mpepe 17.02.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 (edytowane) Trudno to nazwać piaseczek raczej breja zlepiona ale drobny, gdzie niegdzie trafi sie coś większego na kilka cm jak widać pomieszałemtrochę z eko ale dalej był problem Edytowane 17 Lutego 2014 przez mpepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 17.02.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Szkoda, że wcześniej nie daliście info na forum o Resover, może nie strzeliłbym sobie w stopę. Kupiłem na próbę jeszcze miał podobno 27MJ mokry jak cholera wsadziłem na próbę ale zawieszał się w podajniku musiałem wybrać go i przesypać do białych "oddychających" worów po Wesołej z bartex-u i niech schnie. Na szczęście tylko 0.5t mam nadzieję że do końca zimy sobie z nim poradzę Było już o tej firmie na forum nie raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 17.02.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 (edytowane) Kazimierz z Resovera też ma mega duże ilości popiołu a do tego się jeszcze spieka. Resover trafia u mnie na czarną listę oszustów. Nagłaśniając takie informacje może przyczynimy się chociaż do tego że czytelnicy tego forum nie zrobią zakupów u nich a z czasem może nawet ktoś się za nich zabierze i w końcu posprząta ten rynek. Dokładam do czarnej listy oszustw Prestiga Platinum miała być najmniejsza ilosć popiołu, niestety jest większe zużycie groszku 20% a popiołu z jednego dnia tyle co z jednego tygodnia wesołej z bartex-u Dlatego wesoła z bartexu jest jak naraźie ok! ale chcę jeszcze zamówić próbkę wesołej z kareny jeżeli będzie to samo, to będę miał alternatywę jakby w bartexie się popier.... kiedys chwalono resovera a dzisiaj ps. dopadnę windowsa to prześle urobek nieszczęsnego prestiga:mad: aż zaczynam żałować że mrozów niema by się w pi... wypalił Edytowane 17 Lutego 2014 przez ReefKru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 17.02.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 [ATTACH=CONFIG]243380[/ATTACH] Trudno to nazwać piaseczek raczej breja zlepiona ale drobny, gdzie niegdzie trafi sie coś większego na kilka cm [ATTACH=CONFIG]243381[/ATTACH] jak widać pomieszałemtrochę z eko ale dalej był problem No taka sama breja którą miałem u siebie u mnie nic większego się nie trafiało oprócz plastikowych opasek zaciskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 17.02.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Ponawiam pytanie kiedyś zadane , palił ktoś wieczorkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron11 18.02.2014 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ponawiam pytanie kiedyś zadane , palił ktoś wieczorkiem? Na wieczorku nie ma groszku II jest zwykły groszek o większej granulacji http://www.khw.pl/?d=108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 18.02.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Widzisz co się dzieje węgla jeszcze 1/4 w zasobniku a ślimak widać bo się wszystko skleja i nie opada do podajnika trzeba codziennie zaglądać i poruszać łopatką aby opadł. To co widać na fotach to mix miału z ekogroszkiem. Chyba wywalę worki z miałem na zewnątrz jest ładna pogoda może przeschną szybciej. Chcę się tego pozbyć do końca sezonu żeby za rok tego już nie widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.02.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie masz gdzieś jakiegoś wolnego skrawka, rozsypać to cieniej i szybko odparuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.02.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Panowie, a co w tym roku polecacie na okres letni? Coś co będzie dobrze sprawować się w tych warunkach? Ma na myśli głównie utrzymywania żaru w długich (nawet do 10h) postojach. Rosyjski z Bykowa powinien dawać radę bo ma więcej popiołu, i jest w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 18.02.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jaks cena tego ruska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.02.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jaks cena tego ruska Ceny są pod linkiem: http://www.ekogroszek-sklad.pl/index.php?category=specjalne&id=cennik&numer=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 18.02.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Nie masz gdzieś jakiegoś wolnego skrawka, rozsypać to cieniej i szybko odparuje. Tak też pewnie zrobię mam płytę OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 18.02.2014 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Tak też pewnie zrobię mam płytę OSB No Inaczej będziesz sobie grzebał do bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 18.02.2014 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Widzisz co się dzieje węgla jeszcze 1/4 w zasobniku a ślimak widać bo się wszystko skleja i nie opada do podajnika trzeba codziennie zaglądać i poruszać łopatką aby opadł. To co widać na fotach to mix miału z ekogroszkiem. Chyba wywalę worki z miałem na zewnątrz jest ładna pogoda może przeschną szybciej. Chcę się tego pozbyć do końca sezonu żeby za rok tego już nie widzieć. Zanim kupiłem Ekoreta, ogladałem miał u mnie w Tcz na składy wegla.pl, normalnie miał był jak drobniutki ekogroszek, facet mowił ze sam jest w szoku bo taki z centrali dostał, ale się nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 19.02.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Jakie parametry ma ten Rosyjski z Bykowa ? 24 MJ, zawartość siarki ? Popiołu ? Spiekalność ? Mam rozumieć, że nadaje się on na mrozy, na okresy przejściowe jak również okres letni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 19.02.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Rosyjski z Bykowa powinien dawać radę bo ma więcej popiołu, i jest w dobrej cenie. Miałem w zeszłym roku. Przy tej cenie wybrałem jednak Retopal, który był o wiele lepszy a raptem 50zł droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 19.02.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Już Retopala z bartexu kupił jeden użytkownik rbr i totalna porażka... Gdzie kupujesz/kupowaleś Retopal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 19.02.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Retopal to jeden z łatwiejszych węgli. Niespecjalny, ale prosty w użytkowaniu. Pod warunkiem że to rzeczywiście Retopal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 19.02.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Już Retopala z bartexu kupił jeden użytkownik rbr i totalna porażka... Gdzie kupujesz/kupowaleś Retopal ? U siebie na lokalu. Niestety w tym roku pod tą nazwą jest coś (wizualnie) innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 19.02.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Retopal to jeden z łatwiejszych węgli. Niespecjalny, ale prosty w użytkowaniu. Pod warunkiem że to rzeczywiście Retopal. Prawda, niestety na rynku węgla jest tak... Przychodzi moda, to wszystko, w całej Polsce na składach nazywa się pieklorz..... Moda się zmienia, to wsio się zwie Wesoła..... albo gdzie trzeba to zawsze jest retopal.... Jakby to zliczył, jak jest moda na dany węgiel, to przypuszczam,że na 3-4lata dla takiej kopalni byłoby co fedrować..... a tu masz, na każdy składzie mają..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts