SUSPENSER 13.09.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Wesoła się skończyła - wynik 10,47 MJ/kg czyli praktycznie taki sam jak drobnej, ale niższa spiekalność i przy 5s podawania jest ok [drobna musiała mieć 3s]. Wyczyściłem kocioł, wsypałem trochę Kazacha, żeby dobrać nastawy a potem ruszę z jego testowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 13.09.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 robertkotMogę przesłać ci parę zdjęć oryginalnie pakowanego Retopala, bo kupiłem na próbę kilka worków. Wtedy porównasz ze swoim ale czy da się zauważyć różnice to wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woj_tek_ 15.09.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam Mam takie pytanie chodzi mi o eko Kazachskie gdzie można zakupić ? Podobno jest to wysoko energetyczny ekogroszek w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.09.2014 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam Mam takie pytanie chodzi mi o eko Kazachskie gdzie można zakupić ? Podobno jest to wysoko energetyczny ekogroszek w dobrej cenie. U mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markus0425 15.09.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Witam koledzy może ktoś doradzi który eko groszek do kotła galmetu 17Kw, który będzie się dobrze palił i nie sprawiał problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmo1970 16.09.2014 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 U mnie Kiedy wreszcie będziesz wysyłał na cały kraj ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.09.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Na lokalnym skłądzie mają: Eko miał ( na podajnik) ma podobno 26-27 MJ/kg, popiół 9-11%, cena 630 zł. za tonę.Zparaszali na mijesce zeby obejrzec, zopisu przez telefon wygladało mi to na ten Groszko-miał, podobno cośoni tam kruszą na miejscu, dowiozą za darno. Na co zwórcić uwagę i czego unikać w "ekomiałach"? Z jakiej kopalni najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 16.09.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam Mam takie pytanie chodzi mi o eko Kazachskie gdzie można zakupić ? Podobno jest to wysoko energetyczny ekogroszek w dobrej cenie. Tutaj mają ponoć syberyjskie - EkoBran http://ekogroszek-sklep.eu/eko-groszek/ekogroszek-ekobran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 16.09.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Żeby nie było za wiele frakcji typu mąka. Eko miały oryginalne ( np. Rokita ) mają tak 50 do 70% groszku, reszta miał. Taka proporcja jest właściwa. Normalny najtańszy miał ma ze 30% grubszego ziarna. Może to też być rzeczywiście kruszone bez przesiewania - wtedy z przyzwoitej maszyny zostaje tak z 15% najdrobniejszej frakcji. Kopalnie takie same jak przy ekogroszku - żadnych spiekających typów 32.2 czy tam 33 nie brać. Miał ze spiekalnego węgla spieka się jeszcze mocniej niż ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 16.09.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) Zamykają KWK Kazimierz-Juliuszhttp://www.biznes.polskaprasa.pl/1543609-Bedzie-spotkanie-u-wojewody-slaskiego-ws-KWK-Kazimierz-Juliusz.html[/url na TVP INFO leci live Edytowane 16 Września 2014 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.09.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Tutaj mają ponoć syberyjskie - EkoBran http://ekogroszek-sklep.eu/eko-groszek/ekogroszek-ekobran Rosyjski też mam i to po 700, ale to inny niż Kazachski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.09.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Kiedy wreszcie będziesz wysyłał na cały kraj ??? Już mogę 135 zł za tonę/paletę kosztuje wysyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.09.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 135 to chyba netto ? bo jeśli to z opłatą paliwową, mytem i Vatem to nie wiem kto tak wozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.09.2014 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 135 to chyba netto ? bo jeśli to z opłatą paliwową, mytem i Vatem to nie wiem kto tak wozi 135 zł brutto - tyle u mnie płaci klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmo1970 17.09.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Co jakiś czas sprawdzam popularność (ilość sprzedanego) ekogorszku na allegro. Czy jest ktoś z Was w stanie wyjaśnić fenomen czegoś co nazywa się "Tani Opał Ekogroszek Pro" ? Na jednej aukcji sprzedali ponad 200 ton. Opierając się na opiniach internetowych, Tani Opał raczej sprzedaje straszne badziewie w ładnych opakowaniach. Palił może ktoś z Was ekogroszkiem od nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.09.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Co jakiś czas sprawdzam popularność (ilość sprzedanego) ekogorszku na allegro. Czy jest ktoś z Was w stanie wyjaśnić fenomen czegoś co nazywa się "Tani Opał Ekogroszek Pro" ? Na jednej aukcji sprzedali ponad 200 ton. Opierając się na opiniach internetowych, Tani Opał raczej sprzedaje straszne badziewie w ładnych opakowaniach. Palił może ktoś z Was ekogroszkiem od nich ? Ja testowałem "tani opał" i były to Komorany, brunatny o niskiej kaloryczności lub inne badziewie, wyniki są pod linkiem w stopce. Nie wiem co teraz pakują i sprzedają - gdy trafię na ich worki w markecie kupię, sprawdzę i dam znać co mają w tym sezonie. Piszą: "*okazyjna cena może wiązać się z otrzymaniem pełnowartościowego produktu w opakowaniach o pogorszonej jakości nadruku" Tani chwyt marketingowy Na worku chyba jest rysunek klienta zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romstan 17.09.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Kolego Suspenser potrzebuję kupie eko ok2tMam juz kupiony 2t miału z piasta i potrzebuje kupić na mrozy 2t ekogroszku fajnegoco polecasz ? czy ten kazach czy wesoła?Mam defro akm duo .p.s. bedzie to pierwsza moja zima z tym piecem !, przedtem śmieciuch!dzieki za rade! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.09.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Kolego Suspenser potrzebuję kupie eko ok2t Mam juz kupiony 2t miału z piasta i potrzebuje kupić na mrozy 2t ekogroszku fajnego co polecasz ? czy ten kazach czy wesoła? Mam defro akm duo . p.s. bedzie to pierwsza moja zima z tym piecem !, przedtem śmieciuch! dzieki za rade! Wesoła ma mniej popiołu i słabiej żar trzyma, więc do tłokowca to raczej Kazacha bym polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 18.09.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Jaka będzie różnica w spalaniu "z pidem" a w dwustanie? Pytam tak orientacyjnie którym sposobem bedzie mniejsze spalanie. sterownik techa ST-580 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Obcy Facet 20.09.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Cześć forumowicze! To mój pierwszy post, ale spędziłem już kilka godzin na czytaniu Waszych postów i jestem pod wrażeniem poziomu waszej wiedzy Dlatego proszę Was o poradę: Miesiąc temu kupiłem dom z inwentarzem, skład którego wchodzi instalacja CO i CWU oparta o kocioł z Żywca model Integra Lux 28kW ze sterownikiem ST-42. Jako, że zbliża się sezon grzewczy chciałbym się Was poradzić co jest warty ten sprzęt i jakie paliwo i gdzie zakupić (w okolicach Rybnika). Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts