Tommyle 18.08.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Bardzo proszę nie zaśmiecać wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 18.08.2016 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Węgiel kamienny jak i inne paliwa stałe to paliwo dla najuboższych krajów ... Bogatsze kraje odchodzą lub odeszły od tego paliwa , bo jest bardzo szkodliwe dla środowiska i co bardzo ważne dla samych obywateli .. Mądre kraje które dbają o swoich obywateli i środowisko naturalne nie promują ani węgla ani drewna ... Jest prąd , jest gaz ... A tak "szansa" to nie ma się co oszukiwać , ma na celu "dalsze utrzymywania niedochodowego górnictwa" ... Gdyby te pieniądze jakie idą w górnictwo dać na zwolnienie z podatków przy grzaniu gazem czy nawet prądem to można by powiedzieć że Państwo DBA o obywateli , środowisko i ich życie , a tak dba o bardzo mały "elektorat" ... I tak od kilkudziesięciu lat dziesiątki milionów ludzi musi utrzymywać kilkadziesiąt tysięcy górników których w obecnych czasach nikt nie potrzebuje ani węgla który wydobywają ... Biedne i niemądre kraje takie jak USA ,Japonia, Australia , Chiny czy wreszcie proekologiczne Niemcy swoje bezpieczeństwo energetyczne opierają na węglu, paradoks taki:jawdrop: Kaszpir naprawdę myślisz, że powinniśmy swoje bezpieczeństwo energetyczne uzależnić od Rosji, Kazachstanu czy Ukrainy?! Jak myślisz ile zdrożałby wtedy węgiel importowany do nas z za wschodniej granicy gdyby zniknęła konkurencja w postaci polskich kopalń. Monopol na rynku zawsze oznacza wcześniej czy później podwyżki. Nie wiem jakie składki odprowadzasz na górnictwo bo na moim "pasku od wypłaty" mam składki emerytalne, zdrowotne i jakieś tam pewnie inne jeszcze ale pozycji "dla górników" czy coś podobnego nie znalazłem. Nie wiem jakich górników ty otrzymujesz, wiem że oni utrzymują się sami dzięki swoje ciężkie pracy. Wiem też, że górnictwo w Polsce jest bardzo ważną gałęzią gospodarki i tak naprawdę nikt nie musi do niego dopłacać, wystarczy tylko przestać wyciągać pieniądze ze spółek górniczych i pozbyć się całej mafii okołowęglowej piastującej wysokie stanowiska czy to w spółkach czy w samym rządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 19.08.2016 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Ludzie idźcie gdzie indziej toczyć te pseudo naukowe dyskusje.Mnie gó..no obchodzą wasze poglądy na temat górnictwa, płac, składek, ekologii itp.Ja chcę kupić dobry ekogroszek i to jest forum na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wabik222 19.08.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 A gdzie teraz polecacie kupować pieklorza z piekar?Codzi mi o zakup internetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 19.08.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Paliłem. Tylko że zawsze trzeba spróbować czy to jest to samo co wcześniej. Czasami może być inaczej. Dla mnie to Karena czy Bartex są firmami sprawdzonymi, wszystko zależy od ceny Też tak myślę - tylko czy mają ten sam towar. Aktualnie widzę, że w Barteksie jest sporo taniej. Zeszły sezon był towar z Kareny i było OK. A z tą Wesołą to rzeczywoście jest gorzej niż w zeszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 19.08.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Ja swój palnik lekko zmodyfikowałem i z wesołą zakupioną w zeszłym roku nie miałem kłopotów. Tylko nie wiem jaka ona była, czy ze starej ściany czy z nowej ale tego się nie dowiesz. W tym roku odpuszczam wesołą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.08.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Bierzcie pod uwagę,że kopalnie mają wiele ścian i nie zawsze są one w tym samym pokładzie węgla.Po urobieniu węgla zazwyczaj z wszystkich ścian urobek transportowany jest na jedną główną odstawę ,która wiedzie do skipu i tam już te różne węgle są po drodze wymieszane. Ja od 6-ciu lat palę groszkiem średnim z KWK CHWAŁOWICE i nigdy nie miałem z nim problemu.Wystąpił on raz (info od klientów) jesienią 2 lata temu kiedy to się dość znacznie koksował.U mnie ten problem nie wystąpił bo zawsze kupuje na wiosne. Co tam Zbyszku przerobiłeś w tym palniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 19.08.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 wezmę wesołą i kwk chwałowice od Kareny pół na pół... zobaczymy jak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 19.08.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 ... Co tam Zbyszku przerobiłeś w tym palniku?Troszkę namodziłem Kocioł za duży to palnik zmniejszył moc a że mam dostęp do maszyn obróbki skrawaniem to dla mnie nie problem coś przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 19.08.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Może to co niektórym w głowach rozjaśni.http://naszeblogi.pl/52073-jak-jest-z-polskim-gornictwem-i-nie-tylko-z-nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 19.08.2016 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Może to co niektórym w głowach rozjaśni. http://naszeblogi.pl/52073-jak-jest-z-polskim-gornictwem-i-nie-tylko-z-nim Wystarczy całość przeczytać co wkleił minertu i pomyśleć http://naszeblogi.pl/52073-jak-jest-z-polskim-gornictwem-i-nie-tylko-z-nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darianus 20.08.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 [ATTACH=CONFIG]365059[/ATTACH] Biedne i niemądre kraje takie jak USA ,Japonia, Australia , Chiny czy wreszcie proekologiczne Niemcy swoje bezpieczeństwo energetyczne opierają na węglu, paradoks taki:jawdrop: Kaszpir naprawdę myślisz, że powinniśmy swoje bezpieczeństwo energetyczne uzależnić od Rosji, Kazachstanu czy Ukrainy?! Jak myślisz ile zdrożałby wtedy węgiel importowany do nas z za wschodniej granicy gdyby zniknęła konkurencja w postaci polskich kopalń. Monopol na rynku zawsze oznacza wcześniej czy później podwyżki. Nie wiem jakie składki odprowadzasz na górnictwo bo na moim "pasku od wypłaty" mam składki emerytalne, zdrowotne i jakieś tam pewnie inne jeszcze ale pozycji "dla górników" czy coś podobnego nie znalazłem. Nie wiem jakich górników ty otrzymujesz, wiem że oni utrzymują się sami dzięki swoje ciężkie pracy. Wiem też, że górnictwo w Polsce jest bardzo ważną gałęzią gospodarki i tak naprawdę nikt nie musi do niego dopłacać, wystarczy tylko przestać wyciągać pieniądze ze spółek górniczych i pozbyć się całej mafii okołowęglowej piastującej wysokie stanowiska czy to w spółkach czy w samym rządzie. Mądry wpis, szacun:) Kiedyś tak rozmawiałem ze znajomym mając podobne zdanie do Kaszpira," nie rentowne to zamykać". Jednak wtedy znajomy uświadomił mnie. Hasło: surowiec strategiczny dla Państwa. Sorry, ale póki co tylko węglem jesteśmy w stanie pociągnąć nasz kraj w razie w.......Nie możemy odciąć się od głównego surowca energetycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 24.08.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Brał może ktoś Ekomial z Bartexu? to jest może ekomiał rokita czy coś innego? jaka jest granulacja? - większość jest ekogroszku? czy raczej miału? podejdzie do ślimaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 24.08.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Zamówiłem 3 tony w Karenie. W sumie taniej aktualnie wychodzi to samo w Barteksie ale w Karenie biorę już kolejny raz i do tej pory było zawsze OK także nie będę kombinował dla kilkudziesięciu złotych. 2 tony wesołej + 1 tona ChwałowicZ lokalsa dobieram tonę sprawdzonego Retopala do grzania wody i powinno starczyć na kolejne 12 m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocka12 24.08.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 witam kupiłem tonę ekomiału w bartexie i nie polecam wg mnie nie jest to typowy eko miał rokita za dużo w nim jest pyłu choć kalorycznośc jest dobra to trudno to efektywnie spalić jeśli nie ma się palnika typowo pod miał , towar w zasadzie nadawał by się do reklamacji bo w opisie jest frakcja od 1mm do 30 a tak do końca nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolozula 24.08.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Pisałem o większej ilości popiołu z Wesołej, nie o spiekach. Nie ma może tragedii, ale jednak popiołu było ze 3 razy więcej niż rok wcześniej. Nie wiem, może to na składzie opału z którego kupowałem mieszają z jakimś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 25.08.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 U mnie Wesoła z Kareny spala się identycznie jak w latach poprzednich. Tylko worki teraz gorzej się rozrywa bo są zgrzewane a nie sznurkowane i trzeba nożyk mieć w kieszeni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalkulatorek 25.08.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Możecie polecić jakieś 1/2 sprawdzone sklepy? Może być na priv. Muszę kupić ze 2 tony nie kupowałem jeszcze i mam lekkie obawy. Na allegro np. czarna perła jest za 600 zł - czy ona jest wystarczająca? Czy to na pewno jest ta, którą tu tyle razy chwalono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 25.08.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 witam kupiłem tonę ekomiału w bartexie i nie polecam wg mnie nie jest to typowy eko miał rokita za dużo w nim jest pyłu choć kalorycznośc jest dobra to trudno to efektywnie spalić jeśli nie ma się palnika typowo pod miał , towar w zasadzie nadawał by się do reklamacji bo w opisie jest frakcja od 1mm do 30 a tak do końca nie jest dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 25.08.2016 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Możecie polecić jakieś 1/2 sprawdzone sklepy? Może być na priv. Muszę kupić ze 2 tony nie kupowałem jeszcze i mam lekkie obawy. Na allegro np. czarna perła jest za 600 zł - czy ona jest wystarczająca? Czy to na pewno jest ta, którą tu tyle razy chwalono? Nie ma już perły po 600zł z dostawą poszła ostro w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts