AlinaMariusz 19.11.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 http://ekogroszekpakowany.pl/oferta-1m.html jeszcze jeden sprzedawca wesołej i wieczorka jakby ktoś miał jeszcze problemy ze znalezieniem dostawcy tego węgla. He he, dobre... wesoła... bo jest na topie to internet wszystko przyjmie. Miałem tonę na testy z tej firmy i... już więcej nic u nich nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 19.11.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Nie dymi Ci z kosza !?!?! Mi w skamie z APPM-1 jak wczoraj otworzyłem pełen zasobnik i na chwilę sie odwróciłem miałem całą kotłownię w dymie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.11.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Nie dymi Ci z kosza !?!?! Mi w skamie z APPM-1 jak wczoraj otworzyłem pełen zasobnik i na chwilę sie odwróciłem miałem całą kotłownię w dymie.... Kobra ma palnik ardeo. Jak miałem w swoim domu ekoenergię, też nie mogłem otworzyć kosza przy pracującej dmuchawie, bo zaraz dym na całą kotłownię. Zmieniłem na ardeo i spokojnie przy pracującej dmuchawie mam otwarty kosz i bez pospiechu dosypuje woreczki węgla. Dymu jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 19.11.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) No to pewnie w tym sedno Ponieważ ja nie zmieniam palników co miesiąc to będę musiał robić te same ruchy tylko 2x szybciej Widzę że ten Ardeo to teraz jest "na topie". Edytowane 19 Listopada 2013 przez tatrzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 19.11.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Ja jak mam pelny kosz to może być otwarty ale jak jest koło połowy to już zaczyna dymić więc opcja z otwartym wiekiem odpada (palnik Ekoenergia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 19.11.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 No ale napisałem - ze starego Defro też nie dymi. Tam jest fajka Ewmara. Dodać też wypada chyba, że jednak ciąg ma też spory wpływ na to, czy będzie dymić z kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 19.11.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 U mnie też dymu nie ma. Z dosypywaniem itp. problemu nie ma.Ale nigdy nie sprawdzałem jak to by wyglądało jeśli otworzyłbym na kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 19.11.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Pasiu, to poszukaj w postach Suspensera zdjęcia tego patentu z dosuszaniem kosza, bo kosz jednakowoż drogi a jak będzie stale wilgotny to zgnije o połowę za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 19.11.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jak znajdziecie ten patent z dosuszaniem to zapodajcie link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 19.11.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 No ale napisałem - ze starego Defro też nie dymi. Tam jest fajka Ewmara. Dodać też wypada chyba, że jednak ciąg ma też spory wpływ na to, czy będzie dymić z kosza. Dokładnie tak, ja mam mała ekoenergię i komin fi 200mm, żadnego dymu nie ma, nawet jak opał jest tylko na dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 19.11.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 u mnie też nic nie dymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.11.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) Widzę że ten Ardeo to teraz jest "na topie". Dobre urządzenia zawsze wylezą na wierzch ,nawet jak ciągle promowane są inne Dymi u tych co mają mocniejszy nadmuch, a jak ekogroszek jest z domieszką miału to jest szczelnie ,a na samym miale to jak korek . Jeżeli macie mokry ekogroszek i trzeba go już spalić, lub poci się zasobnik choć paliwo jest w miarę suche , zależy wam na podajniku i zasobniku jego ochronie przed korozją ,to są 2 wyjścia : -dosuszanie paliwa w zasobniku (rura z powietrzem od dmuchawy do zasobnika) -zasypywanie tylko 1/3 ,1/4 zasobnika ekogroszkiem mniejszej porcji opału w zasobniku czyli wizyty w kotłowni co 1-2 dni a przed wsypaniem go do zasobnika suszenie w kotłowni . Edytowane 19 Listopada 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.11.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 He he, dobre... wesoła... bo jest na topie to internet wszystko przyjmie. Miałem tonę na testy z tej firmy i... już więcej nic u nich nie kupię. O Prestige tu jakiś czas temu trochę się pisało ... Co do dymienia - u mnie dymi się przy zwykłej fajce, dlatego na czas zasypu wstrzymuję pracę kotła [chyba, że jest w podtrzymaniu]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymista111 19.11.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam,takie nietypowe pytanie.Ma ktoś worki z ekogroszkiem związane czerwoną wstążką/folią ?Nie pamiętam po prostu czy to jest wesoła z długołęki czy z bartexu,kupowałem w obydwu firmach i mi się........no:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek65 20.11.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Dlatego jeden z polecanych przeze mnie kotłów ma w standardzie dosuszanie paliwa w zasobniku. Zrobiłem sobie w swoim kotle podobne i działa Powietrze dosuszające paliwo w zasobniku jest traktowane jako antyspalinowe, a jego ilość ma chyba wpływ na proces spalania, tylko ja nie wiem jaki. SUSPENSER regulowałeś to jakoś wstępnie? Pytam bo chciałem zrobić u siebie możliwość jego regulacji, tylko nie wiem po co. Mówię o antyspalinowym bo dosuszania nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 20.11.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Dymienie....Ciąg mam raczej niezły ( musze go ograniczać )... zatem jeśli mi dymi to może wskazywać na zbyt obfite wianie dmuchawą ? Palę samym ekogroszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mesjasz 20.11.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Witam, takie nietypowe pytanie. Ma ktoś worki z ekogroszkiem związane czerwoną wstążką/folią ? Nie pamiętam po prostu czy to jest wesoła z długołęki czy z bartexu, kupowałem w obydwu firmach i mi się........no:stirthepot: Jeśli z czerwoną wstążką to ten lepszy czarty, czarownice i nawet diabła wypędzi z kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 20.11.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Witam, takie nietypowe pytanie. Ma ktoś worki z ekogroszkiem związane czerwoną wstążką/folią ? Nie pamiętam po prostu czy to jest wesoła z długołęki czy z bartexu, kupowałem w obydwu firmach i mi się........no:stirthepot: Wesołą z bartexu nie ma żadnych wstążek czerwonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.11.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Powietrze dosuszające paliwo w zasobniku jest traktowane jako antyspalinowe, a jego ilość ma chyba wpływ na proces spalania, tylko ja nie wiem jaki. SUSPENSER regulowałeś to jakoś wstępnie? Pytam bo chciałem zrobić u siebie możliwość jego regulacji, tylko nie wiem po co. Mówię o antyspalinowym bo dosuszania nie mam. Nie regulowałem, bo działa jak trzeba, a w końcu i tak trafia tam, gdzie powinno tzn. do palnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 20.11.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Zasypałem sobie mieszankę retopala z wesołą 1:1 i jakoś nie wesoła to wygląda może ktoś coś podpowie jak taką mieszankę w miare sensownie spalić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts