KaliMi 08.10.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 ile za tonę tej czarnej perły ? i gdzie kupowałeś? Na alledrogo za 645 za tonę z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 09.10.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Dokonałem modyfikacji pieca i spalanie mi spadło przy podobnej pogodzie w zeszłym roku z 14 kg/na 24h do 10kg/24h jareta od gwoździa. Jak będzie zimniej to robie sobie mieszanka jareta z wesołą dodam, że mam małe dziecko i w domu temp nie spada poniżej 23 stopni. Jeśli to jie tajemnica, cóź to za modyfikacja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 09.10.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Jeśli to jie tajemnica, cóź to za modyfikacja?? Mały dom do ogrzania i duży piec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 09.10.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Mały dom do ogrzania i duży piec ? Niedocieplony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 09.10.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Czy masz założony zawór trójdrożny/cztero ? Tak, mam zawór czterodrożny, wczoraj dojechał siłownik więc bawię się z ustawieniami. W sterowniku pieca mam opcje "reg. pok. tryb - sterowanie piecem - sterowanie pompą, mogę też załączyć obydwie funkcje. W TECH'u powiedzieli że mogę być wyłączone a sterownik pokojowy będzie regulować. W tym układzie pompa chodzi cały czas. Przy wybraniu opcji ster. pompą, załącza/wyłącza się, tylko nie bardzo dopycha do ostatnich grzejników. Jakieś sugestie??? Edytowane 9 Października 2015 przez miet55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 09.10.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Tak, mam zawór czterodrożny, wczoraj dojechał siłownik więc bawię się z ustawieniami. W sterowniku pieca mam opcje "reg. pok. tryb - sterowanie piecem - sterowanie pompą, mogę też załączyć obydwie funkcje. W TECH'u powiedzieli że mogę być wyłączone a sterownik pokojowy będzie regulować. W tym układzie pompa chodzi cały czas. Przy wybraniu opcji ster. pompą, załącza/wyłącza się, tylko nie bardzo dopycha do ostatnich grzejników. Jakieś sugestie??? Nie jest hydraulikiem ale ja jak nie dopychało do ostatnich grzejników to zmniejszyłem na najbliższych grzenijach przy kotłowni na zaworach termostatycznych przepływy wody. Domyślnie ustawione były na 6. Pierwszy grzejnik dałem 2, drugi 3, trzeci 4, czwarty 5 i piąty 6 i zaczęło poprawnie chodzić. Edytowane 9 Października 2015 przez styks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 09.10.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 To mnie zmartwiłeś - 2 tony zamówiłem i ani na e-maila ani tel nie odbierają. Daj znać jak dojdzie bądź uda Ci się skontaktować z nimi. JA też czekam już tydz. na Czarną Perłę. Ale dostałem mejla z nr przesyłki. JAk zadzwoniłem do SuperOpał to PAni oddzwoniła. Tylko problem bo sprawdziłem i POcztex już ma zapisane ze nieudana próba doręczenia a nikt się ze mną nie kontakował. Może awizo zostawił i teraz musze pojechać odebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 09.10.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Zmniejszyłem moc cieplna poprzez zmniejszenie komory spalania tz. włożyłem do środka cegły szamotowe bez murowania zmniejszyło spalanie ale troszke pogorszyło przebieg spalania bo robia się spieki koksowe przy jarecie więc kombinuje jeszcze z ustawieniami, nadmuch mam minimalny 2 pozycja z 12. Ekogroszek ogólnie zdrożał od zeszłego roku przynajmniej w gwoździu jaret z 620 na 660 zł a wesoła z 780 na 840 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 09.10.2015 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 ... zmniejszyłem na najbliższych grzenijach przy kotłowni na zaworach termostatycznych przepływy wody. Domyślnie ustawione były na 6. Pierwszy grzejnik dałem 2, drugi 3, trzeci 4, czwarty 5 i piąty 6 i zaczęło poprawnie chodzić. [ATTACH=CONFIG]333453[/ATTACH] Dlatego i najbliższy wtorek instalator będzie mi zakładać Danfoss'y. One podobno już w sobie mają coś na styl kryzowania. Chodzi chyba o jakieś nastawy wstępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 09.10.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Dlatego i najbliższy wtorek instalator będzie mi zakładać Danfoss'y. Jeżeli dopiero zakładasz termostaty na grzejniki - pomyśl o elektronicznych - dopłacisz parę złotych więcej ale masz więcej możliwości sterowania indywidualnie - niezależnie od termostatu pokojowego i pieca - lub przynajmniej załóż w sypialni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 09.10.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Elektroniczne super się sprawdzają ustawiasz sobie temperaturę a nawet godziny pracy dzień noc itp. Ja dałem 50 zł za szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Częstochowa 09.10.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Zmniejszyłem moc cieplna poprzez zmniejszenie komory spalania tz. włożyłem do środka cegły szamotowe bez murowania zmniejszyło spalanie ale troszke pogorszyło przebieg spalania bo robia się spieki koksowe przy jarecie więc kombinuje jeszcze z ustawieniami, nadmuch mam minimalny 2 pozycja z 12. Ekogroszek ogólnie zdrożał od zeszłego roku przynajmniej w gwoździu jaret z 620 na 660 zł a wesoła z 780 na 840 zł A jak kupowałeś kocioł to nie miałeś "zawirowacza spalin" , taka kratka z otworami okrągłymi do wsadzenia pomiędzy komorami w piecu. Powoduję to obniżenie temperatury na wylocie (spalin) o ok. 40-50'C , a tym samym zostaje więcej ciepła energi w kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 09.10.2015 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Niestety nie mam czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 09.10.2015 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Dlatego i najbliższy wtorek instalator będzie mi zakładać Danfoss'y. One podobno już w sobie mają coś na styl kryzowania. Chodzi chyba o jakieś nastawy wstępne. Jeśli dalej nie będa grzać ostatnie grzejniki, pomimo skryzowania, zmień bieg pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawieer 09.10.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Jeśli dalej nie będa grzać ostatnie grzejniki, pomimo skryzowania, zmień bieg pompy. a czy ktoś używał tego eko ,,,, http://allegro.pl/tani-opal-ekogroszek-1000kg-worki-25kg-i5069847553.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 09.10.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 a czy ktoś używał tego eko ,,,, http://allegro.pl/tani-opal-ekogroszek-1000kg-worki-25kg-i5069847553.html Węgiel młody miękki płomienny to zastępcze nazwy brunatnego Czecha. Kolegi nie idźcie tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forestml 09.10.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 a czy ktoś używał tego eko ,,,, http://allegro.pl/tani-opal-ekogroszek-1000kg-worki-25kg-i5069847553.html Szajs jakich mało. Gówniany opał, syfi piec strasznie. Palenie tym czymś nie ma uzasadnienia. Szczególnie, że akurat od tego dostawcy jest w nim pełno śmieci powodujących zrywanie zawleczek. Ja błąd zakupu tego czegoś okupiłem rozbiórką palnika z wyjęciem go z kotła (nowy kocioł zakupiony jesienią 2014). A no śruba z nakrętką mi się trafiła 4 cm. Jeśli chcesz palić tym czechem to tylko latem CWU i od sprawdzonego dostawcy. Ten akurat do nich nie należy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 09.10.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Z tym groszkiem to chyba jak z butami. Chcesz być zadowolony musisz musisz na dzień dobry dać więcej! Wszyscy znajomi w mojej okolicy którzy zakupili Ekoret (960PLN) nie powiedzieli o nim złego słowa. No chyba , że na cenę Najbardziej wkurzające jest, że mając pod nosem jeden z dwóch składów opałowych spółki "Katowicki Węgiel" jego cena jest tak wysoka. Fakt, że odległość i transport ze Śląska do Kuj-Pom są to jakieś tam koszty ale.... W ogóle to dość dziwna sytuacja, że holding zdecydował sie na tak odległe punkty. I teraz niech mi ktoś racjonalne wytłumaczy, dlaczego za Ekoret kupiony w SO spółki "Katowicki Węgiel" płecę 960PLN plus ewentualny transport (ok 100PLN za 15KM) a firma Bio-Pol za niby oryginalny Ekoret (paczkowany u siebie) chce 750PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 09.10.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Z tym groszkiem to chyba jak z butami. Chcesz być zadowolony musisz musisz na dzień dobry dać więcej! Wszyscy znajomi w mojej okolicy którzy zakupili Ekoret (960PLN) nie powiedzieli o nim złego słowa. No chyba , że na cenę Najbardziej wkurzające jest, że mając pod nosem jeden z dwóch składów opałowych spółki "Katowicki Węgiel" jego cena jest tak wysoka. Fakt, że odległość i transport ze Śląska do Kuj-Pom są to jakieś tam koszty ale.... W ogóle to dość dziwna sytuacja, że holding zdecydował sie na tak odległe punkty. I teraz niech mi ktoś racjonalne wytłumaczy, dlaczego za Ekoret kupiony w SO spółki "Katowicki Węgiel" płecę 960PLN plus ewentualny transport (ok 100PLN za 15KM) a firma Bio-Pol za niby oryginalny Ekoret (paczkowany u siebie) chce 750PLN naszego przemysłu górniczego nigdy do końca nie zrozumiesz , jedyne lekarstwo to konkurencja i prawdziwa restrukturyzacja. Edytowane 9 Października 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 09.10.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 JA też czekam już tydz. na Czarną Perłę. Ale dostałem mejla z nr przesyłki. JAk zadzwoniłem do SuperOpał to PAni oddzwoniła. Tylko problem bo sprawdziłem i POcztex już ma zapisane ze nieudana próba doręczenia a nikt się ze mną nie kontakował. Może awizo zostawił i teraz musze pojechać odebrać musi być ostry run na perłe i pewnie są poślizgi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts