robertokot25 26.03.2016 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Dzieki za info Tyson, a ktoś brał może ostatnio w firmie Węglobud Żory? macie jakieś doświadczenia? : http://www.wegiel24.info/335/Opal-workowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 26.03.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 melduję posłusznie, że mój RBR żywi się ciągle groszkiem średnim (czyli wskazanym raczej do tłokowych) z Chwałowic i kolejną dostawę przyjął znośnie. Kupuje to luzem i z powodu pogody przyjechał dość mokry. po trzech tygodniach w kotłowni trafia do pieca. tradycyjnie sporo popiołu. Ale cena 590zł/t (teraz nawet 550) rekompensuje to. Jak ktoś mieszka względnie blisko Rybnika to śmiało polecam http://wegiel-biegun.pl/oferta_wegiel/ Przede wszystkim nie kantują na ilości, według e-coala wychodzi że spalam więcej niż kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danekspol 26.03.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 melduję posłusznie, że mój RBR żywi się ciągle groszkiem średnim (czyli wskazanym raczej do tłokowych) z Chwałowic i kolejną dostawę przyjął znośnie. Kupuje to luzem i z powodu pogody przyjechał dość mokry. po trzech tygodniach w kotłowni trafia do pieca. tradycyjnie sporo popiołu. Ale cena 590zł/t (teraz nawet 550) rekompensuje to. Jak ktoś mieszka względnie blisko Rybnika to śmiało polecam http://wegiel-biegun.pl/oferta_wegiel/ Przede wszystkim nie kantują na ilości, według e-coala wychodzi że spalam więcej niż kupuję Co do wesołej, jest rzeczywiście O.K. Brak spieków i ładnie sie wypala. Najważniejsza jest dla mnie znikoma ilość popiołu i to na dodatek bardzo ładnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 26.03.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 melduję posłusznie, że mój RBR żywi się ciągle groszkiem średnim (czyli wskazanym raczej do tłokowych) z Chwałowic i kolejną dostawę przyjął znośnie. Kupuje to luzem i z powodu pogody przyjechał dość mokry. po trzech tygodniach w kotłowni trafia do pieca. tradycyjnie sporo popiołu. Ale cena 590zł/t (teraz nawet 550) rekompensuje to. Jak ktoś mieszka względnie blisko Rybnika to śmiało polecam http://wegiel-biegun.pl/oferta_wegiel/ Przede wszystkim nie kantują na ilości, według e-coala wychodzi że spalam więcej niż kupuję 550 zł za Chwałowice? Gdzie mają takie ceny? Chętnie zakupię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 27.03.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Dzieki za info Tyson, a ktoś brał może ostatnio w firmie Węglobud Żory? macie jakieś doświadczenia? : http://www.wegiel24.info/335/Opal-workowany Ja zakupiłem tam już 2 razy. Dostawa max 2 dni, kupuję ekomiał Rokita. Ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 27.03.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Ja zakupiłem tam już 2 razy. Dostawa max 2 dni, kupuję ekomiał Rokita. Ogólnie polecam. jakim palnikiem to spalasz? pytam ,bo jestem ciekawy czy pancerpol trio da sobie z tym radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.03.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 oo superopał od czarnej perły ma zawieszone konto na allegro : http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=27366034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.03.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Ja zakupiłem tam już 2 razy. Dostawa max 2 dni, kupuję ekomiał Rokita. Ogólnie polecam. Masz porównanie ze zwykłym ekogroszkiem? frakcja jest dużo drobniejsza? pewnie jest sporo pyłu i trafiają się większe grudki? do zwykłego podajnika ze ślimakiem stalowym i zwykłą fajką raczej nie podjedzie? ekogorszku u nich nie brałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigmey 28.03.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 (edytowane) jakim palnikiem to spalasz? pytam ,bo jestem ciekawy czy pancerpol trio da sobie z tym radę ? Ja mam palnik Batory i nie ma żadnego problemu. Masz porównanie ze zwykłym ekogroszkiem? frakcja jest dużo drobniejsza? pewnie jest sporo pyłu i trafiają się większe grudki? do zwykłego podajnika ze ślimakiem stalowym i zwykłą fajką raczej nie podjedzie? ekogorszku u nich nie brałeś? Miałem wcześniej Czarną Perłę wiec porównanie mam Frakcja jest bardzo jednorodna, sporo drobniejsza ale pyłu moim subiektywnym zdaniem jest mało, a większych grudek nie uświadczyłem wcale. Poniżej zdjęcie jednego worka zaraz po dostawie. Ekomiał jest dość mokry ale po przespaniu w jutowy worek i tygodniu w ciepłej kotłowni jest już prawie suchy. Spala się całkiem fajnie, popiołu mniej jak w Czarnej Perle. Edytowane 28 Marca 2016 przez Pigmey literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 28.03.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Ja mam palnik Batory i nie ma żadnego problemu. Miałem wcześniej Czarną Perłę wiec porównanie mam Frakcja jest bardzo jednorodna, sporo drobniejsza ale pyłu moim subiektywnym zdaniem jest mało, a większych grudek nie uświadczyłem wcale. Poniżej zdjęcie jednego worka zaraz po dostawie. Ekomiał jest dość mokry ale po przespaniu w jutowy worek i tygodniu w ciepłej kotłowni jest już prawie suchy. Spala się całkiem fajnie, popiołu mniej jak w Czarnej Perle. [ATTACH=CONFIG]351323[/ATTACH] Dzięki za info - faktycznie jest dużo drobniejszy od klasycznego ekogroszku - kolanko w zwykłej fajce może się zaklejać/zapychać.... w tym batorym to ślimak jest chyba żeliwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 28.03.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Ja od tygodnia spalam kolejną tonę Silvera z Bartexu. Przez mój piec przeszły już trzy tony i ta ostatnia jest najlepsza.Najlepsza frakcja węgla, najładniejszy kolor, delikatnie wilgotny, ale w jutowych worach szybko schnie.Bardzo jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokrzywa83 30.03.2016 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Potwierdzam zdanie Pigmey-a.Ekomiał ma granulacje od 1 do 10mm. Wilgotny. Waga worka od 25,7 do 26 kg. Ja spalam go w palniku ekoEnergii. Spala sie ładnie, popiołu jest mało i jest drobny. Dostawa ok 2 dni. Dobrze zapakowany. Kupowałem w zeszłym roku ekogroszek. Teraz ekomiał do sprawdzenia. Jestem zadowolony. Co do spalania to przy identycznych ustawieniach pieca i temperaturze zewnętrznej to worek ekogroszku 48 h a ekomiału 40 h. Oba kupowałem w węglobudzie. Teraz są aukcje to po 550-570 zł/tone z transportem można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 31.03.2016 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Czarne Błoto (ponieważ mamy temp. zew >12) rozpala się bardzo ładnie. szybko piec odzyskuje temp.mam ustawiony rozruch co 119min. 2x 20s podajnik/10s przerwy dmuchawa 30% ale dziś przestawiłem na 119 min 2x 15s podajnik/45s przerwa dmuchawa 25% bo mi temp co bez sensu w górę szła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 31.03.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Czarne błoto? Chodzi o Słońce? Muszę kupić najpóźniej za dwa dni ekogroch do samej Cwu na okres wiosenno letni. Co wybrać panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parys01 01.04.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Kupić słaby energetycznie eko lub miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redmi 01.04.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 I ja stoję przed zakupem... paliłem krótko miałem 23 z Piasta - żużlowanie, teraz mam jakąś Kazachską mielonkę i pali fajnie - ale cena 780 za tonę. Na njbliższy okres i grzanie CWU latem - skusić się na niebieską Rokitę czy może zielone Piekło Komorany? Mogę po taniu załatwić kartki z deputatem, ale to znowu na Piast... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PasiuMoniś 04.04.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Dopiszę kilka słów o Perle bo sporo osób zaczęło pisać, że się spieka. Generalnie byłem mocno zdziwiony bo u siebie nie doświadczyłem tego zjawiska aż zrobiło się ciepło. Zauważyłem że faktycznie gdy piec stoi długo w podtrzymaniu to Perła zaczyna się mocno kleić. Nie było mnie kiedyś 2 dni w domu i jak wróciłem to miałem jeden wielki czop na palniku. Musiałem radykalnie zmienić stosunek podawania / przerwa żeby było w miarę OK.Ja niedługo pewnie pewnie zakończę sezon w kotłowni ale dla tych co palą non stop i grzeją latem wodę nie wiem czy będzie do dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 04.04.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Pasiu&Moniś - sam napisałeś że jak piec długo stoi to zaczyna spiekać i robią się czopy, więc przy grzaniu latem wody piec będzie długo stał - mam takie samo doświadczenie co do jej spiekania oraz niskiej kaloryczności. ps. obczailiście już może jakieś promocje wiosenne w sklepach internetowych na ekogroszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miet55 04.04.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Rozmawiałem dziś z moim dostawcą i powiedział, że w kwietniu ma być taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alan01 04.04.2016 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 ja kupiłem jakieś 3 tygodnie temu to: http://wegiel.nazwa.pl/pl/p/Ekogroszek-Extra-8-25mm%2C-25-27-MJkg-pakowany-w-mocne-worki-tkane-PP/154 (już w tej cenie) i jestem zadowolony. to jedyny groszek który jakos się u mnie spala, a próbowałem już wielu od listopada (do tej pory nie opanowałem całkowicie kotła). może dokupię jeszcze tonę miału? workowany za nieco ponad 500 to chyba fajna opcja, ale nie wiem jak z kalorycznością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts