Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak,to wyglądało bardzo podobnie w moim kociołku.W listopadzie kupiłem 25kg i dobrze że,więcej tej Silesi nie miałem.

MIRON11 u Dubiela występuje miał Piast 24000kj/kg a teraz chyba Wieczorek, powiedz miałeś może okazje go u siebie przetestować?

Póki się jaszcze pali w kotle, chciałbym go lekko wypróbować.

Tak,to wyglądało bardzo podobnie w moim kociołku.W listopadzie kupiłem 25kg i dobrze że,więcej tej Silesi nie miałem.

MIRON11 u Dubiela występuje miał Piast 24000kj/kg a teraz chyba Wieczorek, powiedz miałeś może okazje go u siebie przetestować?

Póki się jaszcze pali w kotle, chciałbym go lekko wypróbować.

Raz kupiłem worek miału i zmieszałem z groszkiem z wesołej . Moje obserwacje : więcej popiołu i wiatrak musiał chodzić na dużo większej mocy. Będę się jednak trzymał groszku. Informowali mnie, że będą mieli jakis rosyjski /bez kamienia/ więc jeszcze tego spróbuje .

Mix z Kareny w teście:

Myślę że śmiało można tym palić nie tylko w okresie przejściowym , ale również ostrą zimą.

Brawa dla Kareny za fajny pomysł.

[ATTACH=CONFIG]252943[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]252944[/ATTACH]

Gregor.... strasznie "okadzony" masz palnik i wymiennik, zawsze tak ? czyścisz to kiedyś?

No i dzisiaj paczka z tym mixem dotarła. Na zasyp muszę poczekać do skończenia zasobnika.

Jak będę sypał to zrobię zdjęcie tego co w worku bo tego co było w kartonie to wsadzam teraz. dwa woreczki i dwa rozwalone. Zgrzew bardzo słaby i puścił. Na silesię jeszcze czekam, może jutro?

[ATTACH=CONFIG]253614[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253615[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253616[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253617[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]253618[/ATTACH]

Patrząc tak powierzchownie to masz chyba przewagę ekogroszku niz miału. ale widze ze towarek fajny suchy

Patrząc tak powierzchownie to masz chyba przewagę ekogroszku niz miału. ale widze ze towarek fajny suchy
Fakt, suche jest bo nawet jak wysypywałem z kartonu do worka to się kurzyło, ale co się dziwić jak woreczki się rozszczelniły. Wzrokowo też mi się taki mix podoba, zobaczymy na palniku :)

A który to ten mix zamówiliście??

Żółty czy czarny ekomiał?

Nieścisłość tam mają na stronie, bo pokazany jest żółty i czarny ekomiał, a przy zamawianiu jest w rozwijanej liście Iskra Ekomiał, i Iskra Miał Siany, ale chociaż po cenach można dojść.

To jest nowy produkt, miało się to nazywać groszko-miał.

Najlepiej zadzwoń i dopytaj.

Silesia dzisiaj dotarła ale ja do domu trochę za późno na to by robić zdjęcia. Jutro może się uda :)

PS

Pod palcami lekką wilgoć czuć ale można powiedzieć że jest to normalne bo jakąś wilgotność musi mieć. Nie jest mokry :)

Jak to się będzie palić i co jest warte zobaczymy po spaleniu :)

Pierwsze to miał, potem to.

IMG_20140410_174022.jpgIMG_20140410_173902.jpgIMG_20140410_174002__1.jpgIMG_20140410_174015__2.jpg

IMG_20140410_174015__2.jpg

Edytowane przez zbigmaz01

U mnie granulacja była taka sama, zero miału tylko był problem ze spiekalnością. Poczytałem trochę w necie i okazuje się, że Silesia już w niższej temperaturze zaczyna się spiekać w porównaniu do Wesołej .Rogi czyli wskaźnik spiekalności jest dużo wyższy

http://www.pgsilesia.pl/images/strona/kartyproduktow/GK-II%202013.pdf

http://www.karbon.katowice.pl/oferta/specyfikacje/kwk-mysowice-wesoa