Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szkoda, że wcześniej nie daliście info na forum o Resover, może nie strzeliłbym sobie w stopę. Kupiłem na próbę jeszcze miał podobno 27MJ mokry jak cholera wsadziłem na próbę ale zawieszał się w podajniku musiałem wybrać go i przesypać do białych "oddychających" worów po Wesołej z bartex-u i niech schnie. Na szczęście tylko 0.5t mam nadzieję że do końca zimy sobie z nim poradzę

Było już o tej firmie na forum nie raz.

Kazimierz z Resovera też ma mega duże ilości popiołu a do tego się jeszcze spieka. Resover trafia u mnie na czarną listę oszustów.

Nagłaśniając takie informacje może przyczynimy się chociaż do tego że czytelnicy tego forum nie zrobią zakupów u nich a z czasem może nawet ktoś się za nich zabierze i w końcu posprząta ten rynek.

Dokładam do czarnej listy oszustw Prestiga Platinum miała być najmniejsza ilosć popiołu, niestety jest większe zużycie groszku 20% a popiołu z jednego dnia tyle co z jednego tygodnia wesołej z bartex-u

Dlatego wesoła z bartexu jest jak naraźie ok! ale chcę jeszcze zamówić próbkę wesołej z kareny jeżeli będzie to samo, to będę miał alternatywę jakby w bartexie się popier.... kiedys chwalono resovera a dzisiaj :mad:

ps. dopadnę windowsa to prześle urobek nieszczęsnego prestiga:mad: aż zaczynam żałować że mrozów niema by się w pi... wypalił

Edytowane przez ReefKru

[ATTACH=CONFIG]243380[/ATTACH] Trudno to nazwać piaseczek raczej breja zlepiona ale drobny, gdzie niegdzie trafi sie coś większego na kilka cm

[ATTACH=CONFIG]243381[/ATTACH]

jak widać pomieszałemtrochę z eko ale dalej był problem

No taka sama breja którą miałem u siebie :) u mnie nic większego się nie trafiało oprócz plastikowych opasek zaciskowych.

Widzisz co się dzieje węgla jeszcze 1/4 w zasobniku a ślimak widać bo się wszystko skleja i nie opada do podajnika trzeba codziennie zaglądać i poruszać łopatką aby opadł. To co widać na fotach to mix miału z ekogroszkiem. Chyba wywalę worki z miałem na zewnątrz jest ładna pogoda może przeschną szybciej. Chcę się tego pozbyć do końca sezonu żeby za rok tego już nie widzieć.

Widzisz co się dzieje węgla jeszcze 1/4 w zasobniku a ślimak widać bo się wszystko skleja i nie opada do podajnika trzeba codziennie zaglądać i poruszać łopatką aby opadł. To co widać na fotach to mix miału z ekogroszkiem. Chyba wywalę worki z miałem na zewnątrz jest ładna pogoda może przeschną szybciej. Chcę się tego pozbyć do końca sezonu żeby za rok tego już nie widzieć.

Zanim kupiłem Ekoreta, ogladałem miał u mnie w Tcz na składy wegla.pl, normalnie miał był jak drobniutki ekogroszek, facet mowił ze sam jest w szoku bo taki z centrali dostał, ale się nie zdecydowałem.

Retopal to jeden z łatwiejszych węgli. Niespecjalny, ale prosty w użytkowaniu. Pod warunkiem że to rzeczywiście Retopal.

Prawda, niestety na rynku węgla jest tak...

Przychodzi moda, to wszystko, w całej Polsce na składach nazywa się pieklorz.....

Moda się zmienia, to wsio się zwie Wesoła.....

albo gdzie trzeba to zawsze jest retopal....

Jakby to zliczył, jak jest moda na dany węgiel, to przypuszczam,że na 3-4lata dla takiej kopalni byłoby co fedrować..... a tu masz, na każdy składzie mają.....