Kolanin 27.05.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Cena ekogroszku extra z Energo po 709 zł/t z dostawą do klienta jest adekwatna,wliczając cenę worków,pakowania i transportu. U mnie w fili tej firmy ten sam ekogroszek luzem kosztuje 550zł/t z dowozem i jak najbardziej kupię sobie w czerwcu 3t (w ub. roku 610zł/t). Naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystiang50 27.05.2016 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 (edytowane) 2palety perły w tym tygodniu dojechały. całkiem całkiem. bardziej suche niz zimą.workow nie wazyłem ale tez lzejsze. chyba miej wilgotny poprostu Edytowane 27 Maja 2016 przez krystiang50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 28.05.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Jak już mówimy o szczerości , to sam handlujesz opałem i u Ciebie opał jest po 960zł z transportem , wiec się nie dziwię zdenerwowaniem . bo taki Energo może sobie pozwolić na promocję opału z dostawą po 700zł ... Spokojnie Kszpir, ja tu nikomu węgla nie sprzedałem już od dawien dawna chyba że nie wiem że to ktoś z forum Ja po prostu mam opał taki jaki mam i w takiej cenie jak mam, jednemu nie przeszkadza że jest mokry, niedoważony, ma dużo popiołu, uszlachetniony dodatkowo miałem i o niskiej kaloryczności, drugi zaś chce mieć porządne paliwo, zawsze suche i z małą ilością popiołu także ja o gustach nie dyskutuję Ilu ludzi tyle gustów i potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 30.05.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 co to ? http://allegro.pl/ekogroszek-rowex-1000kg-worki-25kg-27mj-kg-i5991573214.html Lepsze od Perły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 30.05.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Paliłem 3 gatunkami ruskiego ekogroszku - wszystkie się spalały tak samo (produkowały masę popiołu, były mało kaloryczne i żar się sklejał tworząc spieczoną koronkę dookoła retory) mimo że miały odmienne nazwy i różne ceny, a te 26/27MJ to taki chwyt raczej, drugi raz nie kupię ruska, chyba że będzie za max. 500zł z transportem Edytowane 30 Maja 2016 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
styks 30.05.2016 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Paliłem 3 gatunkami ruskiego ekogroszku - wszystkie się spalały tak samo (produkowały masę popiołu, były mało kaloryczne i żar się sklejał tworząc spieczoną koronkę dookoła retory) mimo że miały odmienne nazwy i różne ceny, a te 26/27MJ to taki chwyt raczej, drugi raz nie kupię ruska, chyba że będzie za max. 500zł z transportem Mi się nie chce czyścić często kotła. Wolę wyjąć popiół co 3 dni Od 1 października i 3 tygodnie stycznia spaliłem 2 tony Perły na 200 m. W domu ciepło a roboty przy kotle miałem niewiele. Nadmuch faktycznie bardzo zmniejszyłem chyba na 14 % z 30 % przy Wesołej. Ustawiłem raz i chodziło. Jak było minus -10 -15 faktycznie dużo szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 30.05.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) Paliłem 3 gatunkami ruskiego ekogroszku - wszystkie się spalały tak samo (produkowały masę popiołu, były mało kaloryczne i żar się sklejał tworząc spieczoną koronkę dookoła retory) mimo że miały odmienne nazwy i różne ceny, a te 26/27MJ to taki chwyt raczej, drugi raz nie kupię ruska, chyba że będzie za max. 500zł z transportem Wszystko zależy kto ma dostęp do jakiego węgla i w jakiej cenie ... U mnie albo kupię to co mają lokalne składy , ale to już loteria i w większości na tych składach tylko luzem sprzedają a pakowany jak już to "tradycyjnie łopatą" i naprawdę w mało ciekawej cenie ... Więc ruletka ... Albo z marketu i wtedy czech lub ruski za około 750zł ... Co do ruska ... Paliłem nim od poczatku jak kupiłem kocioł. Brałem jak najtańszy i szczerze mówiąc nie miałem problemów ze spaleniem , no może takim trefnym :"chrzczonym kamieniami" z "skladywegla.pl" ... Polski używałem 2 lata , bo chciałem zobaczyć co "tracę" , bo znajomi tylko Polski i taki za około 900-1000zł .. I mimo że brałem z polecanego składu , to się mocno rozczarowałem .. I po tych 2 latach wróciłem do ruska ... Może i trochę mniej kaloryczny , może więcej popiołu , ale bezproblemowo się spala i na każdych ustawieniach ... A dla mnie to najważniejsze ... Szkoda czasu na przesiadywanie w kotłowni i szukanie ustawień które pozwolą poprawnie spalił opał ... Polskiego już nie chce ... Co do ruska to 28 kwietnia robiłem zasyp opału (125kg) i od tego czasu nie zaglądałem do kotła Z tego co widzę to opału powinno starczyć jeszcze na około 14 dni ... Edytowane 30 Maja 2016 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlo.jot 31.05.2016 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Kupował może ktoś tutaj: http://pwatex.pl/pl/p/EKO-GROSZEK-JARET-PLUS-/57 Dostawa za stówkę i cena Jareta niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siema64 02.06.2016 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Promocja na rosyjski w Energo się skończyła i teraz jest 0 30 zł drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
linksys 02.06.2016 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witam. Co konkretnego byście na ten moment polecali. Szukam opału na zimę, Workowanego z ceną dostawy do 800zł/t. Jakieś konkretne nazwy,sklepy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 04.06.2016 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 @linksys, Silver z Bartexukupwegiel.pl lub allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 04.06.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 oo silver podrożał, a był po 780zł (bobrek bytom), gold był po 799zł, a teraz 820zł, a na wiosnę niby miało tanieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 04.06.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Miał ktoś styczność z tym groszkiem http://najlepszyekogroszek.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janior 07.06.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Pali ktoś teraz Czarną Perłą ? Zastanawiam się nad jej zakupem na sezon letni (podgrzanie wody) i wczesnojesienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forestml 07.06.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 U mnie palenie perłą obecnie do grzania CWU sprawdza się dobrze. Mam pytanie do osób, które paliły Energo i Perłą. Czy jest wyraźna różnica w ilości popiołu pomiędzy tymi ekogroszkami? Na papierze jest, że z Energo powinno być nieco mniej ale ... jak to w praktyce wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 07.06.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Pali ktoś teraz Czarną Perłą ? Zastanawiam się nad jej zakupem na sezon letni (podgrzanie wody) i wczesnojesienny. Ja także palę teraz perłą. Elegancko się spala, po 4 dniach palenia mam 3/4 szuflady popiołu. Na superopał.pl mają teraz wyprzedaż i perła jest po 650zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 07.06.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 oo silver podrożał, a był po 780zł (bobrek bytom), gold był po 799zł, a teraz 820zł, a na wiosnę niby miało tanieć Wiosna to już była teraz będzie tylko drożej niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 17.06.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Wiosna to już była teraz będzie tylko drożej niestety. Od czerwca zawsze jest drożej. Moje doświadczenia z zakupem w tym roku Zamówiłem opał w Energo. Zapłaciłem z góry. Podczas rozładunku jedna z palet przechyliła się i spadła z windy. Do tego worki na spodzie palet były uszkodzone i brakowało zawartości. Tak na marginesie sam rozładunek windą i wózkiem bez rozpoznania czy są ku temu warunki to nieporozumienie. Proponuje zwrócić na to uwagę dostawcy przed złożeniem zamówienia. Podobnie sposób stabilizowania worków na palecie. Strecz którym ją okręcono był symboliczny i wystarczyło wahnięcie żeby zawartość poszła bokiem. Uszkodzenia na spodzie to ewidentna wina załadunku i przeładunku . Został spisany protokół uszkodzenia, przeliczone braki. Kurier zrobił zdjęcia. Wniosłem reklamacje do Energo i przesłałem dokumentacje. Trochę to trwało jednak koniec końców firma nie czekają na spedytora sama zrekompensowała braki. Nie pisałem tym wcześniej żeby nie wywierać presji i sprawdzić jaki będzie finał. Jak widać firm wyszła z twarzą z całej sytuacji. Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Regut1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 22.06.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Zamówiłem dzisiaj eko z Rowexa zobaczymy co przyjedzieRowex dzisiaj dojechał o dziwo suchy Edytowane 24 Czerwca 2016 przez kamihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedJin 28.06.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Kamihi brałeś słońce z ich strony czy z alledrogo? czy po otwarciu worków nie ma wrażenia ze jest zapylony jak cholera? znaczy czy nie widać miału jak jest suchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts