SUSPENSER 08.03.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Bobek - dzięki za konkrety Zobaczymy co nam karoka przygotuje na sobotę (pustymi autami raczej nie wrócimy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.03.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hejka. Już dałem znać Karkoa że na weekend nie dam rady. Ale liczę Suspenser, że dzielnie będziesz reprezentował naszą okolicę. W ciemno na zimę będę brał to co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jak pisałem chłopaki ja wam nie wróg, próbujcie. Jestem kierowcą i trochę doświadczenia w tym temacie mam. Windy raczej takie auta nie mają. Niektóre mają z tyłu podwieszane wózki widłowe, w waszym przypadku najlepsze wyjście coś takiego poszukać albo muskle już nacierać (1200 worków). To jest długie auto i ważyło będzie około 40 ton z ładunkiem. Wiem że o ponad połowę mniejsze auto miało trochę problem z wjazdem do was. A bo już ciemno było i kierowca chyba trochę strachliwy. Jak mi całego tira wełny przywozili to nie było problemu wymanewrować. Co prawda masa nie ta była. Ale masz racę - jak będziemy szli w tym kierunku trzeba będzie tą logistykę bardziej przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Bobek - dzięki za konkrety Zobaczymy co nam karoka przygotuje na sobotę (pustymi autami raczej nie wrócimy) Żadnych specjalnych pod publikę, dostaniecie to co wszyscy, możecie sobie wybrać z której palety, który worek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 10.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 to ja chcę z 3 palety na lewo worek ze spodu Ja będę miej wymagający - będę chciał te czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
non36 10.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam Panów, przeczytałam uważnie cały wątek i głupiam tak samo jak wtedy - zanim zaczęłam lekturę. Paliłam tej zimy oryginalną ekoelmą kupioną wczesnym latem (Ekoelma nie Prestige) i mam ambiwalentne uczucia. Niezła jest. Od wszystkiego czym paliłam nieporównywalnie lepsza, ale ten hurtowy popiół i spieki - niefajnie! Mocno intryguje mnie Ekoret ale mam pytanie - czy dobra opinia o Ekorecie dotyczy tylko tego pakowanego w oryginalne worki? Gdzie to kupić on linei nie zbankrutować na transport? No i czy ktoś palił ekoretem z Resovera? Wiadomo co on wart? Jak się ma do tego, który wyżej zachwala Bobek? Pozdrawiam,Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
non36 10.03.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Na stronie Resovera jest i EKORES (z tego co wyczytałam - spiekliwa kicha) i EKORET http://resover.eu/Eko_groszek_pakowany_EKORET-4.html- stąd moje pytanie i prośba o porównanie Ekoretu z Ekoretem z różnych źródeł. W moich stronach (zachodniopomorskie) kupienie "markowego" ekogroszku jest NIEMOŻLIWE. Składy bezczelnie wciskają ruskie błoto z dodatkiem kamieni i grudek węgla za całe 800zł. Nawet nie ukrywają, że ruski. Pozostaje mi więc tylko Internet. Idę szukać Carbostala/u. Dzięki Bobek. Edit: Obejrzałam opakowania Carbostalu i uświadomiłam sobie, że prawdopodobnie był on dostępny w Brico Depot po 21zł za worek. Zignorowałam go, bo na marketowcach się zawiodłam i masz ci los! Edytowane 10 Marca 2011 przez non36 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.03.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 O ile dobrze pamiętam nie mieli go w sprzedaży chyba cały tamten rok. Spójrz na stronie nie ma możliwości zamówienia i jeszcze stara cena, teraz na pewno gdyby mieli to cena około 900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 O ile dobrze pamiętam nie mieli go w sprzedaży chyba cały tamten rok. Spójrz na stronie nie ma możliwości zamówienia i jeszcze stara cena, teraz na pewno gdyby mieli to cena około 900. To było do non36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
non36 10.03.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzięki Karoka Będę śledzić ten wątek. BTW - kiedy kupujecie węgiel, jaki jest najkorzystniejszy na to czas? Bliżej lata będzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.03.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzięki Karoka Będę śledzić ten wątek. BTW - kiedy kupujecie węgiel, jaki jest najkorzystniejszy na to czas? Bliżej lata będzie taniej? W sumie to już kopalnie opuściły ceny, średnio około 50pln/tonie. Rynek jeszcze nie zareagował bo sezon niby się kończy ale palić jeszcze trzeba będzie jakiś czas. Najdrożej jest w sezonie i ryzyko że węgiel może być mokry, taniej latem i większa szansa że będzie suchy. Ciężko na razie powiedzieć jak będzie ponieważ kociołków przybywa a dobrego jakościowo eko groszku akurat odwrotnie. W poprzednim roku w najkorzystniejszym okresie w roku ceny pojechały w dół o około 100pln na tonie (detal). Co będzie teraz czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppietrz 11.03.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ten rok będzie pewnie ciężki. W naszym kraju jeśli wiadomo, że coś pójdzie cenowo w górę to zaraz każdy kupuje co najmniej 2 razy więcej niż normalnie. Zwiększony popyt powoduje przedwczesne zwiększenie cen u producentów którzy, się z tego cieszą. Jak przyjdzie pora to podnoszą ceny dodatkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Nie wiem jak na składach ale na kopalniach przez cały ub rok - cena się nie zmieniła. Nie widzę aby kopalnie coś opuściły cena jest dalej za Pieklorza 624,84 zł za tonę http://paliwa_kwalifikowane.kwsa.pl/ Edytowane 11 Marca 2011 przez czp01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.03.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Wiem że np. na kopalni Marcel orzech spadł z 611 do 565. Na chwałowicach groszek z 580 na 540. Nie wiem czy na wszystkich ale generalnie w marcu zaczynają odpuszczać i prawdopodobnie nie od ręki są aktualizowane strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 11.03.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Zobaczymy czy ekogroszki coś drgną na dół czy nie - ale jestem tu raczej pesymistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 11.03.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 w marcu były obniżki ..u mnie na kopalni też w dół ok 40-50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.03.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 w marcu były obniżki .. u mnie na kopalni też w dół ok 40-50 Czy nie ty pytałeś kiedyś o jareta ? Ktoś pytał że może wziąć na książki z kopalni i nie pamiętam kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 11.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy nie ty pytałeś kiedyś o jareta ? Ktoś pytał że może wziąć na książki z kopalni i nie pamiętam kto. tak ja pytałem mam taloniki na 2ie tony odłożone .. na jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.03.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 tak ja pytałem mam taloniki na 2ie tony odłożone .. na jesień Dodzwoniłem się do tego gościa co brał tego jareta i mówi że dobrze się palił i był zadowolony. Pytałem czy dużo się spalało ale nie bardzo ma porównanie bo to nowy budynek i jeszcze nie wygrzany. chyba coś około 250m. Kocioł chyba 38kW, duży kupił. Na początku mówił że nawet 60 do 65kg na dobę, po kilku dniach spalanie spadło do 40-45. Spokojnie możesz brać. Ja jak pisałem spaliłem tylko 2 zasobniki latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 11.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 tak ja pytałem mam taloniki na 2ie tony odłożone .. na jesień Możesz palić samym albo dokup sobie 2T jakiegoś pieklorza i zrobisz sobie Jareta plusa jak chce ci się pobawić i zimę opędzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts