kaszpir007 28.12.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 U mnie idzie teraz Energo 26MJ . Ciekawy jestem jak zachowa się przy większym zapotrzebowaniu i patrząc na prognozę pogody niedługo sprawdzę.Perły nie miałem więc nie wiem jak się spala. Energo spala się ładnie. Na palniku może cudownie nie jest i robi się popcorn , ale jak spadnie z palnika to w większosci rozpada się w pył. Spieki są ale u mnie jest to spalony popiół , który w rękach się łatwo kruszy. Popiół bialutki , który nie brudzi (pierwszy raz widzę taki popiół). Co do ilości popiołu. Wczoraj wywalałem popiół , choć sądzę że jeszcze z 1-2 dni nie było by tragedii , bo patrząc na ilośc w worku to była ilość zbliżona do tej z polskiego z niby Chwałowic , a jeśli jest jakaś różnica , to tak na około z 20% więcej .. Jedyny minus ten popcorn , ale sądzę że jakbym miał mniejszy palnik to szybciej by tenm popiół spadał , bo za dużo popiołu leży u mnie na palniku ... Co do Perły to może być tak jak z innymi ruskami. Opał zawsze miał swoich przeciwników i zwolenników. Nie na każdym palniku dobrze się palił. Pamiętam jak po raz pierwszy wzięłem ruska. U mnie palił się super , a u kumpla na fajce kiepsko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parys01 28.12.2015 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Ruski węgiel chyba najlepiej pali się na obrotowym Ardeo. Sam palę miałem- odsiewem i oprócz większej ilości popiołu wad nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 29.12.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Perła aktualnie niedostępna zapasy się kończą, zima idzie. Zamówiłem niebieski, dam znać jak przyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 29.12.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Perła aktualnie niedostępna Nie do końca to prawda. Na Super Opał jej nie ma co nie znaczy, że gdzie indziej też. Perłe ja kupowałem z lokalnego składu, była o 80zł droższa. Obecnie jest na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 29.12.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Wczoraj rano zamówiłem ze strony kupwegiel.pl groszek Silver. Znów 2 tony, bo ojciec zobaczył jak to się pali u mnie i też sobie zażyczył. Dziś około godziny 10:00 kurier dostarczył dwie palety Silvera w workach jutowych. Jestem w szoku, bo nie minęły nawet 24 godziny a dostawa zrealizowana Czasem z lokalnego składu czekałem dłużej na opał Nadal mogę polecić firmę Bartex. Nie wiem jak inny ich asortyment, ale Silvera uważam za opał wart swej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siema64 29.12.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 A jak z suchością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocka12 29.12.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 witam przed świętami miałem dostawę silvera z bartexu mogę potwierdzić węgiel spala się dobrze ,ale jest mokry i trzeba go suszyć nie nadaje sie do spalania bezpośrednio po dostawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 29.12.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Tak w skrócie żeby nie spamować innym tematem - Carbo smar faktycznie wycisza, ale mniejszego zużycia prądu nie ma póki co. Producent u którego kupiłem go incognito tak się zaaferował moim testem, że mnie namierzył i dzisiaj dzwonił - powiedział, że mniejszy pobór prądu będzie po pewnym czasie stosowania - podobno po 2 zasypach po 150 kg - zobaczymy, miernik zostawiam i będę zapisywał zużycie prądu Więcej informacji znajduje się pod linkiem: http://suspenser.eu/testy-ekogroszku/ Jak wypadly testy Carbo smaru. Szczegolnie chodzi mi o wyciszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.12.2015 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Wypadły bardzo dobrze, faktycznie wycisza - dlatego sprowadziłem sobie do sklepu kilka buteleczek dla klientów u których jest słyszalna praca podajnika i dodałem go do swojej oferty. U siebie też go stosuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 30.12.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 A jak z suchością? Faktycznie przy tej dostawie z suchością jest słabo. Moje wcześniej zamówione w sumie trzy tony był suche jak pieprz. "Ojcowskie" dwie tony jednak mokre. Woda z worów nie lała się, ale warto przed zasypem otworzyć kilka worków do przewietrzenia. No i polecam worki jutowe - zawsze to trochę więcej powietrza opał dostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 30.12.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Właśnie dojechała dostawa z Bartexu. Dlaczego wcześniej zbłądziłem i kupiłem tą Perłę? No ale sam jestem sobie winien. Wracając do Bartexu... worki jak zwykle czyściutkie, zamówiłem w foliowych, węgiel mokry, no ale taka pora i to można wybaczyć. Paleta mocna, nie rozleciała się podczas przestawiania, worki dobrze ułożone, czyli jak zwykle same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 30.12.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Zbladziles Bo kosztowala 6 stowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 30.12.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Nebieski z superopał dojechał w 24h widać, ze sezonu nie ma. ciut droższy od perły. za 2 dni zasyp to ocenię czy suchy. Za tydzień będę mógł napisać coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 30.12.2015 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Z wczorajszej dostawy kilka wyrywkowo wybranych worków wpadło na wagę. Każdy z nich idealnie po 25,4 kg. Teraz poszły na bok, na osuszenie i zobaczymy za jaką ilość wody zapłaciłem extra. Jak będzie w granicach 400 gram to będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 31.12.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 400g to jest około 1,5% obstawiam że odparuje duuużo więcej jesli jest wilgotnytylko nie susz w worku a rozsyp aby odparował większą powierzchnią będzie bardziej wiarygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokemon15 31.12.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Ja osobiście jestem zadowolony z Perły, palę już nią dwa miesiące. Mam jeszcze jej ponad tonę i tonę Pieklorza, to przy większych mrozach będę mieszał oba groszki... A co sądzicie o nowej ofercie SuperOpału, Słońce 26 ? http://superopal.com/sklep/ekogroszek-slonce-26-nowosc Może ktoś już kupował ten ekogroszek na próbę? Ja pewnikiem gdzieś pod koniec lutego jeszcze tonę będę musiał zakupić... Szczęśliwego 2016 roku, niech Wam się dobrze ekogroszki spalają, bez większych spieków, wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 31.12.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Ja osobiście jestem zadowolony z Perły, palę już nią dwa miesiące. Mam jeszcze jej ponad tonę i tonę Pieklorza, to przy większych mrozach będę mieszał oba groszki... A co sądzicie o nowej ofercie SuperOpału, Słońce 26 ? http://superopal.com/sklep/ekogroszek-slonce-26-nowosc Może ktoś już kupował ten ekogroszek na próbę? Ja pewnikiem gdzieś pod koniec lutego jeszcze tonę będę musiał zakupić... Szczęśliwego 2016 roku, niech Wam się dobrze ekogroszki spalają, bez większych spieków, wszystkiego dobrego Pewnie to jakiś słoneczny rusek - terminal Małaszewicze, bo Perła na stronie sklepu wyprzedana Edytowane 31 Grudnia 2015 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzystek 31.12.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Panowie, nie chcę tu mieszać wątków ale mam prośbę, założyłem nowy temat, bo nie wiem już czy mi koksuje czy żużluje. Zerkniecie i podzielicie się spostrzeżeniami. Dzięki...http://forum.muratordom.pl/żuzel_czy_koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 01.01.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 To może być Varmo. http://www.varmo.com.pl/index.php Ktoś ,kiedyś pisał na forum,że to paliwo dostaje samozapłonu. Varmo zostało wywołane więc zapytam przy okazji, Pali ktoś tym węglem? Ja spalam czwartą paletę w wersji "Premium" i mam pewne spostrzeżenia pozytywne jak i negatywne, chciałbym by ktoś się wypowiedział mający z nim do czynienia, w sieci jest bardzo krucho z opiniami użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian90 01.01.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ja osobiście jestem zadowolony z Perły, palę już nią dwa miesiące. Mam jeszcze jej ponad tonę i tonę Pieklorza, to przy większych mrozach będę mieszał oba groszki... A co sądzicie o nowej ofercie SuperOpału, Słońce 26 ? http://superopal.com/sklep/ekogroszek-slonce-26-nowosc Może ktoś już kupował ten ekogroszek na próbę? Ja pewnikiem gdzieś pod koniec lutego jeszcze tonę będę musiał zakupić... Szczęśliwego 2016 roku, niech Wam się dobrze ekogroszki spalają, bez większych spieków, wszystkiego dobrego Czy mógłbyś podać jaki posiadasz piec i ustawienia? Mam problem z uzyskaniem temperatury zadanej na perle i nie wiem co zmienić w ustawieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts