lestek27 05.10.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Panowie jest możliwość dostaw cało samochodowych eko groszku luzem i workowanego ( 25kg ), tylko to jest u mnie opłacalne, tak myślę Luz około 800 do 820 w odległości około 450km Workowany 860 do 880. Na samochodzie od 23 do 24 tony. Chłopki z forum testują, zobaczę sam chętnie jakie będą opinie. Żeby tak jeszcze zebrać tyle chłopa co by się tym podzieliło to bym brał w ciemno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 05.10.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Panowie jest możliwość dostaw cało samochodowych eko groszku luzem i workowanego ( 25kg ), tylko to jest u mnie opłacalne, tak myślę Luz około 800 do 820 w odległości około 450km Workowany 860 do 880. Na samochodzie od 23 do 24 tony. Chłopki z forum testują, zobaczę sam chętnie jakie będą opinie.Jak skończę zasobnik to wsypię, bo teraz nie ja sypałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.10.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Ok, zbyszek, Suspenser też go prześwietli, ma ciepłomierz i duże doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.10.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Żeby tak jeszcze zebrać tyle chłopa co by się tym podzieliło to bym brał w ciemno:) No na 2 auta już się skrzyknęli chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 05.10.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Żeby tak jeszcze zebrać tyle chłopa co by się tym podzieliło to bym brał w ciemno:) Ja tyle nie dał bym szkoda forsy kupiłem 4 tony ekoruska po 680 workowanego ,zobaczę kiedy się skończy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 05.10.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A co za groszek testujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 05.10.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Tu w okolicy jak na razie nie ma szans tylu znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 05.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Ja tyle nie dał bym szkoda forsy kupiłem 4 tony ekoruska po 680 workowanego ,zobaczę kiedy się skończy . Jakiego ruska kupiłeś i gdzie. Widzę ze jesteś z wątki i mazur. Może brałeś go w Barczewie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 05.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 A co za groszek testujecie. Groszek od karoki. Poczytaj na jego stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 05.10.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 (edytowane) Jakiego ruska kupiłeś i gdzie. Widzę ze jesteś z wątki i mazur. Może brałeś go w Barczewie??? Poszło na priva . Ekorusek czysty płukany bez domieszki miału ,brałem 2 worki na próbę 2 tygodnie temu . A powiem jeszcze że natknąłem się na ekoczecha Ledvickiego i był bardzo suchy ładnie wyglądał ale nie odważyłem się wziąć Edytowane 5 Października 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 05.10.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Groszek od karoki. Poczytaj na jego stronie. to jakas mieszanka jest?? Na bazie jakich węgli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 05.10.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 to jakas mieszanka jest?? Na bazie jakich węgliTo już jego pytaj, ja usłyszałem że "bardzo dobry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 05.10.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 To już jego pytaj, ja usłyszałem że "bardzo dobry" Każdy handlarz tak mówi Na stronce jest napisane że opał ma 25-26MJ więc szału nie ma ... Cena 860-880zł za opał 25-26Mj też bardzo wysoka a dodatkowo trzeba wziąć całego Tira ... Sądzę że w Karenie jak zamówi się całego Tira to cena też będzie inna , a wybór dużo większy ... Ja kupiłem lokalnie workowany. Opał mam suchutki , workowany w worki przewiewne Kupiłem niby Chwałowice za 800zł za tonę i miał z Piasta (nie wiem czy 23MJ czy 25MJ) za 600zł za tonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.10.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Każdy handlarz tak mówi Na stronce jest napisane że opał ma 25-26MJ więc szału nie ma ... Cena 860-880zł za opał 25-26Mj też bardzo wysoka a dodatkowo trzeba wziąć całego Tira ... Sądzę że w Karenie jak zamówi się całego Tira to cena też będzie inna , a wybór dużo większy ... Ja kupiłem lokalnie workowany. Opał mam suchutki , workowany w worki przewiewne Kupiłem niby Chwałowice za 800zł za tonę i miał z Piasta (nie wiem czy 23MJ czy 25MJ) za 600zł za tonę Tylko to co on sprzedaje to ma tyle ile pisze, robił badania. Jeżeli by oszukał to wiesz co by się tu działo? A ty kupiłeś to co kupiłeś i dalej nie wiesz co masz i w jakiej mocy. Nawet w karenie jak kupujesz to czy faktycznie jest tak jak piszą i to co piszą? Tym bardziej jak kupisz całego tira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 06.10.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 No właśnie. Jedyne co o naszym opale możemy powiedzieć to tyle czy ładnie wygląda i czy uziarnienie się zgadza. Czasem nawet nasi dostawcy nie wiedzą co sprzedają lub też (ci bardziej cwani) doskonale wiedzą co sprzedają. Dlatego ludzie właśnie kupują przez internet (pewności też nie ma). Inaczej prawie każdy ma skład kilka kilometrów od domu i tam by kupił. Nawet potem jak zaczynamy tym palić, to nie zawsze do końca możemy to sprawdzić. W tej chwili palę wesołą z bartexu i w zasadzie jest okej. Spalanie momentami nie jest równomierne (czasem troszkę przerzuca, czasem za mało podaje) ale myślę że to wina tego, że dorzucam drewna do pieca i palę tym równocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.10.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 No właśnie. Jedyne co o naszym opale możemy powiedzieć to tyle czy ładnie wygląda i czy uziarnienie się zgadza. Czasem nawet nasi dostawcy nie wiedzą co sprzedają lub też (ci bardziej cwani) doskonale wiedzą co sprzedają. Dlatego ludzie właśnie kupują przez internet (pewności też nie ma). Inaczej prawie każdy ma skład kilka kilometrów od domu i tam by kupił. Nawet potem jak zaczynamy tym palić, to nie zawsze do końca możemy to sprawdzić. W tej chwili palę wesołą z bartexu i w zasadzie jest okej. Spalanie momentami nie jest równomierne (czasem troszkę przerzuca, czasem za mało podaje) ale myślę że to wina tego, że dorzucam drewna do pieca i palę tym równocześnie. Ja kupiłem co roku opał na innym składzie i zawsze był to rusek po 700zł za tonę (luz). W tym roku kupiłem opał z tego miejsca skąd biorą moi sąsiedzi i są z tego opału bardzo zadowoleni. Zobaczymy jak będzie ... Ważne dla mnie że opał mam suchutki jak pieprz więc za wodę nie płacę , tym bardziej że przez dostarczeniem do mnie opału opał był ponownie wazony i płaciłem za 1,02 tony miału i za 2,01 tony ekogroszku Sądzę że będzie lepszy od rusków których miałem , tym bardziej że ostatni był z "osławionego" skladywegla.pl Opał kupiłem z dośc oddalonego skladu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 06.10.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Czy na prawdę nikt nie pomoże w zawężeniu poszukiwań jak najlepszego opału? Co wziąć pod uwagę, a co z góry odrzucić?Może przy okazji ktoś by polecił jakieś konkretne źródło? Albo wysyłkowe, albo w najbliższych okolicach Chorzowa. Czy Rastar to dobra firma (ciekawi mnie ich miał)? A może Karena? Węglobud? Albo coś lokalnego?Bardzo proszę o pomoc, bo mam już tak niesamowity mętlik, że głowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 06.10.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 A ciężko zajrzeć kilka stron do tyłu i poczytać? Sporo ludzi już o tym pisało i po co pisać o tym któryś raz z kolei? Przez ten czas co czekałeś na odpowiedź już byś się sam dowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BoyLer 06.10.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Sęk w tym że przestudiowałem już niemal cały ten wątek plus inne na innych forach i wychodzą tak sprzeczne opinie, że już nic nie wiem. Do tego dochodzi bardzo ważna zmienna, czyli źródło opału. Dlatego najbardziej cenna informacja była by w stylu: u dostawcy X, opał Y i Z są sprawdzone i dobre. Poza tym cały czas chciał bym się dowiedzieć, czy dobre, wysokokaloryczne miały (i jakie można do tej kategorii zaliczyć) mogą konkurować z ekogroszkiem (w kategorii mocy, spiekania się i nie produkowania nadmiernej ilości sadzy, bo większą ilość popiołu przeboleję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 06.10.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Sęk w tym że przestudiowałem już niemal cały ten wątek plus inne na innych forach i wychodzą tak sprzeczne opinie, że już nic nie wiem. Do tego dochodzi bardzo ważna zmienna, czyli źródło opału. Dlatego najbardziej cenna informacja była by w stylu: u dostawcy X, opał Y i Z są sprawdzone i dobre. Poza tym cały czas chciał bym się dowiedzieć, czy dobre, wysokokaloryczne miały (i jakie można do tej kategorii zaliczyć) mogą konkurować z ekogroszkiem (w kategorii mocy, spiekania się i nie produkowania nadmiernej ilości sadzy, bo większą ilość popiołu przeboleję). Poczytaj dokładnie. Naprawdę tak jest napisane. A najlepiej kupić coś na próbę i i samemu sprawdzić jak się pali w twoim piecu. Poszukaj też jakiegoś lokalsa. Domyślam się, że mieszkasz w węglowym królestwie więc z pewnością masz wielu sprzedawców na swoim terenie. Zaletą jest to, że zaoszczędzisz na transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts