micro-jr 06.10.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 u mnie w RBR jest na pierwszym segmencie za piecem.mierzy temperaturę na "wyjściu z pieca" i jest "w środku komina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 06.10.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Czy ktoś brał ostatnio żółtą iskrę z Kareny? ja brałem , worki 20 kilowe zaszywane nicią. węgiel wygląda na ok , wilgotność w granicach normy. niestety nie robiłem testów bo jest ciepło i jeszcze męczę stary zasyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo.jot 06.10.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 ja brałem , worki 20 kilowe zaszywane nicią. węgiel wygląda na ok , wilgotność w granicach normy. niestety nie robiłem testów bo jest ciepło i jeszcze męczę stary zasyp. Dzięki. Byłem ciekawy czy nie leje się wodą z worków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.10.2015 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 W którym miejscu na czopuchu mam montować czujnik / termometr do mierzenia temperatury spalin? [ATTACH=CONFIG]333042[/ATTACH] A to fabrycznie nie miałaś otworu (ja miałem)? Tuż przed kolanem montujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 06.10.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Dzięki. Byłem ciekawy czy nie leje się wodą z worków. węgiel jest w miarę suchy. gościu z kareny zarzeka się, że dodatkowo uruchamiają dosuszanie na linii pakującej. nie chce mi się w to wierzyć no ale może zobaczymy na ich stronie jakiś krótki reportaż na ten temat. ciekawy bajer...prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 06.10.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 (edytowane) Też wrzuć jakieś foty/filmik z retorty i popielnika i własne odczucia jak popalisz kilka dni - też mi się wydaje że dziwne nastawy masz - jak przy super mocnym ekogroszku ale może ślimak ma szybki obrót stąd to wynika Wrzucam zdjęcie palnika. Dzisiaj dokupiłem 2 t perły - powinno wystarczyć na cała zimę Edytowane 6 Października 2015 przez KaliMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 06.10.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Ostrzegała mnie Pani ze cena Enrgo pójdzie w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 06.10.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 A to fabrycznie nie miałaś otworu (ja miałem)? Tuż przed kolanem montujesz. Nie ma otworu. Defro widocznie nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 07.10.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Czy ktoś brał ostatnio żółtą iskrę z Kareny? Ja w sierpniu - w końcu jest sucha bo w poprzednim roku była dość mokra - niestety nadal dużo popiołu ale się nie spieka lub spieka się minimalnie - jak dla mnie gdyby nie ten popiół to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 07.10.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) Ja w sierpniu - w końcu jest sucha bo w poprzednim roku była dość mokra - niestety nadal dużo popiołu ale się nie spieka lub spieka się minimalnie - jak dla mnie gdyby nie ten popiół to OK. To przy Chwałowicach aż tak kiepsko z popiołem? Edytowane 7 Października 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 07.10.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 To przy Chwałowicach aż tak kiepski z popiołem? UPS - jak to facet nie rozróżnia kolorów - masz rację nie popatrzyłem że żółta to Chwałowice -- kupuję od dwóch lat Wesołą - worki pomarańczowe ale też żółtawe dlatego mnie to zmyliło . Chodziło mi oczywiście o nazwę handlową Wesoła - tym nie mniej - jest suchsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 07.10.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 UPS - jak to facet nie rozróżnia kolorów - masz rację nie popatrzyłem że żółta to Chwałowice -- kupuję od dwóch lat Wesołą - worki pomarańczowe ale też żółtawe dlatego mnie to zmyliło . Chodziło mi oczywiście o nazwę handlową Wesoła - tym nie mniej - jest suchsze . To też dziwne, bo Wesoła ma chyba teoretycznie najmniej popiołu z ekogroszków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 07.10.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Już w zeszłym sezonie narzekali na Wesołą że jakość spadła . Paliłem wcześniej ekogorszkiem ze Składów Węgla - bardziej się spiekał i niedopalał ale mniej syfił jak teraz Wesoła - choć ta poza tym popiołem jest mniej problematyczna w spalaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 07.10.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Od 2.10 do 7.10 (5 dni) poszło mi Wesołej 87kg (3,5 worka). Chyba coś nie halooo! Średnio od 9 do 18 tylko CWU - tryb letni, po 18 do 9 tryb pompy równoległe. Ustawienia pieca takie jak zaproponował SUSPENSER czyli:Czas podawania 6sekPrzerwa podawania 100sekSiła nadmuchu 15Histereza kotła 2stHistereza CWU 2st Praca podtrzymania 5sekPrzerwa poodtrzymania 60min Wentylator podtrzymaniaczas pracy 20sekczas przerwy 60min Na chwilę obecną jeszcze nie posiadam siłownika zaworu ale już jedzie ARM 343. Czy to możliwe żeby było tak duże zużycie paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 07.10.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Zamówiłem tonę perły na próbę. Jak będzie fajnie to się zamówi więcej. byle sucha była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 07.10.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) Od 2.10 do 7.10 (5 dni) poszło mi Wesołej 87kg (3,5 worka). Chyba coś nie halooo! Średnio od 9 do 18 tylko CWU - tryb letni, po 18 do 9 tryb pompy równoległe. Ustawienia pieca takie jak zaproponował SUSPENSER czyli: Czas podawania 6sek Przerwa podawania 100sek Siła nadmuchu 15 Histereza kotła 2st Histereza CWU 2st Praca podtrzymania 5sek Przerwa poodtrzymania 60min Wentylator podtrzymania czas pracy 20sek czas przerwy 60min Na chwilę obecną jeszcze nie posiadam siłownika zaworu ale już jedzie ARM 343. Czy to możliwe żeby było tak duże zużycie paliwa? Ja w tym samym okresie od piątku wieczór grzeję CWU i przez 12 godzin na dobę w nocy podłogówka w łazienkach, kuchni, jadalni i przedpokoju. Spalanie do teraz czarnej perły niecałe 30 kg. Moje ustawienia: Czas podawania 5 sek Przerwa podawania 130 sek Siła nadmuchu 37 % Histereza kotła 0,2 C CWU grzane grawitacyjnie Edytowane 7 Października 2015 przez KaliMi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 07.10.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Ja w tym samym okresie od piątku wieczór grzeję CWU i przez 12 godzin na dobę w nocy podłogówka w łazienkach, kuchni, jadalni i przedpokoju. Spalanie do teraz czarnej perły niecałe 30 kg. Moje ustawienia: Czas podawania 65 sek Przerwa podawania 130 sek Siła nadmuchu 37 % Histereza kotła 0,2 C CWU grzane grawitacyjnie 65sek. ? raczej 6sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 07.10.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 65sek. ? raczej 6sek Oczywiście 5 sekund już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.10.2015 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 - pomyłka chodziło mi że spaliłeś więcej w krótszym czasie, bo puszczałeś nie tylko na CWU. ps. ktoś palił jeszcze Perłą i się podzieli wrażeniami? Nadal czekam na jakieś testy Chwałowic, Wesołej, Skarbka z Bobrka i Piekar, Ziemowita, Jareta ze świeżych dostaw. Wesołą testowałem, ma moc jak należy [wyraźnie wyższą niż rosyjski, czy Premium, który mam w ofercie], ale spieka się dość mocno, pozostałych nie testowałem bo ich nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.10.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 SUSPENSER - kiedy mogą być jakieś wyniki z Czarnej Perły? Gdy tylko ją dostanę - mam informację, że worek na testy będzie wysłany w sobotę, więc pewnie w poniedziałek do mnie dotrze najwcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts