robertokot25 01.12.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Jak tak poczytałem trochę wpisów odnośnie Silvera,, to ludzie byli przekonani że pala Pieklorzem z Piekar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 01.12.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Może warty przetestowania. http://imexpiechota.pl/sprzedaz/wegiel-i-koks/anmag-ekogroszek/ Może i tak tylko cennika nie ma albo jestem ślepy na tej stronie, może każdy dostaje inną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 01.12.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Może i tak tylko cennika nie ma albo jestem ślepy na tej stronie, może każdy dostaje inną? http://imexpiechota.pl/sprzedaz/sprzedaz-detaliczna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 01.12.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Jak tak poczytałem trochę wpisów odnośnie Silvera,, to ludzie byli przekonani że pala Pieklorzem z Piekar Do końca to nie wiadomo co to jest. Ja mimo wszystko zamówiłem. Zobaczymy co przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 01.12.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Do końca to nie wiadomo co to jest. Ja mimo wszystko zamówiłem. Zobaczymy co przyjdzie. Daj znać jak przyjdzie i wklej foty/filmy jak wygląda w workach, w czasie palenia i jak wygląda popiół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 01.12.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 (edytowane) transport jest już wliczony w cenę ekogroszku?? Nie wiem ,trzeba poczytać. Takie coś jest . Skorzystaj z promocji za zakup węgla z rabatem dla klientów TAURONA. PROMOCJA OBEJMUJE DWA PRODUKTY LUZEM: - ekogroszek JARET PLUS™ - ORZECH 21-22 UZYSKAJ KOD RABATOWY A CZEKA CIEBIE 30,00 ZŁ RABATU NA 1 TONIE WĘGLA! ** *promocja ważna do końca stycznia 2015 roku lub do wyczerpania zapasów Edytowane 1 Grudnia 2014 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 01.12.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Zyzolek było pisane tutaj niedawno. Kobra też brał od jakiegoś kolegi i pisał że kiszka była z tym węglem. Latem wiem że był ok, jesienią kto kupił narzeka, w wątku o RBR kolega szczudło też na niego trafił i ma problemy ze spiekaniem, tutaj też coś czytałem na ten temat. Ja Chwałowic nie sprzedaję od 2011. Kurde, a ja właśnie kupiłem 3 tony Chwałowic workowanej po 750zł z transportem. W zeszłym roku miałem 2 tony z tego samego składu i były OK. Jak będzie kicha to będziemy mieszać Nie wiem co macie za koszmar z tym ekogroszkiem Chwałowickim, ule u mnie sprawdza się rewelacyjnie. A kupiłem w ciemno 3 tony, bo rok temu testowałem. Dostawa była w czwartek ze składu w Pyskowicach, 750zł workowany z transportem. Miał być mokry, bo na składzie mówili, że jak chce się suchy, to trzeba kupować latem. A tu małe zdziwko, woda się nie leje, kałuży nie ma, lekko wilgotny, nawet latem przy zakupach nigdy nie miałem tak suchego eko. Zero spieków, zero szlaki, popiół OK, na oko kaloryczność deklarowana przez producenta, czyli kopalnię, 26-28 MJ jest, bo mniej łyka i temp na kotle w miarę stała. Tak więc pytanie, czy te Chwałowice na Śląsku różnią się czymś, od tych nie na Śląsku;) Edytowane 1 Grudnia 2014 przez zyzolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 02.12.2014 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Generalnie z Chwałowickim problem jest większy z koksowaniem niż ze spiekaniem. Paliłem czystym średnim 4 sezony bez problemu teraz mam mieszankę z Pieklorzem i jest cacy.Lepszy od wesołej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 02.12.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Dostawa była w czwartek ze składu w Pyskowicach, 750zł workowany z transportem. A co to za skład z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 02.12.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Nie wiem co macie za koszmar z tym ekogroszkiem Chwałowickim, ule u mnie sprawdza się rewelacyjnie. A kupiłem w ciemno 3 tony, bo rok temu testowałem. jakiś problem jest, bo wczoraj rozmawiałem z kolegą który też wziął w ciemno eko z Chwałowic, bo wcześniej testował i było ok a teraz tylko narzeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 02.12.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Tak gwoli informacji. Jak ktoś chce potestować groszki to w leroyu dziś wysyłają za free od 50 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.12.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 A co to za skład z ciekawości? http://www.thmh.pl/cennik U mnie pali się bardzo dobrze, nawet musiałem zejść z mocą bo zaczął się odstawiać na długie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal-m25 02.12.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Czy macie może dostęp do schematów lub przekroju " palnika do spalania dymu Wery " ? znalazłem takie cuś lecz nie mogę się dostać na zaprzyjaźnione forum aby coś podejrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 02.12.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Czy macie może dostęp do schematów lub przekroju " palnika do spalania dymu Wery " ? znalazłem takie cuś lecz nie mogę się dostać na zaprzyjaźnione forum aby coś podejrzeć .To jest opatentowane . a drogi jest oryginał? Koszt palnika to mniej więcej 200 zł Na sam palnik jest gwarancja typowa, dwa lata. Myślę że nie warto kopiować lepiej kupić oryginał i samemu zamontować . Tu masz filmik : http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/16245-palnik-do-spalania-dymu-wasze-opinie/ Edytowane 3 Grudnia 2014 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfred 02.12.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Do końca to nie wiadomo co to jest. Ja mimo wszystko zamówiłem. Zobaczymy co przyjdzie. We wrześniu kupiłem tonę Silwera i mieszam go z pozostałym po zimie groszkiem klasy 35/1 z kop. Rydułtowy i dość dobrze się wypala. Są niewielkie ilości koksiku, ale myślę że to robi domieszka 40% tego koksujacego węgla. Przed zakupem dzwoniłem do Barteksu i powiedziano mi że Silwer to odpowiednik Pieklorza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 02.12.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 http://www.thmh.pl/cennik U mnie pali się bardzo dobrze, nawet musiałem zejść z mocą bo zaczął się odstawiać na długie czasy. Kurcze ceny bajka.. Pieklorz i Retopal to ceny jak na kopalni... ciekawe czy oryginał... takie składy muszę mieć chyba jakiś duży rabat na kopalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 02.12.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 We wrześniu kupiłem tonę Silwera i mieszam go z pozostałym po zimie groszkiem klasy 35/1 z kop. Rydułtowy i dość dobrze się wypala. Są niewielkie ilości koksiku, ale myślę że to robi domieszka 40% tego koksujacego węgla. Przed zakupem dzwoniłem do Barteksu i powiedziano mi że Silwer to odpowiednik Pieklorza. Teraz każdemu mówią co innego .. raz że Piekary, raz że Bytom, a innym razem że Chwałowice... sami dokładnie nie wiedzą chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 02.12.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Kurcze ceny bajka.. Pieklorz i Retopal to ceny jak na kopalni... ciekawe czy oryginał... takie składy muszę mieć chyba jakiś duży rabat na kopalni... Ponoć są już partnerem Tauron Wydobycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 03.12.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 http://www.thmh.pl/cennik U mnie pali się bardzo dobrze, nawet musiałem zejść z mocą bo zaczął się odstawiać na długie czasy. Dzięki, kiedyś pytałem o ten skład, ale nikt nie odpowiedział, więc ostatecznie kupiłem gdzie indziej. Może w przyszłości spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arskot 03.12.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 W zeszłym roku kupiłem 1T workowany Polski Ekogroszek Gold z Bartex i byłem bardzo zawiedziony. Ekogroszek był bardzo mokry pakowany we worki bez żadnych oznaczeń a na zdjęciach takie piękne worki z oznaczeniami, przeważyłem kilka worków i brakowało między 0,5 a 0,7 kg na worku a co gorsza po spaleniu było bardzo dużo popiołu i żużlu choć parametr jak zapewnia producent to wartość opałowa: 28-30 MJ/kg popiół: 2-4% żadnych informacji na F-Vat o rodzaju ekogroszku tak to można sprzedać wszystko. W tym roku kupiłem Ekoret pakowany w worki foliowe z oznaczeniem producenta, cena sporo wyższa i na niedomiar parametry dużo gorsze 26-27 MJ/kg popiół 6-7% i co się okazuje pali się o niebo lepiej ma o wiele mniej popiołu i żużlu. Bartex-owi już dziękuję nic tam więcej nie kupię, nie rozumie jeszcze tych osób które tak zachwalają na tym forum firmę Bartex, między innymi dlatego tam zamówiłem, a może to jacyś naganiacze handlowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts