SUSPENSER 04.02.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Testuję rosyjski z Bykowa i wczoraj próbowałem go spiec na większej mocy i ... nie dało się, więc na duże mrozy to ciekawa opcja. Dzisiaj jest ciepło, więc kocioł się odstawił i pewnie przez to zbyt duży SVER nie wyjdzie, ale kolejny worek przetestuję na nastawach małej mocy i wtedy wynik SVER będzie miarodajny. Popiół bardzo ładny, łatwo się wypala, więc dla początkujących palaczy to bardzo dobra propozycja, zwłaszcza, że cena to 750 zł za tonę, a kaloryczność podobno 24 MJ/kg, jedyny minus to, że obecnie jest mokry i przy paleniu gdy się otworzy drzwiczki trochę specyficznie pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 04.02.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Rok temu Wesoła była ok, w tym już się trochę spieka. Tak, ale jest duża szansa że tam dostanie oryginał. Bo teraz wszyscy i wszędzie maja "wesołą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy77 04.02.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Tak, ale jest duża szansa że tam dostanie oryginał. Bo teraz wszyscy i wszędzie maja "wesołą". Widzę, że mają fajną opcję zakupu próbnego. Ciekawe tylko, czy póżniej nie wysyłają czegoś gorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 04.02.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Może sam sie polecę Muszę jeszcze sprawdzić jedną dostawę. Jeżeli o kocioł będzie chodzić to OK:yes: ale jakoś ekogroszku u ciebie nijako znaleźć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi440 04.02.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Ja zamawialem w bartexie wesola i jak narazie jestem zadowolony.Popiolu prawie nic czuc ze naprawde duzo ciepla daje wiec chyba oryginal.A ze ktos trafil na jakis worek niepeny tak mysle z e ta maszyna do pakowania jest pewnie jedna.Rozne wegle w nia sypia.Cos moze zostac plus brakowalo pracownikowi worka zeby palete dokonczyc buch wzial jaki byl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy77 04.02.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Kupiłem przed chwilą dwa worki podobno Pieklorza z Bobrka. Myślałem, że Pieklorz to jest tylko z jednej kopalni, ale czytam, że z innych też może być. Nie rozumiem kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 04.02.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jak wieść niesie najmniej problemów ze spiekaniem, co wychodzi przy większym zapotrzebowaniu ma pieklorz z Piekar....Ten z Bobrka, to ci może problemy sprawiać, chyba,że masz mały odbiór ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy77 04.02.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jak wieść niesie najmniej problemów ze spiekaniem, co wychodzi przy większym zapotrzebowaniu ma pieklorz z Piekar.... Ten z Bobrka, to ci może problemy sprawiać, chyba,że masz mały odbiór ciepła... Niech się przesuszy i zobaczę. Jutro jeszcze podjadę po węgiel Wesoła, bo okazuje się, że też jest w okolicy do kupienia. Tu w Wlkp. tak wcale łatwo o dobry węgiel nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek65 04.02.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Tak, ale jest duża szansa że tam dostanie oryginał. Bo teraz wszyscy i wszędzie maja "wesołą". Dzisiaj zważyłem popiół z mojej Wesołej z miejscowego składu, równe 4 kg ze spalonych 100 kg, z tego wnioskuję że może być prawdziwa. SUSPENSER Ekobran też chyba jest rosyjski , podają 24 MJ, u mnie wyszło 17,0 MJ i popiołu ok. 8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 04.02.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Kupiłem przed chwilą dwa worki podobno Pieklorza z Bobrka. Myślałem, że Pieklorz to jest tylko z jednej kopalni, ale czytam, że z innych też może być. Nie rozumiem kwestii. Na Bobrku nie ma Pieklorza od pół roku. Jest groszek 5 - 25ze spiekalnością do 40 RI. W tym roku rzeczywiście jest tak że Pieklorz tylko z jednej kopalni - tylko z Piekar. Chociaż ponoć na Centrum ma wrócić - takie słuchy chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy77 04.02.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Na Bobrku nie ma Pieklorza od pół roku. Jest groszek 5 - 25ze spiekalnością do 40 RI. W tym roku rzeczywiście jest tak że Pieklorz tylko z jednej kopalni - tylko z Piekar. Chociaż ponoć na Centrum ma wrócić - takie słuchy chodzą. Świetnie, czyli znowu oszustwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 04.02.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 a ten rusek z bykowa gdzie można zamówić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavax 04.02.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 a ten rusek z bykowa gdzie można zamówić ? tutaj:) http://www.ekogroszek-sklad.pl/index.php?category=specjalne&id=cennik&aktualny=last Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 NO Panowie jakaś jaskółka.... SKŁADY WĘGLA ukarane http://uokik.gov.pl/download.php?plik=14612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 05.02.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 W TVN leci reportaż " w uwadze" na ten temat i znowu robią to samo : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 http://uwaga.tvn.pl/65351,wideo,434606,skladyweglapl_wprowadzaly_w_blad__uokik_reaguje,skladyweglapl_wprowadzaly_w_blad__uokik_reaguje,reportaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 05.02.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 A co Ty Karoka obniżyłeś cenę ekogroszku??? hmmm ....jak składy węgla padną nie nadążysz ze sprzedażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.02.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 A co Ty Karoka obniżyłeś cenę ekogroszku??? hmmm ....jak składy węgla padną nie nadążysz ze sprzedażą Daję radę Udało się jakoś z kurierami dogadać żeby było to w "zbożnej" cenie z dowozem. Piotrek łyżeczką ale cały czas, chochlą można się zachłysnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 05.02.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Taka firma nigdy nie padnie Piotr, dla nich to jak splunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark3k 05.02.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Na Bobrku nie ma Pieklorza od pół roku. Jest groszek 5 - 25ze spiekalnością do 40 RI. W tym roku rzeczywiście jest tak że Pieklorz tylko z jednej kopalni - tylko z Piekar. Chociaż ponoć na Centrum ma wrócić - takie słuchy chodzą. Takim Bobrkiem palę od początku sezonu grzewczego. Daje się go dość dobrze spalić podając małe dawki ale często. Są spieki żużlowe - małe i bez problemu spadają do szuflady w popielniku. Kaloryczność OK, popiołu trochę zbyt wiele i bardzo brudzi kocioł. Komora spalania i wymiennik szaro-czarne, choć spalam groszek niemal bezdymnie. Groszek nie jest zły jeśli zważyć na cenę 1 tony z transportem (oczywiście workowany) - mnie ten groszek kosztował 738,- brutto z dostawą pod dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts