Piotrek42 27.11.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ludzie nie odpuszczą , na razie jest okres przejściowy a pozniej sprawa pewnie zawędruje do Strasburga ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 27.11.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Piotrek oni sobie nie zdają sprawy z tymi dotacjami i dopłatami do rachunków.Jaka ma być miara "biedoty" aby dopłacać ludziom do rachunku przecież to paranoja.A ta kasa to z nieba będzie spadać ,przecież to zupełny idiotyzm i krótko widz-two. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 27.11.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Piotrek oni sobie nie zdają sprawy z tymi dotacjami i dopłatami do rachunków. Jaka ma być miara "biedoty" aby dopłacać ludziom do rachunku przecież to paranoja. A ta kasa to z nieba będzie spadać ,przecież to zupełny idiotyzm i krótko widz-two. Dlatego twierdzę że w końcu trafi kosa na kamień i sprawa powędruje do trybunału.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 27.11.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Piotrek oni sobie nie zdają sprawy z tymi dotacjami i dopłatami do rachunków. Jaka ma być miara "biedoty" aby dopłacać ludziom do rachunku przecież to paranoja. A ta kasa to z nieba będzie spadać ,przecież to zupełny idiotyzm i krótko widz-two. ZUG właśniew tym cały problem - krótkowidztwo -. Widać to i na tym forum. Jak pieniądze z nieba spadają, to się ludziom w d...pach przewraca, w zależności od możliwości. Jedni wprowadzają zakaz palenia węglem, innemu udało się raz w życiu kupić auto węgla i teraz robi to z niego eksperta od handlu węglem. Proponuję otworzyć skład węgla jednemu, drugiemu odpowiednio obciąć dochody i zaproponować ekologiczne grzanie. ZAWSZE punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. kobra twoim problemem jest jak widzisz to, że uczciwość nie popłaca. Jakbyś kradł uczciwie, miał profesjonalny skład i maszyny do mieszania węgla z czymś - tak żeby się motłoch nie połapał i wszyscy byliby zadowoleni, bo miałbyś skład pod dachem i sprzedawał suchy "węgiel". Pracowałem w handlu (nie węglem) więc trochę wiem jak to wygląda. W naszym kraju uczciwość to od prawie 70 lat nie ma racji bytu. Lepiej to poprostu już było. Jak jednak kiedyś będę miał audi q5, to nie będę rozmyślał nad losami Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 27.11.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Piotrek oni sobie nie zdają sprawy z tymi dotacjami i dopłatami do rachunków. Jaka ma być miara "biedoty" aby dopłacać ludziom do rachunku przecież to paranoja. A ta kasa to z nieba będzie spadać ,przecież to zupełny idiotyzm i krótko widz-two. Co z dotacji i doplat do rachunkow skoro w Krakowie od lat nie rozbudowywano magistral ciepllowniczych MPEC oraz Gazowych. A zeby podlaczyc sie do wezla MPEC grupowo tzn w 20 domkow to juz wogole nierealne ,poniewaz stan magistral jest jaki jest ,i nikt nie wezmie odpowiedzialnosci za to co mogloby sie wydazyc po wpieciu nowych uzytkownikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 27.11.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Dlatego twierdzę że w końcu trafi kosa na kamień i sprawa powędruje do trybunału.... Ito szybciej niz sie tego "Ekolodzy" z KAS spodziewaja:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 27.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 zrobią tak jak wszystko w tym kraju wprowadzą zakaz a ty obywatelu sobie z tym radź mają wbite po sam trzonek czy kogoś będzie stać- ich jest stać. gdyby nie było pierwsi by krzyczeli że tak nie można bo za drogo będzie. niestety polityka to profesja bogatych- im nie grożą konsekwencje złych decyzji konsekwencje poniesie naród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 27.11.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 timon zgadzam się z tobą ,dlatego boję się o przyszłość swoich dzieci jak takie za...usy podejmują pewne decyzję co przekładają się na nasze życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 27.11.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 zrobią tak jak wszystko w tym kraju wprowadzą zakaz a ty obywatelu sobie z tym radź mają wbite po sam trzonek czy kogoś będzie stać- ich jest stać. gdyby nie było pierwsi by krzyczeli że tak nie można bo za drogo będzie. niestety polityka to profesja bogatych- im nie grożą konsekwencje złych decyzji konsekwencje poniesie naród. Dojdzie do tego że biedni obywatele, którzy nie będą w stanie sprostać opłatom ,będą musieli wyemigrować z Krakowa ,poza obszar zakazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 27.11.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 eeee tam zmienia ustawę i tyle..... tu też zmienili...http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019389,title,Most-Uniwersytecki-zamiast-mostu-im-Lecha-Kaczynskiego-w-Bydgoszczy,wid,16208944,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mesjasz 28.11.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Biorąc pod uwagę zanieczyszczenie środowiska, a to nie tylko sam spalony węgiel ale i zużyte paliwo aby ten węgiel dowieść na miejsce, amortyzacja środków transportu, przeładunki. Masa tego wyjdzie. Mam nadzieję że dożyjemy czasów że będziemy możliwie mało wpływali na środowisko tylko po to żeby w domu było ciepło. Tak naprawdę to technologie już są. Natomiast zastosowanie ich to już indywidualna sprawa, ponieważ każdy ma dom w specyficznym miejscu i nie wystarczy odgórnie nakazać że od dziś będziemy mieli np. tylko wiatraki, ponieważ w moim rejonie może np za słabo wiać... Konkludując potrzebne jest sprawne państwo które by umożliwiło obywatelom przejście na czyste technologie. Niestety tak nie będzie bo nikomu (patrz rządzący) na tym nie zależy. Najpierw powinniśmy postawić u władzy takich ludzi którzy tak napradę to nam wszystkim będą służyć, potem państwu a przy okazji sobie. Pozdrawiam.W sobotę idę na barbórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 28.11.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Najpierw powinniśmy postawić u władzy takich ludzi którzy tak napradę to nam wszystkim będą służyć, potem państwu a przy okazji sobie. Pozdrawiam. W sobotę idę na barbórkę. Ale już wiemy, że tak nie będzie. W polityce na szczeblu krajowym są za małe pieniądze do zarobienia uczciwie. Ci, którzy wiedzą jak zazwyczaj prowadzą własne interesy. Uczciwi u nich ciężko pracują, Reszta zajmuje się polityką i tym, żeby ich coś czasem nie ominęło. Wiadomo że od każdej reguły są wyjątki, zwłaszcza w biznesie, bo w polityce to nie zauważyłem. Nie wiem czy któryś zrobił coś dla Polski, środowiska, czy czegokolwiek bez własnego interesu. Zastanawia mnie jedno, jak ktoś policzy ile poszło energii elektrycznej na grzanie a ile na oswietlenie? Jak znam życie, pół wioski będzie na lewo od ździska prąd ciągnąć, bo jemu wracajom. Miłej zabawy na barbórce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopa1 02.12.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam.W paleniu groszkiem jestem nowicjuszem,zaledwie od września tego roku.Obecnie palę Czecha-Ledwice,natomiast na mrozy mam tonę Wesolej z Bykowa-to tyle z mojego dośw.Pytanie mam odnosnie groszku Carbo E groszek+,lub Carbo E groszek premium.Firma Carbo-Holding.Znajomy pali tym groszkiem ijest ,,zadowolony".Przeczytałem ten wątek w całości i nie natknąłem się na tą nazwę ani na opinię o nim.Czy ktoś miał do czynienia z tym towarem?Proszę o opinie i uwagi.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 02.12.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Panowie, jak tam przebiega u was w tym roku palenie Wesołą? Ja mam towar z Bykowa. Zupełnie nie mam problemów ze spiekami, nie mam problemów z temperaturą na piecu. Ale mam spore problemy z niedopałkami. W zeszłym roku też trochę tego było ale w tym roku jest tego naprawdę sporo. Mam wrażenie jakby część była zupełnie nie do spalenia. Próbowałem nawet to spalić na siłę --> obniżyłem podawanie + zwiększałem ilość powietrza ale zamienić w pył się tego nie dało. Z ostatniego zsypu (~150kg) to zebrałem tego dobrą węglarkę. Na zdjęciu pokazane jest już to odebrane z węglarki. Ktoś ma podobne problemy? Wrzucać to ponownie do zbiornika czy to już do niczego się nie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy1l 02.12.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Koks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 02.12.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Koks. nie da sie ukryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 02.12.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 MARTINOSmiałem tak chyba 2 zimy temu jak kupiłem na próbę bobrkatylko na dłuuuuugiej przerwie i małym nadmuchu się to spalało a przy kazdych innych nastawach węgiel przelatywał przez palnik i wyglądał jak Twójszedł do ponownego spalenia na szczęście miałem tylko 50kg a chciałem tonę wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek95 02.12.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Wrzucać to ponownie do zbiornika czy to już do niczego się nie nadaje? Koks. Ja polewałem taki koks przepracowanym olejem, wsiąkał jak w gąbkę, potem ładnie się spalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 02.12.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 MARTINOS miałem tak chyba 2 zimy temu jak kupiłem na próbę bobrka tylko na dłuuuuugiej przerwie i małym nadmuchu się to spalało a przy kazdych innych nastawach węgiel przelatywał przez palnik i wyglądał jak Twój szedł do ponownego spalenia na szczęście miałem tylko 50kg a chciałem tonę wziąć hehe mam jeszcze ponad 3 tony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mesjasz 03.12.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 To ja kupuję Juliusza po 1k za tonę żeby jak najmniej szkodzić sobie i innym, a ty kmiocie spalasz zużyty olej w piecu węglowym? no k....a gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts