hamerg 11.01.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Skąd to info - na allegro nie widać Ja zamawiałem bezpośrednio w firmie. Mam niedaleko. Polecam zadzwonić i popytać, bo schodzi jak ciepłe bułki i nie nadążają . Troszkę bardziej mokra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 11.01.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Ja zamawiałem bezpośrednio w firmie. Mam niedaleko. Polecam zadzwonić i popytać, bo schodzi jak ciepłe bułki i nie nadążają . Troszkę bardziej mokra. A bezpośrednio też nie liczą za transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrekk2000 11.01.2016 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 A bezpośrednio też nie liczą za transport? cena taka sama jak ze strony albo allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 13.01.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Przyjechał niebieski ekogroszek. Worki polipropylenowe. Paliwo mocno wilgotne. Wcześniej Pani ze składu dzwoniła i uprzedzała, że innego nie mają i czy dalej jestem zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 13.01.2016 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Dzisiaj przyjechał ekogroszek Słońce ze stronki Super opał . Worki foliowe czyste mocne itd. niestety gorszek suchy nie jest ,na worku pisze 8% wilgotności . Jak wypalę perłę z podajnika zobaczymy jak się pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaelo 13.01.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Panowie jakieś opinie o ekogroszku Ekoret ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 13.01.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Kupcie sobie ekogroszek piekło piec fioletowy się robi tak grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 13.01.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2016 Panowie jakieś opinie o ekogroszku Ekoret ? Dobry, tylko drogi. U nas workowany oryginalny (Zakład przeróbczy Juliusz) kosztuje 960PLN i jeszcze musiałbym doliczyć stówkę na transport 15km. Więc wolę palić Wesołą gdyż jeszcze lepsza i tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 14.01.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Dzisiaj przyjechał ekogroszek Słońce ze stronki Super opał . Worki foliowe czyste mocne itd. niestety gorszek suchy nie jest ,na worku pisze 8% wilgotności . Jak wypalę perłę z podajnika zobaczymy jak się pali Daj info jak z temperaturą i popiołem z tego słoneczka? bo to coś podobnego do perły ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 14.01.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 micro-jr odpisz na post numer #9718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 14.01.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Panowie jakieś opinie o ekogroszku Ekoret ? paliłem ekoretem oryginalnym (od autoryzowanego dystrybutora) przez 2 miesiące i bez rewelacji. sporo popiołu i spieków. z uwagi na opinie o podwyższonej spiekalności obawiałem się troche wesołej ale od trzech dni właśnie nią palę (od tego samego dostawcy jest nawet trochę tańsza) i już widzę różnicę na plus, mniej popiołu i spieków. do ekoretu już nie wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 14.01.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 To jest ten groch? : http://superopal.com/sklep/polski-ekogroszek-25-plus - kaloryczność oceniasz na wyższą niż przy Perle? - jak myślisz to jest 100% polska mieszanka? - popiół na fotach ładny, jest go znacząco mniej niż przy perle? - próbowałeś mocniej dmuchnąć i nie spieka się, nie robią się kalafiory, nie skleja się żar? Próbował ktoś od nich tych droższych Chwałowic i Wesołej? - Tak ten niebieski z superopał. - Kaloryczność trudno mi ocenić. za krótko testowałem, w dodatku mokry (perłę miałem suchą jak pieprz) gorzej nie było na pewno. - Nie potrafię tego ocenić, za mało mam doświadczenia (popiołu stosunkowo mało, a podobno to jest jakiś wskaźnik) - przy perle miałem 2 pełne kuwety z czubkiem z zasypu, tutaj duża kuweta plus trochę w blasze - mój piec dmucha sam piec chodził na mocy (teraz już ma więcej przestoi) więc szło w palnik. spieków praktycznie nie było (z perłą miałem małe problemy, ale głównie z mojej winy - nie opróżniałem popielnika na czas) nie mam porównania z tymi najlepszymi. Istotna uwaga: ja nie potrzebuję dużej mocy, mam piec 11kW i tej zimy raz przez chwilę chodził z taką mocą. zwykle przy mrozach mam średnią 6kW. Więc nie odniosę się co się dzieje jak piec długo jest na pełnej mocy. Z ważnych dla mnie uwag: - piec był czysty w środku jak po perle. po tym co palę z zeszłego roku lokalnym mam popiół na pólkach i gdzieniegdzie sadzę. a po perle i po tym, sadzy b. mało i mało też popiołu na półkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 14.01.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Daj info jak z temperaturą i popiołem z tego słoneczka? bo to coś podobnego do perły ma być... Jak tylko zejdzie perła z podajnika opisze co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokodom 15.01.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Słonko w porównaniu do perły wygląda jak błoto. Wilgotność na oko większa niż deklarowane 8%. Nie mam jeszcze informacji co do spalania, bo i u mnie perła leży w zasobniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 15.01.2016 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Słonko w porównaniu do perły wygląda jak błoto. Wilgotność na oko większa niż deklarowane 8%. Nie mam jeszcze informacji co do spalania, bo i u mnie perła leży w zasobniku. Może to takie słonko jesienne zza deszczowej chmurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaelo 16.01.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Co w tym sezonie polecane z polskich kopalni ? Do wyboru mam ekoret wesola pieklorz piekary ~800zl retopal taniej oryginalnosc juz bede musial sprawdzac sam bo wszystko workowane na miejscowych skladach Aktualnie kupilem ekoreta i testuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romcost 16.01.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Zakupiłem 3t ekogroszku w składzie Jarmar-Trans w Jejkowicach k. Rybnika. Eko miał być z Chwałowic. Cena dobra zgodnie z umową, dostawa bez zarzutów, ale niestety ekogroszek "cyganiony" ... Zawiera na oko ok. 15% miału lub mułu ... Jak się pali jeszcze nie mogę powiedzieć bo go suszę bo mi zamoknął na placu i korzystam ze "starego". Kupując w tym składzie zwróćcie uwagę na zanieczyszczenie węgla miałem, jest najtańszy w mojej okolicy, ale nie wiem czy warto oszczędzając ok. 50zł/tonie kupować taki opał. Ogólnie na chwilę obecną raczej nie polecam. ... I już mogę powiedzieć coś więcej o tym paliwie, TO G...O SIĘ W OGÓLE NIE PALI !!! Omijajcie z daleka tego oszusta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 16.01.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 To po co kupiłeś aż 3 tony? To są dwa sezony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 16.01.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 To po co kupiłeś aż 3 tony? To są dwa sezony Jaki masz metraż do ogrzania i jaką temp. w domu skoro 3 tony starczają Ci na dwa sezony? Więcej szczegółów: jaki kocioł, sterownik... Normalnie zazdraszczam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 16.01.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Cały rok to jest 2,5 tony. Więc dwa lata będzie to 5 ton. 1, 2-1,4 to samo cwu poza sezonem grzewczym za dwa lata. Więc 3,6-3,8 tony to będą dwa sezony grzewcze przy takich zimach. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts