Gość Arturo72 16.08.2014 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam Mam pytanie ...co myślicie o Wesołej - ekogroszek robiony przez skład z grubego węgla (kruszony i sortowany) ....czy różni się czymś od oryginału !?? - 780 luzem Nie przejmuj się,pakuj ile wlezie A czym się różni ? Wszystkim tym czego nie ma oryginał Ludziska,chce wam się tak cały czas stresować wyborem paliwa ? Z tego co widzę,macie jakieś masochistyczne cechy charakteru... Wybraliście,również masochistycznie źródło ciepła pod swój charakter to jaki problem z zaspokojeniem żądzy ? Pierwszy lepszy skład i jedziecie z koksem a wióry polecą i adrenalina wzrośnie Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 17.08.2014 04:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam Mam pytanie ...co myślicie o Wesołej - ekogroszek robiony przez skład z grubego węgla (kruszony i sortowany) ....czy różni się czymś od oryginału !?? - 780 luzem gegus nie wiem z ktorego skladu to masz , ale z tego co kojarze to do siebie mamy blisko. W tym tygodniu przyjedzie mala partia Chwalowic z Zabierzowa od Bukowskiego - 700 luz , to mozesz na probe wziasc. Co do twojego pytania , to zalezy od uczciwosci skladu, bo jezeli jest kruszony z orginalu , to nie bedzie sie roznil , chyba ze sklad robi jakas mieszanke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.08.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Widzę Arturo ,że masz fajne hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gegus37 17.08.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 gegus nie wiem z ktorego skladu to masz , ale z tego co kojarze to do siebie mamy blisko. W tym tygodniu przyjedzie mala partia Chwalowic z Zabierzowa od Bukowskiego - 700 luz , to mozesz na probe wziasc. Co do twojego pytania , to zalezy od uczciwosci skladu, bo jezeli jest kruszony z orginalu , to nie bedzie sie roznil , chyba ze sklad robi jakas mieszanke. Witam Wesołą mam na składzie w Sierczy u Kowalczyka (wygląda przyzwoicie) - dobrze kojarzysz mamy do siebie blisko ...ciekawy jestem co myślisz o zakazie palenia węglem w Krakowie ? a jakie parametry mają te Chwałowice - 700 zł to niezła cena !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.08.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) ...ciekawy jestem co myślisz o zakazie palenia węglem w Krakowie ? Za chwilę taki zakaz będzie w całej Polsce,oby jak najszybciej. Jak wprowadzą embargo na ruski węgiel to dopiero się zacznie. Ale to dobrze,może ludzie zaczną w końcu myśleć i nauczą się,że to dom decyduje o rachunkach za ogrzewanie. Nie sztuka i nie sposób jest palić krowim łajnem,żeby było taniej...sztuką,żeby bylo taniej jest ograniczyć zużycie energii cieplnej jaką traci dom. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.08.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Eee, pleciuga ?Widzę że zaczynasz spamować kolejny wątek na forum.Jeszcze Ci Redakcja następnego kopa nie dała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.08.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Eee, pleciuga ? Widzę że zaczynasz spamować kolejny wątek na forum. Jeszcze Ci Redakcja następnego kopa nie dała ? On uważa,że w Polsce wszyscy budują nowe domy i w takim systemie jak ma on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.08.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Za chwilę taki zakaz będzie w całej Polsce,oby jak najszybciej. Jak wprowadzą embargo na ruski węgiel to dopiero się zacznie. Ale to dobrze,może ludzie zaczną w końcu myśleć i nauczą się,że to dom decyduje o rachunkach za ogrzewanie. Nie sztuka i nie sposób jest palić krowim łajnem,żeby było taniej...sztuką,żeby bylo taniej jest ograniczyć zużycie energii cieplnej jaką traci dom. Ta i w Niemczech też http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/niemcy-stawiaja-na-zielona-energie-ale-pala-weglem,2037433,4199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.08.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Ta i w Niemczech też http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/niemcy-stawiaja-na-zielona-energie-ale-pala-weglem,2037433,4199 No i pozytywnie,sądzisz,że Niemcy zaczną teraz na potęgę kupować śmierdziele do swoich domów czy raczej będą wykorzystywali prąd do ogrzewania ? Ja osobiście nie sądzę,żeby Niemcy byli aż tak zacofani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 17.08.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Nieco się ochłodziło, więc jak co roku powracam na forum i wnikliwie wertuję ten temat (taka sezonowa miłość ). Dziś zakupiłam w Bartex-ie 2 tony "Gold-a" i tonę "Rubina", 2/3 w jutowych workach. Mam cichą nadzieję, że dotrze do mnie to samo, co tutaj sporo osób pochwaliło. I w miarę suche! [...] Dojechało to już do Ciebie? Ja też się na taki układ zdecydowałem... U nich wychodzi to w sumie najtaniej & w ramach jednej dostawy, bo zależało, mi na Wesołej i Retopalu z KWK Piast. Mam nadzieje, że wszystkie pozytywne opinie znajdą odzwierciedlenie i w mojej dostawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 17.08.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Arturo72 -był zamykany za młodu w bieda szybie? czy jak? o co mu biega?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 17.08.2014 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Za chwilę taki zakaz będzie w całej Polsce,oby jak najszybciej. Jak wprowadzą embargo na ruski węgiel to dopiero się zacznie. Ale to dobrze,może ludzie zaczną w końcu myśleć i nauczą się,że to dom decyduje o rachunkach za ogrzewanie. Nie sztuka i nie sposób jest palić krowim łajnem,żeby było taniej...sztuką,żeby bylo taniej jest ograniczyć zużycie energii cieplnej jaką traci dom. Przecież z tym "zakazem" to Kraków szybko się wycofał ... Zobaczyli że ludzie by włodarzy zbyt szybo na taczkach by wywieźli i koniec z dalszym życiem na koszt wyborców ... Ten "zakaz" od początku był idiotyczny , bo nie przewidział że w wielu miejscach nie da się pociągnąć gazu (kamienice i zero szans na zgodę konserwatora zabytków) , w wielu miejscach nie ma "infrastruktury" i itd ... Można by jedynie ZAKAZAĆ w nowych domach , po warunkiem że budujący miały do wyboru jakieś źródła (czyli gaz lub pompa lub podłączenie od ciepłowni) .. Embarga na ruski węgiel nie będzie. Ruski sobie nie będą sami zabijali kury znoszącej złote jajka , tym bardziej że węgla mają duuuużo. A jakby nawet "embargo" , to jeszcze jest węgiel Kazachski , Ukraiński , Czeski , Australiski , z Afryki i z wielu wielu innych krajów ... Osobiście uważam że wszyscy powinni kupować węgiel nie polski. Może wreszcie jak się okaże że nie ma kto brać węgla , to związki będą musiały "zacisnąć" pasa i wreszcie te wszystkie przywileje szlak trafi i nie będziemy musieli dopłacać ciągle do tego węgla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietruch78 17.08.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam Wesołą mam na składzie w Sierczy u Kowalczyka (wygląda przyzwoicie) - dobrze kojarzysz mamy do siebie blisko ...ciekawy jestem co myślisz o zakazie palenia węglem w Krakowie ? a jakie parametry mają te Chwałowice - 700 zł to niezła cena !? O zakazie palenia weglem to mysle ze jest to bubel legislacyjny!!! Na dzien dzisiejszy juz na ten rok nie ma pieniedzy na wymiane kotlow w UMK. Nawet dla tych co zlozyli wnioski do 14 sierpnia. Wszyscy , ktorzy zloza po tej dacie zostana rozpatrzeni w przyszlym roku. Nasi "pseudoekolodzy " do tej pory zdazyli policzyc tylko centrum miasta ( i to te scisle ) i wydali na to 65tys . Sami ostatnio w prasie przyznali ze w tym tempie to nie zdaza do 2018 policzyc piecy i kotlowni do wymiany , a co dopiero wymienic je. Zwlaszcza ze jak sami przyznalio fundusze beda sie mogli dopiero starac w przyszlym roku. I to jest wlasnie kabaret w wykonaniu polskich wladz!!! Najpierw cos uchwalic a potem myslec jak wykonac i skadwziasc na to fundusze!! Co do chwalowic to na stronce Bukowskiego nic nie ma podanego , dokladnie nie wiem ile w tym roku maja Chwalowice i jak sa wzbogacane , bo same Chwalowice nie posiadaja parametrow na ekogroszek. Ale to pewnie beda wiedziec Kobra64 , karoka , Minertu, lysy1l..... Ja zamowilem na probe , to jak dotrze to zmowimy sie na priv i wezmiesz na probe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.08.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witam Mam pytanie ...co myślicie o Wesołej - ekogroszek robiony przez skład z grubego węgla (kruszony i sortowany) ....czy różni się czymś od oryginału !?? - 780 luzem Kruszony z orzecha II na maszynce z przesiewaczem będzie ...lepszy od oryginału. Groszek II ( czyli to co na składach jest sprzedawane jako ekogroszek Wesoła ) w większości pochodzi z najsłabszego jakościowo pokładu na kopalni. Orzech II ma lepsze parametry, mniej zanieczyszczeń, niższą spiekalność. Jak uczciwie odsieją miał ( i ten który normalnie się w węglu znajduje i ten który powstanie podczas kruszenia ) - wyjdzie bardzo dobry towar, nie do kupienia wprost z kopalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balzak311 17.08.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Na stronie bykowa w zakładce promocje jest zapis ze jakiś nowy eko mają za 760zł/T, czy ktoś ma jakieś bliższe info o tym, co to z czego itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
non36 17.08.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Dojechało to już do Ciebie? Ja też się na taki układ zdecydowałem... U nich wychodzi to w sumie najtaniej & w ramach jednej dostawy, bo zależało, mi na Wesołej i Retopalu z KWK Piast. Mam nadzieje, że wszystkie pozytywne opinie znajdą odzwierciedlenie i w mojej dostawie. Jeszcze nie wyruszyło przez ten długi weekend. Dam znak-sygnał jak dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 17.08.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Chwałowice - dopytaj o spiekalność i jeśli <15 to spokojnie można używać [jak 20 i dasz krótki cykl podawanie/przerwa to też będzie ok] - trochę grubszy czasem trochę chrupnie Znalazłem parametry groszku Chwałowic : http://www.kwsa.pl/o_firmie/oddzialy/Oddzia%C5%82+KWK+%22Chwa%C5%82owice%22 Zdolność spiekania wg Rogi RI : 5 - 20 Popiół: 5,0 - 7,0% Wartość opałowa: 27 000–28 500 Warto spróbować na zwykłej retorcie? ślimak nie dostanie za bardzo popalić przez grubszą granulacje? (31,5 - 16mm).. na składzie podają : 8-31,5 mm pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 17.08.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Przecież z tym "zakazem" to Kraków szybko się wycofał ... Zobaczyli że ludzie by włodarzy zbyt szybo na taczkach by wywieźli i koniec z dalszym życiem na koszt wyborców ... Ten "zakaz" od początku był idiotyczny , bo nie przewidział że w wielu miejscach nie da się pociągnąć gazu (kamienice i zero szans na zgodę konserwatora zabytków) , w wielu miejscach nie ma "infrastruktury" i itd ... Można by jedynie ZAKAZAĆ w nowych domach , po warunkiem że budujący miały do wyboru jakieś źródła (czyli gaz lub pompa lub podłączenie od ciepłowni) .. Embarga na ruski węgiel nie będzie. Ruski sobie nie będą sami zabijali kury znoszącej złote jajka , tym bardziej że węgla mają duuuużo. A jakby nawet "embargo" , to jeszcze jest węgiel Kazachski , Ukraiński , Czeski , Australiski , z Afryki i z wielu wielu innych krajów ... Osobiście uważam że wszyscy powinni kupować węgiel nie polski. Może wreszcie jak się okaże że nie ma kto brać węgla , to związki będą musiały "zacisnąć" pasa i wreszcie te wszystkie przywileje szlak trafi i nie będziemy musieli dopłacać ciągle do tego węgla ... Uważasz ,że dopłacasz do węgla z powodu przywileji? A może z powodu pośredników , afer węglowych. Może kombajn ścian owy zamiast kosztować 26mln zł mógłby kosztować 2mln zł ,może gdyby urządzenia dla kopalń były w normalnych cenach a nie 5x5 droższe to węgiel byłby tańszy. Wiesz ile zarabia policjant ? Ile on oddaje państwu? Czepiasz się górników nie wiedząc ile kopalnie oddają państwu kasy!!! Nie wiesz bo słuchasz co pierd...li warszawa i robi Wam wodę z mózgu. Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 18.08.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Jeszcze nie wyruszyło przez ten długi weekend. Dam znak-sygnał jak dotrze. No to porównamy. Dziś potwierdziłem po tonie Wesoła & Retopal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 18.08.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Co zamawiacie do palenia? Wesoła nadal trzyma parametry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts