Akrimka 16.10.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Upgrade - moja paleta z Czarną perłą przyszła z: Skład węgla Rucianka Terminal Przeładunkowy Rucianka 14-420 Młynaryhttp://ktkpolska.pl/kontakt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.10.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Czy ktoś ostatnio robił zakupy w Karenie?Warto u nich kupić – jak z jakością?Zastanawiam się nad zakupem seledynowej iskry lub czerwonej. Czy ktoś tym palił?Przede wszystkim najważniejsze pytanie. W związku z tym że Karena sprzedaje opał w foliowych workach, chciałem zapytać czy opał jest suchy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 16.10.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Ogolnie mi pasuje.wegiel ma moc,malo popiolu,nie szlakuje,moze dlugo polezec na retorcie ,dlugie podtrzymanie ikopczyk sie nie zapada tylko w popiele sa kamyki ,drobne czerwone lupki. Wegiel spoko,zolta iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.10.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Ale jest suchy w senie czy biorąc garść z worka nie jest wilgotny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 16.10.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Ale jest suchy w senie czy biorąc garść z worka nie jest wilgotny?[/QUOT Niby jest suchy,ale rosa zbiera sie w koszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.10.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Ja teraz palę groszkiem, który jest suchy jak pieprz. Jak wsypuje do zasobnika, to jest takie zadymienie, że muszę uciekać i szybko wietrzyć. Mimo to, w zasobniku jest wilgoć na ściankach - zwłaszcza jak jest dużo opału... nie wiem czym to jest spowodowane. W każdym razie dziękuje za odpowiedź. Czekam jeszcze na opinie odnośnie Seledynowej Iskry - Ziemowita. Może ktoś tym palił ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 16.10.2015 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Jest suchszy niż w zeszłym roku , nie mieszany z miałem jak to robi taniopal.pl- ( brrrr co sobotę siałem węgiel ,a z 5 razy wywalałem z podajnika zanim się skapowałem że to przez miał ). Jak zadzwonisz do nich to można wytargować nawet parę groszy rabatu . Ogólnie jestem zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilchelm 16.10.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Być może się skusze, bo te moje lokalne składy to sami oszuści. Nie ma żadnej kontroli nad tym wszystkim.Sami workują i nie wiadomo co się kupuje. Co by nie zapytał, to wszyscy mają super opał...Ręcę opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.10.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 to jeszcze trzeba im coś odsyłać na swój koszt? Zapewne dokument dostawy dla Urzędu Celnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.10.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Zastanawiam się nad kupieniem tony tego ekogroszku i tony Czarnej Perły. Poprzednią zimę paliłem zielony ekogroszkiem z TaniOpał.pl Tani Opał zielony to Komorany, brunatny z Czech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 16.10.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Jutro jestem we Wrocku okolice Bielan w godz. około 16-17 (nie wiem dokładnie) i mogę podrzucić woreczek do testów. Jeżeli byłbyś w okolicach w tych godz. to możemy się dogadać gdzie i jak. Dzięki - szkoda, że na @ nie napisałeś bo nie odczytałem tego w porę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małkociniak 16.10.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Czy ktoś ostatnio robił zakupy w Karenie? Warto u nich kupić – jak z jakością? Zastanawiam się nad zakupem seledynowej iskry lub czerwonej. Czy ktoś tym palił? Przede wszystkim najważniejsze pytanie. W związku z tym że Karena sprzedaje opał w foliowych workach, chciałem zapytać czy opał jest suchy??? Powiem tak paliłem żółtą, brązową,seledynową zamówiłem czerwoną żeby domieszać do Chwałka (Pieklorza) by się ustrzec spieków. Powiem tak du..y nie urywa niedowaga śmieci (guma z taśmociągu, folia, drewno) dużo popiołu i sadzy. Teraz czerwona iskra mega mokra ale z tym to nie reguła. Od przyszłego sezonu polityka jest taka że wolę kupić oryginalnego Chwałka i dołożyć trochę ponad 100 pln-ów niż kupować wegięl nie wiadomego pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 17.10.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 (edytowane) A z jakiej miejscowości dostałeś dostawę ? Mikówiec czy warszawa według listu przewozowego? O co chodzi z tym Mikówiec? U Nas nie ma skłądu wegla, ani niczego podobnego. Tona Czarnej dotarła po tygodniu, niestety dzień po zasypaniu, więc zasypię dopiero około wtorku, pewnie do środy zacznie grzać. Źródłem: 64-330 Opalenica Terminal Węglowy LDD14 Data załadunku: 12-10-2015 ( a zakupiłem 07-10-2015) We wtorek się odezwę co jest w workach No i myślę, że około końca miesiąca jak radzi sobie mój RBR z tym. Patrząc na ilość miału w moim dotychczasowym węglu podejrzewam, ze palę czymś podobnym za 900 pln z "lokalnego" skąłdu. Więc tragedii być nie powinno. Rok temu kupiłem na start 3 T ruskiego, ale dom był całkiem nie ocieplony - plus taki, ze mi się worki po tym zostały i mam w czym suszyć. Ja teraz palę groszkiem, który jest suchy jak pieprz. Jak wsypuje do zasobnika, to jest takie zadymienie, że muszę uciekać i szybko wietrzyć. - A wyłączasz dmuchawę na czas załadunku? - Otwieraj worki i stawiaj przy piecu na kolejny załadunek, to ci wilgoć odparuje. - kup worki materiałowe i przesyp zapas - to będziesz miał suchy opał. Edytowane 17 Października 2015 przez micro-jr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfred 17.10.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Dawno mnie tu nie było, chociaż co jakiś czas czytam poszczególne posty i jestem zaszokowany problemami jakie mają niektórzy z nabyciem opału. Węgiel na zimę kupowałem latem, wtedy kiedy było słonecznie i sucho. Zakupiłem odsiewkę miału z Piekar (granulacja 10 - 15) i EKOgroszek luz z Wesołej. Oczywiście wpierw dostałem gratis na próbę po worku. Po odpaleniu kotła samą odsiewką na początku miesiąca, okazało się że jest mało kaloryczny -zużycie ok 25kg/dobę, ale kocioł czyściutki, popiołu 8 - 10%, a co najważniejsze bez spieków. Obecnie postanowiłem zrobić mieszankę - piekary z wesołą 3:2 i jest rewelacyjnie. Kocioł pracuje z niewielkimi przerwami w grzaniu, jest czysty, zużycie zapowiada się na ponizej 20kg/dobę. Koszt z dostawą średnio wyniósł 618 zł/T. Opał latem jest tańszy i łatwiej go kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 17.10.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Dzięki - szkoda, że na @ nie napisałeś bo nie odczytałem tego w porę ...Takie coś miało do ciebie dojechać. Bartex, (http://bartexwegiel.pl/sklep/index.php?id_category=11&controller=category) dostawa 01.10.2015 suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Delphion1 17.10.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Kupiłem ten ekomial rokita z piasta i jak na razie jestem miło zaskoczony,pali się podobnie jak retopal a kalorycznoscia na oko chyba jest podobnie.Cena 554 za tonę.Mogę jak narazie polecić do małych domków takie jak moje i sądzę,że w mrozy też będzie dawał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia3 17.10.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Witam wszystkich doświadczonych i nie palaczy. Czy ktoś kupował w tym roku ekogroszek Wesoła że Smarttransu z Mysłowic. Co niektórzy chwalili sobie więc kupiliśmy tego 3 tony. Palimy pierwszy raz Ogniwem Eko Plus i jesteśmy załamani. Już drugi raz od września mieliśmy zerwaną zawleczkę. W węglu jakieś kamienie i czerwone łupki. Czy ktoś też ma takie problemy z tym ekogroszkiem? Przebiegały ten opał na ile się da ale wiadomo że to jak za króla Ćwieka a nie współczesne udogodnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 17.10.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Palę obecnie ekogroszkiem Wesoła z GWÓŹDŹ - TRANSPORT - HANDEL i nie ma żadnych kamieni etc. Suchy bez miału może nawet zbyt duży granulat bo na ślimaku czasem pojawiają się dziwne dźwięki, coś na styl mielenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia3 18.10.2015 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Czy kupowałeś na Allegro ten od Gwóździa w takich zielonych workach i czy wcześniej już paliłeś nim to będziemy wiedzieć w przyszłym roku ?Czy ktoś może kupował węgiel w Polski Węgiel Dystrybucją? Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Morfi84 18.10.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Mam do Gwożdzia 5 km i wpierw próbowałem ich wegiel jak i z innych okollicznych składów - tych mniejszych tańszych bo wydawanie za eko ponad 900 zł to jakaś pomyłka. Palę Jaretem i Wesołą w zależności od temp. Dopiero przy - 10 stopni palę samą wesołą od 5 stopni mieszanką. Jestem zadowolony dowiozą a nawet pomogą przy ułożeniu w piwnicy worków (gratis). Przy dostawach 3 ton można negocjować ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts