zbigmaz01 01.08.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 730zł za taki słaby (23) opał? Chyba troszkę drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.08.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Suspenser masz na myśli ten groch: http://www.leroymerlin.pl/ogrzewanie/akcesoria-do-piecow/paliwo-do-kotlow-c-o/eko-groszek-23-mj-barter,p262611,l1019.html Tak i czasem bywa taniej np. jako Equation itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.08.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 730zł za taki słaby (23) opał? Chyba troszkę drogo. Tak, ale bez problemowo - można oczywiście zamówić mocniejszy z dostawą kurierem - u mnie także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 02.08.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Brał może ktoś z kolegów ekogroszek z Medexu - warto? ktoś kiedyś pisał że brał ale może ktoś jeszcze się wypowie?pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwancig 02.08.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Świetny, rewelacja. Spala się na popiołek z papierosa i jaka kaloryczność....Bierz go Robert i znikaj z tego wątku, bo robisz tu już za błazna z tymi samymi pytaniami od roku. Wszyscy w końcu coś kupują tylko drobisz po woreczku i ciągle, w kółko zawracasz d... po forach o tym samym. Ileż można? Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez cwancig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 02.08.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 cwancig - również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 02.08.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Tak i czasem bywa taniej np. jako Equation itp. Ale po co się bawić w Leroya ? Jak za zbliżoną kwotę ma się opał 26KJ ruski z trusta ? Opał suchutki i z dostawą do domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwancig 02.08.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Z Trusta warte uwagi są płukany premium z Constry i płukany Czuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 02.08.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak, ale bez problemowo - można oczywiście zamówić mocniejszy z dostawą kurierem - u mnie także. Ja lepszy i suchutki sam dowożę bez kuriera swoim transportem, auto z windą + paleciak w miarę wolnego czasu Preferuję dostawy samochodowe ( 24 tony ) zmowa kilku sąsiadów, cała polska, wychodzi w każdy zakątek kraju w przyzwoitej cenie," Dobry Węgiel " Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolanin 02.08.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ponad m-c temu kupiłem w zaprzyjaznionym lokalnym składzie 3t ekomiału Rokita 25MJ/kg z Piasta workowany po 600zł/t z przywozem(dopłaciłem 70zł za worki)Grzeję CWU i jestem zadowolony,nie spieka się,popiołu ok.10%Jest w nim co najmniej 80% groszku i reszta o frakcji grubego żwiru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.08.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Ja lepszy i suchutki sam dowożę bez kuriera swoim transportem, auto z windą + paleciak w miarę wolnego czasu Preferuję dostawy samochodowe ( 24 tony ) zmowa kilku sąsiadów, cała polska, wychodzi w każdy zakątek kraju w przyzwoitej cenie," Dobry Węgiel " Co to znaczy lepszy i suchutki - czy sugerujesz, że sprzedaję gorszy i mokry ? Nie spotkałem lepszego od Wesołej z zeszłego roku [tak do jesieni bo potem wzrosła jej spiekalność], dobrze wiesz, że mokrego nie workuję, a w okolicy i to sporej mam też dowóz w cenie autem z windą i paleciakiem. Dostawę 24 ton żaden problem zrobić w dowolne miejsce w kraju - o kurierze pisałem przy mniejszych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 04.08.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam.Chcę kupić "Skarbka" z Piekar lub Bobrka - jak taki dobry - chyba ze cena mnie zabije - i moje pytanie. Podajcie mi adres gdzie najlepiej kupić ten węgiel. Chcę kupić 3t. chyba że ktoś z "naszych" sprzedawców wyśle mi taką ilość swojego specyfiku w rozsądnej cenie z dostawą do Krotoszyna woj wielkopolskie. Z góry dziękuję. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez tatrzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 04.08.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Grzesiek, odniosłem się do węgla z linka, z leroya ale Ty zawsze sobie potrafisz to przekręcić jak Ci pasuje.A Wesoła jest do kitu, chyba że mieszanka.Ja Ci tatrzan nie dowiozę bo swoim autem za daleko a kurier mnie kasuje teraz po 180 od palety, z pocztą nie mam zamiaru wojować bo coś rozpieprzyli po drodze i wiozą po tygodniu węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.08.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Grzesiek, odniosłem się do węgla z linka, z leroya ale Ty zawsze sobie potrafisz to przekręcić jak Ci pasuje. A Wesoła jest do kitu, chyba że mieszanka. Tak to dwuznacznie zabrzmiało - popatrz sam: http://forum.muratordom.pl/images/mdom_misc/quote_icon.png Napisał SUSPENSER http://forum.muratordom.pl/images/mdom_buttons/viewpost-right.png Tak, ale bez problemowo - można oczywiście zamówić mocniejszy z dostawą kurierem - u mnie także. Ja lepszy i suchutki sam dowożę bez kuriera swoim transportem, auto z windą + paleciak Dlatego dobrze, że wyjaśniłeś, że chodziło o odniesienie do ruska z LM. Właśnie spalam Wesołą i jest OK nie spieka a dałem ustawienia zimowe na sterowniku - zobaczymy jak rano będzie bo teraz za bardzo nie ma co grzać [nie chcę zmieniać stref na CWU]. Gdy się spali dopiszę jej SVER, ale to pewnie potrwa z 2 tygodnie bo cały worek 25 kg wsypałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebsa 05.08.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Kobra - czy warto brać groszek Ziemowit 24-25MJ po 620PLN zapakowany z dowozem? Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez sebsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 05.08.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Kobra - czy warto brać groszek Ziemowit 24-25MJ po 620PLN zapakowany z dowozem? Pewnie warto - może weź ze 2/3 worki i przetestuj. - cena podejrzana , bo na kopalni kosztuje około 600 stówek - może mieszanka z czymś tańszym... np. Karena ma taki eko po 810zł.. daj namiar na skład też jestem z okolic Łodzi...w tej cenie jak daleko dowożą? inne ekogroszki w jakiej mają cenie? Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 06.08.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 W nowej gazetce Obi znalazł się ekogroszek Komorany Bartex za 500zł za tonę (niecałe 10zł za 20kg) ..Oglądałem ten opał w Obi , ale wygląda że jest w szczelnych workach ... Nie wiadomo jak z wilgocią , a przy tym opale ważne jest aby wilgoć jak najbardziej wyparowała , tyle że jak wyparuje ta wilgoć to okaże się że zamiast 1000kg opału dostaliśmy około 750kg opału .. Tak czy owak ciekawa cena jak na Obi i pakowanego czecha ... Ale sam chyba nie skorzystam. Miałem czecha i szkoda komina i kotła , za szybko się zasyfia a ilość spalanego opału sporo wyższa niż z jakiegoś podejrzanego miału (podobno 24Mj). Choć przy tej cenie może być dobrą alternatywą dla niektórych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adik50 06.08.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Przecie Kormorany = brunatny więc max 20kj Jeżeli piszą ze ma wiecej to sciema. Kilka lat temu kumpel dał do badania i wyszło mu coś kołom 16 kj a mój ruski 21kj Jestem właśnie po zakupie w tym roku 6t po 500zł tona z przywozem tym razem miałogroszek ! Ale czasami trafia się grudka tak coś koło 8cm do max 10 cm trzeba przypieprzyć szypą jak się zauważy Tak na 500kg ze 2 -5 grupek . Ale co tam podajnik zmieli na kasznke byle ze 2-3 naraz nie trafiły bo może się zawiesic Kupiłem bo suchy na pieprz wiec OKI Zobaczymy w trakcie co to za ziółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 06.08.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Kobra - czy warto brać groszek Ziemowit 24-25MJ po 620PLN zapakowany z dowozem? Jak to naprawdę Ziemowit to bardzo warto. Chyba że to rzeczywiście groszek taki jak z kopalni - wtedy trzeba się liczyć z tym że będzie sporo naprawdę grubego ziarna, takiego rzędu 40 i więcej mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denny123 09.08.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, kolegów - mam pytanko czy ktoś zamawiał ekogroszek w tych sklepach : SAM-BUD-ROL :http://sklep.sambudrol.pl/ SUPEROPAŁ :http://superopal.com/sklephttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27366034 MEDEX :http://www.wegielna5.pl/sklep/wegiel-do-kotlow-z-podajnikiem,c1 BIO-POL :http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20572812http://ekogroszek-sklep.eu/eko-groszek widzę że mają spory wybór jeśli chodzi o rodzaje ekogroszków - ceny też w miarę przystępne, jesli ktoś brał w tych sklepach prosiłbym o opinie czy sprzedają towar dobrej jakości, w miarę suchy i który rodzaj ewentualnie polecacie, ekogroszkiem palę cały rok (około 5T), do tej pory brałem z lokalnych składów - przeważnie oryginalnie pakowany EKORET ale jego cena to ponad 900zł i jakość ostatnio nie najlepsza.... pozdrawiam Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez denny123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts