Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamawiałem wesołą w bartexe, i juz coś wcześniej mi nie pasowało bo 2-3 worki trafiłem ze było z nich sporo popiołu, natomiast teraz popiołu jest mało, tak jak w wesołej, może ktoś jeszcze sie wypowie w tym temacie

U mnie też są takie łupki :yes: ale z 25 kg to zdecydowanie za dużo masz tego.

Najczęściej Piast albo Czeczott. Na tych Twoich zdjęciach to ten z lewej wygląda mniej więcej jak KJ. Ten w środku jak jakiś przerost. A to z prawej to kamień z maleńkim narostem węgla. Popiół - szczególnie te wielkie potworki - to tak czasem bywa z mocno zanieczyszczonego kamieniem ruska. Wokół kamienia tworzy się spiek żużla, szlaki, doklejają się kolejne kamyczki.

Wcześniej miałem Kazika z Kareny i były dodatki złota i trochę kamieni wpadało do popielnika - popiół był idealny.

Teraz Kazik przyjechał z Resover i wygląda tak jak na zdjęciach i to jest z niego popiół .

Czyli wszystko się jakby zgadza - wszyscy mieszają .

No to gdzie kupic dobry wegiel. Widze że Bartex też podpada.

Mój popiół z ekogroszku z Wesołej, troche dziwny a zastanawiają mnie te rude kawałki dość twardę one są jak by kamień czy coś takiego, może ktoś coś podpowie

[ATTACH=CONFIG]239243[/ATTACH]

ważyłeś ten popiół bo rozumiem że jest z Bartexa ja też wypalam ostatnie worki ale popiół mam całkiem inny znacznie mniej spieków, może to przypadek, felerna partia, lub zamierzony cel, ale w moim przypadku jest narzazie najlepszy jaki w tym sezonie udało mi się kupić . kamyczki się pojawiają ok 5 szt na 100kg węgla, więc tragedii niema, kiedyś chyba kobra pisał o nieuniknionych kamykach w wesołej.

Fotki prześlę tylko muszę się chyba z Billem pojednać :)

u mnie jak wcześniej pisałem 8/200kg popiołu! więc dla mnie też jest to dziwne:(

A to mój obecny Juliusz

[ATTACH=CONFIG]239213[/ATTACH]

i popiół z niego

[ATTACH=CONFIG]239214[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]239215[/ATTACH]

Do poniedziałku mam czekać aż wyjaśnią co się stało i co otrzymałem.

Może ktoś mi powiedzieć co to może być.

Acha! to tak wyglada zerowa spiekalność Kazimirza :D

Edytowane przez ReefKru

Mój popiół z ekogroszku z Wesołej, troche dziwny a zastanawiają mnie te rude kawałki dość twardę one są jak by kamień czy coś takiego, może ktoś coś podpowie

[ATTACH=CONFIG]239243[/ATTACH]

Popiół mam taki sam, węgiel Wesoła Bartex,

obecnie zakupiłem na próbę podobno Pieklorza Piekary Śląskie 950zł/tona workowany. Dzisiaj zasypałem, zobaczę co będzie jeśli się nie sprawdzi powrócę do Wesołej niestety nie idealnej 800zł +125zł transport. Znacie jakieś inne sklepy internetowe z pewnym węglem i przyzwoitą ceną wraz z transportem?

z tych sklepów co widziałem to wysyłka z Bartexu jest jedną z najtańszych niektóre firmy życzą sobie za transport 160zł za tonę

Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Czytając i przeglądając ostatnie wczorajsze posty na temat Kazimierza Juliusza,zastanawiam się jaką jeszcze postać może przyjąć ten groszek przed czy po wypaleniu się w kotle, ja wolałbym nie pokazywać tego co zostało mi po Kazimierzu i cz wogóle jest to Kazimierz ,ale juz kończe te nieszczęsne 2-tony ,które

zakupiłem w pażdzierniku ,może ktoś z was robił zakupy ,lub miał do czynienia z firmą http://www.pecuniversal.pl bo ja jestem rozczarowany ,pozdrawiam.