tom5021 09.03.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Witam. Co powiecie na temat ekogroszku silver z bartexu oplaca sie go brac. 780tona? Jak on sie spala dotychczas palilem jakas podroba wesolej i były duże kalafiory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 09.03.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Podawanie mam najniższe, ktore moge ustawić t.j. 5 sek, przerwa w podawaniu najwyższa t.j. 90 sek. Dalsze obniżanie mocy dmuchawy powoduje smołowanie. Klapka na wentylatorze przeslania otwór prawie na maksimum. ja bym zwiększył podawanie, żeby popiół krócej leżał na palniku. żużel się często robi, kiedy żar schodzi pod popiół i "go dopala" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nass 09.03.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Witam. Co powiecie na temat ekogroszku silver z bartexu oplaca sie go brac. 780tona? Jak on sie spala dotychczas palilem jakas podroba wesolej i były duże kalafiory. Pozdrawiam Paliłem silverem i generalnie jestem zadowolony - jak na dostawę styczniową był suchy (worki jutowe) i ładnie się spalał - żadnych kalafiorów czy popcornu. Popiołu nie ważyłem/mierzyłem ale minimum dwa razy mniej niż po perle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 09.03.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Kończę spalać trzecią tonę Silvera.Nie mam powodów do narzekania. Wypala się ładnie. Parę stron wcześniej wrzucałem foty z mojego paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 10.03.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Skoro nie ma już regulacji to pozostaje albo wymienić sterownik na taki, który ją ma albo dokupić innego węgla np. czeski z Komoran, Jaret, czy nawet Wesoła i wrzucać go na przemian z obecnym. Tak też robie, kupiłem kilka worków brunatnego w Bricomanie i mieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 11.03.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 W Bartexie coś nowego się pojawiło... Mogliby rozsyłać po 2 worki na testy http://bartexwegiel.pl/sklep/polski-wegiel/77-polski-ekogroszek-szafir-0000000000377.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdzichol 11.03.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 A co tu testować za taką kasę? Pozostaje testować ale ruska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 11.03.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 W Bartexie coś nowego się pojawiło... Mogliby rozsyłać po 2 worki na testy http://bartexwegiel.pl/sklep/polski-wegiel/77-polski-ekogroszek-szafir-0000000000377.html Nie ma co testować skoro w opisie jest "Ekogroszek "Szafir" Skarbek Pieklorz" to wiadomo, że chodzi o Pieklorza z Piekar, a tego już testowałem i mam w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 12.03.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Nie ma co testować skoro w opisie jest "Ekogroszek "Szafir" Skarbek Pieklorz" to wiadomo, że chodzi o Pieklorza z Piekar, a tego już testowałem i mam w ofercie A poproszę o info po ile i jak wypadł w testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.03.2016 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 U mnie jest po 950 zł / tonę. Wynik testu: Pieklorz Piekary 27 MJ/kg – wynik 20,6 MJ/kg, popiół 3,2 % [sterownik Talos, soft wersja S, kor. mocy palnika 0] http://suspenser.eu/testy-ekogroszku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 18.03.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 No i koniec niebieskiego... dopala się ostatni worek.Wieczorem zasypuję pierwszy wkład Czarnego Błota (bo Słońca to to nie widziało). mam nadzieję, że trochę się przesuszyło przez ten tydzień, bo będzie rzeźnia... Co do niebieskiego:popiół 1,5 szuflady z zasypu, sypki, bez spieków z tendencją do osiadania na wymienniku. na sadzę (wilgotny jak nie wiem) pomogło trochę wapno, przez które popiół nabrał koloru szarego cementu. Dodatek wapna ułatwia też czyszczenie pieca. Wnioski:nie kupować groszku zimą...energetycznie, cudu nie ma, ani też porażki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystiang50 18.03.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Panowie, pytanie. co to za typ pieca z podajnikiem który ma tylko 1 drzwi i okolo 20 rurek do czyszczenia od góry? jaki wegiel sie nada do tego? brunatny za bardzo wali sadza w te rurki nie ma ciagu do poprawnego spalania. lepsza bedzie perła czy słoneczko? ma ktos wogole z was taki piec na 1 drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.03.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 To kocioł z wymiennikiem rurowym, pionowym. Widywałem takie i choć czyszczenie do przyjemnych nie należy to da się z tym żyć. Co do węgla to kamienny będzie mniej zabrudzał rury niż brunatny, czeski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 25.03.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Czy wg Was ekogroszek Słonće będzie dobry na okres wiosenno-letni do podgrzania tylko CWU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 25.03.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Czy wg Was ekogroszek Słonće będzie dobry na okres wiosenno-letni do podgrzania tylko CWU ? pawko, jest inny niż te z którymi miałem do tej pory odczynienia. popiół jest sypki, w obecnej sytuacji 100kg zasypu starczyło mi na tydzień, ale nie mam pojęcia co będzie jak piec zacznie się odstawiać na dłużej. t letnią mam na 12 stopni, podejrzewam, ze w przyszłym tygodniu, zacznie się odstawiać - i będzie coś wiadomo o podtrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia3 25.03.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Czy ktoś w tym miesiącu kupował ekogroszek w Bartexie, chodzi mi o informacje czy jest teraz mokry czy suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 25.03.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 ja kupowałem golda. Wegiel lekko wilgotny. Brałem w workach polipropylenowych wiec ladnie dosycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danekspol 25.03.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 ja kupowałem golda. Wegiel lekko wilgotny. Brałem w workach polipropylenowych wiec ladnie dosycha. Ja dzisiaj miałem dostawę z bartexu-wesoła suchutka i zapakowana w eleganckie żółte woreczki.Polecam,nigdy się na nim nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia3 26.03.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Panowie dziękuję za info. co do Bartexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 26.03.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Ja dzisiaj miałem dostawę z bartexu-wesoła suchutka i zapakowana w eleganckie żółte woreczki.Polecam,nigdy się na nim nie zawiodłem. Jak zasypiesz to napisz jak się wypala - czy nie ma dużych spieków i czy nie koksuje mocno Tyson - a u ciebie ładnie się pali? czuć moc i nie ma spieków i koksów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts