Kazek13 14.10.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 No prawie to samu Tylko mam wrażenie, że to po prawej -bardziej brązowe nie chce spaść sam, rośie jakby do góry i trzeba mu pomóc. Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mozej1719510336 14.10.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 No prawie to samu [ATTACH=CONFIG]284218[/ATTACH] Tylko mam wrażenie, że to po prawej -bardziej brązowe nie chce spaść sam, rośie jakby do góry i trzeba mu pomóc. Pozdrawiam Tomasz Wygląda też troche jak niedopalone. Na tyle na ile można wywnioskować ze zdjęcia. Z tego co ktoś napisał w innym wątku - trzeba poczekać na jakieś ochłodzenie i dopiero zaobserwować co się dzieje na palniku. Jak dostanie mocy to może się ładnie wypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazek13 14.10.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Nie nie właśnie w tym sęk, że żadnych niedopałków nie ma - ani jednego czarnego w popielniku.Ale faktycznie poczekam na zimno i w ten czas zobaczymy dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 14.10.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Wymiennik nie wygląda na bardzo okopcony. Przy drzwiczkach to nawet biało się robi. Środek palnika jest mniej penetrowany przez powietrze. Otwory są przecież po bokach. Ze zdjęć widać że węgiel był z przerostami popiołu. Można takie kawałki przypominające kształtem kawałki węgla przełamać i zobaczyć jak wygląda w środku. Przy większej mocy liczcie by popiół nie zaczął mięknąć tworząc żużle. Z tego tytułu preferuje półautomat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazek13 14.10.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Na grupowym 8/8 wiatr 36-37 jest to samo.Teraz 3/55 wiatr 37.Kawałków węgla w popiele nie stwierdziłem, ale te grubsze, nazwijmy to żużle po przełamaniu mają w środku taki białawy puch. "Ze zdjęć widać że węgiel był z przerostami popiołu."Czy coś da się z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.10.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 U mnie tak się spala mieszanka Chwałowic z Pieklorzem na grupowym 8 kW powtórzeń x 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazek13 14.10.2014 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Chciałem taniej to mam Było palić węglem z niedawno zamkniętej kopalni Kazimierz to mi się zachciało oszczędzać. może nowy deflektor pomoże Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 14.10.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 "Ze zdjęć widać że węgiel był z przerostami popiołu." Czy coś da się z tym zrobić? Po co? Taki węgiel. Jedynie jak palnik wypluwa kształty zbliżone do tego co się wrzuca to warto upewnić się czy spala go tylko z zewnątrz czy również w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazek13 14.10.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 No to walczymy albo pokuszę się na zmieszanie z niby Wesołą, bo tylko taki węgielek jest dostępny na składzie. Dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 14.10.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Wesołą polecę szczególnie na mrozy. Ten co na zdjęciach więcej wytrzyma w podtrzymaniu. Nie uzyskasz jednego panaceum na wszystkie bolączki. Warto pośledzić co kocioł z danym węglem może. Wyrobisz sobie w ten sposób dobre doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazek13 14.10.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Będzie mi brakować węgla z KazimierzyJuż na skład nie przywożą. Był właśnie połączeniem tych obu. Nigdy kocioł nie wygasł, popiołek jak w popielniczce, a czarnule z popiołu wyjmowałem tylko jak raz mi wywaliło alarm o zapłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfred 14.10.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 U mnie tak się spala mieszanka Chwałowic z Pieklorzem na grupowym 8 kW powtórzeń x 3 [ATTACH=CONFIG]284246[/ATTACH] Jestem tu nowy i choć już stary wiekiem, to żółtodziób w użytkowaniu kotła z podajnikiem. Kocioł Ogniwo EKO Plus 16KW. Pozostało mi z zeszłego sezonu ok 2 tony groszku z Rydułtów klasy 34/1. Dokupiłem luzem niby eko groszek Chwałowicki i po zmieszaniu50/50% palił się dobrze, ale wyprodukowałem 20% obj. koksu i cały środek zasyfiony sadzą po czterech dniach palenia. Na próbę kupiłem 2 worki jakiegoś eko z OBI po 11.60 za worek 20kg MIAMI 23MJ/kg, popiół 10%. Jak myślicie? Czy da sobie rady mój eCoal jeśli będę mieszał te węgle? W jakim stosunku? Dzisiaj na próbę zasypałem go , pali się ale w automacie kocioł pracuje na bardzo niskich parametrach - temp powr 40st, CO-43 - zadane 55, spaliny 95st, zobaczę jutro ile będzie popiołu i jaki. Pozdrawiam: fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.10.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Jestem tu nowy i choć już stary wiekiem, to żółtodziób w użytkowaniu kotła z podajnikiem. Kocioł Ogniwo EKO Plus 16KW. Pozostało mi z zeszłego sezonu ok 2 tony groszku z Rydułtów klasy 34/1. Dokupiłem luzem niby eko groszek Chwałowicki i po zmieszaniu50/50% palił się dobrze, ale wyprodukowałem 20% obj. koksu i cały środek zasyfiony sadzą po czterech dniach palenia. Na próbę kupiłem 2 worki jakiegoś eko z OBI po 11.60 za worek 20kg MIAMI 23MJ/kg, popiół 10%. Jak myślicie? Czy da sobie rady mój eCoal jeśli będę mieszał te węgle? W jakim stosunku? Dzisiaj na próbę zasypałem go , pali się ale w automacie kocioł pracuje na bardzo niskich parametrach - temp powr 40st, CO-43 - zadane 55, spaliny 95st, zobaczę jutro ile będzie popiołu i jaki. Pozdrawiam: fred Zobacz czy to cudo z obi po wyschnieciu robi się brunatne i jeśli tak to są to komorany które mają zerową spiekalnosc . Jak mieszanka 70% komoran na 30 tamtego nie pomoże to już kiepsko będzie. Mieszankę zrób wsypujac worek obi na to worek tamtego i znowu worek obi - przy pobieraniu z zasobnika węgiel się sam wymiesza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfred 14.10.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Zobacz czy to cudo z obi po wyschnieciu robi się brunatne i jeśli tak to są to komorany które mają zerową spiekalnosc . Jak mieszanka 70% komoran na 30 tamtego nie pomoże to już kiepsko będzie. Mieszankę zrób wsypujac worek obi na to worek tamtego i znowu worek obi - przy pobieraniu z zasobnika węgiel się sam wymiesza . Dzięki. Dzisiaj właśnie zasypałem taką mieszanką wymieszaną na posadzce: 2 części z OBI, 1 część z Rydułtów, 1 część koksu po poprzednim teście. eCoal ustawiłem na grupowy i zobaczymy co będzie do rana. Co dotyczy tego węgla z OBI, to rzeczywiście znajdują się grudki brązowe, ale są też czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.10.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) Dzięki. Dzisiaj właśnie zasypałem taką mieszanką wymieszaną na posadzce: 2 części z OBI, 1 część z Rydułtów, 1 część koksu po poprzednim teście. eCoal ustawiłem na grupowy i zobaczymy co będzie do rana. Co dotyczy tego węgla z OBI, to rzeczywiście znajdują się grudki brązowe, ale są też czarne. O widzę,że kolega z za miedzy OBI sobie daruj ! Szkoda kasy na niego ale do spalenia Rydułtów może się nadać bo jest słaby. Poprawka No i mamy 1:1 Edytowane 14 Października 2014 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.10.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 A i ten koks dosypuj jak kocioł dostanie obciążenia większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.10.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 A i ten koks dosypuj jak kocioł dostanie obciążenia większego. Jak tam testy SPP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.10.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) Jak tam testy SPP? Nie testuję SPP. Nawet go nie mam. Edytowane 14 Października 2014 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.10.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Pisałeś że dowiadywałeś się jak go prawidłowo ustawić.Ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.10.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Tak bo klient kupił SKAM-P właśnie z SPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts