Wilchelm 07.12.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Ten Silver z Bartexu to co to za opał? Z jakiej kopalni? Silver to ich nazwa własna przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 07.12.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Gdyby byly to worki 10-15 kg to razem z zoną dalibyśmy radę. Dostałeś linka, więc w czym jeszcze problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.12.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 I co możesz powiedzieć o tym specyfiku Tak w skrócie żeby nie spamować innym tematem - Carbo smar faktycznie wycisza, ale mniejszego zużycia prądu nie ma póki co. Producent u którego kupiłem go incognito tak się zaaferował moim testem, że mnie namierzył i dzisiaj dzwonił - powiedział, że mniejszy pobór prądu będzie po pewnym czasie stosowania - podobno po 2 zasypach po 150 kg - zobaczymy, miernik zostawiam i będę zapisywał zużycie prądu Więcej informacji znajduje się pod linkiem: http://suspenser.eu/testy-ekogroszku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 07.12.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Tak-dom z lat 80 steropian 8 cm No to myślę że nie będziesz potrzebować nic mocniejszego. Na pierwszy sezon , dla nabrania wprawy i zapoznania się z kotłem w sam raz będzie niezbyt mocny, niedrogi ekogroszek. OEPM to jest kocioł 26 kW, mocy mu starczy. A mocny opał lubi sprawić kłopoty, szczególnie niewprawnemu palaczowi. Nie mierzyłbym na Twoim miejscu wyżej Retopalu, Jareta Plus albo właśnie jakiegoś ruska. No chyba że ,masz worek kasy na opał - wtedy szukaj Skarbka z Piekar. Ale nie z Bobrka - bo co prawda ostatnio miałem taki który nie koksował się prawie wcale, ale poprzednio już nie nadawał się do palenia bez domieszki, więc loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siema64 07.12.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Dziękuję za podpowiedz.Kocioł może jutro uda się odpalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.12.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 To widać że mąż daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 07.12.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 SUSPENSER mam propozycję zamiast tego cud marzenie smaru zalej worek ekogroszku woda i ocen różnicę w hałasie. tak przy okazji bo wiem że lubisz testy przeprowadzaćbo jak dla mnie to jest pic na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siema64 08.12.2015 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 To widać że mąż daje radę Koncepcja modernizacji kotłowni zmieniała się jak w kalejdoskopie ale już wszystkie zamówione części przyszły więc od rana dziś boju c.d. Trzymaj telefon w pogotowiu bo pewnie będzie wołanie o pomoc.Liczę że nie zostawisz nas w potrzebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 08.12.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Tak w skrócie żeby nie spamować innym tematem - Carbo smar faktycznie wycisza, ale mniejszego zużycia prądu nie ma póki co. Producent u którego kupiłem go incognito tak się zaaferował moim testem, że mnie namierzył i dzisiaj dzwonił - powiedział, że mniejszy pobór prądu będzie po pewnym czasie stosowania - podobno po 2 zasypach po 150 kg - zobaczymy, miernik zostawiam i będę zapisywał zużycie prądu Więcej informacji znajduje się pod linkiem: http://suspenser.eu/testy-ekogroszku/ Po opisie, to specyfik coś jak cudowne mazidło na porost włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 08.12.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Ten Silver z Bartexu to co to za opał? Z jakiej kopalni? Silver to ich nazwa własna przecież Można znaleźć wpisy, że niby Pieklorz. Ale po więcej info pisz i dzwoń do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.12.2015 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 SUSPENSER mam propozycję zamiast tego cud marzenie smaru zalej worek ekogroszku woda i ocen różnicę w hałasie. tak przy okazji bo wiem że lubisz testy przeprowadzać bo jak dla mnie to jest pic na wodę Nieraz testowałem mokry węgiel więc wiem, że to nie daje żadnego efektu. Kupiłem to specjalnie, żeby zdementować cudowne właściwości z opisu i póki co potwierdziło się wyciszenie - żona, która nie wiedziała, że coś zastosowałem też zauważyła różnicę, więc wykluczam efekt placebo, który nazywam "płacę bo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 09.12.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Nieraz testowałem mokry węgiel więc wiem, że to nie daje żadnego efektu. Kupiłem to specjalnie, żeby zdementować cudowne właściwości z opisu i póki co potwierdziło się wyciszenie - żona, która nie wiedziała, że coś zastosowałem też zauważyła różnicę, więc wykluczam efekt placebo, który nazywam "płacę bo" Wlej tyle samo oleju rzepakowego i porównaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.12.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Wlej tyle samo oleju rzepakowego i porównaj Ok gdy zacznie hałasować wtedy to sprawdzę tylko nie wiem ile to potrwa bo ostatnio nie wlewałem a podajnik jest nadal cichy - może sam spróbuj i daj znać czy jest efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 09.12.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Jak masz małe zapotrzebowanie i sobie tylko pyka, to jakoś to będzie... ale jak musisz dmuchnąć i mocniej grzać, to szału może nie być Wklej foty jak trochę popalisz, jestem ciekaw, czy uda Ci się to spalić, czy nie wyprodukujesz nieco koksu a wymiennik nie zostanie zawalony czarną sadzą.... Na razie idzie jak po grudzie ale cały czas do przodu, piec po 10 dniach (cały czas trwają modyfikację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skresz 09.12.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 Ok gdy zacznie hałasować wtedy to sprawdzę tylko nie wiem ile to potrwa bo ostatnio nie wlewałem a podajnik jest nadal cichy - może sam spróbuj i daj znać czy jest efekt. Ja nie słyszę podajnika w maju wywaliłem piec podłożyłem 6 warstw wyciszenia, czopuch podłączony do komina jest na sznurze, dodatkowo uszczelniony elastykiem, teraz nawet jak stoję za drzwiami to nie wiem czy piec pracuje. Wcześniej pewnie bym może i kupił bo muszę powiedzieć że byłem w desperacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokemon15 09.12.2015 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 No to jestem po ponad miesiącu palenia Perłą..... Na początku były problemy ze spiekami... kocioł prowadziłem w automacie.... Jakieś dwa tygodnie temu rozszyfrowałem hasła serwisowe do ustawień sterownika... prawie jak ENIGMA... Przeszedłem z kotłem na "rękę", ustawiłem nadmuch , przesłonę wentylatora i .... EUREKA !!! Perełka daje radę Fakt, że temperatury rozpieszczają... różnie ... od -2 w nocy do 10, w dzień od 2 do 12... ale.... U mnie obecnie nie ma jakiś mega spieków, kalafiorów, itp... jak było wcześniej... Perełka ładnie się wypala dając odpowiednią temperaturę. Nie wiem jak to będzię przy minus 20 ( ponoć u nas teraz zimy max -5 w górach.... i Hiszpanię będziemy mięli....) Jestem OH i AH za 630zł/t Jedyny mankament to wilgoć... Może mój błąd, że tak późno kupowałem ekogroszek... piec mam od września.... Jak na 200m nie ocieplonego poniemieckiego pałacyku z wysokością pomieszczeń 3m, z piecem w piwnicy -2m, mieszkania na 6 i 12 metrze... ( 1 i 2 piętro)... Jestem cały ech i och To mój pierwszy raz... z piecem na ekogroszek.... ale jestem naprawdę zadowolony z Perły Jedynie co to jest trochę wilgotna,,, chociaż zakupiłem 3 tony pod koniec września... Po tygodniu zebrało sie ok 160ml wody w podajniku... (założyłem taki niewielki "łapacz " wilgoci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 10.12.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Ja kupiłem w październiku i całkowicie sucho w podajniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 10.12.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Po tygodniu zebrało sie ok 160ml wody w podajniku... (założyłem taki niewielki "łapacz " wilgoci... Napisz coś więcej o nim. Na pozór wrzucam suchy węgiel ale na prawej ścianie zasobnika się skrapla. Dlaczego? Widziałem gdzieś wpis, że takie zjawisko zawsze będzie miało miejsce a niektórzy robią dosuszanie kosza. Czy ma ktoś na to konkretny pomysł? Edytowane 11 Grudnia 2015 przez miet55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zębaty 11.12.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Napisz coś więcej o nim. Na pozór wrzucam suchy węgiel ale na prawej ścianie zasobnika się skrapla. Dlaczego? Widziałem gdzieś wpis, że takie zjawisko zawsze będzie miało miejsce a niektórzy robią dosuszanie kosza. Czy ma ktoś na to konkretny pomysł? System dosusza kosza mam w kotle Zębiec "Merkury".Link do filmiku ,gdzie można zobaczyć jak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 11.12.2015 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 System dosusza kosza mam w kotle Zębiec "Merkury" Czyli dobrze gdzieś wyczytałem o dosuszaniu kosza. Czy ktoś z kolegów tu piszących próbował przeróbki na własną rękę. Obawiam się, że ingerując mogę stracić gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts