szymkas30 17.07.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 mam pytanko, chcę kupić miał do skam p premium ster bruli, z jakiej kopalni byście mi doradzili: Piast, Chawłowice, Jankowice - pytam bo mam taki do wyboru na rynku lokalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 17.07.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 A skąd bierzesz ? Ja paliłem Chwałowicami (ekogroszek) i Piastem (miał). Z Chwałowic byłem bardzo zadowolony. Z Piasta (mialu) mniej , ale to chyba była moja wina bo zdaje mi sie że jednak za słabo dmuchałem Ale na ten sezon znów biorę miał z Piasta (600zł za tonę pakowanego) , tyle czy to jest Piast i czy 23MJ czy 25MJ to tylko sprzedawca wie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 18.07.2014 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 mam pytanko, chcę kupić miał do skam p premium ster bruli, z jakiej kopalni byście mi doradzili: Piast, Chawłowice, Jankowice - pytam bo mam taki do wyboru na rynku lokalnym? Chwałowice i Jankowice to bardzo podobny węgiel.Paliłem 4 sezony Chwałowicami i tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymkas30 18.07.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 A skąd bierzesz ? Ja paliłem Chwałowicami (ekogroszek) i Piastem (miał). Z Chwałowic byłem bardzo zadowolony. Z Piasta (mialu) mniej , ale to chyba była moja wina bo zdaje mi sie że jednak za słabo dmuchałem Ale na ten sezon znów biorę miał z Piasta (600zł za tonę pakowanego) , tyle czy to jest Piast i czy 23MJ czy 25MJ to tylko sprzedawca wie ... jeszcze nie wiem skąd np. w Toruniu ma Torec więc luknij na ich strone jest tam nawet cennik - tylko że nie mam doświadczenia z tą firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 18.07.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 jeszcze nie wiem skąd np. w Toruniu ma Torec więc luknij na ich strone jest tam nawet cennik - tylko że nie mam doświadczenia z tą firmą Ja brałem z Toreca i byłem zadowolony , ale obecnie chce tylko workowany , a tutaj niestety Torec nie workuje i nici z zakupów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 19.07.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Witam również chciał bym wiedzieć jak tak w tym roku eko-groszek z Bartexu, bo w tamtym roku chwalony a chciałem zakupić GOLD poczekam na informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 20.07.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Ja kupowałem w tym roku Gold i retopal (chyba rubin). Wesołej nie sprawdzałem, retopal pali się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 20.07.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Retopal w tym roku wymiata. Palę od przełomu zimy i wiosny.Idealny polski węgiel dla kogoś kto nie ma bzika na punkcie pieca, nie spędza pół życia w kotłowni i zwisa mu czy spali się 1kg mniej czy więcej.Nie ma spieków, niedopałów. Spalanie w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 20.07.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Dzięki za opinie też chyba zaryzykuje retopal( rubin ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 20.07.2014 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Dzięki za opinie też chyba zaryzykuje retopal( rubin ). Poszukaj u siebie w okolicy. To bardzo popularny węgiel i zawsze coś tam przyoszczędzisz na koszcie dostawy + masz opcję próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 20.07.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 U mnie w Toruniu wychodzi drożej retopal na składzie, niż jakbym zamówił z bartexu;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 20.07.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 U mnie w Toruniu wychodzi drożej retopal na składzie, niż jakbym zamówił z bartexu;] nie u Ciebie jednego. I odpada tłumaczenie się "po co ma być w workach?". Łaski bez - taniej i pod próg. I w miarę pewne źródło a nie "co tam sie dziś uda wcisnąć". Szczytem wszystkiego, przy takiej pogodzie jak dziś jest dostać mokry węgiel z placu, choć godzinę temu był suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 20.07.2014 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 U mnie w Toruniu wychodzi drożej retopal na składzie, niż jakbym zamówił z bartexu;] Ja szczerze nie chce płacić kurierowi W Toruniu brałem w tamtym roku ekogroszek niby Chwałowice pakowany za 800zł na tonę Miał brałem po 600zł pakowany i w tym roku biorę już tylko miał .. Plusem lokalnego zamówienia dla mnie jest to że pakują w przewiewne worki a to dla mnie duży plus ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 20.07.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Ja szczerze nie chce płacić kurierowi W Toruniu brałem w tamtym roku ekogroszek niby Chwałowice pakowany za 800zł na tonę Miał brałem po 600zł pakowany i w tym roku biorę już tylko miał .. Plusem lokalnego zamówienia dla mnie jest to że pakują w przewiewne worki a to dla mnie duży plus ... Samym miałem da się palić w piecach SKAM ? Spostrzeżenia,plusy i minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 20.07.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 nie u Ciebie jednego. I odpada tłumaczenie się "po co ma być w workach?". Łaski bez - taniej i pod próg. I w miarę pewne źródło a nie "co tam sie dziś uda wcisnąć". Szczytem wszystkiego, przy takiej pogodzie jak dziś jest dostać mokry węgiel z placu, choć godzinę temu był suchy. Święte słowa kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 20.07.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Samym miałem da się palić w piecach SKAM ? Spostrzeżenia,plusy i minusy? Ja mam u siebie palnik APPM-1. To jest tak naprawdę palnik stworzony do palenia miałem ... Poprzedni sezon spaliłem 1tonę miału i trochę ponad 1 tonę ekogroszku. Plusy Taniej ... Cichsza praca podajnika Mniej się u mnie zapada opał na palniku Minusy Trochę bardziej się brudzi , choć różnice sa minimalne , bo miał jaki miałem miał sporo dużych kawałków a mało "pyłu". Kocioł troszkę bardziej się brudzi. Trochę ciężej się go spala , ale jakieś tragedii nie ma ... Dla mnie jest taniej (200zł) na tonie a że mam palnik miałowy to czemu nie palić miałem Nie po to kupowałem palnik uniwersalny aby być "skazany" tylko na ekogroszek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 20.07.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Witam. to będzie mój pierwszy sezon palenia groszkiem. Chciałem coś zamówić z bartexu i się zastanawiam co będzie lepsze dla początkującego -gold,silver czy rubin? Odrazu mówię ze pojęcia za dużego w paleniu nie mam. Mam sterownik techa st-580 z pidem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 21.07.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Witam. to będzie mój pierwszy sezon palenia groszkiem. Chciałem coś zamówić z bartexu i się zastanawiam co będzie lepsze dla początkującego -gold,silver czy rubin? Odrazu mówię ze pojęcia za dużego w paleniu nie mam. Mam sterownik techa st-580 z pidem. Nie wiemy skąd jesteś. Może masz jakiś skład na miejscu który ktoś Ci poleci. Zawsze możesz zamówić paletę mixa. Proponował bym czech/rubin/silver/gold. Jak wytestujesz to zamówisz potem to, co Ci najlepiej będzie odpowiadać. Nie chce mi się sprawdzać co bartex ma aktualnie w ofercie. Najbardziej ryzykownym opałem teraz jest silver. Zdobędziesz punkty odniesienia. Czech absolutne zero problemów, potem rubin i wesoła. Silver albo pójdzie gładko, albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blade1230 26.07.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 Witam serdecznie wszystkich Państwa. Czy jest ktoś w stanie podpowiedzieć mi gdzie mogę kupić wysokokaloryczny, dobrze spalający się miał na terenie województwa świętokrzyskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 27.07.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Palił ktoś takim eko?? http://sklep.grupatrust.pl/pl/p/Wegiel-Ekogroszek-CZUK-PREMIUM-8-25-plukany-24-MJkg%2C-S-0%2C5%2C-worki-po-25kg-1-tona/160. Może jakieś opinie o sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts