vaster 15.02.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 widocznie źle zostałem zrozumiany. chodziło mi raczej o nietrafiony przekaz omawianego odcinka programu. na jego wstępie, redaktor postawił tezę, iż na każdej tonie klient jest oszukiwany nawet 100kg, po czym jeżdżąc po składach i ważąc auto o masie ok. 2325kg otrzymywał max 2350kg, więc moim zdaniem z jego tezy wyszła totalna bzdura. a swoją drogą, ekspertem nie jestem ale na "chłopski rozum", to te 0,04% to z sufitu jak nic Może o "0" się pomyliłem. Przy okazji sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 15.02.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Moze ktos z was rozpozna co to za opal na fotkach ,oraz po popiele. Interesuja mnie kazde sugestie , moze KOBRA64 rozszyfruje co to jest? Popiol powstal ze spalenia 106kg tego eko na zwyklej fajce przy nadmuchu 41 ( dmuchawa wpa 120) , i jest go 4,26kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 15.02.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Cd fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woj_tek_ 15.02.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 (edytowane) Cd fotek[ATTACH=CONFIG]242895[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242896[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242897[/ATTACH] Witam ten popiołek wygląda jak mój z wesołej z Bykowa ,u mnie trochę więcej niedopałków. Ale pale w automacie myślę że na ręcznym sterowaniu tych niedopałków by nie było.Jak do tej pory to najlepiej mi się spalał syberyjski eko (popiół jak z papierosa) i ledvice latem.:welcome: Edytowane 15 Lutego 2014 przez Woj_tek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUG 15.02.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 (edytowane) Co do ruletki , sądzę ze taka sama jest w PL węglem ... Co do twoich doświadczeń z PL węglami z tego co opisujesz ma uzasadnienie, pod warunkiem że zawsze masz pewność że dostajesz na składzie dokładnie co zamawiasz. Niestety ale praktyka co nie których składów daje wiele do życzenia co ostatnio jest głośno w TV. Edytowane 15 Lutego 2014 przez ZUG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 15.02.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 musimy rozróżnić, czy mowa o PL węglach, czy PL składach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.02.2014 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 musimy rozróżnić, czy mowa o PL węglach, czy PL składach... W obu przypadkach można dupsko zmoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 16.02.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam ten popiołek wygląda jak mój z wesołej z Bykowa ,u mnie trochę więcej niedopałków. Ale pale w automacie myślę że na ręcznym sterowaniu tych niedopałków by nie było.Jak do tej pory to najlepiej mi się spalał syberyjski eko (popiół jak z papierosa) i ledvice latem.:welcome: No jezeli taki popiol jest z wesolej , to ja dostalem w takim razie "Swietego Grala" weglowego , czyli WESOLA za 720 tona:D:D:D Bo tak twierdzil gosc na skladzie do sasiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woj_tek_ 16.02.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No jezeli taki popiol jest z wesolej , to ja dostalem w takim razie "Swietego Grala" weglowego , czyli WESOLA za 720 tona:D:D:D Bo tak twierdzil gosc na skladzie do sasiada Wesołą kupiłem latem 3-razy po tonie. Pierwszy zakup to "wesoła"w ( granatowych fioletowych) workach foliowych -spalanie cały czas pod kontrolą kilka razy dziennie w kotłowni mnóstwo w węglu kamienia. Drugi zakup "wesoła"w czarnych foliowych workach i tu było lepiej kamienia tylko sporadycznie, lepsze spalanie. Trzeci zakup w workach białych jutowych węgiel taki sam jak w workach czarnych i popiół taki jak na foto. Ogólnie myślę że pod nazwą wesoła ja kupiłem dwa inne węgle ten pierwszy podejrzewam że to był rusek chodzi o dużą zawartość kamienia. We wszystkich przypadkach mój ślimak ma wyzwanie bo granulacja to nie jest do max 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.02.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 No jezeli taki popiol jest z wesolej , to ja dostalem w takim razie "Swietego Grala" weglowego , czyli WESOLA za 720 tona:D:D:D Bo tak twierdzil gosc na skladzie do sasiada według Twoich zdjęć myślę, że w tej Wesołej masz jakąś niewielką domieszkę czegoś w rodzaju Ziemowita albo Piasta - ale niewielką, tak pewnie z 1/3 - 1/4 wagi. To by było to czarniejsze na fotkach. Zapewne dodane w celu obniżenia spiekalności. Popiół do ważenia miałeś cały? To znaczy - zebrałeś też pył z półek i popiół z talerza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 16.02.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 według Twoich zdjęć myślę, że w tej Wesołej masz jakąś niewielką domieszkę czegoś w rodzaju Ziemowita albo Piasta - ale niewielką, tak pewnie z 1/3 - 1/4 wagi. To by było to czarniejsze na fotkach. Zapewne dodane w celu obniżenia spiekalności. Popiół do ważenia miałeś cały? To znaczy - zebrałeś też pył z półek i popiół z talerza? Tak . Popiol jest zebrany z talerza, polek i zawirowaczy ( choc na polkach i zawirowaczach bylo tego minimalnie). Do wazenia dalem calosc powstala ze spalenia calego zasypu. Zastanawia mnie cena tego. Albo ktos na skladzie robi za Caritas i po tej cenie sprzedaje Wesola , nawet jezeli tak jak oceniasz fachowym okiem pomieszana minimalnie z Ziemowitem lub Piastem. A jak myslisz cenowo 720 za tone jest to mozliwe? nawet za taka mieszanke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.02.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Jak to jest groszek 8 - 31,5 ( a tak to wygląda ) to po zmieszaniu z Retopalem na przykład na 5 dych przebicia - ale jest realne. Składy powoli zaczynają się bać, że zimy już nie będzie i mogą się dziać różne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.02.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 , że zimy już nie będzie i mogą się dziać różne rzeczy. Jak tak bedzie to super... 2T starczy z dopalniem drewnem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 17.02.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Panowie, a co w tym roku polecacie na okres letni? Coś co będzie dobrze sprawować się w tych warunkach? Ma na myśli głównie utrzymywania żaru w długich (nawet do 10h) postojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 17.02.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Jakiś Jaret ew.deko mocniejszy Jaret Plus...byle uczciwie sprzedany.... można też czechem, ale dla mnie czeskie za mocno syfią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 17.02.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Ja właśnie meczę "Wesołą" z http://www.resover.pl po 800zł wcześniej miałem niby to samo z Bartex ale węgiel całkiem inny ten z Resover jest pokryty miałem jest matowy granulacja sporo drobniejsza jak ten z Bartex-u a przede wszystkim popiół mega ale to mega duże ilości co 2 dni wywalam czubaty pojemnik aż się wysypuje, Wesołą z Bartexu przy spalaniu do 20kg/dobę wywalałem owszem pełny popielnik ale raz na zasyp czyli około tydzień. Czuje, że zostałem przekręcony. A tak dla przestrogi jak jeszcze nie oglądaliście to podaje linka do programu Uwaga TVN http://uwaga.tvn.pl/65369,wideo,434963,skladyweglapl__najwiekszy_detaliczny_sprzedawca_opalu_w_polsce__w_tarapatach_czesc_1,skladyweglapl__najwiekszy_detaliczny_sprzedawca_opalu_w_polsce__w_tarapatach,reportaz.html http://uwaga.tvn.pl/65369,wideo,435061,skladyweglapl__najwiekszy_detaliczny_sprzedawca_opalu_w_polsce__w_tarapatach_czesc_2,skladyweglapl__najwiekszy_detaliczny_sprzedawca_opalu_w_polsce__w_tarapatach,reportaz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASSAR 17.02.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Kazimierz z Resovera też ma mega duże ilości popiołu a do tego się jeszcze spieka. Resover trafia u mnie na czarną listę oszustów.Nagłaśniając takie informacje może przyczynimy się chociaż do tego że czytelnicy tego forum nie zrobią zakupów u nich a z czasem może nawet ktoś się za nich zabierze i w końcu posprząta ten rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 17.02.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Od resovera brałem ostatnio ze 2-3 lata temu i był to najgorszy miał którym paliłem. Pierwszy dostawa jakieś 40% popiół z kamieniami, potem wymienili nam na odsiewkę (pył) flot, muł, cholera wie co to było ale męczyłem się z nim prawie 2 sezony mieszając z czymś lepszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 17.02.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Od resovera brałem ostatnio ze 2-3 lata temu i był to najgorszy miał którym paliłem. Pierwszy dostawa jakieś 40% popiół z kamieniami, potem wymienili nam na odsiewkę (pył) flot, muł, cholera wie co to było ale męczyłem się z nim prawie 2 sezony mieszając z czymś lepszym. Szkoda, że wcześniej nie daliście info na forum o Resover, może nie strzeliłbym sobie w stopę. Kupiłem na próbę jeszcze miał podobno 27MJ mokry jak cholera wsadziłem na próbę ale zawieszał się w podajniku musiałem wybrać go i przesypać do białych "oddychających" worów po Wesołej z bartex-u i niech schnie. Na szczęście tylko 0.5t mam nadzieję że do końca zimy sobie z nim poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 17.02.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Szkoda, że wcześniej nie daliście info na forum o Resover, może nie strzeliłbym sobie w stopę. Kupiłem na próbę jeszcze miał podobno 27MJ mokry jak cholera wsadziłem na próbę ale zawieszał się w podajniku musiałem wybrać go i przesypać do białych "oddychających" worów po Wesołej z bartex-u i niech schnie. Na szczęście tylko 0.5t mam nadzieję że do końca zimy sobie z nim poradzę Dawałem tu kiedyś info, słabo przeszukałeś. Dr google też prawdę Ci powie. Miał czy 23, czy 25, czy też 27MJ to w resoverze to samo. Miał też masz taki drobny piaseczek 0-3mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts