robertokot25 07.09.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 lub ważysz sam worek , później samą żonę i odejmujesz wagę worka od wagi żony - wtedy żona zadowolona, bo schudła 25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommyle 07.09.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Ale to wtedy wychodzi waga żony netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 07.09.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 KHW - Internetowa Sprzedaż Węgla - od połowy wrześniahttp://www.khw.pl/aktualnosci/Komunikaty/Internetowa-Sprzedaz-Wegla-od-polowy-wrzesnia/idn:851.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 07.09.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Test Golda z Bartexu zakończony : - Zasyp 25kg starczył za 126 godzin- Ilość popiołu 1,5kg (6%) - trochę ponad połowę małego wiaderka 6-kilowego od marmolady- jakość spalania ok - nie tworzyły się żadne koksowe kalafiory, spieczone koronki jak przy rusku, żar się nie sklejał itp., w popiele trochę koksików, trochę białych i pomarańczowych płytek - foty poniżej Następny został zasypany Silver https://zapodaj.net/54962ecaafa83.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/f7e373fd6b337.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/f5c4c26ca0422.jpg.html Edytowane 12 Września 2016 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 07.09.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Drogi Robercie nie mogę zrozumieć twojej wypowiedziPiszesz popiól 1,5 kg(6%) - trochę ponad polowe malego wiaderka 6 kilowego po marmoladzieDla mnie troche ponad połowe z 6 kilowego wiaderka to jest troche ponad 3 kg Coś mi tu nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 07.09.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Albo widocznie mialem do szkoly pod górkę i liczyć nie umię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mobe 07.09.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Drogi Robercie nie mogę zrozumieć twojej wypowiedzi Piszesz popiól 1,5 kg(6%) - trochę ponad polowe malego wiaderka 6 kilowego po marmoladzie Dla mnie troche ponad połowe z 6 kilowego wiaderka to jest troche ponad 3 kg Coś mi tu nie gra Popiół ma zapewne inną gęstość niż marmolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 07.09.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Albo widocznie mialem do szkoly pod górkę i liczyć nie umię Nic nie poradzę że miałeś pod górkę - wiaderko było po marmoladzie, w którym znajduje się obecnie popiół o wadze 1,5kg Edytowane 7 Września 2016 przez robertokot25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalfred 07.09.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Próbowałem, ale po pierwsze kiepsko mi to wychodzi, a po drugie żona była zła. No to kup sobie wagę łazienkową tylko do swojej dyspozycji. Koszt na allegro od 30zł. Na blat wagi połóż jakieś lekkie (styropian twardy 10cm) podwyższenie abyś mógł odczytać wynik na wyświetlaczu i wszystko gra. Żona zadowolona, a Ty także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 08.09.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Możecie polecić coś niedrogiego do ważenia worków z węglem? Waga wędkarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 08.09.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam jeśli kogoś interesuje eko Rowex to sporo w nim kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 08.09.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam jeśli kogoś interesuje eko Rowex to sporo w nim kamienia. dzięki za ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 08.09.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Sam kupiłem 2 tony teraz żałuje zeszły sezon miałem tone energo i takiego czegoś nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 09.09.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Witam jeśli kogoś interesuje eko Rowex to sporo w nim kamienia. Wczoraj dojechał. Przy wyładunku rozerwał się worek ze środka palety i na pierwszy rzut oka wygląda ładnie - kamieni nie widać i frakcja ładna, bez miału. Dopalę bartex i zasypię. Przetestuję i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 09.09.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 grzech25, którym Bartexem palisz? teraz mam zasypany Silver i widzę że produkuje trochę koksu ale zobaczymy na koniec testu co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 09.09.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Kobra gdzie zaopatrujesz się w miał? w lokalnym składzie czy z jakiejś strony? W tym sezonie chcę także spróbować palić miałem (bo tańszy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m1999 09.09.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 Miał Piast wychwalany bierzecie z alegrusa? Przeglądałem dziś aukcje i są po ok 400pln/t. Czy ten z kareny Iskra Ekomiał jest mniej kłopotliwy? Tylko już 2 stówy droższy. Panie kaszpir wywołuje pana do odpowiedzi bo u mnie skam będzie miał rozdziewiczenie tej zimy a i dom gabarytowo i ociepleniowy mam podobny. Na razie wypalam stemple po budowie tylko do cwu, ale już czas się zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 09.09.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2016 W lokalnym składzie w Lublinie miał z Piasta workowany jest po 560zł z transportem. Kurcze drogo u nas w tym Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 11.09.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Witam, proszę o radę przed zakupem. Najpierw wprowadzenie - piec mam tłokowiec 25 kw(dużo za duży), w związku z czym więcej kopci w podtrzymaniu niż pracuje. Do tej pory stosowałem czeski ekogroszek na początek i koniec sezonu, oraz Wesołą w samym sezonie. Ponieważ w tłokowcu nie ma regulacji ilości podawanego paliwa w jednej porcji, ważne jest dla mnie, żeby w podtrzymaniu trzymał żar jak najdłużej. I tak czeski mogę ustawić na podawanie co 2 godziny, i nie ma szans, żeby zgasł, to Wesołą muszę podawać max co 40 min. Chciałbym kupić ekogroszek kamienny, który będzie w podtrzymaniu zachowywał się jak czech, czyli długo trzymał żar, ale będzie bardziej od niego kaloryczny. Dzięki za rady. Dodam, że mieszkam na granicy Wiszni Małej i Długołęki, tak więc razem z radą przyda się też namiar na dostawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 11.09.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Zakup sobie Retopal z piasta (25MJ) lub Chwalowice (27MJ) Obecnie jedne z najlepszych wegli jezeli chodzi o spalnieTu masz sprawdzonych dystrybutorów Karena ( iskra żółta- chwalowice , iskra czerwona - retopal)Bartex ( tu ceny jednak drozsze)Węglobud Żory - cenowo nie jest zlePGG - Retopal bezposrednio z kopalni Piast - pakowany i sprzedawany przez kopalnie - ( tu ludzie troche sie nacieli, bo dostali mokry wegiel- waga aptekarska) Napewno kopcila ci wesołaPonieważ od wypadku w kopalni zmieniono ścianę wydobycia i niestety od 2 sezonów to juz nie ta sama wesola i kopci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts