Kolanin 09.03.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Kupiłem dzisiaj u siebie tzn. w Kole 40kg ruskiego groszku extra 26MJ/kg po 610zł/t luzem ze spółki ENERGO z Bielska,mają filię w Kole z parkiem maszyn do kruszenia,sortowania i usuwania kamieni.Nasypałem do worka z pryzmy i jest suchy,kamieni nie widać.Zasypię dopiero pod koniec tygodnia bo w zasobniku jest jeszcze połowa starego.Wyczyszczę kocioł,usunę popiół i zobaczę.Jestem ciekawy jak się sprawdzi (klienci są zadowoleni),a nie byłem tam kilka lat.Ceny mają się utrzymać do końca kwietnia.Mam nadzieję,że w maju będą na tym samym poziomie i jak się sprawdzi kupię 3 t na przyszły sezon.Do tego ze 3t miału z Piasta 25MJ/kg i na cały rok "chwatit." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.03.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No to przerzucasz tego za sezon U mnie pewnie blisko ze 3 zimy takie jak ta by opędził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolanin 09.03.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No to przerzucasz tego za sezon U mnie pewnie blisko ze 3 zimy takie jak ta by opędził Wiesz chata 30 letnia wymienione okna i drzwi i docieplony strych,po za tym goła blacha na dachu i gołe mury. ok. 6t to na cały rok,lubię mieć lekki zapas suchego opału w razie prawdziwej zimy. Po za tym każdy użytkownik musi liczyć się z tym,że jeśli stać na dom to i na utrzymanie również. 3,6 tyś. na rok to jest trochę ale inni płacą tyle samo i mieszkają w gołębnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.03.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Nie wiem jak to wygląda z tym strychem ale jak masz jak to dorzuć jeszcze tam wełny a dach wtedy nie musisz docieplać, niech tam sobie będzie ta blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolanin 09.03.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 (edytowane) Ostatni strop jest z powietrzną pustką(fert?)tak to się chyba nazywało,5 cm styropian+cienka wylewka i jeszcze 2x5 cm twardy styropian,folia płyty do chodzenia. Jest tam trochę gratów i trzeba chodzić,więc wełny nie dam i podłogi(za nisko) Następcy niech się martwią o elewację i dach. Wszystko podać na tacy, to rozpusta i krzywdę zrobię Na starsze lata mam dla siebie i żony drugi mały domek,co prawda jeszcze do końca wykończony ale za 2-3 lata mam nadzieję się przeprowadzić. Edytowane 9 Marca 2015 przez Kolanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 09.03.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Kupiłem dzisiaj u siebie tzn. w Kole 40kg ruskiego groszku extra 26MJ/kg po 610zł/t luzem ze spółki ENERGO z Bielska,mają filię w Kole z parkiem maszyn do kruszenia,sortowania i usuwania kamieni. Nasypałem do worka z pryzmy i jest suchy,kamieni nie widać. Zasypię dopiero pod koniec tygodnia bo w zasobniku jest jeszcze połowa starego. Wyczyszczę kocioł,usunę popiół i zobaczę. Jestem ciekawy jak się sprawdzi (klienci są zadowoleni),a nie byłem tam kilka lat. Ceny mają się utrzymać do końca kwietnia. Mam nadzieję,że w maju będą na tym samym poziomie i jak się sprawdzi kupię 3 t na przyszły sezon. Do tego ze 3t miału z Piasta 25MJ/kg i na cały rok "chwatit." tutaj jest po 695zł z dostawą ten 26MJ ENERGO.. jak mi się skończy może zamówię.. daj znać jak się tobie będzie palił : http://sklep.grupatrust.pl/pl/p/Wegiel-Ekogroszek-Ekstra-8-25mm-26-MJkg%2C-S-0%2C5%2C-worki-po-25kg-1-tona/182 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.03.2015 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 tutaj jest po 695zł z dostawą ten 26MJ ENERGO.. jak mi się skończy może zamówię.. daj znać jak się tobie będzie palił : http://sklep.grupatrust.pl/pl/p/Wegiel-Ekogroszek-Ekstra-8-25mm-26-MJkg%2C-S-0%2C5%2C-worki-po-25kg-1-tona/182 Sam jestem ciekawy tego ekogroszku ... Bo wygląda że bardziej opłaca mi sie kupić ekogroszek przez internet i dać zarobić kurierowi niż kupić w lokalnym składzie ... Znalazłem nawet u mnie dużą firmę która sprowadza dużą ilośc węgla z Rosji i ma nawet niedaleko mnie bocznicę przeładunkową a mimo to cena niczym się nie różni jak na innych małych składach Miałem zamiar kupić miał , ale ten sprzedawca za 570zł ma "pył" 0-10mm , o boję się że jak trafi się mi mokry to będę miał olbrzymie problemu ze spalaniem a opał nigdy się nie wysuszy i będę sie męczył , więc chyba za 100zł na tonie szkoda ryzykować ... Więc chyba jednak będzie to ekogroszek i wygląda że żaden lokalny skład na mnie nie zarobi w tym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 10.03.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Sam jestem ciekawy tego ekogroszku ... Bo wygląda że bardziej opłaca mi sie kupić ekogroszek przez internet i dać zarobić kurierowi niż kupić w lokalnym składzie ... Znalazłem nawet u mnie dużą firmę która sprowadza dużą ilośc węgla z Rosji i ma nawet niedaleko mnie bocznicę przeładunkową a mimo to cena niczym się nie różni jak na innych małych składach Miałem zamiar kupić miał , ale ten sprzedawca za 570zł ma "pył" 0-10mm , o boję się że jak trafi się mi mokry to będę miał olbrzymie problemu ze spalaniem a opał nigdy się nie wysuszy i będę sie męczył , więc chyba za 100zł na tonie szkoda ryzykować ... Więc chyba jednak będzie to ekogroszek i wygląda że żaden lokalny skład na mnie nie zarobi w tym roku ... Tam można zamówić kilka rodzai na 1 palecie (jesli mają wsio na jednym magazynie) - np. te dwa z Energo i tego Czuka Suek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 10.03.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Kupiłem na próbę 5 worków, niby jaret. Choć wydaje mi się, że to jest jakaś mieszanka bo jedne węgielki są ciemniejsze inne jaśniejsze. Worki foliowe no name. Cena za 25kg 17 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 10.03.2015 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]308007[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308008[/ATTACH] Kupiłem na próbę 5 worków, niby jaret. Choć wydaje mi się, że to jest jakaś mieszanka bo jedne węgielki są ciemniejsze inne jaśniejsze. Worki foliowe no name. Cena za 25kg 17 zł ważne żeby nie był to wąglik ... ten szary jakiś dziwny.. ale może jakiś dosuszony... bo wygląda jak umorusany kamień... tutaj też jest po 715z z dostawą.. : http://www.wegielna5.pl/sklep/jaret,p9 daj znać jak ten twój będzie się palił... bo też chyba łyknę na lato Jareta.. jeśli faktycznie mniej spieka niż Retopal to byłby całkiem OK.... i coś o podobnej kaloryczności ale po 645zł - pytałem i niby 100% z polskiego węgla... ale kto wie: http://www.wegielna5.pl/sklep/ekogroszek-classic,p6 Edytowane 10 Marca 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 10.03.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 ja testowałem węgiel z medexu jakiś czas temu - tylko kupowałem trochę drożej w ich partnerskim składzie miałem do dyspozycji od nich po 2 workijareta plusclassicai ich mieszanki ekogroszekdo porównania miałem 2 wory oryginalnego retopala temperatury wtedy oscylowały w granicach 0`Cwszystkie eko wystarczały na ponad 3 doby i żaden nie spiekał poza małymi kalafiorkamiw classicu wydaje mi się że jest za dużo drobnicy i daje za dużo popiołujaret plus i retopal to praktycznie to samo według mnienajlepsze wrażenie pozostawił na mnie ich ekogroszek medex - dobrze trzymał żar, nie spiekał, popiołu mniej niż pozostałychdlatego zastanawiam sie nad jego zakupem w lato gdy stanieje troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 10.03.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 ja testowałem węgiel z medexu jakiś czas temu - tylko kupowałem trochę drożej w ich partnerskim składzie miałem do dyspozycji od nich po 2 worki jareta plus classica i ich mieszanki ekogroszek do porównania miałem 2 wory oryginalnego retopala temperatury wtedy oscylowały w granicach 0`C wszystkie eko wystarczały na ponad 3 doby i żaden nie spiekał poza małymi kalafiorkami w classicu wydaje mi się że jest za dużo drobnicy i daje za dużo popiołu jaret plus i retopal to praktycznie to samo według mnie najlepsze wrażenie pozostawił na mnie ich ekogroszek medex - dobrze trzymał żar, nie spiekał, popiołu mniej niż pozostałych dlatego zastanawiam sie nad jego zakupem w lato gdy stanieje troche czyli tego classica nie polecasz? dużo drobnego ziarna było? a nawet miału?: http://www.wegielna5.pl/sklep/ekogroszek-classic,p6 - mają w sklepie internetowym tą mieszankę w sprzedaży? bo nie widzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 10.03.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 classica nie polecam, chyba że do mieszania z czymś innym - ja go mieszałem z Wesołą ta ich mieszanka to to:http://www.wegielna5.pl/sklep/ekogroszek,p4 tu masz adresy składów, może ci którys podpasuje to weźmiesz na próbehttp://www.wegielna5.pl/sklep/dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 10.03.2015 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 A brał może ktoś ekogroszek w Bio-pol? : http://ekogroszek-sklep.eu/eko-groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 11.03.2015 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 [ATTACH=CONFIG]308007[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]308008[/ATTACH] Kupiłem na próbę 5 worków, niby jaret. Choć wydaje mi się, że to jest jakaś mieszanka bo jedne węgielki są ciemniejsze inne jaśniejsze. Worki foliowe no name. Cena za 25kg 17 złA jak tam na palniku? Nic nie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 11.03.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Na palniku jeszcze nie wiem bo zasyp Wesołej, ktorą paliłem całą zimę nie skończył się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 11.03.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Ja tam myśle o wygaszeniu pieca ale widzę zę wszyscy "fedrują" jeszcze. Ostatniw plusowe temp sprawiają ze piec chodzi na 42st. Zasilanie grzejników to 35-37st a w domu 22.5:)Ja polecam Eko-Smyk, taki miałem w tym roku , popiół z niega taki jak u Jareckiego...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164725-Ranking-paliwa-typu-ekogroszek&p=6802226&viewfull=1#post6802226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 11.03.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 A co ma temp. plusowa do temp. kotła ? Można cały rok trzymać 60℃. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 11.03.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 A co ma temp. plusowa do temp. kotła ? Można cały rok trzymać 60℃. No można ale nie mam wszytkiego zautomatyzowanego. Podłogówkę np skręcam ręcznie, a CWU zaczęły już grzać kolektory. Każdy robi jak uwąża, u mnie to się sprawdza, mam mniejsze straty i nie grzeje mi się niepotrzebnie kotłownia, piec nie odstawia się na długo. Mam do spalenia jeszcze drewno budowlane wiec się na nie w weeknd przerzuce. Co do mojego eko dostałem info od producenta że jest to ekogroszek robiony na bazie kopalni Wesoła i ZG Sobieski w klasie 26-07-08 . c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 11.03.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Akrimka szkoda kociołka i komina na drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts