rutino78 14.01.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 pan oddzwonił. Ceny są raczej hurtowe, więc transport dwóch ton do mnie (30km? od Chwałowic) wyjdzie ze 150zł..Także cena groszku luzem to 634zł. Wolę dotychczasowego dostawcę, wychodzi podobnie. Minertu, coś w okolicy jest ciekawszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 14.01.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Zawsze coś się znajdzie.Jak pisałem ja palę mieszanką i jest ok.Mam jeszcze parę worków Wesołej ale jakoś nie wierzę,że to Wesoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 15.01.2015 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 po 3 miesiącach bezproblemowego palenia Wesołą (1t), przed tygodniem wkopałem się w Chwałowice. od razu większe spalanie, masa popiołu i niedopalonego węgla w popielniku... da się to jakoś sensownie spalić w sztokerze mini? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy1l 15.01.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Jak dla mnie ta cena jest podejrzana bo nawet kopalnia po tyle nie sprzedaje.A ogólnie jak się sprawa ma? Przygotuj się najpierw do lekcji. Kopalnia sprzedaje po 569zł, a gość zarabia na transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makog 15.01.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Znacie może takiego dostawcę? Ceny ma wspaniałe. http://www.burdacki-opalprostozkopalni.pl/kwk-chwalowice-luzem/ Mnie przywozil chwalowice latem, totalna porazka, masa spiekow koksowych, zreszta zapytaj minertu to ci opowie, bo pomagal mi w walce z tym oplem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.01.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 po 3 miesiącach bezproblemowego palenia Wesołą (1t), przed tygodniem wkopałem się w Chwałowice. od razu większe spalanie, masa popiołu i niedopalonego węgla w popielniku... da się to jakoś sensownie spalić w sztokerze mini? Dokup Komoran i wrzucaj na przemian po worku jednego i drugiego - to powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 16.01.2015 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Testował ktoś u siebie pelety Varmo: http://www.varmo.com.pl/? Na stronie wygląda ciekawie, kaloryczność papierowa niezła. Ciekawe jak w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 16.01.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Pod tym linkiem znajdziesz coś więcej na ten temat.http://czysteogrzewanie.pl/2014/12/testy-paliwa-varmo-w-kotle-zasypowym/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.01.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dziś dostałem ofertę na Komorany. Cena 540 tona/workowany z dostawą. Dziwne tylko, że facet podaje: kaloryczność 22MJ/KG oraz, że "groszek ten charakteryzuje się zerową spiekalnością Ri=0, popiół 4%" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.01.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dziś dostałem ofertę na Komorany. Cena 540 tona/workowany z dostawą. Dziwne tylko, że facet podaje: kaloryczność 22MJ/KG oraz, że "groszek ten charakteryzuje się zerową spiekalnością Ri=0, popiół 4%" Te 22 MJ/kg podają także markety - ja tam wierzę danym z czeskiej kopalni oraz wynikom własnych testów, które potwierdzają, że ma około 20 MJ. Spiekalność 0 bo to brunatny, ale popiołu do 14% - ot 1 im umknęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.01.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 No to wszystko jasne. A czy ten groszek wypala się na drobny pyłek? Łatwo ustawić kocioł pod czecha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 16.01.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) witam a wiec tak-kol susperser-nie czyń drugiemu co tobie nie miło węgiel z kwk wesoła okazał sie zwykłym -badziewiem jakiego nie miałem w swojej stajni-opał ten jest bardzo drogi- jak za tą cenę- bo syfi wymiennik sadzą zapierdz wymiennik czarnym syfem-i podejrzewam nie ma tyle koników w sobie- co na fakturze jest pisane nigdy go jurz nie zakupię zdradziłem kwk ziemowit i bardzo tego żałuję wolę mieć pełne kubły chasio jak syf na dachu masz jakieś układy z zakupem- niższą ceną-to to to wypadaj z forum taka jest moja ocena Edytowane 16 Stycznia 2015 przez berdnard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.01.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Nie jestem ani moderatorem, ani adwokatem Suspensera, ale uważam, ze takie rzeczy należy załatwiać poprzez kontakt bezpośredni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 16.01.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 (edytowane) groszek-2 zakupiłem bespośredno z kwk 29 CZERWCA Z TZW DOBRYCH POKŁADÓWtak wiec bez pośrednikówuważam -takforum jakie tu piszą-JEST BARDZO WIELKIM NIEWYPAŁEM-nadmieniam z kwk nie tylko z wesołą mam 39 letnią praktykę w transporcie-żeczywistą na papierze i o ogólniekąńczę z czytania krętactwa-bredni-CELEM ZYSKU DLA SPRZEDAWCZYKÓW- TZW DILERÓWpa Edytowane 16 Stycznia 2015 przez berdnard KOREKTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 16.01.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 groszek-2 zakupiłem bespośredno z kwk 29 CZERWCA Z TZW DOBRYCH POKŁADÓW tak wiec bez pośredników uważam -tak forum jakie tu piszą-JEST BARDZO WIELKIM NIEWYPAŁEM-nadmieniam z kwk nie tylko z wesołą mam 39 letnią praktykę w transporcie-żeczywistą na papierze i o ogólnie kąńczę z czytania krętactwa-bredni pa Hej Bernardzie, napisz jeszcze ile za ten wungiel zapłaciłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 16.01.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 A czy ktoś się orientuje co to za opał w Obi ? Chodzi o te "promocyjny" za 599zł za tonę (11,99 za worek 20kg). Patrzyłem na worki i widzę że są "podziurkowane" więc mają wentylację i raczej nie napełniają ich wodą , bo od razu by wypływała ... No chyba że od razu foliują Widziałem na "wystawce" w Obi w kuwetce wysypane trochę tego węgla i jest on bardziej czarny niż opałkóry kiedyś kupiłem czeski z niby Ledvic. Tamten z niny Ledvic były koloru brunatnego a ten jaśniejszy ale czarnawy , a w kuwetce był suchutki ... Czy to czech z Komoran ??? testował ktoś ? Wiem że drogo bo wychodzi 600zł za zapewne czecha , ale obecnie mam miał po 570zł (podobno Piast) i takiego badziewia nigdy jeszcze nie miałem. Spala się fatalnie , syfi kocioł , sporo spieków koksowych i niedopału i sporo popiołu. Porażka. Dodatkowo mam w workach polipropylenowych-przewiewnych i się z nich sypie sporo ...ze s Jeśli to Czech i ma te swoje 19-20Mj to zastanawiam się ile go by faktycznie więcej poszło niż w przypadku powiedzmy ruska ? Rusek w Leroyu po około 730zł za tonę i niby 23Mj ... Nie ukrywam że na przyszłośc chciałbym coś łatwego w spalaniu. Miału już nie chce , bo stwierdziłem że przy tej cenie co kupowałem (570zł pakowany) to się nie opłaca , bo boję się że znów wdepnę w minę ... Sądzę więc że albo rusek albo czech ... Zużycie mam małe , więc może czech nie byłby zlym pomysłem ? Czy jednak rusek z Leroya byłby lepszy ? Czy ktoś testował rusek z Leroya kontra Czech - z Komoran ? No i jak z ta siarką , bo Komorany mają duża zawartość , ale gdziś czytałem że polskie węgle też już obecnie mają dużą zawartośc siarki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.01.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ja bym wybrał czeski Komorany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 16.01.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 640 zł za tonęzakupiłem równe 8 ton-gówna kopcącegonie licząc paliwa około 18 litrówogrodnicy do szklarni z polski 25 lat temu-tylko chcieli z ziemowitateraz już wiem -dlaczegonie mniej nie reklamuję tej kopalni-bo dla użytkownikaważne jest spalać czysto i mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 16.01.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 ja uważam że barter wychodzi zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 16.01.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ta wesołabrak odpadów-typu żużla popiołua h z nimnigdy już go nie kupię-pozdr kol suspensera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts