Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam , dzisiaj otrzymałem żółtą iskrę z kareny i od razu porównałem ją z bartexem goldem. może zacznę od worków. karena 20kg folia szyta, bartex 25 folia zgrzewana. oba groszki dostałem na paletach , towar w stanie idealnym. brawo firmy kurierskie. węgiel z obu firm nie był mokry , ale też nie był suchy jak pieprz. lekko wilgoć można odczuć na ręku , wszystko w granicach normy. zakładana wilgotność producenta musi być, hehe. potem zacząłem porównywać węgiel i powiem szczerze, że zgłupiałem. wyglądają tak samo . nie ma żadnej różnicy , ja przynajmniej nie widzę . czyli wiem że nic nie wiem do póki nie wrzucę grochu na retortę. jak zrobię próby to się odezwę . na tym zakończę tak nie miło bez konkluzji , pozdr

20150921_122925_resized.jpg

20150921_122910_resized.jpg

witam , dzisiaj otrzymałem żółtą iskrę z kareny i od razu porównałem ją z bartexem goldem. może zacznę od worków. karena 20kg folia szyta, bartex 25 folia zgrzewana. oba groszki dostałem na paletach , towar w stanie idealnym. brawo firmy kurierskie. węgiel z obu firm nie był mokry , ale też nie był suchy jak pieprz. lekko wilgoć można odczuć na ręku , wszystko w granicach normy. zakładana wilgotność producenta musi być, hehe. potem zacząłem porównywać węgiel i powiem szczerze, że zgłupiałem. wyglądają tak samo . nie ma żadnej różnicy , ja przynajmniej nie widzę . czyli wiem że nic nie wiem do póki nie wrzucę grochu na retortę. jak zrobię próby to się odezwę . na tym zakończę tak nie miło bez konkluzji , pozdr

[ATTACH=CONFIG]331396[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]331397[/ATTACH]

na zdjęciach raczej różnicy nie zobaczysz bo są te same

Kiedy i jaki sypiesz jako pierwszy?

bardzo mnie kusi żeby wrzucić na retortę , ale czy to będzie miarodajne przy tak małym odbiorze ciepła. dodam że groch wygląda bardzo dobrze w porównaniu do lokalnego jareta . widać że ma moc , czarny , twardy i się błyszczy jak psu jajca na ....

na platerze masz dwa węgle na jednym jak i drugim zdjęciu. po lewej karena na żółtym tle a po prawej gold z bartexu. różnica taka że na pierwszej focie na środku położyłem nożyk do tapet.

spróbuj jeszcze je porównać na zgniatanie :p, weź młota, jedno ziarno i przy........... ,wesoła powinna być twardsza chyba.

Witam, pojawiła się kolejna super oferta na rosyjski węgiel http://superopal.com/sklep/nowosc-super-promocja-ekogroszek-czarna-perla 635 zł tona z dostawą do domu miał ktoś może z tym doświadczenie? Dostawca KTK

Na fotach wygląda całkiem ładnie i czysty bez miału, jakby miał te 23-24MJ i popiołu do 10% to za tą cenę wydaję się OK - wysyłka za pobraniem gratis, jeszcze jakby ci sprzedawcy popracowali nad jakością worków foliowych (że by były mocniejsze) w które pakują ekogroszek to było by git ale już niektórzy pakują w worki PP :

http://allegro.pl/nowosc-ekogroszek-czarna-perla-dostawa-cala-polsk-i5670758232.html

Edytowane przez robertokot25

Na fotach wygląda całkiem ładnie i czysty bez miału, jakby miał te 23-24MJ i popiołu do 10% to za tą cenę wydaję się OK - wysyłka za pobraniem gratis, jeszcze jakby ci sprzedawcy popracowali nad jakością worków foliowych (że by były mocniejsze) w które pakują ekogroszek to było by git ale już niektórzy pakują w worki PP :

http://allegro.pl/nowosc-ekogroszek-czarna-perla-dostawa-cala-polsk-i5670758232.html

Cena 635 przy zakupie u nich na stronie.

Testował ktoś już?