Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

Jak na moje oko to mokry. Niestety miał nie wyschnie w otworzonych workach, moim zdaniem miał bardziej nadaje się do miejskich ciepłowni MPEC :-)

Wczoraj dostałem wesołą/retopal. Co ciekawe wesoła była sucha a retopal może troszkę ciut wilgoci mia (nie był suchy jak pieprz)ł ale spokojnie można sypać taki jak jest do zasobnika. Trochę mnie to dziwi ale jestem więcej niż zadowolony. Bardziej wilgotny kupiłem w lecie.worków nie ważyłem.

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj dostałem wesołą/retopal. Co ciekawe wesoła była sucha a retopal może troszkę ciut wilgoci mia (nie był suchy jak pieprz)ł ale spokojnie można sypać taki jak jest do zasobnika. Trochę mnie to dziwi ale jestem więcej niż zadowolony. Bardziej wilgotny kupiłem w lecie.worków nie ważyłem.

skąd?

skąd?

Z bartexu. 900 to żadne cuda na chwilę obecną, jeżeli chodzi o net. ja płaciłem 750zł + transport 125zł za paletę, za retopal 650zł + transport. Bez żadnych negocjacji.

Znając karenę, to jak się ciepło zrobi prezes ruszy w teren i będzie negocjował na miejscu osobiście. :)

Jak w reklamie, nie myjesz w fairy? przyjedziemy do Ciebie! Niektórzy może boją się wizyty i na wszelki wypadek kupują fairy :)

Jak miał w miarę suchy, a za tą samą kasę 10% więcej MJ - to nad czym się zastanawiać? Jeżeli dysponuje się palnikiem poprawnie spalającym miał, brać miał. Ale ten Jaret po 5 stówek to trochę mnie zaskakujesz. Chyba że luzem i bez transportu wprost od dilera - wtedy może być i taka cena. Bo 466 to on na kopalni kosztuje w drobnicach.

Jak miał tak i Jaret podany w cenach za tone luzem :) .cały rok pale miałem wiec powiedzmy ze spala mi to dobrze.Zasypałem 45kg miału[tyle ze wilgny ]z tym ze teraz nie ma zapotrzebowania na ciepło ..wiec go nie sprawdzę ..najwyżej jak się będzie palił,czy będzie się bardzo spiekał.

Z bartexu. 900 to żadne cuda na chwilę obecną, jeżeli chodzi o net. ja płaciłem 750zł + transport 125zł za paletę, za retopal 650zł + transport. Bez żadnych negocjacji.

Znając karenę, to jak się ciepło zrobi prezes ruszy w teren i będzie negocjował na miejscu osobiście. :)

Jak w reklamie, nie myjesz w fairy? przyjedziemy do Ciebie! Niektórzy może boją się wizyty i na wszelki wypadek kupują fairy :)

Takie ceny twojego zakupu były jeszcze dwa tygodnie temu teraz poszło "trochę" do góry. Zamiast 750 jest 800 i zamiast 650 jest 675

Ceny są w sumie trzy, bo jeszcze allegro. Najtaniej kupić w sklepie. Podejrzewam że jakby się potargować... ale w stosunku do innych firm i tak jest tanio. W stosunku do ekoreta którym paliłem pierwszą zimę, różnica jest taka, że od września jadę na tej samej zawleczce. Przy ekorecie poszło mi ze sześć. To żadna frajda grzebać w węglu i szukać niespodzianki. A najlepiej rano, jak wstaniesz, spieszysz się do pracy, a tu jeszcze w węglu trzeba pogrzebać.

Ja także miałem kilka dni temu telefon od miłej Pani z Kareny. Wprowadzają jakiś nowy produkt, miał siany pomieszany 50/50 z ekogroszkiem, wszystko podobno Chwałowice. Zgodziłem się być testerem i dzisiaj dotarło do mnie 60 kg takiej mieszanki.

Dopiero wróciłem z pracy, ale zaraz idę do kotłowni to obadać. ;)

I jak panowie w praktyce wychodzi z tym retopalem z BARTEX? Pali się? Jest to retopal w worku czy tylko na worku?:p

Wziąłbym 1 tonę. W sumie u nich z transportem jest taniej niż u mnie na lokalu

Zanim go zasypię to jeszcze trochę czasu zejdzie. Teraz pali się tak jak pogoda pozwala. Trochę węgla w zasobniku mam i nie bardzo chce mi się wysypywać. Jedyne co mogę powiedzieć, to że jest suchy. Bazując na poprzednich zamówieniach (wesoła), nie było problemu.

Ja także miałem kilka dni temu telefon od miłej Pani z Kareny. Wprowadzają jakiś nowy produkt, miał siany pomieszany 50/50 z ekogroszkiem, wszystko podobno Chwałowice. Zgodziłem się być testerem i dzisiaj dotarło do mnie 60 kg takiej mieszanki.

Dopiero wróciłem z pracy, ale zaraz idę do kotłowni to obadać. ;)

Jak ta mieszanka możesz coś o niej powiedzieć?? Ja też dziś miałem tel. od miłej pani z kareny, i tez zaproponowała mi wtestowanie tej mieszanki. Poza tym przedstawiła mi w miare ciekawą ofertę na ekogroszek.