kobra64 14.10.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Pietruch, Chwałowice w porównaniu z tym Bobrkiem to jeszcze miód malina. Może i jak na swoją cenę mają ciut dużo popiołu i parę koksików z palnika spadnie, ale się pali i grzeje. Dziś od rana u tego kumpla robiłem próby jego Bobrka ( nawiasem mówiąc pokazał mi dokument wywozowy z kopalni i to jest Bobrek, bo przez chwilę myślałem jeszcze że może jednak Centrum, oni w nagłówku maja te same dane : Bobrek - Centrum, dopiero niżej jest podany Ruch Bobrek albo Ruch Centrum ). W jego fajce ani w tłoku jego syna nie da rady tego opanować. Poradziłem mu zacząć od pół na pół z Jaretem, zrobić próbę czy wystarczy taka proporcja, jak nie to dosypywać jeszcze więcej Jareta. Jak się zacznie przyzwoicie palić, to z proporcji jakąś cenę dla klientów ustalić, aby tylko kasę odzyskać. Jak mu wyjdzie pół na pół, to przy jego sprzedaży z miesiąc handlu ma zje...ny, na ekogroszku za friko będzie robił. A węgiel ma wprost z kopalni, żadnych myków po drodze. To nie jest ekogroszek, tylko groszek 5 - 25, w dodatku niedbale przesiany. Wszystkich kolegów palących Pieklorzem ostrzegam - jak ma być Pieklorz, to tylko z Piekar Śląskich. Innego w tym roku nie ma. Znaczy - był gdzieś do lipca, wtedy była z nim loteria. Teraz jest pewność - jak nie z Piekar, to wtopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 14.10.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Pietruch, Chwałowice w porównaniu z tym Bobrkiem to jeszcze miód malina. Może i jak na swoją cenę mają ciut dużo popiołu i parę koksików z palnika spadnie, ale się pali i grzeje. Dziś od rana u tego kumpla robiłem próby jego Bobrka ( nawiasem mówiąc pokazał mi dokument wywozowy z kopalni i to jest Bobrek, bo przez chwilę myślałem jeszcze że może jednak Centrum, oni w nagłówku maja te same dane : Bobrek - Centrum, dopiero niżej jest podany Ruch Bobrek albo Ruch Centrum ). W jego fajce ani w tłoku jego syna nie da rady tego opanować. Poradziłem mu zacząć od pół na pół z Jaretem, zrobić próbę czy wystarczy taka proporcja, jak nie to dosypywać jeszcze więcej Jareta. Jak się zacznie przyzwoicie palić, to z proporcji jakąś cenę dla klientów ustalić, aby tylko kasę odzyskać. Jak mu wyjdzie pół na pół, to przy jego sprzedaży z miesiąc handlu ma zje...ny, na ekogroszku za friko będzie robił. A węgiel ma wprost z kopalni, żadnych myków po drodze. To nie jest ekogroszek, tylko groszek 5 - 25, w dodatku niedbale przesiany. Wszystkich kolegów palących Pieklorzem ostrzegam - jak ma być Pieklorz, to tylko z Piekar Śląskich. Innego w tym roku nie ma. Znaczy - był gdzieś do lipca, wtedy była z nim loteria. Teraz jest pewność - jak nie z Piekar, to wtopa. Wpelni sie ztoba zgadzam. Niestety to gowno rowniez wyjechalo prosto z kopalni . Zobaczymy jak bedzie wygladal ich Bobrek z workow ( rowniez oryginalny) Niestety nadal mi sie wydaje ze to cos nie pochodzi z tej kopalni:cool: Moze to ja sie myle , ale narazie mam takie anie inne odczucia:mad: Niestetuy z tym opanowaniem go to prawda TEGO SYFU SAMEGO NIE IDZIE SPALIC:bash: Ja jeszcze sproboje dzisiaj na palniku rynnowym , choc jakos niemam do tego przekonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.10.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Ja wziąłem sobie 50 kilo, spróbuję jeszcze jak w końcu ten kocioł w zakładzie zamontuję jak mi to przez obrotówkę Ardeo przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 14.10.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 ehhh, myslisz że kopalnia przez caluśki rok ma te same ściany wydobywcze w tych samych pokładach? poczytaj sobie o rodzajach węgla i róźnicach w jakości różnych pokładów... Wiem ze przez caly rok na kopalni niema tej samej sciany , ani pokladow:yes: Ale tu chodzi o to ze jest to za duza roznica w jakosci towaru w porownaniu z rokiem 2012. Nawet na stronie kopalni podane ich parametry ni jak sie maja do tego badziewia!!! Tak jak pisze Kobra64 : tego nie idzie opanowac , przynajmniej narazie bez mieszania. Zgadzam sie rowniez z Kobra ze jak PIEKLORZ w tym roku to tylko Piekary , ale zeby sie nie okazalo ze teraz wszystko co czarne to Beda Piekary:p Pamietasz sytuacje z przed paru lat z Kazimierzem - Juliuszem? Wydobycie bylo wstrzymane (jakas awaria ) , a na rynku "Kazka" nagle bylo pelno, i zdazali sie tacy "Mecenasi " co mieli papiery na niego z Kopalni:D Drugi " Cud Nad Wisla " bo jak inaczej to nazwac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.10.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 adiqq dobrze prawi. Najlepszym tutaj przykładem może być Janka. Przez jakiś miesiąc w okolicach czerwca mieli węgiel o parametrach nie ustępujących Piastowi. A potem do normy wróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 14.10.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 to jakim cudem ten Bobrek w ogóle trafił do sprzedaży? Kopalniom nie zależy na reputacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 14.10.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 adiqq dobrze prawi. Najlepszym tutaj przykładem może być Janka. Przez jakiś miesiąc w okolicach czerwca mieli węgiel o parametrach nie ustępujących Piastowi. A potem do normy wróciło. Tak zgadzam sie z tym co pisze adiqq, tylko ze tak jak piszesz Janka przez ten miesiac wychodzila na plus porzez parametry zblizone do Piasta, a tutaj mamy przyklad towaru, ktory prawde mowiac nie wiadomo do jakiego typu zakwalifikowac. Nie mowiac otym ze spalenie tego graniczy z cudem!!!! Martinos zadal trafne pytanie , na ktore niestety kopalnia dala odpowiedz wrowadzajac ten chlam do sprzedazy . Po raz kolejny mamy przyklad jak w Polsce Kopalnie , spolki weglowe itp traktuja swoj towar , a tym samym pokazuja jak to sie licza z odbiorca ( klientem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.10.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) to jakim cudem ten Bobrek w ogóle trafił do sprzedaży? Kopalniom nie zależy na reputacji? Bobrek sprzedaje też kostkę, orzech i miały, czasami groszek I. Dobry węgiel do kotłów zasypowych. Wycofali z oferty Pieklorz i " puścili oczko " do klientów hurtowych, wprowadzając 5 dych tańszy od Pieklorza groszek 5 - 25. Kto liczył na cud, ten się przejechał albo wozi swoich klientów ( jak mu na nich nie zależy ). Ja działając na rynku lokalnym nie mogę sobie pozwolić na wtopę - już raz tłumaczyłem jak to działa. Raz dasz d..y i za rok nie masz klienta. I jeszcze kilku innych, którym opowie jaki syf u ciebie kupił. Tak parę razy i skład zamknąć trzeba. A do emerytury jeszcze kawałek... Edytowane 14 Października 2013 przez kobra64 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 14.10.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Rozumiem. Choć dziwi mnie to, że człowiek kupuje 2 tony i bierze worek na próbę a twój koleżka wziął 100 ton ot tak. No cóż tylko współczuć człowiekowi i jego... klientom. Przecież nie napisze na 100 tonowej hałdzie, nie brać bo to wystrój składu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 14.10.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Wiem ze przez caly rok na kopalni niema tej samej sciany , ani pokladow:yes: Ale tu chodzi o to ze jest to za duza roznica w jakosci towaru w porownaniu z rokiem 2012. Nawet na stronie kopalni podane ich parametry ni jak sie maja do tego badziewia!!! Tak jak pisze Kobra64 : tego nie idzie opanowac , przynajmniej narazie bez mieszania. Pisałem o tym bodajże w marcu albo kwietniu tego roku. Testowałem Chwałowice i Bobrka, przy czym Chwałowice wypadły lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.10.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 W najgorszym razie do groszku I zmiesza i sprzeda do śmieciuchów po swoich pieniądzach. W najlepszym jakieś grosze na paliwo do ładowarki zarobi, jak mu mieszanka dobrze wyjdzie. Pazerny był no i nie miał skąd ekogroszku o wyższej wartości opałowej kupić. Diler miał wolne awizacje na Bobrek, to mu i wcisnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 14.10.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Niestety proby na palniku rynnowym rowniez nic nie daly Coraz bardziej mnie zastanawia co to za Wynalazek? Jutro jeszcze sprobuje mieszanki w takich proporcjach: Jaret / To cudo 1:1 janina / cudo 1:1 Retopal/ cudo 1:1 Wziolem po worku z BOSTARU zobaczymy efekty. Do dwoch dni bede mial Bobrka workowanego Oryginalny . Chce go porownac z tym badziewiem . Jakis czas temu Bobrek byl dostepny w workach , a luzem go nie bylo i moze ten w workach to jeszcze cos innego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 14.10.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Jakis czas temu Bobrek byl dostepny w workach , a luzem go nie bylo i moze ten w workach to jeszcze cos innego:( Cudów bym się nie spodziewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 14.10.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Cudów bym się nie spodziewał Uwierz ja juz niechce cudow w postaci ekstra spalania czy tez super poiolu. Ja chce to cos wogole spalic i moze sie dowiem co to jest:cool: Znajomy co to zamowil jak zobaczyl efekty to stwierdzil ze drogie tyle kasy trzeba wladowac w .. Polmos na znieczulenie na zime:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedz1 14.10.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kupiłem dzisiaj 1,5 tony miału takiego jak na zdjęciu (wiem że kiepskiej jakosci to zdjęcie). Granulacja max do 1 cm, kaloryczność oczywiście bardzo dobra wg. zapewnień sprzedawcy. Ciekawi mnie jak z taką drobnicą poradzi sobie podajnik Pacerpola i jak to sie będzie spalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.10.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Niestety proby na palniku rynnowym rowniez nic nie daly Coraz bardziej mnie zastanawia co to za Wynalazek? Jutro jeszcze sprobuje mieszanki w takich proporcjach: Jaret / To cudo 1:1 janina / cudo 1:1 Retopal/ cudo 1:1 Wziolem po worku z BOSTARU zobaczymy efekty. Do dwoch dni bede mial Bobrka workowanego Oryginalny . Chce go porownac z tym badziewiem . Jakis czas temu Bobrek byl dostepny w workach , a luzem go nie bylo i moze ten w workach to jeszcze cos innego:( Jaret to Janina, chyba że myślisz o Jaret Plus - wtedy raczej bym sobie odpuścił, on ma " niezerową " spiekalność. Bostar robi z Janki + Wesoła, powinien mieć RI rzędu 7 - 8. Oryginalnie workowany Pieklorz ciągle jest na Bobrku i na Centrum też. Podobnie jak Rokita. Ja jednak nie chcę nawet tego znać, boję się to na plac przywieźć. Jak wszystkie pozostałe sorty mają 32.2 z RI do 40, to naprawdę nawet jeżeli mają gdzieś końcówkę ściany z prawidłową spiekalnością to czynnik ludzki musiałby być ogromnie zdyscyplinowany, żeby w tych worach było wyłącznie to co trzeba. A nie obrażając Minertu i innych ciężko pod ziemią pracujących -" parę " razy w życiu na kopalniach różnych byłem i z obsługą naziemną sprzedaży drobnicowej miewałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 14.10.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kupiłem dzisiaj 1,5 tony miału takiego jak na zdjęciu (wiem że kiepskiej jakosci to zdjęcie). Granulacja max do 1 cm, kaloryczność oczywiście bardzo dobra wg. zapewnień sprzedawcy. Ciekawi mnie jak z taką drobnicą poradzi sobie podajnik Pacerpola i jak to sie będzie spalało. [ATTACH=CONFIG]218434[/ATTACH] Wrzuć do podajnika, a potem zdaj relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 15.10.2013 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jaret to Janina, chyba że myślisz o Jaret Plus - wtedy raczej bym sobie odpuścił, on ma " niezerową " spiekalność. Bostar robi z Janki + Wesoła, powinien mieć RI rzędu 7 - 8. Oryginalnie workowany Pieklorz ciągle jest na Bobrku i na Centrum też. Podobnie jak Rokita. Ja jednak nie chcę nawet tego znać, boję się to na plac przywieźć. Jak wszystkie pozostałe sorty mają 32.2 z RI do 40, to naprawdę nawet jeżeli mają gdzieś końcówkę ściany z prawidłową spiekalnością to czynnik ludzki musiałby być ogromnie zdyscyplinowany, żeby w tych worach było wyłącznie to co trzeba. A nie obrażając Minertu i innych ciężko pod ziemią pracujących -" parę " razy w życiu na kopalniach różnych byłem i z obsługą naziemną sprzedaży drobnicowej miewałem do czynienia. sorki masz racje. Moje niedopatrzenie , ma byc z JARET PLUS . Moze nie bedzie tak zle z ta spiekalnoscia zobaczymy. Najwazniejsze zeby ktoras z tych mieszanek dala w miare pozytywny efekt spalania tego "cuda":rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 15.10.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ekogroszek coraz powszechniejszy w supermarketach. Od października już w tesco http://www.tesco.pl/produkty/hity-miesiaca/ekogroszek-25-kg chyba czeski co? Teraz tylko czekać na biedronkę i lidla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echelon 15.10.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ekogroszek coraz powszechniejszy w supermarketach. Od października już w tesco http://www.tesco.pl/produkty/hity- miesiaca/ekogroszek-25-kg chyba czeski co? Teraz tylko czekać na biedronkę i lidla Czeski, czeski, byłem, widziałem i sie uśmiałem z ceny sprzed promo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts