MagdaiKamil 27.08.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 A gdzie tu wina klienta ? To oni dali ciała, że się nie wyrobili o umówionej godzinie, kierowca powinien zadzwonić i grzecznie zapytać czy może przyjechać. Nie do konca masz racje. Tutaj akurat wiem co mowie bo to moja branza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 A do Olsztyna tonę zawieziesz? Nie porównuj dostaw z lokalnych składów z dostawami wykonywanymi przez firmy spedycyjne. Dwie różne historie. Ale ogólnie opis wyszedł Ci bajkowy. W adekwatnej do zadania cenie czemu nie W opisie chodziło o pokazanie jak być powinno i czego wymagać od dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arskot 28.08.2014 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Widzę że dużo osób sobie chwali firmę Bartex co mnie bardzo dziwi. Ja zamówiłem w zeszłym roku bezpośrednio na ich stronie 1T workowany Polski Ekogroszek Gold i byłem bardzo zawiedziony. Ekogroszek był pakowany we worki bez żadnych oznaczeń, przeważyłem kilka worków i brakowało między 0,5 a 0,7 kg na worku a co gorsza po spaleniu było sporo żużlu choć parametr jak zapewnia producent to wartość opałowa: 28-30 MJ/kg popiół: 2-4% to mój poprzedni eko od rodzimego sprzedawcy pakowany w worki foliowe z oznaczeniem producenta i parametrami 26-27 MJ/kg popiół 6-7% miał dużo mniej popiołu i żużlu. A co sądzicie o eko z PSBmrówka ma ktoś jakieś doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 28.08.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 dlaczego Retopal w Bartexie kosztuje 760 zł z dostawą a u autoryzowanego sprzedawcy KW 842zł przy odbiorze w mojej okolicy ?na czym polega ta różnica cenowa - tylko na marży ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 28.08.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 A skąd jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 28.08.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 okolice Płocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 28.08.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Na to jak ten Twój autoryzowany Sprzedawca oferuje Retopal oryginalnie na kopalni workowany - to cena jest w sumie normalna. Z kolei tak nie bardzo mi się widzi żeby dało się zaworkować i zawieźć Retopal z Mysłowic do Płocka w cenie 760 PLN -ów. Nawet tylko stówkę na transport Pocztą licząc i ze 4 dychy na workowanie - nie widzę miejsca na zarobek sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.08.2014 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) SUSPENSER - jak że wiesz sporo o rosyjskim węglu to zapytam czy ekogroszek z kopali stiepnoj jest dobry? tak twierdzi sprzedawca.. napisał mi że to węgiel twardy, sortowany i płukany, kaloryczność około 24-25MJ, spiekalność 0, popiół : 8% i siarka około 0,3-0,5%, frakcja 10-25mm, 660zł luz i 720zł pakowanypzdr. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 28.08.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 U autoryzowanego oryginalnie pakowany. W Bartexie pakują w swoje worki z tego co tu inni piszą i ta cena 760zł u nich jest w każdy region Polski. Wychodzi na to że to jakiś mix - a forumowicze tak zachwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 28.08.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Na to jak ten Twój autoryzowany Sprzedawca oferuje Retopal oryginalnie na kopalni workowany - to cena jest w sumie normalna. Z kolei tak nie bardzo mi się widzi żeby dało się zaworkować i zawieźć Retopal z Mysłowic do Płocka w cenie 760 PLN -ów. Nawet tylko stówkę na transport Pocztą licząc i ze 4 dychy na workowanie - nie widzę miejsca na zarobek sprzedawcy. Mam Retopal z Bartexu. Kupiłem pierwszy raz. Mam Retopal z lokalnego składu. Którym palę od wiosny. Nie jestem wielkim znawcą ale węgiel się różni i wyglądem i uziarnieniem. Z Bartexu pali teraz pierwszy worek. Nie wiem czy jest lepszy czy gorszy ale w każdym razie pali się zupełnie inaczej. czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 28.08.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Mam Retopal z Bartexu. Kupiłem pierwszy raz. Mam Retopal z lokalnego składu. Którym palę od wiosny. Nie jestem wielkim znawcą ale węgiel się różni i wyglądem i uziarnieniem. Z Bartexu pali teraz pierwszy worek. Nie wiem czy jest lepszy czy gorszy ale w każdym razie pali się zupełnie inaczej. czas pokaże Daj znać jak to się pali bo tez od nich kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.08.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Mam pytanko oglądałem dziś na lokalnym składzie ekogroszek, możliwe żeby WESOŁA miała na niektórych pecynach złoty nalot (takie plamy, kropki złote)? jeśli nie to jaki to może być eko? słyszałem że z Piasta ma taki nalot złoty ale czy tylko on? a i drugie pytanie czy przywrócono sprzedaż Pieklorza z Bobrka? bo właściciel ma go niby mieć za tydzień.. dwa - wezmę worek do przetestowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Widzę że dużo osób sobie chwali firmę Bartex co mnie bardzo dziwi. Ja zamówiłem w zeszłym roku bezpośrednio na ich stronie 1T workowany Polski Ekogroszek Gold i byłem bardzo zawiedziony. Ekogroszek był pakowany we worki bez żadnych oznaczeń, przeważyłem kilka worków i brakowało między 0,5 a 0,7 kg na worku a co gorsza po spaleniu było sporo żużlu choć parametr jak zapewnia producent to wartość opałowa: 28-30 MJ/kg popiół: 2-4% to mój poprzedni eko od rodzimego sprzedawcy pakowany w worki foliowe z oznaczeniem producenta i parametrami 26-27 MJ/kg popiół 6-7% miał dużo mniej popiołu i żużlu. A co sądzicie o eko z PSBmrówka ma ktoś jakieś doświadczenie. Testowałem ekogroszki z PSB - szału nie ma, a szczegóły są na wątku pod linkiem w stopce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 SUSPENSER - jak że wiesz sporo o rosyjskim węglu to zapytam czy ekogroszek z kopali stiepnoj jest dobry? tak twierdzi sprzedawca.. napisał mi że to węgiel twardy, sortowany i płukany, kaloryczność około 24-25MJ, spiekalność 0, popiół : 8% i siarka około 0,3-0,5%, frakcja 10-25mm, 660zł luz i 720zł pakowany pzdr. Oj tam wcale tak sporo nie wiem, wiem tylko co sprzedaję Nie wiem czy ze Stjepnoj jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi440 29.08.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 SUSPENSERMam pytanie Do domu rodzicow zostal kupiony kociol defro eko uni 19kw z pidem. sterownik K 1Podstawowa kwestia to jak najmniejsze zurzycie wegla.Przy jakim sterowaniu jest ono mniejsze Zostawic na pidzie czy lepiej manualnie ustawic parametry. kociol bedzie niedlugo uruchomiony.Zamowilem do niego wesola.Mam ten sam palnik u siebie wiec ogarniecie ustawien to nie problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 29.08.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 No nareszcie sporo spamu zostało usunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 29.08.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) Interesuje mnie Ekogroszek Prestige Classic ewentualnie Platinum z tej strony http://ekogroszekprestige.pl/ekogroszek/ Classic w cenie 795 zł, Premium 895 zł. Myślicie, że to dobry wybór i cena ? Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 29.08.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Interesuje mnie Ekogroszek Prestige Classic ewentualnie Platinum z tej strony http://ekogroszekprestige.pl/ekogroszek/ Classic w cenie 795 zł, Premium 895 zł. Myślicie, że to dobry wybór i cena ? W ubiegłym sezonie pozytywnych opinii nie miał za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 SUSPENSER Mam pytanie Do domu rodzicow zostal kupiony kociol defro eko uni 19kw z pidem. sterownik K 1Podstawowa kwestia to jak najmniejsze zurzycie wegla.Przy jakim sterowaniu jest ono mniejsze Zostawic na pidzie czy lepiej manualnie ustawic parametry. kociol bedzie niedlugo uruchomiony.Zamowilem do niego wesola.Mam ten sam palnik u siebie wiec ogarniecie ustawien to nie problem . Nie znam tego sterownika, ale jak na razie żaden PID czy inny automatycznie dostosowujący parametry sterownik nie zbliżył się do wyników które osiągam w dwustanie ustawianym ręcznie. Przy Wesołej ważne, żeby za mocno nie dmuchać. Strasznie drogi ten kocioł wg cennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yogi440 29.08.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2014 Nie znam tego sterownika, ale jak na razie żaden PID czy inny automatycznie dostosowujący parametry sterownik nie zbliżył się do wyników które osiągam w dwustanie ustawianym ręcznie. Przy Wesołej ważne, żeby za mocno nie dmuchać. Strasznie drogi ten kocioł wg cennika. Cennik na stronie producenta ma niewiele wspolnego z realnymi cenami u dystrybutorow.Sa duzo nizsze.Ale dzieki za podpowiedz.Czyli lepeij jest ustawic recznie parametry.I tak zrobie bo jak juz raz ustawie piec to lepiej zeby mama w nim nie grzebala .Wesola palilem w tamtym roku wiec ustawienia mam juz obcykane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts