karoka65 26.08.2014 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 A czy poinformowałeś wszystkich na forum, że jesteś sprzedawcą węgla, który uczestniczy w zmowie cenowej, w celu weeliminowania uczciwej konkurencji??? Dziwię się, że jeszcze prokurator się za ciebie nie wziął. To nie jest tylko małe wykroczenie, to jest poważne przestępstwo! Ciekaw jestem czy ktoś tu w tym temacie stanie w twojej obronie, jeżeli tak to będę bardzo zdziwiony (no może ktoś kto uczestniczy w tym procederze) Liwko Tobie się już całkiem we łbie poprzewracało. Sprawdź czy oby nicków nie pomyliłeś. Ty naprawdę jesteś zdrowo porąbany, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.08.2014 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Liwko Tobie się już całkiem we łbie poprzewracało. Sprawdź czy oby nicków nie pomyliłeś. Ty naprawdę jesteś zdrowo porąbany, hehe A faktycznie, rykoszetem się kobrze oberwało. Ale ciężko was rozróżnić, co rusz się pojawiają i znikają w waszych stopkach różne dziwne odsyłacze w formie ukrytej reklamy, nicki podobne, no i zainteresowania Transport nawalił? A po co transport skoro mogło by się bez niego obyć? I rok w rok to samo. Jaki, za ile, ile, gdzie, jak, itd. Poczytajcie sobie wasz własny wątek, jest najlepszym przykładem dla tych co jeszcze się zastanawiają nad węglem w swoim nowym domu, żeby nie wdepnąć w to bagienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.08.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 SPAMER, czego szukasz na wątku o ekogroszku, gdzie użytkownicy chcą się wymienić doświadczeniamiTutaj też popier.. pompiarz będzie spamował i wątek zapi.. swoimi guzik wnoszącymi mundrościami? Zapieprzaj na wątek pompiarski i dyskutuj o zużyciu prądu i sprężarkach itp. o taryfach, bo prąd drożeje, tutaj za przesył taniej, tam za abonament drożej, ryj w cennikach i doradzaj na takich wątkach poparańcupalec w kontakt włóż, może Ci ulży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 26.08.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Brałem i z Bartex-u i z Kareny. Zamawiasz palety no to Ci kombi lub busem nie przywiozą. Nie przesadzajcie. Oby tylko była winda, bo ściagania worków ręcznie to bym odmówił W tym roku zamówienie w Bartex załatwione 2 mailami. Dostwa w 48h. Rano w dniu dostawy telefon od firmy transportowej odnośnie warunków dostawy. Czy na to miał wpływ Bartex? Wątpie. Oni wybrali najtańszą formę transportu. Całość zależy od przewoźnika a raczej podwykonawcy Poczty, bo przeciez oni tego nie rozwożą. I tyle. A jak będzie to trochę loteria. Bo co podwykonawca to jakość usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymkas30 26.08.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 dlatego jak przeczytasz mój poprzedni wpis dokładnie to zwróć uwagę "także z tą dostawą z bartexu to opcja poczty polskiej to jakieś nie porozumienie." bynajmniej rok temu poczta też mi dostarczała ale to był bus z winda i prosto do garażu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 26.08.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 MARTINOS - możesz spojrzeć na mój post 6971 - odnośnie KARENY.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestek27 26.08.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Ostatecznie skoro nie przywieźli o wyznaczonej porze, mogłeś nie przyjąć przesyłki lub udać że Cię w domu nie ma. Ale faktycznie właściciel to jakiś "puzon". Nie obrażaj puzonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 26.08.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Już się dowiedziałem, 1 osoba może zamówić po jednej próbce każdego ekogroszku, Wesoła i Kazimierz się opłaca 0,83zł za kg... próbka tańsza niż później w tonach, ciekawe czy inna osoba z tego samego adresu może też zamówić jeszcze próbki?? jak to jest? sprawdzają to? Tak 100 próbek i masz węgiel na całą zimę Wesoła od nich jest rzeczywiście taka dobra jak piszą? .. kaloryczna i mało spiekająca? a jak oceniacie te inne.. Silesia, Chwałowice, Ziemowit i Kazimierz? brał ktoś ostatnio i sprawdzał? pzdr. Wesołą brałem w zeszłym roku. Wszystko OK. Tylko oni mają w workach foliowych po 20kg. Miałem też Iskra żółta. Bardzo fajnie się wypala ale jest ciut więcej popiołu. Reszty nie próbowałem. Ale po to są próbki aby potestować. W Karenie jest solidna obsługa i nawet jak coś będzie nie tak to z pewnością nikt się na ciebie nie wypnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.08.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 co do tematu dostaw ekogroszku z Bartexu to potwierdzam w 100 % wypowiedz "MagdaiKamil" u mnie również 20 min wcześniej kierowca z poczty dzwoni i pyta mnie inforując, że jest samochodem z naczepą i czy u mnie jest wogóle miejsce na podwórku żeby mógł zakręcić, nawrócić a ja mu mówię że jest ale opcja wcofania, bo na budowę długie naczepy wcofywały z hdsem. A kierowca najchętniej na drodze by mi to zwalił ale go zjeb.... i mówię że albo zwala pod garażem albo ja nic nie odbieram, porzucał się podzwonił i zaczął cofywać, dwie palety rozładował z czego jedna rozwalona worki luzem na naczepie i cztery worki rozsypane - także z tą dostawą z bartexu to opcja poczty polskiej to jakieś nie porozumienie. Sam ekogorszek z wesołej w workach foliwych wygląda w miarę suchy, bynajmniej na mojej wadze na każdym worku 0,3 kg brakuje - ale to już kwestia tolerancji pewnie i wagi Niezłe jaja z tymi dostawami - u mnie to wygląda tak, że dostawy są maksymalnie solówką, a kierowca na tyle kumaty, że potrafi nią wjechać nawet w ciasną uliczkę osiedla domków we Wrocławiu i wyładować 5 ton przy samym garażu u klientki. Gdy jest potrzeba bo np. mąż klientki chory to da radę także rozładować palety i poukładać worki pod ścianą w garażu. Worki standardowo parciane bo nie pękają nawet przy rzucaniu, i są przewiewne, na zamówienie foliowe gdy ktoś takie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 26.08.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Niezłe jaja z tymi dostawami - u mnie to wygląda tak, że dostawy są maksymalnie solówką, a kierowca na tyle kumaty, że potrafi nią wjechać nawet w ciasną uliczkę osiedla domków we Wrocławiu i wyładować 5 ton przy samym garażu u klientki. Gdy jest potrzeba bo np. mąż klientki chory to da radę także rozładować palety i poukładać worki pod ścianą w garażu. Worki standardowo parciane bo nie pękają nawet przy rzucaniu, i są przewiewne, na zamówienie foliowe gdy ktoś takie chce. A do Olsztyna tonę zawieziesz? Nie porównuj dostaw z lokalnych składów z dostawami wykonywanymi przez firmy spedycyjne. Dwie różne historie. Ale ogólnie opis wyszedł Ci bajkowy. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez MARTINOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 26.08.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie obrażaj puzonu Fakt, mógłby się poczuć dotknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 26.08.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Przecież ja nie mam do nikogo pretensji ani nie boli mnie to że masz mniejsze czy większe zużycie. Napisałem po prostu jak to wygląda u mnie dla Waszych porównań. W domu 3 osoby dorosłe i 1 dziecko, które non-stop ładuje tablety, laptopy itp jeśli już chodzi ci o dzieci. Kocioł śmiga cały rok. Przy okazji w Bartexie Rubin to Retopal, Gold to Wesoła a SIlver to co ?? Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez josephik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 26.08.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Przecież ja nie mam do nikogo pretensji ani nie boli mnie to że masz mniejsze czy większe zużycie. Napisałem po prostu jak to wygląda u mnie dla Waszych porównań. W domu 3 osoby dorosłe i 1 dziecko, które non-stop ładuje tablety, laptopy itp jeśli już chodzi ci o dzieci. Kocioł śmiga cały rok. Przy okazji w Bartexie Rubin to Retopal, Gold to Wesoła a SIlver to co ?? Silver to pieklorz. Kupowalem w bartexie. Sprawę załatwiłem w dwa maile. Kupujcie w sklepie bartexu jest taniej. Co do dostawy, kierowcy są różni. Do mnie koleś dzwonił. Wybitny gigant był Ludzie są różni. Poprzednie dostawy były bez przygód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaiKamil 27.08.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ktoś napisał że trzeba bylo nie odbierac. Ale to nie jest takie proste jak sie wydaje na pierwszy rzut oka. Po pierwsze mam swoje zobowiazania i kolejne przekladanie moich spotkan robi ze mnie osobe nie wiarygodna w oczach innych ze wzgledu na to czym sie zajmuje. Druga sprawa kierowca w systemie zarejestrował nie odebrano z winy klienta i poczta zapewne albo dolivzyla by koszty dodatkowe koszty za ponowna dostawe badz zwrocila towar do nadawcy i wtedy Pan szef bylby w plecy z frachtem... wydaje mi sie ze przy takim podjesciu jakie reprezentuje ten czlowiek pewnie bym juz nigdy nie widzial tych 300 za dostawe... Co do samochodu to z logistycznego punktu widzenia trzeba przyznac ze dyspozytor nie popisal sie bystroscia wysylajac16 tonowke z 3 paletami do domu rodzinnego gdzie 90 procent takich posesji nie ma mozliwosci wjazdu tak duzych samochodow. Po pierwsze jest to nie oplacalne a druga sprawa zawsze do mnie przyjezdzali busem z windą ktory zdejmowal mi towar pod drzwi..Pan szef jako osoba ktora ma umowe z poczta powinna dzialac a nie ze jak 3 dni wisze na sluchawce , a oni mi gwarantuja ze cos bedzie a tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danekspol 27.08.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Ja ponownie jak we wcześniejszych sezonach, jestem bardzo zadowolony z dostawy z Bartexu: węgiel z Wesołej suchy jak pieprz, podobnie Retopal. Kierowca z Poczty Polskiej, wcześniej zadzwonił do mnie na komórkę, grzecznie się umówił na przyjazd. Samochód ciężarowy z windą (nowe Iveco), w ciągu paru minut umożliwił wyładowanie pięciu palet, z towarem umieszczonym w workach jutowych, dodatkowo zawiniętych folią.Chyba ze 2 worki byłu od dołu uszkodzone (gwoździe z palety) i troszkę sie wysypało, ale kierowca wszystko z auta mi pozamiatał do wiaderka. Co ciekawe wegiel jechał przez Poznań i dopiero potem do Ostrowa Wielkopolskiego. Mam jeszcze prośbę do moderatora o usunięcie tych postów o elektryczności z tego miejsca. Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez Danekspol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 27.08.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 A ktos moze kupowal ?http://allegro.pl/mial-weglowy-kruszony-wegiel-opak-25kg-jakosc-i4517464978.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 27.08.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Druga sprawa kierowca w systemie zarejestrował nie odebrano z winy klienta i poczta zapewne albo dolivzyla by koszty dodatkowe koszty za ponowna dostawe badz zwrocila towar do nadawcy i wtedy Pan szef bylby w plecy z frachtem... wydaje mi sie ze przy takim podjesciu jakie reprezentuje ten czlowiek pewnie bym juz nigdy nie widzial tych 300 za dostawe... A gdzie tu wina klienta ? To oni dali ciała, że się nie wyrobili o umówionej godzinie, kierowca powinien zadzwonić i grzecznie zapytać czy może przyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jcm 27.08.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Czy któs z Was ma doświadczenia z towarem i firmą spod zał. linka?http://www.cieplydom-24.pl/index.php/pieklorz/ekogroszek-pieklorz-cieply-dom-kwk-piekary.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cm812 27.08.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 łał, ceny nawet ciekawe bardzo u mnie na stacjonarnym sprawdzonym od lat składzie ceny mam takie: http://wegiel.bielsko.pl/cennik_wegla W zeszłym roku brałem Wesoła+Chwałowice (1.5/3t) ale w tym roku nie mają bo podobno jakość jest kiepska i mieli już na początku roku reklamacje. Ile w tym prawdy a marketingu to nie wiadomo, może i lipna ściana a może się po prostu nie dogadali. Planowałem Pieklorza z Chwałowicami w podobnych proporcjach co w zeszłym roku. I tu za transport mam się zmieścić w 70-80zł za całość, raz 3t a drugi raz 1,5t - multikary biorą max 3t. ale ten workowany w takiej cenie jest aż nieprawdopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robosek 27.08.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Czy któs z Was ma doświadczenia z towarem i firmą spod zał. linka? http://www.cieplydom-24.pl/index.php/pieklorz/ekogroszek-pieklorz-cieply-dom-kwk-piekary.html http://regon.info/1829871/dianpal-diana-wodnicka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts