Balzak311 31.01.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Popiół jest z ok 25 kg. Kurde dziwne prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.01.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Ano dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 31.01.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Kobra wiec coś podejrzewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 31.01.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Zamawiałem wesołą w bartexe, i juz coś wcześniej mi nie pasowało bo 2-3 worki trafiłem ze było z nich sporo popiołu, natomiast teraz popiołu jest mało, tak jak w wesołej, może ktoś jeszcze sie wypowie w tym temacie U mnie też są takie łupki ale z 25 kg to zdecydowanie za dużo masz tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 31.01.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Najczęściej Piast albo Czeczott. Na tych Twoich zdjęciach to ten z lewej wygląda mniej więcej jak KJ. Ten w środku jak jakiś przerost. A to z prawej to kamień z maleńkim narostem węgla. Popiół - szczególnie te wielkie potworki - to tak czasem bywa z mocno zanieczyszczonego kamieniem ruska. Wokół kamienia tworzy się spiek żużla, szlaki, doklejają się kolejne kamyczki. Wcześniej miałem Kazika z Kareny i były dodatki złota i trochę kamieni wpadało do popielnika - popiół był idealny. Teraz Kazik przyjechał z Resover i wygląda tak jak na zdjęciach i to jest z niego popiół . Czyli wszystko się jakby zgadza - wszyscy mieszają . No to gdzie kupic dobry wegiel. Widze że Bartex też podpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 31.01.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Wybiore zaraz popioł bo musze zasypać wungla, wsypie z worek i jutro zobacze co bedzie. Może taki zbieg okoliczności w tym worku był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Oj Resover to już od kilku lat najlepszej opinii nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.01.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Kobra wiec coś podejrzewasz no raczej na pewno coś poza Wesołą w tym węglu jest. A ile tego popiołu wagowo mniej więcej Ci wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 31.01.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Wagowo nie powiem. Nie zwazylem ale objętościowo to nie cala połowa wiadra po farbie 10l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 31.01.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 A tak zapytam znawców. Co to jest za węgiel w którym można znaleźć drobinki jakby złota/rudy czy też nie wiem jak to nazwać - takie złote drobinki? Masz rację jest to ruda złota tylko że "złota głupców" http://pl.wikipedia.org/wiki/Piryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 31.01.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Oryginalny Kazik nie ma żadnych rudych łupków, kamieni, skały itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Novy! 31.01.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Oryginalny Kazik nie ma żadnych rudych łupków, kamieni, skały itp. A ktoś taki sprzedaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 31.01.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Mój popiół z ekogroszku z Wesołej, troche dziwny a zastanawiają mnie te rude kawałki dość twardę one są jak by kamień czy coś takiego, może ktoś coś podpowie [ATTACH=CONFIG]239243[/ATTACH] ważyłeś ten popiół bo rozumiem że jest z Bartexa ja też wypalam ostatnie worki ale popiół mam całkiem inny znacznie mniej spieków, może to przypadek, felerna partia, lub zamierzony cel, ale w moim przypadku jest narzazie najlepszy jaki w tym sezonie udało mi się kupić . kamyczki się pojawiają ok 5 szt na 100kg węgla, więc tragedii niema, kiedyś chyba kobra pisał o nieuniknionych kamykach w wesołej. Fotki prześlę tylko muszę się chyba z Billem pojednać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 31.01.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Oryginalny Kazik nie ma żadnych rudych łupków, kamieni, skały itp. I ja chce taki kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 31.01.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 I ja chce taki kupić. Ciężko teraz kupić kazika, bo hitem tego roku jest wesoły węgiel, tak jak kiedyś bobrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.01.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Wagowo nie powiem. Nie zwazylem ale objętościowo to nie cala połowa wiadra po farbie 10l. to ze 2 - 3 kilo pewnie będzie. Oj dużo za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 31.01.2014 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) u mnie jak wcześniej pisałem 8/200kg popiołu! więc dla mnie też jest to dziwne:( A to mój obecny Juliusz [ATTACH=CONFIG]239213[/ATTACH] i popiół z niego [ATTACH=CONFIG]239214[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]239215[/ATTACH] Do poniedziałku mam czekać aż wyjaśnią co się stało i co otrzymałem. Może ktoś mi powiedzieć co to może być. Acha! to tak wyglada zerowa spiekalność Kazimirza Edytowane 31 Stycznia 2014 przez ReefKru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.01.2014 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Tak przy okazji - już dwóch dilerów mi mówiło, że w lutym Centrum ma przywrócić sprzedaż Pieklorza. Ciekawe, że właśnie Centrum - od nich węgiel zawsze ciut bardziej niż Bobrek koksował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 01.02.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Mój popiół z ekogroszku z Wesołej, troche dziwny a zastanawiają mnie te rude kawałki dość twardę one są jak by kamień czy coś takiego, może ktoś coś podpowie [ATTACH=CONFIG]239243[/ATTACH] Popiół mam taki sam, węgiel Wesoła Bartex, obecnie zakupiłem na próbę podobno Pieklorza Piekary Śląskie 950zł/tona workowany. Dzisiaj zasypałem, zobaczę co będzie jeśli się nie sprawdzi powrócę do Wesołej niestety nie idealnej 800zł +125zł transport. Znacie jakieś inne sklepy internetowe z pewnym węglem i przyzwoitą ceną wraz z transportem? z tych sklepów co widziałem to wysyłka z Bartexu jest jedną z najtańszych niektóre firmy życzą sobie za transport 160zł za tonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGDANMBA170 01.02.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.Czytając i przeglądając ostatnie wczorajsze posty na temat Kazimierza Juliusza,zastanawiam się jaką jeszcze postać może przyjąć ten groszek przed czy po wypaleniu się w kotle, ja wolałbym nie pokazywać tego co zostało mi po Kazimierzu i cz wogóle jest to Kazimierz ,ale juz kończe te nieszczęsne 2-tony ,którezakupiłem w pażdzierniku ,może ktoś z was robił zakupy ,lub miał do czynienia z firmą http://www.pecuniversal.pl bo ja jestem rozczarowany ,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts