karoka65 06.03.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Eeee, tam zaraz kwas Najwyżej konkurencji przybędzie, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.03.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 To ja napiszę tak Zainteresował mnie miał z Tauronu. Tam w DETALU dla klienta detalicznego sprzedają najsłabszy za 250zł brutto (bez akcyzy). Zakup MAX 6 ton. Otrzymałem od Taurona że najbliższy sprzedawca (diler) jest oddalony ode mnie (Toruń) o około 80-100km. Napisałem do niego i otrzymałem informację że u niego już ten miał kosztuje 500zł .. A gdyby doliczyć dowóz do mnie to wogóle wyszedł by jakiś kosmos ... A przecież wątpie że diler brał tylko 6 ton i miał taką samą cenę jak detalista .. Ja jestem zdziwiony że same kopalnie nie sprzedają węgla. Mają tak olbrzymią ilośc pracowników że spokojnie pewną część przenieść do handlu i kupić maszyny do pakowania opału , samemu pakować , podpisać umowy z kurierami (100zł za tonę za transport) i spokojnie samemu sprzedawać opał i wtedy taki miał kosztował by sądzę że spokojnie pakowany max 300zł , czyli z transportem MAX 400zł. A ludzie byli by zadowoleni bo dostawali by opał bezpośrednio z kopalni bez pośredników ... Tyle że sądzę że było by to na niekorzyść dla wielu który z tego zyją lub mają dodatkowe bonusy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 07.03.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Kaszpir po 500 to Ci oferowali ten miał luzem czy spakowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.03.2015 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 (edytowane) luzem .. U mnie miał najtańszy luzem jest od 500zł . pakowany około 50-70zł więcej , ale neistety mało który skład pakuje ... Więc dużego wyboru nie ma ... Niedaleko mnie jest inny skład. Ten pakują i mają miał ...Podjadę za jakiś czas i wezmę z po 2 worki różnych miałów i przetestuje , ale przy cenie 600zł za tonę za "pakowany' miał to musiałby by byc naprawdę rewelacyjny aby opłacało mi się brać ... Obecnie ten syfiasty miał co palę to się skleja , spieka , koksuje , popiołu masakrycznie dużo , syfi kocioł ...Na pewno dużo bardziej kaloryczny od opału z Komoran , ale ....Zbyt męczący w spalaniu .. Więc albo miał albo ... eko-miał z rastaru , bo cena 660zł za mix ekogroszku z miałem z transportem to ciekawa oferta ...Wezmę z jedną tonę , sprawdzę i jak będzie ok to domówię nastepną tonę. na pewno już nie wezme większej ilości bez sprawdzenia ... Boję się że skończy się na tym że będę brał opał z drugiego końca polski i dorobi jeszcze firma kurierska , bo "pewny" skład mnie oszukał i sprzedaje jakiś trefny opał i wcale nie tanio ... Edytowane 7 Marca 2015 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 07.03.2015 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 W Twojej lokalizacji powinieneś się interesować wyłącznie ruskiem. Takie niestety są obecnie realia. Policz: ten Twój diler pewnie ma miał 19 z Janki po jakieś 210 zeta ( jak ma bocznicę ). Sprawdź ile bierze kolej za przewiezienie tony na 400 km. ( W transporcie drogowym to w ogóle dramat - ze 2 stówki brutto tona drożeje jak nie znajdziesz kogoś co patelnią ma pusty powrót ze Śląska a i na kopalni zapłaci już nie 210 tylko 230 - różnica między załadunkiem na auto a załadunkiem na wagony ) Dolicz koszty operacyjne - trzeba przeładować z wagonów i zwieźć na plac. I nie zostaje żadnych miodów - pomimo że jest masakrycznie drogo. W Wąbrzeźnie jest skład SUEK -u. Oni handlują płukany CZUK. Miał 21 mają obecnie w ofercie hurtowej po 250 zeta a ekogroszek po 420 zeta ( na terminalach wschodniej ściany promocyjnie po 350 - 380 ). Znajdź kogoś kto od nich bierze - i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.03.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 W Twojej lokalizacji powinieneś się interesować wyłącznie ruskiem. Takie niestety są obecnie realia. Policz: ten Twój diler pewnie ma miał 19 z Janki po jakieś 210 zeta ( jak ma bocznicę ). Sprawdź ile bierze kolej za przewiezienie tony na 400 km. ( W transporcie drogowym to w ogóle dramat - ze 2 stówki brutto tona drożeje jak nie znajdziesz kogoś co patelnią ma pusty powrót ze Śląska a i na kopalni zapłaci już nie 210 tylko 230 - różnica między załadunkiem na auto a załadunkiem na wagony ) Dolicz koszty operacyjne - trzeba przeładować z wagonów i zwieźć na plac. I nie zostaje żadnych miodów - pomimo że jest masakrycznie drogo. W Wąbrzeźnie jest skład SUEK -u. Oni handlują płukany CZUK. Miał 21 mają obecnie w ofercie hurtowej po 250 zeta a ekogroszek po 420 zeta ( na terminalach wschodniej ściany promocyjnie po 350 - 380 ). Znajdź kogoś kto od nich bierze - i po sprawie. Ostatnio jak jechałem do Wąbrzexno to przejeżdżałem koło tego Suka , ale pogoda była kiepska a sam skład wyglądał mało ciekawie ... Wysłałem zapytanie ... Co do cen ... Jeśli niektórzy sprzedawcy mogą zaoferować kuriera za 100zł za tonę to chyba aż takiej tragedii nie ma ... Czyli da sie przewieźć z dowolnego końca Polski w dowolny koniec Polski za 100zł 1 tonę .. Jak dla mnie kopalnia sama powinna pakować i sprzedawać opał , było by to korzystne dla kopalni i dla klientów ... Wtedy klient dostawał by pewny opał i bez pośredników ... Tyle że zapewne są jakieś grupy nacisku i jakieś interesy i nie jest to możliwe ... U mnie w większości za przywiezienie nawet z lokalnego składu trzeba zapłacić , choć niektóre przywożą za darmo , ale niestety mało takich .. Dlatego zainteresował mnie ten Rastar. Opinie ma bardzo dobre , cena za mix ekogroszku z miałem też dobra , taniej niż w karenie ... Tyle że boję się że może być problamatyczny bo to wysokoenergetyczny i mix i zależy co zmiksowane Ruski z Leroya już chyba nie dostępny , więc albo zamówinie przez kuriera ... Co do samego "czystego" miału to chyba już nie , bo mam złe doświadczenia , ale ruski miał bym spróbował ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron11 07.03.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Ostatnio jak jechałem do Wąbrzexno to przejeżdżałem koło tego Suka , ale pogoda była kiepska a sam skład wyglądał mało ciekawie ... Wysłałem zapytanie ... Co do cen ... Jeśli niektórzy sprzedawcy mogą zaoferować kuriera za 100zł za tonę to chyba aż takiej tragedii nie ma ... Czyli da sie przewieźć z dowolnego końca Polski w dowolny koniec Polski za 100zł 1 tonę .. Jak dla mnie kopalnia sama powinna pakować i sprzedawać opał , było by to korzystne dla kopalni i dla klientów ... Wtedy klient dostawał by pewny opał i bez pośredników ... Tyle że zapewne są jakieś grupy nacisku i jakieś interesy i nie jest to możliwe ... U mnie w większości za przywiezienie nawet z lokalnego składu trzeba zapłacić , choć niektóre przywożą za darmo , ale niestety mało takich .. Dlatego zainteresował mnie ten Rastar. Opinie ma bardzo dobre , cena za mix ekogroszku z miałem też dobra , taniej niż w karenie ... Tyle że boję się że może być problamatyczny bo to wysokoenergetyczny i mix i zależy co zmiksowane Ruski z Leroya już chyba nie dostępny , więc albo zamówinie przez kuriera ... Co do samego "czystego" miału to chyba już nie , bo mam złe doświadczenia , ale ruski miał bym spróbował ... U mnie na lokalnym składzie miał jest z Wesołej 24 000 KJ po 500 zł a dowóz do 25 km w jedną strone od tony gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 07.03.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 U mnie na lokalnym składzie miał jest z Wesołej 24 000 KJ po 500 zł a dowóz do 25 km w jedną strone od tony gratis Pakowany ? Bo luzem u mnie tez mam miały od 500zł .. Np. Chwałowice 23Mj - 500zł , Piast 24Mj - 510zł , Jankowicie25Mj - 520zł ... Ale co z tego jak tam nie pakuja , a w innych składach za pakowany miał trzeba płacić prawie 600zł i nie wiadomo co faktycznie się kupi .. Jak dla mnie stanowczo za drogo ... Musze skontaktowac się z Suekiem. Mam do terminala przeładunkowego 55km .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolanin 07.03.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jak dla mnie kopalnia sama powinna pakować i sprzedawać opał , było by to korzystne dla kopalni i dla klientów ... Wtedy klient dostawał by pewny opał i bez pośredników ... Tyle że zapewne są jakieś grupy nacisku i jakieś interesy i nie jest to możliwe ... ... Fajnie jest pomarzyć ale realia w lll RP są inne,lepsze określenie to takie,że są nie normalne i nie zrozumiałe. Suwerenny i praworządny kraj nigdy nie dopuściłby do takiej patologii. Grupy interesów(watahy służb specjalnych,mafia węglowa)nigdy do normalności nie dopuszczą. Wszystkie spółki skarbu państwa są dla nich żerowiskiem(doją,pobierają haracz) Blida wolała sobie w łeb palnąć niż poddać się przesłuchaniu. Jest szansa,że jak zostanie goła ziemia,wtedy odpuszczą. A zostało nie wiele,kilka spółek i lasy państwowe na które już zagięty jest parol. Straszna,mroczna rzeczywistość recydywy zmutowanego(gorszego)socjalizmu. Są 2 drogi,uszy po sobie i nic się nie stało albo wymiana elit państwa tzn. wywalenie z sejmu i senatu bandy czworga (tej okrągłostołowej) Przepraszam,że w takim tonie ale dłużej nie mogłem wytrzymać i musiałem wyrzucić z siebie to co przeraża,boli i z czym absolutnie nie można się pogodzić. Mam nadzieję,że w postrzeganiu rzeczywistości nie jestem osamotniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack18 07.03.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Pakowany ? Bo luzem u mnie tez mam miały od 500zł .. Np. Chwałowice 23Mj - 500zł , Piast 24Mj - 510zł , Jankowicie25Mj - 520zł ... Ale co z tego jak tam nie pakuja , a w innych składach za pakowany miał trzeba płacić prawie 600zł i nie wiadomo co faktycznie się kupi .. Jak dla mnie stanowczo za drogo ... Musze skontaktowac się z Suekiem. Mam do terminala przeładunkowego 55km .. Tyle ze musieli by Ci do wora pakować mokry węgiel i zatrudnić do pakowania ful ludzi. Wtedy by każdy z kopalni zamawiał ....Myślisz ze im się to opłaca jak mogą sprzedać cala patelnie i mieć to gdzieś? Tacy klienci jak my to w skali sprzedaży kopalni mały %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron11 07.03.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Pakowany ? Bo luzem u mnie tez mam miały od 500zł .. Np. Chwałowice 23Mj - 500zł , Piast 24Mj - 510zł , Jankowicie25Mj - 520zł ... Ale co z tego jak tam nie pakuja , a w innych składach za pakowany miał trzeba płacić prawie 600zł i nie wiadomo co faktycznie się kupi .. Jak dla mnie stanowczo za drogo ... Musze skontaktowac się z Suekiem. Mam do terminala przeładunkowego 55km .. Luzem, ale maja workownicę i mogą zworkować. Wiadomo za dopłatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 07.03.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Ostatnio jak jechałem do Wąbrzexno to przejeżdżałem koło tego Suka , ale pogoda była kiepska a sam skład wyglądał mało ciekawie ... Wysłałem zapytanie ... Co do cen ... Jeśli niektórzy sprzedawcy mogą zaoferować kuriera za 100zł za tonę to chyba aż takiej tragedii nie ma ... Czyli da sie przewieźć z dowolnego końca Polski w dowolny koniec Polski za 100zł 1 tonę .. ... Kwestia jest taka, że tanio znajdziesz transport z południa na północ ale plandeka, węgiel luzem z kopalni na składy wiezie koliba czyli taka duża wywrotka. Myślę, że spedytorom ciężko znaleźć dla nich transport północ-południe więc muszą odrobić wioząc z południa na północ. Plandeka nie ma tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.03.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Są 2 drogi,uszy po sobie i nic się nie stało albo wymiana elit państwa tzn. wywalenie z sejmu i senatu bandy czworga (tej okrągłostołowej) Przepraszam,że w takim tonie ale dłużej nie mogłem wytrzymać i musiałem wyrzucić z siebie to co przeraża,boli i z czym absolutnie nie można się pogodzić. Mam nadzieję,że w postrzeganiu rzeczywistości nie jestem osamotniony. Nie jesteś odosobniony bo wielu widzi co się dzieje. Jak dla mnie alternatywą dla bandy czworga jest ruch wokół Kukiza i JOW-ów https://www.facebook.com/kukizpawel?ref=br_rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 08.03.2015 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Nie jesteś odosobniony bo wielu widzi co się dzieje. Jak dla mnie alternatywą dla bandy czworga jest ruch wokół Kukiza i JOW-ów https://www.facebook.com/kukizpawel?ref=br_rs Z Kukiza prędzej czy później zrobią to samo. Moim zdaniem powinno się poświęcić z dwa samoloty z całą tą elitą rządzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolanin 08.03.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Kończąc ten upolityczniony temat,nadzieją może być też Ruch Narodowy skupiający wokół siebie środowiska patriotyczne(Polska racja stanu),bez względu na wyznanie.Odwołują się do polityki Jagielońskiej z tego słynącej na całą Europę i byliśmy wtedy potęgą.Są już zarejestrowani jako partia,więc sondażownie nie mogą pomijać ich jak wtedy,kiedy byli ruchem społecznym.Myślę,że z Kukizem z pewnością się dogadają,a wynika to z wypowiedzi Mariana Kowalskiego(łebski facet) z wyraznym programem.Startuje w wyborach prezydenckich(nie ma szans)ale główny cel jaki stawia to obecność w parlamencie(zdobycie przyczółka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 08.03.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam,chętnie kupie ekogroszek Jaret plus,Anmag gold,Anmag a moze cos innego polecicie,jestem z okolic Zgierza koło Łodzi,wygrzewam nowy dom.Teraz pale Jaretem,mam nastawy 5 s pod,30s pauza,dmuchawa -64,tło.pod,roz,4,ale sporo spieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.03.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Kupiłem dzisiaj w Obi worek na próbę bo tego jeszcze nie testowałem, wsypię go dzisiaj. Na razie wygląda jak Komorany lub Ledwice. Test się zakończył i wynika z niego, że to Komorany tyle, że mokre. Wyciągnąłem z niego 14,8 MJ/kg, dla porównania z Komoran które mam w ofercie wyszło 15,12 MJ/kg, a z Ledwic 14,12 MJ/kg Podsumowując wg mnie nie warto bo drogo i węgiel mokry więc szkoda zasobnika, ślimaka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.03.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Z Kukiza prędzej czy później zrobią to samo. Moim zdaniem powinno się poświęcić z dwa samoloty z całą tą elitą rządzących. Łatwo się teoretyzuje, ale czy jesteś w stanie to zrobić, i czy bez zmiany systemu [ordynacja] to coś da czy tylko zmienią się świnie przy korycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 08.03.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Witam,chętnie kupie ekogroszek Jaret plus,Anmag gold,Anmag a moze cos innego polecicie,jestem z okolic Zgierza koło Łodzi,wygrzewam nowy dom.Teraz pale Jaretem,mam nastawy 5 s pod,30s pauza,dmuchawa -64,tło.pod,roz,4,ale sporo spieków. brałeś może ruska od AGJ ze Zgierza lub z ruska Grupy Trust z Rąbienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.03.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Kończąc ten upolityczniony temat,nadzieją może być też Ruch Narodowy skupiający wokół siebie środowiska patriotyczne(Polska racja stanu),bez względu na wyznanie. Odwołują się do polityki Jagielońskiej z tego słynącej na całą Europę i byliśmy wtedy potęgą. Są już zarejestrowani jako partia,więc sondażownie nie mogą pomijać ich jak wtedy,kiedy byli ruchem społecznym. Myślę,że z Kukizem z pewnością się dogadają,a wynika to z wypowiedzi Mariana Kowalskiego(łebski facet) z wyraznym programem. Startuje w wyborach prezydenckich(nie ma szans)ale główny cel jaki stawia to obecność w parlamencie(zdobycie przyczółka) Masz rację - Kolonko jakiś czas temu ciekawie o nich mówił tylko coś słabo się rozwijają i brak im lidera - może gdyby Kukiz został jednym z liderów RN wtedy by to ruszyło czego nam wszystkim życzę bo przez obecny syf szybko doprowadza kraj do ściany [wyprzedaż wszystkiego co się da, pozwolenie na traktowanie nas jak kolonię Niemiec i USA itd.]. Ważne, żeby wykonywany plan był jeden, lecz liderów kilku, bo jednego zbyt łatwo może odwiedzić "seryjny samobójca" lub może mieć "wypadek" jak w końcówce filmu "Drogówka" główny bohater ... Proponuję przenieść temat tej dyskusji do wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170106-Codzienne-obiektywne-komentarze-polityczne-%29/page257 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts