Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking paliwa typu ekogroszek.

Mattin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich. W cenie jak kiedyś 600 zł za tonę z dostawą czarna perła wartała. Ale też paliła się lepiej, teraz popiół strasznie się skleja. Lepiej dopłacić do retopala 100 zł i mieć spokój bo ten spala się jeszcze bezproblemowo i też troszkę bardziej kaloryczny. Edytowane przez palacz30

Zwykły jaret z kopalni sobieski kupiłem po ~415 za tonę(nie workowany) tylko że strasznie się spieka mi. Czasami to "kamienie" wyciągam z palnika tak się spiecze popiół. Max ile mogę dać powietrza to 15% bo przy 20% to już głazy są. Rano i wieczór muszę lekko rozbić popiół i jest w sumie ok. W mrozy - 25/30 szło go około 25-30 kg. Natomiast teraz idzie mi około 15-17 kg przy - 3. CWU 250L.

Ogólnie to popiołu mam codziennie cała szufladę. Piec 15kw.

Jeszcze pytanie, co powiecie na ten temat?

[spaml]

Brać! Nie zastanawiać się! Palę właśnie Wesołą z tej firmy i jest naprawdę dobra. Generalnie zamawiam już u nich (ja oraz kilku znajomych) 3-eci rok ekogroszek i jestem bardzo zadowolony. Mam trochę lepszą cenę bo mieszkam niedaleko firmy "Węglobud" ale według mnie cena w necie jest również dość dobra. Takie ceny mają na miejscu:

[spam]

Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy

Karena S.A.

Zachwalałem tą firmę, brałem od nich węgiel i był zawsze dobry. Namówiłem trzech innych klientów i wziąłem dla nich i dla siebie tonę węgla Iskra Wesoła. Węgiel przyjechał w niebieskich workach z kartką, że to worki zastępcze. OK. Wsypałem do pieca i ... no ja p....ę... praktycznie się nie pali, do tego co na stronie to mu brakuje jakieś 7 MJ, popiołu więcej niż z czecha i ruska, różne piece i nikt nie może z nas tego spalić, dodatkowo dwa zablokowania podajnika. Nie wiem co to jest w workach, ale z pewnością koło wesołej to najwyżej mogło leżeć. Nieźle wyszedłem na tym polecaniu firmy, nie ma co, bo oczywiście pretensje teraz do mnie na co ludzi namówiłem.