Morfi84 20.09.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Kup coś najtańszego np. jareta i mieszaj i bedziesz miał opał na 2 lata. i wcale nie za mały 20kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.09.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 7 T grochu i 20kW kocioł? To co to za dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 20.09.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Jak zaczniesz palić w sezonie ,zobaczysz czy będą spieki..Może okazać się że węgiel dobrze się spala. Po co się martwić na zapas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 20.09.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 7 T grochu i 20kW kocioł? To co to za dom? Dom jak dom Mam dużą kotłownię na trzymanie towaru to kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 21.09.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 witam , dzisiaj otrzymałem żółtą iskrę z kareny i od razu porównałem ją z bartexem goldem. może zacznę od worków. karena 20kg folia szyta, bartex 25 folia zgrzewana. oba groszki dostałem na paletach , towar w stanie idealnym. brawo firmy kurierskie. węgiel z obu firm nie był mokry , ale też nie był suchy jak pieprz. lekko wilgoć można odczuć na ręku , wszystko w granicach normy. zakładana wilgotność producenta musi być, hehe. potem zacząłem porównywać węgiel i powiem szczerze, że zgłupiałem. wyglądają tak samo . nie ma żadnej różnicy , ja przynajmniej nie widzę . czyli wiem że nic nie wiem do póki nie wrzucę grochu na retortę. jak zrobię próby to się odezwę . na tym zakończę tak nie miło bez konkluzji , pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 21.09.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 witam , dzisiaj otrzymałem żółtą iskrę z kareny i od razu porównałem ją z bartexem goldem. może zacznę od worków. karena 20kg folia szyta, bartex 25 folia zgrzewana. oba groszki dostałem na paletach , towar w stanie idealnym. brawo firmy kurierskie. węgiel z obu firm nie był mokry , ale też nie był suchy jak pieprz. lekko wilgoć można odczuć na ręku , wszystko w granicach normy. zakładana wilgotność producenta musi być, hehe. potem zacząłem porównywać węgiel i powiem szczerze, że zgłupiałem. wyglądają tak samo . nie ma żadnej różnicy , ja przynajmniej nie widzę . czyli wiem że nic nie wiem do póki nie wrzucę grochu na retortę. jak zrobię próby to się odezwę . na tym zakończę tak nie miło bez konkluzji , pozdr [ATTACH=CONFIG]331396[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]331397[/ATTACH] na zdjęciach raczej różnicy nie zobaczysz bo są te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 21.09.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Kiedy i jaki sypiesz jako pierwszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 21.09.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 na zdjęciach raczej różnicy nie zobaczysz bo są te same Jak to samo - jak jedno to Chwałowice , a drugie to Wesoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 21.09.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 na oko wyglądają tak samo. i stąd moje zdziwienie. nie do odróżnienia. karena może troszkę ciemniejsza ale dla tego że dopiero przyjechała i otworzyłem worek. w zeszłym roku jak porównywałem te dwie firmy różnica była i to znaczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 21.09.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Kiedy i jaki sypiesz jako pierwszy? bardzo mnie kusi żeby wrzucić na retortę , ale czy to będzie miarodajne przy tak małym odbiorze ciepła. dodam że groch wygląda bardzo dobrze w porównaniu do lokalnego jareta . widać że ma moc , czarny , twardy i się błyszczy jak psu jajca na .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 21.09.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 na zdjęciach raczej różnicy nie zobaczysz bo są te same na platerze masz dwa węgle na jednym jak i drugim zdjęciu. po lewej karena na żółtym tle a po prawej gold z bartexu. różnica taka że na pierwszej focie na środku położyłem nożyk do tapet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 21.09.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Jak to samo - jak jedno to Chwałowice , a drugie to Wesoła... no właśnie i bądź tu mądry człowieku. wyglądają tak samo , ciekawe jak się palą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 21.09.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 no właśnie i bądź tu mądry człowieku. wyglądają tak samo , ciekawe jak się palą ? Powinna być różnica w wyglądzie między nimi - dosyć to dziwne że tak nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 21.09.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 na platerze masz dwa węgle na jednym jak i drugim zdjęciu. po lewej karena na żółtym tle a po prawej gold z bartexu. różnica taka że na pierwszej focie na środku położyłem nożyk do tapet. spróbuj jeszcze je porównać na zgniatanie , weź młota, jedno ziarno i przy........... ,wesoła powinna być twardsza chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 22.09.2015 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Witam, pojawiła się kolejna super oferta na rosyjski węgiel http://superopal.com/sklep/nowosc-super-promocja-ekogroszek-czarna-perla 635 zł tona z dostawą do domu miał ktoś może z tym doświadczenie? Dostawca KTK Na fotach wygląda całkiem ładnie i czysty bez miału, jakby miał te 23-24MJ i popiołu do 10% to za tą cenę wydaję się OK - wysyłka za pobraniem gratis, jeszcze jakby ci sprzedawcy popracowali nad jakością worków foliowych (że by były mocniejsze) w które pakują ekogroszek to było by git ale już niektórzy pakują w worki PP : http://allegro.pl/nowosc-ekogroszek-czarna-perla-dostawa-cala-polsk-i5670758232.html Edytowane 22 Września 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 22.09.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Na fotach wygląda całkiem ładnie i czysty bez miału, jakby miał te 23-24MJ i popiołu do 10% to za tą cenę wydaję się OK - wysyłka za pobraniem gratis, jeszcze jakby ci sprzedawcy popracowali nad jakością worków foliowych (że by były mocniejsze) w które pakują ekogroszek to było by git ale już niektórzy pakują w worki PP : http://allegro.pl/nowosc-ekogroszek-czarna-perla-dostawa-cala-polsk-i5670758232.html Cena 635 przy zakupie u nich na stronie. Testował ktoś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 22.09.2015 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Cena 635 przy zakupie u nich na stronie. Testował ktoś już? Też mnie to ciekawi - zresztą już pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 22.09.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 też zamówiłem w Karenie 3 tony Chwałowice i Wesołą pół na pół. ma przyjść w tym tygodniu. dam znac jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 22.09.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 [ATTACH=CONFIG]331396[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]331397[/ATTACH] na mój gust na obu zdjęciach jest ten sam worek więc i węgiel jest ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 22.09.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Będą miał tą czarną perłę na próbę od znajomego więc może przetestuję w przyszłym tygodniu, bo kolega będzie palił dopiero zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts