bobasxx 26.03.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Jak ta mieszanka możesz coś o niej powiedzieć?? Ja też dziś miałem tel. od miłej pani z kareny, i tez zaproponowała mi wtestowanie tej mieszanki. Poza tym przedstawiła mi w miare ciekawą ofertę na ekogroszek. Na oko ciężko powiedzieć. Faktycznie pół na pół miał z ekogroszkiem. Nie jest mokry (na zdjęciach ciężko ocenić wilgotność), ale też nie jest suchy jak pieprz. Wczoraj wsypałem jeden woreczek, ale w zasobniku jeszcze było trochę opału dzisiaj wsypię resztę (dosuszyłem na słońcu). Zobaczymy jak się będzie spalał i jaki będzie popiół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor24 26.03.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Prawdopodobnie nie jest to żadna nowość. Od dawna jest w ofercie Kareny!W żółtych workach Eko miał, mniej kaloryczny od sianego. Dużo więcej popiołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.03.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Prawdopodobnie nie jest to żadna nowość. Od dawna jest w ofercie Kareny! W żółtych workach Eko miał, mniej kaloryczny od sianego. Dużo więcej popiołu. No właśnie podobno nie. Ma to mieć podobne parametry do "Żółtej Iskry", a ma być około 100 zł taniej na tonie ze względu na ten miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor24 26.03.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Czyli około 700 + transport. Cena chyba zbyt wygórowana! Zwłaszcza jak za miał z grochem!W Bartexie masz Retopal za niecałe 800! Z dostawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.03.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Czyli około 700 + transport. Cena chyba zbyt wygórowana! Zwłaszcza jak za miał z grochem! W Bartexie masz Retopal za niecałe 800! Z dostawą. Jeśli to prawdziwy Retopal. Ktoś o tym już pisał. Nie wiem ile dokładnie to będzie kosztowało, powtarzam tylko słowa miłej Pani z Kareny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor24 27.03.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Cena mixa miał siany z ekogroszkiem 50/50 ma być 690 z dostawą, taką dzisiaj dostałem informację z Kareny.Cena całkiem przyzwoita, miał siany już przetestowany, wypadł bardzo pozytywnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 27.03.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Porównanie Retopalu do Chwałowic jest bez sensu. Jak ten miał w Chwałowicach to odsiew z kruszenia groszku na eko to jest 10-15% cieplejszy od Retopalu, zmieszany na pół z groszkiem spali się w palnikach przystosowanych do miału śpiewająco i da znacznie więcej ciepła niż Retopal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor24 27.03.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Mam otrzymać 60 kg tego mixa, jak przetestuję podzielę się wrażeniami!Mała korekta ceny 699 za tonę z dostawą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 27.03.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 No mi też maja wysłać tego mixa potestuje w swojej rynnie. Zobaczymy co to będzie. Ale cena fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 27.03.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Porównanie Retopalu do Chwałowic jest bez sensu. Jak ten miał w Chwałowicach to odsiew z kruszenia groszku na eko to jest 10-15% cieplejszy od Retopalu, zmieszany na pół z groszkiem spali się w palnikach przystosowanych do miału śpiewająco i da znacznie więcej ciepła niż Retopal. Ja albo mam jakiś "oszukany" ekogroszek z Chwalowic , ale jeśli chodzi o ten opał to u mnie mocno się "popcornuje" na palniku i przez to gorzej się zapewno spala ... Dodatkowo po przejściu z miału niby 23MJ z Piasta na ten mocniejszy opał z Chwałowic jakoś nie zauważyłem spadku spalania a efekt "popcornowania" bardzo zbliżony ... Jeśli to Chwałowice to opał mnie nie zachwycił ... Dużo lepiej wspominam ruski opał. Zero spiekania , zero sklejania , zero popcornu ... A co do Kareny zobaczę w lato. Może zamówię z 1 tonę miału od nich , ale resztę chyba wezmę z lokalnego składu bo ma miał mają w przewiewnych workach a dla mnie to bardzo ważne aby opał był suchy jak pieprz , nawet ważniejszy od kaloryczności .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 27.03.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Kaszpir, jak ładować się w pielorza, to niech to będzie pieklorz z Piekar.Chwałowice to ja bym odpuścił. Przy Twoim spalaniu to ja bym jednak celował w opały podobnie jak Kobra, czyli najzwyklejszy Jaret 21-22MJ albo przyzwoity miał 23MJ, może ten tzw siany z Kareny będzie OK.czy np. z Imex-Piechota zadzwonić czy napisać do nich o miał do kotła z podajnikiem, aby bryłki nie były większe od 31,5mmMają opały workowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 27.03.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 No Jarek ma rację, na małe zapotrzebowanie śmiało można używać słabszy węgiel. A jak słabszy to aby łatwy i tani był. Jaret z Janiny jest w tym względzie porównywalny do ruska, ale ma dość ważną zaletę - nie ma w nim kamieni. A w ruskim bardzo często są i potrafią sprawiać problemy - zawleczki i takie tam. W zakładzie nie będę palił żadnym extra towarem - bo to bez sensu przy takim zapotrzebowaniu.W chacie mam większe zapotrzebowanie, tam będzie nadal palone cieplejszym towarem. Ale jak się uda w domowe Defro załadować palnik Ardeo z zakładowego Skama - spróbuję w przyszłym sezonie w jakiś lepszy miał pocelować. A do zakładu Jaret pójdzie jak Skam fajkę z Defro przyjmie. Bo łatwy i tani. I powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 27.03.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 No Jarek ma rację, na małe zapotrzebowanie śmiało można używać słabszy węgiel. A jak słabszy to aby łatwy i tani był. Jaret z Janiny jest w tym względzie porównywalny do ruska, ale ma dość ważną zaletę - nie ma w nim kamieni. A w ruskim bardzo często są i potrafią sprawiać problemy - zawleczki i takie tam. W zakładzie nie będę palił żadnym extra towarem - bo to bez sensu przy takim zapotrzebowaniu.W chacie mam większe zapotrzebowanie, tam będzie nadal palone cieplejszym towarem. Ale jak się uda w domowe Defro załadować palnik Ardeo z zakładowego Skama - spróbuję w przyszłym sezonie w jakiś lepszy miał pocelować. A do zakładu Jaret pójdzie jak Skam fajkę z Defro przyjmie. Bo łatwy i tani. I powinno być OK. A miał Janina 19MJ to jest Jaret czy zupełnie co innego ? Pytam bo jeden lokalny skład ma jakiś miał Janina 19MJ (530zł za tonę) ale nie dużo drożej jest niby Piast 23MJ (600zł) , więc nie wiem czy dla 70zł warto bawić się w tą Janinę. Co do tego Piasta to nie wiem czy to jest piast czy faktycznie coś innego , bo miałem pewne problemy ze spalaniem tego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 27.03.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jaret to jest ekogroszek 21 - 22 MJ. Miał 19 z Janki to po prostu miał. Po 530 to nawet za zworkowaną 19-stkę tanio nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 27.03.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Jaret to jest ekogroszek 21 - 22 MJ. Miał 19 z Janki to po prostu miał. Po 530 to nawet za zworkowaną 19-stkę tanio nie jest. No cóż w Toruniu takie ceny Ciężko znaleźć workowany opał a jak już to cena wysoka 530zł za Janki 19MJ i 600zł za niby Piast 23MJ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 28.03.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Mam pytanie a mianowicie kupował ktoś ekogroszek,ekomiał w "Adamex" koło Zatora?? Proszę o ocenę ..Chodzi o rzetelność węgla sprzedawanego tam na składzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 28.03.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Adamex to całkiem spory diler PKW SA, tym się przede wszystkim zajmują - czyli Janka i Sobieski. Brałem przez nich parę razy, uczciwe transakcje. Jaret Plus mają całkiem dobry, bodajże Wesoła + Jaret. Workowany węgiel u nich zazwyczaj nie na tony, tylko na palety - trzeba się upewnić przed zakupem za co konkretnie jest podana cena i ile na palecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.03.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Piszę, żeby nie było zaskoczenia - od Kwietnia ruszam z działalnością i oprócz normalnej pracy będę także sprzedawał ekogroszek i kotły na lokalnym rynku. Planuję powoli ze wszystkim ruszać, więc jeszcze nie mam strony www, choć domena już czeka, gdy będę gotowy przejdę na profil płatny i zareklamuję się także na forum. Nadal będę testował węgiel np. planuję sprawdzić ile MJ wyciągnę z różnych rodzajów w trybie lato przy grzaniu tylko CWU - oczywiście nie tylko ten, który będę miał w ofercie, a że nie będzie to główne źródło mojego dochodu możecie liczyć na obiektywizm, z którego dla paru złotych nie zamierzam rezygnować - oczywiście jeśli ktoś nie wierzy to jego sprawa, ważne, żeby każdy wiedział czym się będę zajmował dodatkowo. Ci którzy mnie znają wiedzą, że mnie trzeba przekonać argumentami, a próbować kupić nie warto bo próbującemu tylko obciachu narobię ujawniając szczegóły [to tak na wszelki wypadek piszę, żeby nie korciło kogoś]. To tyle z nowości - miłego łykendu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 28.03.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Piszę, żeby nie było zaskoczenia - od Kwietnia ruszam z działalnością i oprócz normalnej pracy będę także sprzedawał ekogroszek i kotły na lokalnym rynku. Planuję powoli ze wszystkim ruszać, więc jeszcze nie mam strony www, choć domena już czeka, gdy będę gotowy przejdę na profil płatny i zareklamuję się także na forum. Nadal będę testował węgiel np. planuję sprawdzić ile MJ wyciągnę z różnych rodzajów w trybie lato przy grzaniu tylko CWU - oczywiście nie tylko ten, który będę miał w ofercie, a że nie będzie to główne źródło mojego dochodu możecie liczyć na obiektywizm, z którego dla paru złotych nie zamierzam rezygnować - oczywiście jeśli ktoś nie wierzy to jego sprawa, ważne, żeby każdy wiedział czym się będę zajmował dodatkowo. Ci którzy mnie znają wiedzą, że mnie trzeba przekonać argumentami, a próbować kupić nie warto bo próbującemu tylko obciachu narobię ujawniając szczegóły [to tak na wszelki wypadek piszę, żeby nie korciło kogoś]. To tyle z nowości - miłego łykendu życzę To powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.03.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) To powodzenia Dzięki wszystkim Edytowane 29 Marca 2014 przez SUSPENSER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts