poltowski2000 10.09.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam Panowie, co tam teraz polecacie do palenia? Szukam czegoś pod mieszanie z Retopalem a także do palenia bez mieszania w zimniejsze dni. Kupiełm już Retpala z lokalnego składu. Pali się fajnie. Bez problemów i zdecydowanie jest mniej popiołu niż w poprzednich latach. Coś się zmieniło? zastanawiam się nad ofertą Kareny lub Bartexu. Brałem już od nich wcześniej Wesołą i nie było większych poblemów. Jak Wesoła w tym sezonie? Spieka się jeszcze bardziej? bartex już mam a za kilka dni dojedzie karena. porównam dwa węgle i dam znac co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 11.09.2015 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Cześć Panowie! Wczoraj w obi znalazłem taki ekogroszek (foto) w cenie 8zł 20kg. Czy ktoś korzystał? Normalna cena to 10zł ale u nas w Lublinie otworzyli Bricomana i Obi dało rabat 20% na wszystkie artykuły, na eko także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 11.09.2015 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Pewnie GOLD POWER w wydaniu czeskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephik 11.09.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 sruba014 trzeba było rozpruć delikatnie worek i zerknąć co tam siedzi. Nawet mało doświadczony palacz rozróżni węgiel brunatny od kamiennego, wtedy będziesz wiedział czy warto. Sądząc po cenie to na pewno Czech - ja bym sobie darował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 11.09.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Jeżeli to nie brunatny wziołbym na próbę, parametry jak jaret, który jest 30% droższy.U mnie w obi jest http://www.obi.pl/decom/product/PHU_Bartex_Ekogroszek_20-22_MJ_20_kg/6234629 a to jest brunatny więc się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 11.09.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Cześć! Ten w obi co wrzuciłem foto powyżej to węgiel kamienny z Czech (info od sprzedawcy i otworzyłem woreczek ażeby sprawdzić), obok leżał na paletach ten bartex co wrzucił kolega Morfi i bartex rzeczywiście jest brunatny. Z kolei zaszedłem do Bricomana i mają za 15zł worek 25kg taki węgiel (foto w załączniku). Pan z działu udzielił rzetelnej informacji i powiedział, że jest to z kopalni Wesoła. To rozsądna cena? Tona wychodzi po 600złi jest to już cena z transportem. Edytowane 11 Września 2015 przez sruba014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 11.09.2015 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Cześć! Ten w obi co wrzuciłem foto powyżej to węgiel kamienny z Czech (info od sprzedawcy), obok leżał na paletach ten bartex co wrzucił kolega Morfi i bartex rzeczywiście jest brunatny. Z kolei zaszedłem do Bricomana i mają za 15zł worek 25kg taki węgiel (foto w załączniku). Pan z działu udzielił rzetelnej informacji i powiedział, że jest to z kopalni Wesoła. To rozsądna cena?[ATTACH=CONFIG]330382[/ATTACH] Taaaa... chcą ciebie zrobić na wesoło w bambuko - 23MJ wesoła hehe dobre - jak okazywał swoją rzetelność to nie płakał ze śmiechu ? Edytowane 11 Września 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 11.09.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Taaaa chcą ciebie zrobić na wesoło w bambuko - 23MJ wesoła hehe dobre - jak okazywał swoją rzetelność to nie płakał ze śmiechu ? Takie informacje dostałem od sprzedawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 11.09.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 ale 600 zł za tone 23 MJ to nie jest dużo. jutro sprawdze w swoim brico. Włąśnie też przepalam piec Jaretem workowanym za 620 za tone. Jak bezie u mnie ten ekozgoda to kupie i porównam z jaretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo.jot 11.09.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Warto?http://dobry-wegiel.com.pl/product/ekogroszek-premium-opakowanie-zastepcze/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedar13 11.09.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Dwie strony wcześniej pisałem już o tym węglu. Ja trafiłem na partię w której było pełno kamieni i drugi raz już nie zaryzykuję, ale sądząc po opiniach na ich stronie to są i zadowoleni z tego węgla, także decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 12.09.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Dzwoniłem właśnie do tych państwa http://ekozgoda.eu/pl/content/12-kontakt to ten ekogroszek, z bricomana. Pani udzieliła mi info, że węgiel ten pochodzi z katowickiego holdingu czyli z Piasta, Wesołej itd... Jednak nie ma napisane na danym opakowaniu z jakiej kopalni pochodzi dana partia ekogroszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo.jot 12.09.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Dwie strony wcześniej pisałem już o tym węglu. Ja trafiłem na partię w której było pełno kamieni i drugi raz już nie zaryzykuję, ale sądząc po opiniach na ich stronie to są i zadowoleni z tego węgla, także decyzja należy do Ciebie. Dzięki za info. W opisie napisali, że węgiel jest płukany ale to pewnie ściema jak u Ciebie było pełno kamieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 12.09.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Dzwoniłem właśnie do tych państwa http://ekozgoda.eu/pl/content/12-kontakt to ten ekogroszek, z bricomana. Pani udzieliła mi info, że węgiel ten pochodzi z katowickiego holdingu czyli z Piasta, Wesołej itd... Jednak nie ma napisane na danym opakowaniu z jakiej kopalni pochodzi dana partia ekogroszku. Śruba, ta Pani niewiele w Takim razie wie o węglu. Piast nie jest częścią KHW ( Katowickiego Holdingu ). To raz. Piast ma nie mniej niż 24 MJ. To dwa. Na KHW nie ma kopalń z węglem 23 MJ ( bo Kazimierz Juliusz już nie fedruje ). To trzy. A ten czech z Obi po 4 stówki tona jest wart rozważenia moim zdaniem - to dobra cena. O ile oczywiście jest suchy. Ty chyba pierwszy sezon będziesz palił w dobrze ocieplonym domu? Jeżeli się nie mylę, to taki czech może całkiem fajnie się spisać. Jest dość słaby - a Tobie nie trzeba mocnego węgla. I jest bardzo łatwy w spalaniu - a Ty nie masz doświadczenia z kotłem na ekogroszek. 4 stówki za tonę workowanego to jest bardzo przyzwoita cena. Powtórzę jednak - pod warunkiem że jest suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 12.09.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 W 2 śląskich bricomarche nie ma tej ekozgody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 12.09.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 ja już też po zakupach, zamówiłem łącznie 3 tony. Tona z Rastaru 24 MJ - ponoć Ziemowit suchutki worki 20 kg cena z rabatem 710 zł, Tona pieklorza "bobrek" z biopolu worki 25 kg, suchy cena w czerwcu 780 zł http://www.bio-pol.info/produkty,3,pl.htm, i tona z http://wegiel24.info/ ekogroszek chwałowice - też suchy, 800 zł/tona. Na razie paliłem tylko tym z bio-polu CWU spala się bardzo ładnie popiołu znikome ilości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 12.09.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 w Obi czech 9.9 za worek 20kg to jak tona 400pln ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolanin 12.09.2015 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 w Obi czech 9.9 za worek 20kg to jak tona 400pln ?? Nie,500PLN:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 12.09.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 No też mi tyle wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lauda3 12.09.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Napisał że dali rabat 20% więc wychodzi 400zł tona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts