karoka65 12.07.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 2. Ekoret z Bartexu za 835zł to jest na 100% oryginalny ekoret z zakładu przeróbczego? czy raczej jakaś mieszanka sądząc po cenie? bo odliczając transport (100zł) i pakowanie(30zł) to możliwe że Ekoret może na placu po za kopalnią kosztować tylko 700zł? ile kosztuje luzem Ekoret na kopalni? pzdr. Nie śledzę teraz cen tego groszku ale workowany oryginalny Ekoret na zakładzie przeróbczym kosztował coś 8 stówek z haczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 12.07.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) Aha żeby w Bartexie mógł kosztować 835zł, to na zakładzie przeróbczym by musiał kosztować grubo poniżej 700zł za luz, bo w tych 835zł jest już workowanie i transport gratis - pewnie co najmniej 100zł sobie liczy PP? brał może ktoś EKORETA z Bartexu i podzieli się wrażeniami? Edytowane 12 Lipca 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małkociniak 12.07.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) Hej, a gdzie masz zamiar zamawiać Skarbka? Pytam, bom z Twojej okolicy, poniekąd. Właśnie pale próbką "skarbka" worek 25 kg oryginalny papierowy z Węglokoksu a sprzedaje go Imex Piechota. Pierwsze wrażenia: Mokry producent podaje 13% tyle ma zboże (suche jak pieprz) Pali się bardzo ładnie jasny mocny płomień piec szybko uzyskuje zadaną temperaturę. Wymaga krótkiego czasu podtrzymania bo przy 30 min gaśnie. Na pieklorzu (oryginalnym workowanym w Bobrku) czas podawania miałem 5/50 s skarbek 7/50 s Popiół jasny wygląda jak popiół z papierosa Zero spieków Nie zaglądałem do płomieniówek. Edytowane 12 Lipca 2015 przez Małkociniak uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
non36 12.07.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Dzięki, a możesz podać konkretny link do zakupu i cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 12.07.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Jak masz Skarbka w 25 kg oryginalnych workach to są to Piekary. Nie porównuj ich do Bobrka bo to zupełnie inne węgle. Chociaż teraz z Bobrka to też jest Skarbek - ale oryginalnie workowany w 20 kg worki. Tak z ciekawości zapytam - po ile wychodzi tona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 12.07.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Aha żeby w Bartexie mógł kosztować 835zł, to na zakładzie przeróbczym by musiał kosztować grubo poniżej 700zł za luz, bo w tych 835zł jest już workowanie i transport gratis - pewnie co najmniej 100zł sobie liczy PP? brał może ktoś EKORETA z Bartexu i podzieli się wrażeniami? podbijam pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otadek 13.07.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 W piątek przyszła zamówiona na próbę tona z Energo 740 zł z transportem Ekogroszek ekstra, pierwsze wrażanie ok - worki jutowe, mocne nieporozrywane, sam węgiel suchy jak pieprz, czarny, twardy połyskliwy, jak skończy się opał w podajniku za około 2 dni napiszę jak się spala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 13.07.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 podbijam pytanie... Widać chyba nikt nie palił jeszcze Ekoretem z Bartexu... może za drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małkociniak 13.07.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Widać chyba nikt nie palił jeszcze Ekoretem z Bartexu... może za drogi Drogi to jest Skarbek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiorek2508 13.07.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 W piątek przyszła zamówiona na próbę tona z Energo 740 zł z transportem Ekogroszek ekstra, pierwsze wrażanie ok - worki jutowe, mocne nieporozrywane, sam węgiel suchy jak pieprz, czarny, twardy połyskliwy, jak skończy się opał w podajniku za około 2 dni napiszę jak się spala sam kupiłem tone tego cuda ale jeszcze nim nie paliłem więc czekam na Twoją relacje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolodi 13.07.2015 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ekoret z bartexu czyli ten Silver?miałem tonę w zeszłym roku przy trybie letnim często wygasł piec, zima w miarę. Gold był ok nie wiem czy w tym roku jest taki sam, bo planuję właśnie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 13.07.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Ekoret z bartexu czyli ten Silver?miałem tonę w zeszłym roku przy trybie letnim często wygasł piec, zima w miarę. Gold był ok nie wiem czy w tym roku jest taki sam, bo planuję właśnie kupić 1. Ekoret z Bartexu to jest to : http://bartexwegiel.pl/sklep/index.php?id_product=55&controller=product - Silver to co innego....mi mówili że Silver to mieszanka : Wesołej, Chwałowic i Piasta - Mnie interesuje czy ten ich Ekoret to jest 100% zakład przeróbczy, może ktoś brał i da znać co i jak. 2. I druga sprawa : takie firmy jak Bartex, Karena, Medex, Trust wysyłają zawsze Pocztą Polską? czy często się zdarza że palety docierają uszkodzone? worki są porozdzierane lub wręcz ginie ekogroszek? Edytowane 13 Lipca 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.07.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Masz tutaj cennik, dodaj VAT i będziesz wiedział co jest możliwe a co nie http://wegiel.katowice.pl/oferta/sortymenty_i_ceny1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 13.07.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 (edytowane) Masz tutaj cennik, dodaj VAT i będziesz wiedział co jest możliwe a co nie http://wegiel.katowice.pl/oferta/sortymenty_i_ceny1/ Czyli Ekoret luzem 725zł brutto wsio jasne w temacie = niemożliwe... Edytowane 13 Lipca 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widmo555 13.07.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ostatnie 2 lata zamawiałem z Bartexu. Poczta polska to kpina. Zawsze porozwalane palety i worki. Teraz zamówiłem z innej firmy. Niestety wysyłają tylko Pocztą Polską. Jutro mija 3 dzień roboczy, więc spodziewam się dostawy, ale czy będzie, to tylko wspaniała poczta polska wie . Jak dojedzie groch, to powiem jak wyglądał ładunek. Jak znowu będą porozwalane worki, to nawet nie przyjmuje i niech wiozą spowrotem do sprzedawcy. Niech sobie sam z pocztą się szarpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 13.07.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ostatnie 2 lata zamawiałem z Bartexu. Poczta polska to kpina. Zawsze porozwalane palety i worki. Teraz zamówiłem z innej firmy. Niestety wysyłają tylko Pocztą Polską. Jutro mija 3 dzień roboczy, więc spodziewam się dostawy, ale czy będzie, to tylko wspaniała poczta polska wie . Jak dojedzie groch, to powiem jak wyglądał ładunek. Jak znowu będą porozwalane worki, to nawet nie przyjmuje i niech wiozą spowrotem do sprzedawcy. Niech sobie sam z pocztą się szarpie. Ok daj znać, może wyjściem by było brać za pobraniem niż płacić z gry przelewem - jak dojdzie rozczłonkowane to odesłać ich z kwitkiem... i niech się szarpią ze sprzedawcą... ps. gdzie teraz brałeś i jaki ekogroszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 14.07.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Ok daj znać, może wyjściem by było brać za pobraniem niż płacić z gry przelewem - jak dojdzie rozczłonkowane to odesłać ich z kwitkiem... i niech się szarpią ze sprzedawcą... ps. gdzie teraz brałeś i jaki ekogroszek? Taki chyba "czar" przesyłek paletowych Poczty ... Sam jak zamawiałem opał z Trusta to tak samo miałem rozwalone palety , rozwalone worki , z 2 palet dostałem 3 palety z opałem (jedną paletę robili na 2 palety) , część opału przepakowane. Tragedia. Dodatkowo czas dostarczenia. Normalnie po zamówieniu jednaego dnia towaru i jego wysyłce towar był następnego dnia u mnie. Tutaj zajęło im chyba 3 dni ... Za to sam kurier miły , uczynny , punktualny , pomógł towar wypakować i ustawić gdzie chce ... Zapewne Poczta daje najlepsze warunki (cena) i dlatego jest wybierana , ale niestety jakość usług dość niska .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apap5 14.07.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Cena węgla (RBR) na giełdzie w Rotterdamie to ok. 58$ za tonę. Dostawa 24godz/dobę. Lada chwila będzie pakowany jak wenezuelskie jabłka w Lidlu - każdy kęs, orzech czy groszek w bibułce.A Wy tu o rozerwanych worach, wodzie w węglu (czy na odwrót) i cenach z kosmosu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 14.07.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 (edytowane) Podeślij link do sklepu gdzie można zamówić ten groch za 220zl w NL... gorzej jak przyślą zamiast węgla - dopalacze....heheh... Edytowane 14 Lipca 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widmo555 16.07.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Ja nadal czekam na przesyłkę z poczty polskiej. Czas realizacji 2-3 dni. Kpina normalnie. Palety wysłane 08.07. dzisiaj mamy 16.07. Groszku jak nie było, tak ni ma. Zalega sobie na magazynie na poczcie i czeka czort jeden wie na co. Zastanawiam się co oni mi dowiozą Nie pojmuję jak ta firma jeszcze funkcjonuje w dzisiejszej rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts