Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

Przejadą późną wiosną i obadam temat. Ile ten Jaret Plus ma MJ ? Czy nadaje się do palenia również zimą, bo na lato mowisz, że jest jak znalazł...
Obok mnie jest też taki dystrybutor i w zeszłym roku brałem na próbę Pieklorza. Nie narzekałem, było dobrze aby nie pisać super. Na zimę kupiłem z internetu, było taniej o około 80zł/T.

Sprawdź ceny ale i weź pod uwagę że to dystrybutor i powinno być OK a w internecie? :p

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szczerze powiedziawszy to nie wiem jakie macie oszczędności jak wy mokry miał kupujecie po 680 zł, według mnie to są fanaberie, ale jest to tylko moja skromna opinia.

Jak już to po 660 ;)

O tej porze roku kupić coś suchego graniczy z cudem. A i nie o oszczędności tu chodziło, tylko o przetestowanie palnika pod kątem miału.

Jak już to po 660 ;)

O tej porze roku kupić coś suchego graniczy z cudem. A i nie o oszczędności tu chodziło, tylko o przetestowanie palnika pod kątem miału.

A po co testować coś co już było przetestowane ???

Podstawą palenia miałem w kotle z podajnikiem jest jego całkowita suchość. Jak jest mokry to nie nadaje się do niczego ...

A po co testować coś co już było przetestowane ???

Podstawą palenia miałem w kotle z podajnikiem jest jego całkowita suchość. Jak jest mokry to nie nadaje się do niczego ...

A jak już testować to 1-2 worki a nie tonę. :p

Ale spoko, jest jak jest. Przez lato wyschnie i na następny sezon będzie jak znalazł.

Każdy pali to , co chce. Są palniki które lepiej spalają miał niż groszek! Własnie taki posiadam.

Jeden sezon przejechałem na miale i bardzo dobrze go wspominam!

I bardzo długo będę pamiętał Wesołą, z którą miałem cały czas problem!

Wiec nie rozumiem o co come on?

I o to chodzi ;)

Żeby się przekonać, najlepiej samemu spróbować.

Po 760 za tonę luzem masz KWK Juliusz z dowozem, pewnie też jest gdzieś taniej tylko nie wiem, czy wtedy będziesz miał oryginał. Masz czysto i ciepło zero problemów z podajnikiem. Wiem, że się powtarzam ale to genialny węgiel. Chyba że ktoś lubi masochizm.

Coś się zmieniło od ostatniego razu:

"To ja kupuję Juliusza po 1k za tonę żeby jak najmniej szkodzić sobie i innym, a ty kmiocie spalasz zużyty olej w piecu węglowym? no k....a gratuluję."

240 zł to spora różnica jednak.

Zdjęcie0272.jpg

Coś się zmieniło od ostatniego razu:

"To ja kupuję Juliusza po 1k za tonę żeby jak najmniej szkodzić sobie i innym, a ty kmiocie spalasz zużyty olej w piecu węglowym? no k....a gratuluję."

240 zł to spora różnica jednak.

Zarzucasz mi nieprawdę? to mocny zarzut. Specjalnie dla Ciebie odszukałem polecenie przelewu, dane osobowe oczywiście zamazałem do tego przelewu doliczyć jeszcze musiałem 450 zł za transport płatne kierowcy przy rozładunku. A w chwili obecnej można kupić po 760 zł z transportem w cenie oczywiście za luz

[ATTACH=CONFIG]249105[/ATTACH]

Zarzucasz mi nieprawdę? to mocny zarzut. Specjalnie dla Ciebie odszukałem polecenie przelewu, dane osobowe oczywiście zamazałem do tego przelewu doliczyć jeszcze musiałem 450 zł za transport płatne kierowcy przy rozładunku. A w chwili obecnej można kupić po 760 zł z transportem w cenie oczywiście za luz

Tylko gdzie ?

Pod koniec sierpnia kupowałeś po 1050zł, a teraz jest o 290zł tańszy ?

Edit

Widzę że ten po 1050 był workowany.

Edytowane przez bobasxx

[ATTACH=CONFIG]249105[/ATTACH]

Źle mnie zrozumiałeś, ja CIEBIE cytuję - specjalnie dla CIEBIE odnalazłem TWÓJ post.

Myślę że Twoje posty jasno przedstawiają sprawę. 2700 to ani nie 3x760 ani nie 3x1000

Jako nieścisłość należy traktować to, że ten transport to gratis ale do 30km.

To pierwsza sprawa, druga - workowany kosztuje już 880 za tonę + transport. Jak wnioskuję na podstawie Twoich postów (może źle robię) transport kosztuje 150zł/tona. Robi nam się z tego 1030zł/tona.

Teraz to zestawmy z miałem kolegi po 660zł tona z transportem i sytuacja przedstawia się trochę inaczej.

link do strony:

http://www.wegielkamienny-katowice.pl/cena-wegla-kamiennego-i-ekogroszku

Edytowane przez vaster
uzupełnienie posta

Poczta Polska dostarczyła. Zakupiłem jak była promocja, z tego co zaobserwowałem promują ten miał raz w miesiącu.

Jest wtedy o 60 zł tańszy! Co przy 3 tonach daje 180 zł!

Można zawsze się trochę potargować jak jest bez promocji!

Oprócz tego zaznaczyć aby był suchy!!!

W moim przypadku to poskutkowało!

Edytowane przez gregor24

Miał siany z Kareny przed chwila dotarł, wygląda całkiem nieźle, chyba lepiej niż próbki!

Cenę 660 zł z dostawa myślę że można zawsze wynegocjować, nawet jak nie ma promocji!

[ATTACH=CONFIG]249177[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]249178[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]249179[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]249180[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]249181[/ATTACH]

Hmm w sumie niewiele widać - może weź trochę na rękawiczkę i pokaż jak brudzi.