SUSPENSER 22.01.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 ... Z racji tego, że poruszam się małym autem zakupiłem na próbę 50 kg i będę testował. Czy ktoś w ostatnim czasie kupował u nich WESOŁĄ? Wziąłeś grubą 8-31,5 czy drobną 5-25 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 22.01.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 A czy gdybym sobie zamówił Retopal Piast za 680zł/T?Muszę kupić dwie tony czegoś. Do tej pory tylko Chwałowice. Faktycznie popiołu z tego ogrom ale jestem przyzwyczajony. Chyba że się pogorszyło od wrzesnia?mam ecoal i nie ingeruję w jego metody.Minertu, są lepsze opcje w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 22.01.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) A czy gdybym sobie zamówił Retopal Piast za 680zł/T? Muszę kupić dwie tony czegoś. Do tej pory tylko Chwałowice. Faktycznie popiołu z tego ogrom ale jestem przyzwyczajony. Chyba że się pogorszyło od wrzesnia? mam ecoal i nie ingeruję w jego metody. Minertu, są lepsze opcje w okolicy? Retopal też ma ogromne ilości popiołu... nie jest może jakiś ciężki ale za to objętościowo rośnie w oczach paliłem nim niedawno i co 3 lub 4 dni czubata węglarka.. teraz palę czymś innym (Ekoret lub Wesoła) i popielnik pełny dopiero po 10 dniach - ilość spalonego ekogroszku podobna... Edytowane 22 Stycznia 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 22.01.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Wziąłeś grubą 8-31,5 czy drobną 5-25 ? 5-25, ale jest troszkę grubszych kawałków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.01.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 - cytat : " W wyniku spalania ekoGroszku ekoPROMETEUSZ nie powstają spieki ani sadza" - to zasadniczo jakieś perpetuum - Już sama nazwa wskazuje że mamy do czynienia z czymś ponadczasowym i magicznym - Kup na próbę 1T i zdaj relacje czy kolega sobie jaja robi? Czy naprawdę serio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo1006 23.01.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Witam,Gdzie obecnie lepiej kupić wesołą? W Bartexie czy Karenie? Pytam o jakość paliwa: spalanie, wilgotność? Słyszałem, ze z Kareny większe szanse na mniej mokry eko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 23.01.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Zastanów się czy warto kupować teraz wesołą. Jest dość ciepło (przynajmniej u mnie), a pozatym czy warto ryzykować. Ja kupowałem w grudniu silvera w bartexie, przyszedł mokry, ale tego się spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 23.01.2015 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 czy kolega sobie jaja robi? Czy naprawdę serio ? to już musisz sam ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilal 23.01.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 to już musisz sam ocenić naprawdę serio pytam, nie wiem czy jest sens ładować w ten opał kasę. Dlatego takie moje pytanie, bo widzę tu dużo osób znających się na eko i firmach sprzedających. Tak myślałem, że może ktoś miał styczność z tym węglem. Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo1006 23.01.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Masz racje, ze nie potrzebna jest moc wesołej, tym bardziej w moim przewymiarowanym kotle. Natomiast bezcenna jest niewielka ilośc popiołu. U mnie wesoła trochę kopci ale nie spieka. Silvera kupiles w workach foliowych? Dużo produkuje popiołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaster 23.01.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Masz racje, ze nie potrzebna jest moc wesołej, tym bardziej w moim przewymiarowanym kotle. Natomiast bezcenna jest niewielka ilośc popiołu. U mnie wesoła trochę kopci ale nie spieka. Silvera kupiles w workach foliowych? Dużo produkuje popiołu? Na razie mam jeszcze wesołą. Silwera kupiłem, bo myślałem że braknie mi wesołej, dlatego nie powiem Ci jak się pali, bo jeszcze go nie sypałem. Z opinii, które były na forum, powinien być ok. Prosiłem o worki przewiewne, dostałem w foliowych. W maju kupiłem Rubina (retopal) i powiem Ci że dawał radę, paliłem nim całe lato, aż chyba do listopada/grudnia. Popiołu było więcej, może troszkę żużlu było, ale był wypalony bardzo dobrze (a to chyba najważniejsze). Jeżeli zależy Ci na sprawdzeniu, jak skończy się zasyp mogę wsypać tego silvera i spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo1006 23.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Na razie mam jeszcze wesołą. Silwera kupiłem, bo myślałem że braknie mi wesołej, dlatego nie powiem Ci jak się pali, bo jeszcze go nie sypałem. Z opinii, które były na forum, powinien być ok. Prosiłem o worki przewiewne, dostałem w foliowych. W maju kupiłem Rubina (retopal) i powiem Ci że dawał radę, paliłem nim całe lato, aż chyba do listopada/grudnia. Popiołu było więcej, może troszkę żużlu było, ale był wypalony bardzo dobrze (a to chyba najważniejsze). Jeżeli zależy Ci na sprawdzeniu, jak skończy się zasyp mogę wsypać tego silvera i spróbować. Spalilem 0,5 tony rubina, popiołu miałem kilka razy wiecej niż z golda. Silvera nigdy nie probowalem. Ilość spalonego eko bardzo podobna - nie prowadzę dokładnych statystyk. Dużo wygodniej mi palić wesoła ze względu na rzadsze wizyty w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark3k 23.01.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Z Golda (wesołej) jest 3-krotnie mniej popiołu jak z Silvera. Sprawdzone organoleptycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 23.01.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Z Golda (wesołej) jest 3-krotnie mniej popiołu jak z Silvera. Sprawdzone organoleptycznie. Kiedy kupiłeś Wesoła z Bartexu? Są jakieś problemy ze spalaniem : koks, spieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo1006 23.01.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Brał ktoś ostatnio wesoła z Kareny? Jakie wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 23.01.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja kupiłem mała ilość na próbę. Po otwarciu opał wilgotny niestety... Coś więcej mogę powiedzieć jutro, bo jutro go wsypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.01.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 5-25, ale jest troszkę grubszych kawałków Ok dzięki za info czekam na relację jak się spala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 23.01.2015 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 kol Wiluś o takim czasie -napisze tak w okresie zimowym to sie pupe grzeje opałem suchym zakupionym w lecie-chyba że masz kopciucha dolniaka -jak byś koło mie mieszkał to miałbyś kłopoty GWARANTOWANE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 23.01.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 ogólnie o czym tu pisaćwiadomo -ranging paliwka econp. kupiłem dwa worki -syfu mokrego i ty kol wielki znawca chcesz wiedzieć od strzału co jest wart-coś mi tutaj nie pasi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark3k 24.01.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Kiedy kupiłeś Wesoła z Bartexu? Są jakieś problemy ze spalaniem : koks, spieki? Zakup bodajże w czerwcu lub lipcu. Wesołej z tamtego okresu wydobycia nie polecam ze względu na trudności w spaleniu (poprawnym, bez sadzy, koksu). Stąd spalam ten węgiel na zmodyfikowanym TRK, przy małym podawaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts