Tyson 31.10.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Szanowni Panstwo, jakis czas temu pisalismy o jakosci opalu otrzymanego od firmy Resover. Sprawa aktualnie ma sie tak: zglosilismy reklamacje, ktora uznano i zaproponowano wymiane towaru. Tak sie tez stalo, dzisiaj otrzymalismy nowy mial a stary zostal zabrany. Co do jakosci dam znac jak zaczniemy nim palic. Poki co firma zachowala sie fair, mam nadizeje ze dostalismy prawdziwy mial Odezwe sie wkrotce Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.10.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Szanowni Panstwo, jakis czas temu pisalismy o jakosci opalu otrzymanego od firmy Resover. Sprawa aktualnie ma sie tak: zglosilismy reklamacje, ktora uznano i zaproponowano wymiane towaru. Tak sie tez stalo, dzisiaj otrzymalismy nowy mial a stary zostal zabrany. Co do jakosci dam znac jak zaczniemy nim palic. Poki co firma zachowala sie fair, mam nadizeje ze dostalismy prawdziwy mial Odezwe sie wkrotce Pozdrawiam serdecznie I tak było też kiedyś. Firma zaczyna z powrotem wchodzić na właściwą ścieżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilz9 01.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 i jak sie ma sprawa z tym ekogroszkiem z prestig w tym sezonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 02.11.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Co do ekogroszku z firmy prestige, pali mi się tak samo jak ekoret. Tona ekoretu 1000PLN/t cena z prestige 850PLN/t, z prestige ma większą kalorycznośći spala się go mniej. Ale nie jest to co opisują na swojej stronie, ja w to specjalnie nie wierzyłem. Ale szukam w miarę dobrego ekogroszku za normalne pieniądze. W poprzednim sezonie kupiłem ekogroszek z wesołej w firmie Resover to była porażka, drogi i do d....... Także według mnie drogi nie oznacza najlepszy. Ale trzeba próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilz9 02.11.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 a czy palił ktoś węglem z firmy Tani Opał ze zgorzelca. mozna go kupic za 740 zł z dostawa na jednym z portali aukcyjnych- ale czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.11.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 (edytowane) a czy palił ktoś węglem z firmy Tani Opał ze zgorzelca. mozna go kupic za 740 zł z dostawa na jednym z portali aukcyjnych- ale czy warto? Czy to nie jest przypadkiem to "cudo" z wpisu nr 666 tego wątku ? Tu masz certyfikat: http://www.taniopal.com/allegro/ekogroszek3/photos/certyfikat.jpg Sporo siarki w tym węglu - ponad 2% - to chyba rekord wśród "ekogroszków". Edytowane 2 Listopada 2011 przez SUSPENSER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 02.11.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 SUSPENSER spaliłeś ten eko z syberii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.11.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Kupiłem dzisiaj po worku tego z Ledvic [15 zł/25 kg] oraz kamiennego syberyjskiego [20 zł/25 kg] i za kilka dni je przetestuję [gdy opróżni się zasobnik] ... Na razie spaliłem ten z Ledvic i mam takie wrażenia: - worek ważył 25,8 kg - węgiel czarny, suchy [wygląda na kamienny - zresztą w opisie jest "młody węgiel kamienny"], - granulacja jak należy 8-25 mm, bez miału - pali się pięknie, łatwo go rozpalić i daje płomień dłuższy niż Pieklorz - popiół jest dużo lepiej dopalony niż w Pieklorzu - zostaje sam jasny pył i jego delikatne, miękkie zlepki - wygląda to na brak spiekalności jak przy brunatnym [brak zanieczyszczeń jak w Pieklorzu, czyli łupków i innego niepalnego badziewia], - zużycie węgla [kaloryczność] - około 9,65s/1 st C [czas pracy podajnika/przyrost temperatury zasobnika CWU] - dla porównania Pieklorz z Bytomia [28-29,5 MJ/kg] ma 5,06s/1 szt C - wiem, że to niedokładny pomiar, ale daje pogląd To na razie tyle, teraz wsypałem syberyjski i takie są pierwsze wrażenia: - worek ważył 24,2 kg, - węgiel czarny, suchy [wygląda na kamienny], - granulacja zbyt gruba - raczej orzech tzn. 25-40 niż ekogroszek - podajnik chrupie - mam nadzieję, że się nie spierniczy bo ślimak ma już swój "przebieg" - rozpala się podobnie jak Pieklorz tzn. trudniej, ale pali się jak należy reszta jutro po teście zużycia ... ma nadzieję, że węgla a nie ślimaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 a czy palił ktoś węglem z firmy Tani Opał ze zgorzelca. mozna go kupic za 740 zł z dostawa na jednym z portali aukcyjnych- ale czy warto? Poczytaj na stronie 34-ej tego wątku. Opisałem tam ten węgiel. Castoramy mają tylko inne worki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młodypalacz 03.11.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Karoka oraz Zawijan Pytanie do Was, na swój sposób obaj jesteście spece od węgli. Pojawia się coś takiego jak ekolignit - to eko z brunatnego, pochodzenie ponoć z Bełchatowa. Mieliście z takim czymś kontakt? Ja pale takim węglem ale nie z Bełchatowa tylko z kopalni w Koninie. Udało mi się kupić go po 141zł/tona. Obecnie jest po 170zł. Kaloryczność podobna jak tego w Bełchatowie. Mieszam go 50/50 z groszkiem. Pali się b dobrze tylko trzeba go podsuszyć bo kupujemy go wilgotnego. Kocioł się zanieczyszcza bardziej jak z groszku. Podobnie jak po groszku czeskim. Ale za te pieniądze nic lepszego się nie znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilz9 03.11.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 zgłupiec mozna od tego ekogroszku moze mi ktos polecic dobry wegiel od sprawdzonego sprzedawcy i najlepiej zeby wysylal kurierem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 03.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 karoka65 3 rok kupuję i jakoś reklamacji nie mam... a na początku sprawdziłem chyba z 10 rodzajów eko...(albo więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 03.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 zgłupiec mozna od tego ekogroszku moze mi ktos polecic dobry wegiel od sprawdzonego sprzedawcy i najlepiej zeby wysylal kurierem ? Ptaszki ćwierkają, że na karoka65 jeszcze nikt się nie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.11.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 zgłupiec mozna od tego ekogroszku moze mi ktos polecic dobry wegiel od sprawdzonego sprzedawcy i najlepiej zeby wysylal kurierem ? Bardzo chętnie ale za drogo mi kurier wychodzi, chyba że masz jakiegoś znajomego szofera co A4-ką lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ptaszki ćwierkają, że na karoka65 jeszcze nikt się nie zawiódł Niestety zawiodłem co do terminów (pośrednio), do jakości jeszcze nie słyszałem. Teraz już z terminem jest od ręki ale problem z drogim transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrew01 03.11.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Niestety zawiodłem co do terminów (pośrednio), do jakości jeszcze nie słyszałem. Teraz już z terminem jest od ręki ale problem z drogim transportem. No właśnie z tym transportem to najgorzej wypada, zwłaszcza do nas w bardziej północne rejony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.11.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 No właśnie z tym transportem to najgorzej wypada, zwłaszcza do nas w bardziej północne rejony.... Z odległością nie problem bo taka sama stawka za 50km co za 500 ale za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilz9 03.11.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Bardzo chętnie ale za drogo mi kurier wychodzi, chyba że masz jakiegoś znajomego szofera co A4-ką lata. a po ile za tone Pan liczy i jakie parametry ma wegiel ? akurat jutro mam swoje autko w strzelcach opolskich Edytowane 3 Listopada 2011 przez kamilz9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.11.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Naskrobałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 karoka65 3 rok kupuję i jakoś reklamacji nie mam... a na początku sprawdziłem chyba z 10 rodzajów eko...(albo więcej) Potwierdzam fachowość karoka65 - ja i sąsiad także mamy węgiel od niego w tym roku i jest nareszcie suchy i kaloryczny jak diabli [jak na Pieklorza przystało] Teraz testując inne mam wysoki poziom odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts