Maher 26.09.2016 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Zamawiał ktoś EKOGROSZEK ROYAL lub CZARNA PERŁA poprzez allegro od JLWegiel Zawidowce 57 56-420 Bierutów bo zgodnie z aukcją powinien być dostarczony do 4dni a mija już tydzień a w węgla nie ma (inny zamówiony od innego producenta który opisałem wcześniej dotarł po 3 dniach). Na telefony i maile nie odpowiadają. Po 19 dniach i interwencji allegro zwrócili pieniądze, dowiedziałem się też że ekogroszka nie mają, może będzie w tym tygodniu może nie. Trochę dziwne dla mnie sprzedawać towar którego się nie ma, jedynie dobre w tym że zakup był poprzez allegro i z zwrotem pieniędzy nie miałem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid_NT 26.09.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 I tak grubo za duży piec. Kto Cię na tę minę władował? Nowy budynek? Jakie ocieplenie? Budynek jest po generalnym remoncie, powstał w latach 50, zabudowa szeregowa, podpiwniczony, nieocieplony dach. Do tego szeroka klatka schodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parys01 26.09.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Mało danych jeszcze. Nie śmieć tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wabik222 26.09.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Gdzie najlepiej teraz Kupić oryginalnego pieklorza z piekar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.09.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dzięki za odpowiedź. Już uzupełniam - otóż kocioł 25W a powierzchnia domu to ok. 130mkw. Bojler 300l, podłogówka w kilku pomieszczeniach, reszta standardowe grzejniki naścienne. Porządny kocioł 12 kW by to spokojnie ogrzał. Sprawdź jaki masz tam palnik - marka, model, moc i podstaw dane domu pod linkiem to zobaczymy o ile jest przewymiarowany www.cieplowlasciwie.pl/start Na pewno bezpiecznie możesz wziąć Anmag Gold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.09.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Gdzie najlepiej teraz Kupić oryginalnego pieklorza z piekar? W kopalni Piekary. Napisz skąd jesteś bo może masz niedaleko dystrybutora i ktoś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sruba014 27.09.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Zakupiłem 25kg miału (odsiewka) z kopalni Juliusz - strasznie się spieka, jest sporo niedopałów. Taka informacja gdyby ktoś chciał kupić tren węgiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaOP 27.09.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Proszę o podpowiedź - dom 130 m2 z 2010 roku, bardzo dobrze ocieplony, kocioł Elektromet eko-kwp15 (sterownik r-501) - będzie to nasza druga wspólna zimna, poprzedniego roku nie polubiliśmy się jakoś specjalnie.... generalnie jestem w temacie opału i obsługi pieca zielona, jaki węgiel polecacie kupić ? Najlepiej z tych dostępnych przez internet. W ubiegłym roku zamawiałam od Gwoździa, poszło mi 5 ton..... Próbowałam znaleźć serwisanta, który coś podpowie, ale graniczy to z cudem w mojej okolicy. Ten który się pojawił - wyczyścił piec i jak twierdzi przygotował go do sezonu grzewczego - cokolwiek to znaczy.... Będę wdzięczna za każdą sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SolarSolar 27.09.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam zamawiał ktoś może ekogroszek z tej firmy:http://remat.info.pl/ekonomiczny/1-ekogroszek-eko-26-luz.html Ogólnie najwyższy czas aby coś zamówić tylko niewiem co i z kąd... Mieszkam w Wojkowicach koło Piekar Śląskich może ma ktoś jakieś sprawdzone źródło na opał.... Dzięki i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.09.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 5 ton to bardzo dużo przy ocieplonym domu - u mnie w większym poszły 2 tony, ale nie wiemy jakiego konkretnie węgla tyle poszło - czeski brunatny, polski kamienny o kaloryczności 25 MJ, 27 MJ ? R-501 faktycznie do najłatwiejszych w ustawieniu nie należy - serwisant powinien go ustawić i wyjaśnić jakie robić korekty przy zmianie węgla na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaOP 27.09.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 5 ton to bardzo dużo przy ocieplonym domu - u mnie w większym poszły 2 tony, ale nie wiemy jakiego konkretnie węgla tyle poszło - czeski brunatny, polski kamienny o kaloryczności 25 MJ, 27 MJ ? R-501 faktycznie do najłatwiejszych w ustawieniu nie należy - serwisant powinien go ustawić i wyjaśnić jakie robić korekty przy zmianie węgla na inny. W poprzednich latach w tym domu palono Pieklorzem (3-3,5 tony wystarczały na zimę) i takiego też szukałam. Nie pamiętam czy to co kupiłam to Gwóźdź oferował pod nazwą Pieklorz czy miał inną nazwę ale informował że to dawny Pieklorz, w każdym razie tona kosztowała nie mniej niż 800zł. Jak napisałam wcześniej - żaden serwisant nawet nie chce przyjechać do tego pieca, jestem zdana na siebie. Instrukcję sterownika znam na pamięć, na innych forach znalazłam przykładowe ustawienia, kupię węgiel i zacznę testować. Tylko pytanie co kupić? Doczytałam, że lepszym węglem (bardziej kalorycznym itd.) pali się trudniej - czy to prawda? Co ma wybrać laik taki jak ja? Chętnie zamówiłabym coś z Kareny, bo mają workowany po 20kg, a taki worek łatwiej mi podnieść i wsypać do podajnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mobe 27.09.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Są sklepy, które sprzedają w workach 10 kg, 12.5 kg. Na tę chwilę pamiętam dwa: Prestige i Anmag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaOP 27.09.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Dzięki za info, przypomniało mi się że miałam też tonę Pieklorza z Anmag - właśnie taką z mniejszymi workami, ale wtedy zapłaciłam prawie 1 tys. zł właśnie przez wzgląd na te mniejsze worki (ten sam węgiel w opakowaniach po 25kg kosztował ok 900zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 27.09.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Proszę o podpowiedź - dom 130 m2 z 2010 roku, bardzo dobrze ocieplony, kocioł Elektromet eko-kwp15 (sterownik r-501) - będzie to nasza druga wspólna zimna, poprzedniego roku nie polubiliśmy się jakoś specjalnie.... generalnie jestem w temacie opału i obsługi pieca zielona, jaki węgiel polecacie kupić ? Najlepiej z tych dostępnych przez internet. W ubiegłym roku zamawiałam od Gwoździa, poszło mi 5 ton..... Próbowałam znaleźć serwisanta, który coś podpowie, ale graniczy to z cudem w mojej okolicy. Ten który się pojawił - wyczyścił piec i jak twierdzi przygotował go do sezonu grzewczego - cokolwiek to znaczy.... Będę wdzięczna za każdą sugestię. Jeśli to nie był czeski brunatny to co najmniej o 2 tony za dużo. Jeśli nie było niedopałów to mialaś tak ustawiony kocioł, że dużo ciepła szło w komin. Moja rada, musisz polubic to i pokrewne fora, wrzucać zdjęcia popiołu i pytania odnosnie ustawień. Ludzie sa tu pomocni. Co do opału to chyba nikt ci na 100% nie doradzi. Jak sie zorientujesz sa tu też pewne osoby, ktore handlują m.inn. opałem, można więc na probe wziąć od nich. Moja rada, trzymac sie daleko od czeskiego brunatnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.09.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Pozdrowienia z Krakowa Teraz czas na inne miasta. http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/wsa-odrzuca-skarge-na-krakowska-uchwale-antysmogowa,2395157,4199#pst116943112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robertxxx 27.09.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Są sklepy, które sprzedają w workach 10 kg, 12.5 kg. Na tę chwilę pamiętam dwa: Prestige i Anmag. Witam. Firma Adamex Podolsze ma worki 15kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertokot25 27.09.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Pozdrowienia z Krakowa Teraz czas na inne miasta. http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/wsa-odrzuca-skarge-na-krakowska-uchwale-antysmogowa,2395157,4199#pst116943112 Pomarzyć sobie możesz... buhahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parys01 27.09.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Nie z obecną komunistyczną władzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZPNG 27.09.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Nie z obecną komunistyczną władzą. Komunista to ty jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.09.2016 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Pozdrowienia z Krakowa Teraz czas na inne miasta. http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/wsa-odrzuca-skarge-na-krakowska-uchwale-antysmogowa,2395157,4199#pst116943112 I czego jape cieszysz. Zanim to u mnie uchwalą minie kilka kilkanaście lat. Po uchwaleniu tego minie kolejnych kilka lat zanim wprowadzą. Do tego czasu mój kocioł zdąży dawno wykitować i załączę PC więc głęboko w D.... mam ich zakazy. A narazie wungiel się pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts