lestek27 17.09.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 A wożą ilości typu 10 worków?Może się skuszę na coś takiego na przyszły letni sezon bo na zimę już trochę opału mam a więcej nie zmieszczę w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.09.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Dokładnie. W tej okolicy kupić dobry groszek za przyzwoite pieniądze graniczy z cudem. Na zimę kupiłem coś innego chociaż też nie wiadomo jak z tym będzie. Lestek, a ile tego węgla na zimę bierzesz? W Tarnowie znam uczciwą firmę, to już nie światy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 A wożą ilości typu 10 worków? Może się skuszę na coś takiego na przyszły letni sezon bo na zimę już trochę opału mam a więcej nie zmieszczę w kotłowni. zadzwoń wyślą pocztą próbki do testów . Kurde ludzie czy ja pracuję w Bartexie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.09.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ale domieszka jest 1:5 więc nikła a cena 750zł na workach napisali że wartość opałowa 24kJ tu masz w proporcji 1:1 POLSKO - CZESKI wartość opałowa 25/26kJ za 700zł transport pod chałupę http://bartexwegiel.pl/sklep/index.php?id_product=25&controller=product Animus, pomyśl co by trzeba zmieszać i w jakiej proporcji żeby otrzymać 25 czy 26MJ/kg gdzie jeden ze składników ma 19 ? Aha, utrzymując taką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 17.09.2013 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Lestek, a ile tego węgla na zimę bierzesz? W Tarnowie znam uczciwą firmę, to już nie światy. To będzie mój pierwszy sezon grzewczy z tym kociołkiem i z tego rodzaju kociołkiem. Na zimę kupiłem 2 tony ale nie mam pojęcia czy wystarczy. Przekonam się po zimie i będę wiedział czy na następny sezon kupić trochę więcej czy tyle styknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Animus, pomyśl co by trzeba zmieszać i w jakiej proporcji żeby otrzymać 25 czy 26MJ/kg gdzie jeden ze składników ma 19 ? Aha, utrzymując taką cenę. Jeżeli "czesiek" "lestkak27" ma 19 to ta domieszka ledwo widoczna wzmocniła go do 20 czy do 25 ? a w proporcji 1:1 to chyba więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 17.09.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ale chętnie dowiem się co to za firma i jeśli będziesz mógł podać na miary do nich to nie wykluczone że skorzystam w przyszłym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.09.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Animus, pomyśl co by trzeba zmieszać i w jakiej proporcji żeby otrzymać 25 czy 26MJ/kg gdzie jeden ze składników ma 19 ? Aha, utrzymując taką cenę. A drugi 24 - bo ponoć Gold to Wesoła, Silver to Pieklorz, A Rubin - czyli ten w mieszance - to Retopal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 A drugi 24 - bo ponoć Gold to Wesoła, Silver to Pieklorz, A Rubin - czyli ten w mieszance - to Retopal. Kobra64 kiedy będziesz obsługiwać war.-mazur. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.09.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Jeżeli "czesiek" "lestkak27" ma 19 to ta domieszka ledwo widoczna wzmocniła go do 20 czy do 25 ? a w proporcji 1:1 to chyba więcej No sam widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 17.09.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Ciekawe co w przyszłym roku będzie na topie??? w Tym roku no.1 to Wesoła:) wszyscy palą wesołą) kurcze szkoda że sprawa z antracytem umarła... ciekawe czy ktos tym handluje? nawet mieszajac- pamietajmy że antracyt jest dosć łatwy do sprawdzenia i widoczny gołym okiem, Kobra nie sprowadzasz antracytu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 17.09.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 No sam widzisz Doceniam szczerość. http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.09.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 A drugi 24 - bo ponoć Gold to Wesoła, Silver to Pieklorz, A Rubin - czyli ten w mieszance - to Retopal. Pieklorza niema chyba już od lipca, natomiast mieszając nawet 1 :1 coś co ma 19 +24 = 43/2 = 21,5 czyli wyjdzie coś między czystą Janiną a Sobieskim Można wtedy utrzymać cenę. Chyba że ja już naprawdę dawno do szkoły chodziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.09.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 kurcze szkoda że sprawa z antracytem umarła... ciekawe czy ktos tym handluje? nawet mieszajac- pamietajmy że antracyt jest dosć łatwy do sprawdzenia i widoczny gołym okiem, Kobra nie sprowadzasz antracytu?? Nic nie umarło i ma się dobrze Są tacy co już od tamtego roku a pewnie i dłużej dosypują do swoich węgli. Nie pytać o szczegóły bo i tak nie napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 17.09.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Kobra podaj tą firmę, mam 20km do Tarnowa. Z czechem ciężki temat. Syfi jak cholera. i to już na etapie noszenia. po węglu kamiennym wkładasz ręce pod wodę i masz czyste. Po czechu nie idzie domyć. Komin po ubiegłym sezonie (ekoret + pieklorz + trochę czecha) lekko przydymiony. Od kwietnia grzałem ledvicami, komin do czyszczenia - spaliłem z 400kg. Może czech + inny węgiel rozwiąże te problemy, będzie się to lepiej dopalać, ale trochę popiołu i tak w komin pójdzie. Bardo fajnie palił mi się węgiel z Majstra (napewno masz w Rzeszowie) ale ten po 22zł/worek (producent - raczej konfekcjoner - BSM Salt). Jak kupowałem kilka worków - był bardzo mokry. Teraz wygląda na suchy. W Dębicy więdzą o nim że jest czarny. Cena 880 + dowóz - bez sensu. Lepiej zamówić przez neta. Tam gdzie brałem luzem ekoreta wywiesili ostatnio kartkę "nie pakujemy węgla". Firma wiarygodna i uczciwa ale daleko tak nie pojadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.09.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Zbierzcie się na auto to Wam wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.09.2013 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Vaster, a od której strony Tarnowa? Firma Glifada Tarnów, siedzibę mają na Wędkarskiej a place składowe w Łęgu i w Żabnie. Dilerują w KW SA i PKW SA, powinni mieć fajne ceny Retopalu i Jareta. Z Pieklorzem na cuda bym u nich nie liczył, bo biorą tylko z Piekar to i cena może być kosmiczna ( 7 stówek luz na kopalni + tydzień - półtora stania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 17.09.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 (edytowane) od strony rzeszowa - dębicy. firma Gilfada jest mi znana ale o ich węglu nic nie wiem. Choć wydaje mi się że znajomy u nich kupował i był zadowolony. Chyba sami kruszą i nie robią z niczym problemu, o ile to ta sama firma. On brał w Łęgu właśnie, a raczej nie ma tam kilku składów. zawsze dobrze wiedzieć i mieć jakieś wyjście awaryjne. Jeszcze kilka lat temu to bym z krakowa woził, bo z tamtąd miałem transport za free. Edytowane 17 Września 2013 przez vaster zmiana żabno ->łęg tarnowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.09.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Najgorzej właśnie jest z tym transportem, nikt za darmo nie chce jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.09.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Nawet stać za darmo nie chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts