miet55 09.10.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) naszego przemysłu górniczego nigdy do końca nie zrozumiesz , jedyne lekarstwo to konkurencja i prawdziwa restrukturyzacja. A może w tym po 750zł z Bio-Pol'u znajdziemy "ulepszacz" Edytowane 9 Października 2015 przez miet55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 09.10.2015 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 A może w tym po 750zł z Bio-Pol'u znajdziemy "ulepszacz" Tego nie wie nikt poza pakującym.... mam obecnie jeszcze trochę oryginalnie pakowanego Ekoretu - nie polecam, popiołu sporo i dziwnie jasny jak z Retopala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawieer 09.10.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Tego nie wie nikt poza pakującym.... mam obecnie jeszcze trochę oryginalnie pakowanego Ekoretu - nie polecam, popiołu sporo i dziwnie jasny jak z Retopala no to mi wyjaśniliście )) dziękuję a jaki opał macie sprawdzony i polecicie na 100% ? a ten ? http://allegro.pl/pieklorz-ekogroszek-27-mj-kg-polski-krol-kalorii-i5634431312.html lub http://superopal.com/nowosc-super-promocja-ekogroszek-czarna-perla Edytowane 9 Października 2015 przez ksawieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 09.10.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) no to mi wyjaśniliście )) dziękuję a jaki opał macie sprawdzony i polecicie...] Kup w Kruszynie Krajeńskim w Simba groszek Ekosort (930PLN i do Bydzi dowiozą Ci za darmo), miałem na pierwsze rozpalenie i wydaje się być OK! Pochodzi z tej samej firmy co Ekoret Edytowane 9 Października 2015 przez miet55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 09.10.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Kup w Kruszynie Krajeńskim w Simba groszek Ekosort (930PLN i do Bydzi dowiozą Ci za darmo), miałem na pierwsze rozpalenie i wydaje się być OK! Pochodzi z tej samej firmy co Ekoret 930zł za EKOSORT, który ma tylko 24MJ??? : http://wegiel.katowice.pl/oferta/sortymenty_i_ceny1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawieer 09.10.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 930zł za EKOSORT, który ma tylko 24MJ??? : http://wegiel.katowice.pl/oferta/sortymenty_i_ceny1/ a czarna perła ? ma 24-25 Mj i kosztuje 635zł / tona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 09.10.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Z tym groszkiem to chyba jak z butami. Chcesz być zadowolony musisz musisz na dzień dobry dać więcej! Wszyscy znajomi w mojej okolicy którzy zakupili Ekoret (960PLN) nie powiedzieli o nim złego słowa. No chyba , że na cenę Najbardziej wkurzające jest, że mając pod nosem jeden z dwóch składów opałowych spółki "Katowicki Węgiel" jego cena jest tak wysoka. Fakt, że odległość i transport ze Śląska do Kuj-Pom są to jakieś tam koszty ale.... W ogóle to dość dziwna sytuacja, że holding zdecydował sie na tak odległe punkty. I teraz niech mi ktoś racjonalne wytłumaczy, dlaczego za Ekoret kupiony w SO spółki "Katowicki Węgiel" płecę 960PLN plus ewentualny transport (ok 100PLN za 15KM) a firma Bio-Pol za niby oryginalny Ekoret (paczkowany u siebie) chce 750PLN Witam , kolegę z kujawsko-pomorskiego ... W życiu bym nie dał za węgiel 960zł za tonę. To zwykłe szaleństwo ... I do tego jeszcze transport .. Opał kupuje od 2011r i za ekogroszek nigdy nie dałem więcej niż 800zł (i wtedy to już był pakowany). Na ten sezon kupiłem ruska przez net po 705zł i tyle .. Nie widzę sensu przepłacać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawieer 09.10.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Witam , kolegę z kujawsko-pomorskiego ... W życiu bym nie dał za węgiel 960zł za tonę. To zwykłe szaleństwo ... I do tego jeszcze transport .. Opał kupuje od 2011r i za ekogroszek nigdy nie dałem więcej niż 800zł (i wtedy to już był pakowany). Na ten sezon kupiłem ruska przez net po 705zł i tyle .. Nie widzę sensu przepłacać ... WITAM myślę że czarna perła będzie ok używałem czeski opała raz ale zawalał mi piec masakrycznie Edytowane 9 Października 2015 przez ksawieer zmiana danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 09.10.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Witam , kolegę z kujawsko-pomorskiego ... Na ten sezon kupiłem ruska przez net po 705zł i tyle .. Nie widzę sensu przepłacać ... Ja kupiłem ruska z upustem z Lechpol'u (720) i więcej go nie chcę. Musiałbym do UMiG wystosować pismo o dodatkowy pojemnik , tyle popiołu. 930zł za EKOSORT, który ma tylko 24MJ??? : http://wegiel.katowice.pl/oferta/sortymenty_i_ceny1/ Pokręciłem, to był E-GROSZEK workowany - 26 tys, Edytowane 10 Października 2015 przez miet55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbson 10.10.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 pierwszy raz kupowałem ekogroszek przez internet, kupiłem z dwóch sklepów tj bartex i trust, po 1 tonie w tym samy dniu, jeszcze w tym samym dniu dokonałem przelewu, obie przesyłki zostały wysłane przez pocztex i jedna przyszła po 7 dniach od przelewu a druga po 14 dniach od przelewu, podobno samochody się nie składały i towar stał np dwa dni w łodzi, później 2 dni w piotrkowie itd. też miałem w pewnym momencie info, że kurier nie udało się dostarczyć towaru ale gość się wycofał jak zaprotestowałem, wogóle takiej próby nie było. wkurzające jest jeszcze jedno, żona z małym dzieckiem tony nie rozładuje - fajnie by było żebym był w domu, dzwonie do gościa co wysyła samochody i umawiam termin powiedzmy na jutro rano, proszę go żeby zadzwonił wcześniej to ojca poproszę - gość mówi ok i co jest następnego dnia?ja w pracy a o 8 rano dzwoni kurier że stoi pod domem i nikt mu nie otwiera!! małą mi wystraszył bo się zaczął dobijać, ale mnie to wkur... tak ciężko zadzwonić chwilę wcześniej tym bardziej, że prosiłem. podsumowując do sklepów i ekogroszku uwag nie mam ale sama realizacja przesyłek pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawieer 10.10.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 pierwszy raz kupowałem ekogroszek przez internet, kupiłem z dwóch sklepów tj bartex i trust, po 1 tonie w tym samy dniu, jeszcze w tym samym dniu dokonałem przelewu, obie przesyłki zostały wysłane przez pocztex i jedna przyszła po 7 dniach od przelewu a druga po 14 dniach od przelewu, podobno samochody się nie składały i towar stał np dwa dni w łodzi, później 2 dni w piotrkowie itd. też miałem w pewnym momencie info, że kurier nie udało się dostarczyć towaru ale gość się wycofał jak zaprotestowałem, wogóle takiej próby nie było. wkurzające jest jeszcze jedno, żona z małym dzieckiem tony nie rozładuje - fajnie by było żebym był w domu, dzwonie do gościa co wysyła samochody i umawiam termin powiedzmy na jutro rano, proszę go żeby zadzwonił wcześniej to ojca poproszę - gość mówi ok i co jest następnego dnia?ja w pracy a o 8 rano dzwoni kurier że stoi pod domem i nikt mu nie otwiera!! małą mi wystraszył bo się zaczął dobijać, ale mnie to wkur... tak ciężko zadzwonić chwilę wcześniej tym bardziej, że prosiłem. podsumowując do sklepów i ekogroszku uwag nie mam ale sama realizacja przesyłek pozostawia wiele do życzenia. Dzwoniłem do lokalnej składnicy i mają EG z kopalni Chwałowice za 780zł / tona o mocy 25-27 Mj , pytałem certyfikat i Pan powiedziała że musi go ściągnąć. Wezmę na próbę tone tego z Chwałowic i tej Czarnej Perły i zobaczymy http://olx.pl/oferta/ekogroszek-workowany-bydgoszcz-tanio-CID628-ID2duCL.html#09e5b60ee3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.10.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Ja kupiłem ruska z upustem z Lechpol'u (720) i więcej go nie chcę. Musiałbym do UMiG wystosować pismo o dodatkowy pojemnik , tyle popiołu. Może coś pokręciłem i był to E-GROSZEK. Napisane było 26 tys, Faktycznie jest więcej popiołu. Ja mam poównanie rusek vs Chwałowice i wychodzi z 2x więcej popiołu ... Tyle że popiół z ruska jest innny niż z Chwałowic. Jest bielszy i taki jakby lźejszy ... Mi by było szkoda kasy płacić prawie 1000zł za opał , jak opał o podobnej kaloryczności można kupić za około 700zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbson 10.10.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) ja wczoraj dokupiłem 1 tonę z chwałowic - podobno - tak twierdzi lokalny sprzedawca - workowany, z dowozem z rozliczeniem worków zwrotnych wyszło 720 pln za tonę, wczoraj też odpaliłem piec, na razie zasypany energo żółtym - piec w trybie automatycznym z włączonym PID, w tamtym roku wyszło mi około 890 średnio za tonę - kupowałem u lokalnego dostawcy, w tym roku szukałem,przebierałem i mam tę samą ilość za średnio 730 pln za tonę, a czy cena = jakość dopiero się przekonamy Edytowane 10 Października 2015 przez qbson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 10.10.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Mi by było szkoda kasy płacić prawie 1000zł za opał , jak opał o podobnej kaloryczności można kupić za około 700zł ... Też mi szkoda, weź jednak pod uwagę, że masz chałupę porządnie ocieploną. Przed 2 tygodniami moi znajomi co maja nowe domy jeszcze nie grzali, sporadycznie puścili trochę ciepełka. Ja zmuszony byłem popołudniami włączać obieg CO. Dlatego właśnie potrzebuję dobrego węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 10.10.2015 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Też mi szkoda, weź jednak pod uwagę, że masz chałupę porządnie ocieploną. Przed 2 tygodniami moi znajomi co maja nowe domy jeszcze nie grzali, sporadycznie puścili trochę ciepełka. Ja zmuszony byłem popołudniami włączać obieg CO. Dlatego właśnie potrzebuję dobrego węgla. Ok. Choć i tak uważam że nie ma sensu przepłacać , bo TY masz opał 26MJ i ja 26MJ , tyle że mój z dowozem kosztował mnie ponad 300zł mniej na tonie ... I przyjechał z końca Polski ... Jedynym minusem obecnego opału jest ilośc popiołu i tyle .... Reszta to same zalety (czystszy wymiennik niż przy paleniu Chwałowicami , zupełny brak spieków koksowych , prosty w spalaniu , kaloryczny). W Twoim przypadku gdzy dużo zużywasz , to tym bardziej powinieneś szukać opału który Cię będzie najmniej kosztował za sezon grzewczy , bo przy kilku tonach robi się naprawdę ładna oszczędność ... Ja 2 lata używałem PL opału (miał niby Piast i ekogroszek Chwałowice) z lokalnego chwalonego składu i raczej do PL opału nie wrócę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 10.10.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 W Twoim przypadku gdzy dużo zużywasz , to tym bardziej powinieneś szukać opału który Cię będzie najmniej kosztował za sezon grzewczy , bo przy kilku tonach robi się naprawdę ładna oszczędność ... I dlatego podejmę ryzyko i spróbuję czegoś od nich: http://ekogroszek-sklep.eu/eko-groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawieer 10.10.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 I dlatego podejmę ryzyko i spróbuję czegoś od nich: http://ekogroszek-sklep.eu/eko-groszek ja póki co nie muszę palić mam w domu 18-19 stopi , mam ocieplone ściany 10cm dach 10cm podłoga 16cm i póki co jest oki , ale szukam opłau i dylemat. może póki co spróbuje tą czarną perłę http://superopal.com/nowosc-super-promocja-ekogroszek-czarna-perla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forestml 10.10.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Jeśli chodzi o "czarną perłę" to palę nią od 07.10 CWU i lekko CO. Spalanie jest OK. Węgiel się dobrze wypala. Absolutnie żadnych spieków koksowych. W tych warunkach co za oknem to bezproblemowo kocioł dochodzi do zadanej temperatury (dziś było rano -6 C) i lekko przebija ją nawet (kwestia ustawień). Węgiel jaki ja dostałem był świetnie przygotowany, suchy jak pieprz, worki foliowe czyste i mocne. Świetna cena. Ogólnie wg mnie bardzo dobry opał na okres przejściowy. Na poważną zimę już chyba nie ... bo ma jedną poważną wadę jak dla mnie - dużo popiołu. Jeśli to nie jest dla kogoś problemem to jest to dobry opał moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksawieer 10.10.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Jeśli chodzi o "czarną perłę" to palę nią od 07.10 CWU i lekko CO. Spalanie jest OK. Węgiel się dobrze wypala. Absolutnie żadnych spieków koksowych. W tych warunkach co za oknem to bezproblemowo kocioł dochodzi do zadanej temperatury (dziś było rano -6 C) i lekko przebija ją nawet (kwestia ustawień). Węgiel jaki ja dostałem był świetnie przygotowany, suchy jak pieprz, worki foliowe czyste i mocne. Świetna cena. Ogólnie wg mnie bardzo dobry opał na okres przejściowy. Na poważną zimę już chyba nie ... bo ma jedną poważną wadę jak dla mnie - dużo popiołu. Jeśli to nie jest dla kogoś problemem to jest to dobry opał moim zdaniem. super dziekuję za informacje , może napisać ile to jest dla ciebie dużo popiołu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.10.2015 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 ja póki co nie muszę palić mam w domu 18-19 stopi , mam ocieplone ściany 10cm dach 10cm podłoga 16cm i póki co jest oki , ale szukam opłau i dylemat. może póki co spróbuje tą czarną perłę http://superopal.com/nowosc-super-promocja-ekogroszek-czarna-perla Z jakiej kopalni jest ta Czarna perła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts