nie wiem, co by to mogło być. Może akurat to samo?Jakieś tam kopalnie jeszcze w Austrii pracują, ale nie mam pojęcia, jaki węgiel kopią. A z tą akcyzą to on coś kombinuje albo nie wie, o co chodzi. Jak prawidłowo wystawi Dokument Dostawy Wyrobów Węglowych z danymi klienta ( ja spisuję nr. dowodu albo prawa jazdy, pesel i dane adresowe ) a na dokumencie klient podpisze, że deklaruje zużycie na potrzeby gospodarstwa domowego, to potem tylko cmoknąć go mogą wszelkie służby, odpowiedzialność przejmuje klient. Zresztą - który przedsiębiorca kupi węgiel do firmy bez faktury? Żeby oszczędzić 37,50 PLN akcyzy odpuści odpis VAT ( czyli 18,7% ceny brutto węgla ) i odpis w podatku dochodowym w wysokości ceny netto zakupionego węgla? To chyba jakiś debil bez 3 klas by musiał być. U mnie nie występują. U mnie straż pożarna brała od niego 2 lata temu byłem powiedzieli że rewelacji nie ma szło go sporo ale wtedy wygrzewali budynek był nowo postawiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts