SUSPENSER 05.12.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Panowie, jak tam przebiega u was w tym roku palenie Wesołą? Ja mam towar z Bykowa. Zupełnie nie mam problemów ze spiekami, nie mam problemów z temperaturą na piecu. Ale mam spore problemy z niedopałkami. W zeszłym roku też trochę tego było ale w tym roku jest tego naprawdę sporo. Mam wrażenie jakby część była zupełnie nie do spalenia. Miałem niedawno dostawę - ok 2 tygodni temu i u mnie jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.12.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 mam pytanie, szczególnie do osób palących wesołą - a ile teraz idzie wam ekogroszku jak zaczęły się przymrozki? nam w zeszłym tygodniu poszły 3 worki (wcześniej zużywaliśmy worek na 4 dni) no i nasz popiół zdecydowanie nie wygląda tak "klarownie" jak u mirona Około 12,5 kg/dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 W jutowych szybciej dosycha, ale bardzo pyli wyschnięty. W worach foliowych perforowanych dosycha dłużej, a ja u siebie otwieram zawsze z 10 worków i wszystko ładnie wyschnięte i oczywiście nie ma tyle pyłu co z jutowego. Mam wyschnięty w jutowych i nie pyli. Do tego otwieranie jest banalnie proste - wystarczy rozwiązać sznurek zintegrowany z workiem - i worek zostaje do ponownego użytku. Bardzo mi się te obecne worki podobają [nareszcie nie muszę dziurawić jak foliowych] - najlepsze z dotychczasowych - nawet upadek z 1,8 m ich nie wzrusza [spadł mi jeden z górki] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopa1 05.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Nie ma innego wyjścia,wtedy się rozjaśni.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 06.12.2013 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Nie ma innego wyjścia,wtedy się rozjaśni.pozdr A jakie ceny tego groszku? Bo skoro nad nim myślisz, to musi być albo dobry albo tani. Gdzie to sprzedają - na necie czy lokalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.12.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Nie ma innego wyjścia,wtedy się rozjaśni.pozdr napisz gdzie ten groszek sprzedają. Ja mieszkam w Gryfowie, wiec mamy do siebie "przez miedzę" Suspenser, przypomnij proszę jaką powierzchnię i kubaturę grzejesz. U mnie ostatnio zużycie wzrosło do 13 kg/doba Ledvicami. Temp. nie spada poniżej 23,5 stopnia. Oczywiście w plusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 06.12.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 czy ktoś testował ekoret z bartexu? warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopa1 06.12.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 napisz gdzie ten groszek sprzedają. Ja mieszkam w Gryfowie, wiec mamy do siebie "przez miedzę" Suspenser, przypomnij proszę jaką powierzchnię i kubaturę grzejesz. U mnie ostatnio zużycie wzrosło do 13 kg/doba Ledvicami. Temp. nie spada poniżej 23,5 stopnia. Oczywiście w plusie Kupię od znajomego dwa worki i sprawdzę.Oni brali całe auto 24 tony ze śląska i wyszło im około 600 zł z transportem za tonę-transport powrotny.Cena jest zachęcająca,pytanie tylko czy jest powtarzalność w jakości?Zdziwiło mnie to,że tutaj nikt o tym nie pisał?dlatego pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 06.12.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 mojej żony kuzyn mieszka w Olszynie i latem kupował z kimś na spółę taki transport ze śląska. Mówił, ze węgiel super, ale nie pamiętam co to był za opał. Na pewno był workowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopa1 06.12.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 mojej żony kuzyn mieszka w Olszynie i latem kupował z kimś na spółę taki transport ze śląska. Mówił, ze węgiel super, ale nie pamiętam co to był za opał. Na pewno był workowany.Ten też workowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 06.12.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Nie chcę się Wam nadto mieszać, ale po 6 stówek za tonę w workach i z transportem to z polskich węgli tylko Janka, Sobieski albo ewentualnie Silesia. I to od zdesperowanego dilera któremu sprzedaż wybitnie słabo idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopa1 06.12.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Nie chcę się Wam nadto mieszać, ale po 6 stówek za tonę w workach i z transportem to z polskich węgli tylko Janka, Sobieski albo ewentualnie Silesia. I to od zdesperowanego dilera któremu sprzedaż wybitnie słabo idzie. Twoje zdanie jak najbardziej pożądane.Dla mnie Holding to coś dużego,piszą że węgiel pochodzi z polskich kopalń.Wiadomo papier wszystko przyjmuje.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 07.12.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 A jakie ceny tego groszku? Bo skoro nad nim myślisz, to musi być albo dobry albo tani. Gdzie to sprzedają - na necie czy lokalnie? jest obecnie w "promocji" w Brico, po 18,50zł za worek 25kg, ten słabszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 07.12.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 jak w Brico to Czech, ściślej mówiąc Ledvice. Po 18,50 za worek, to wychodzi 740zł/tona. Na składzie masz Ledvice (przynajmniej u nas) po 540-550 zł workowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 07.12.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Dzisiaj ponownie zrobilem podejscie do Wesola Iskra z Kareny- naprawde jest różnica w porownaniu z eko ze skladu lokalnego w podobnej cenie a wszsytko dokladnie widac na schemaciebo mam bruli- przejscie ze starego eko na iskre wesola to jak podtlenek w aucie te same ustawienia , warunki itp iskra przebila temp o 10 stopni i dzie w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.12.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 napisz gdzie ten groszek sprzedają. Ja mieszkam w Gryfowie, wiec mamy do siebie "przez miedzę" Suspenser, przypomnij proszę jaką powierzchnię i kubaturę grzejesz. U mnie ostatnio zużycie wzrosło do 13 kg/doba Ledvicami. Temp. nie spada poniżej 23,5 stopnia. Oczywiście w plusie 160 m2 po podłogach [150 m2 użytkowej] + ogrzewany garaż 25 m2, w sumie 650 m3, temp. wewn. +22 C [łazienki 25 C] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 08.12.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Witam mam pytanie czy brał ktoś eko- groszek z B&E Energy Pomarańczowy albo Czerwony? Piec sztoker 25 na razie pale ekobranem ale nie wiem czy da rade w duże mrozy.Chyba że ktoś jest z okolic Torunia i powie mi gdzie dobry eko-groszek dostane. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez willy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 09.12.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 od 4 tygodni palę czerwonym B&E w sztokerze mini. spala się dość dobrze, spieków brak, trafiają się kamienie. u mnie mankamentem jest duże spalanie: 100m2 + 25m2 garaż z kotłownią, 60m podłogówki + 6 grzejników i 120l cwu. spala mi worek 25kg na dobę. próbowałem już różnych softów i ustawień i żadnej poprawy a zimy tak naprawdę jeszcze nie ma. nie wiem, czy to kwestia "wygrzania domu", złych ustawień pieca, czy jak zasugerowali w Komizie kiepskiej jakości opału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 09.12.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Tez mam mini ale większą powierzchnię , mam ustawione 50 stopni i spalam teraz tez około 23 kg Retopala.Jak zwiększyłem ustawienia do 55 a później do 60 to spalanie wzrosło ponad 6 kg i szybko wróciłem do 50 - miej to na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 09.12.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 ja na piecu mam "tylko" 45 stopni i w większości poskręcane zawory na grzejnikach i podłodze zresztą też (brak zaworów n-drożnych i oddzielnej pompy cwu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts